ביתי הצעירה...........

גל-עמית

New member
והיו גם פחות "שמות"....

....היו גם חבורות זמר..... למשל שלנו..."חבורת בית רוטשילד" עם אפי נצר...... ו..נכון, אסתר´קה - הגדולה מכולן. ללא כל ספק!

טרה10

New member
וכאן אהובת נעורי כפי שסיפרתי עליה

אתמול קתרין גרייסון, שהופיעה ב´ספינת השעשועים´ שבו שר ויליאם וורפילד את שירו של פול רובסון OLD MAN RIVER ואווה גרדנר שמתחתנת עם לבן שיש לו טיפת דם כושי. אז קתרין גרייסון שכ-ע-ת כ-ע-ת, איזה מקרה, מופיעה בסרט המוקרן ב´יס´ ונקרא בשם בלתי אפשרי-´פה מכדי להסתכל´, עם בעלה מהספינה הוורד קיל, שהופיע גם ב´דאלאס´ כבעלה השני של מיס אלי. בסרט עם השם האידיוטי הזה..שרה קתרין- הדומה או דמתה לאשתי- פעם, את SMOKE GET IN YOUR EYES. של הפלאטרס..שמקורו במחזמר ´רוברטה´. [נבדק]

טרה10

New member
היו הרבה חבורות זמר וגם של

חברת החשמל.ובנק דיסקונט, והרוח הטובה[מכולן] בהדרכת רחל גרוס מטבעון שחיברה המון מנגינות ואם איני טועה את ´תאורת חצר´ ששקדי מתעקש להביא כל שבועיים. ו´דברים אחרים´--מפסנתרת נהדר- עם קצב.. וחדוה מלר..מיפעת שרה את ´לכאורה עסקנו בשלנו´ יחד עם החבורה. שאיך משיגים עוד דיסק שלהם..והם רק היו פה בשבועות..במיני פסטיבל. וגם חבורה מאיפה שנכנסים אחרי סיבוב ביל"ו -ראו תמונה..זו שמצד שמאל- וחבורת ה´תל-אביבים´, ו´הרעננים´ וזה בגלל שמגי בקשה להתרכז ןהישאר ולהתמקד בנוסטלגיה כי אחרת..יזרקו אותנו.. [לים.?] הנמשיך-חבורות הזמר של גבעתיים, קרית מלאכי, מאילת בטח גם,ומבאר שבע ודאי, וממלבס..גם וכפר סבא, ומערד חבורת זמר, עם ובלי המפוחיות. ועדנה גורן[ולא אילנה גורן] ששרה את ´לפנות ערב´ שמתחיל ב´בין ברושים יורד הערב..´ שי.ק. לא הכניס לספר ´אהבה בת 50´..איך איך איך.. של יעקב שבתאי וארגוב- אחד מהיפים שבהם. וגרושתו של דודו ז"ל אירית דותן, ששרה עוד אחד מהיפים שבהם:על גימנסיה הרצליה..-[ואיפה אתה י.ק.]. והזמרת שגרה באילת ומופיעה במלונות, ששרה את ´פרחים בקנה´ המקורי..ולא זוכר..שם קשה. ושולה חן, ואהוד מנור, שגם מנסה לשיר..ורוחמה...ורבקה רז-המלאך שלי..ומירי אלוני..והרבה צעירים שמאז התפרסמו..כמו..ערן צור- מכרמלה גרוס, ועוד הרבה..המון. והיה פה שמייח..עד שקרה המקרה המצער...שקדמה לו שרשרת מחדלים בלתי נדלית שבלי בית משפט לא הסתיים, ועוד יהיה ערעור... [נבדק]

magy

New member
טרוששששששששששקה

וחבורת ה´תל-אביבים´, ו´הרעננים´ וזה בגלל שמגי בקשה להתרכז ןהישאר ולהתמקד בנוסטלגיה כי אחרת..יזרקו אותנו.. [לים.?] אתה יודע שזה לא נכון מה שאתה כותב למעלה...... כולם מדברים על הכלללללללל ביקשתי רק קצת סדר בקפיצות שלך. וגם מענה באותו נושא כאשר הוא מועלה.. אתה יודע טוב מאד מה ביקשתי ממך...... הראייה, שאתה מסוגל לענות לעניין אם אתה רק רוצה.... אבל זכותך לדבר גם בנושא השערה הימנית בקצה שפמו השמאלי של צ´ה גווארה... לאף אחד אין בעיה.... אתה שם לב ששקדי כותב שירים. גל-עמית על שירי שנות השישים אשור- אלוף הזכרונות מן העבר הרחוק כולנו ביחד מעלים זכרונות וקטעי פרקים מעברינו. כולם תורמים את חלקם בכ - בוד , עם דגש על ה- כ אנחנו לא מקפידים לדבר על תקופה מסויימת או נושא מסויים. סתם ככה, כמו מקום שבאים אליו, שופכים את השק שהתמלא......והולכים הלאה. ושוב חוזרים כשהוא התמלא שנית. מותר להתחלק בכל חוויה ...... זהו............אני צרודה מרב הסברים.......
))))) אבל , אני סומכת עלייך שאתה יורד לסוף דעתי..... ובבקשה, אל תרד יותר מדיי........רק עד סוף דעתי...... טוב, אם אתה מתעקש........אז עד המתניים........אבל לא יותר...... אמרתי , לא יותר........ היייייייי, אתה נסחף...........דייייייייייייייייייי עצור....... (אתה שם לב שהתלוצצתי .....המחשב לא מאפשר לראות את הזוית הזו אז אני שמה מלאן אייקונים של חיוך.........כדי שתבין. ) חיוך חיוך חיוך חיוך חיוך

גל-עמית

New member
נכון.....היה פעם פסטיבל זמר....

אמיתי בערד...... אגב, זמרת אילתית ששרה במלונות......את הסולנית של "פרחים בקנה" (צוות הווי תותחנים, מילים- דודו ברק, לחן-אפי נצר) - איני זוכר אולם יש עוד זמרת נהדרת שגרה באילת, מופיעה בבתי מלון ועוד...שמה ציפי זרנקין.... בערב ההוקרה למשה וילנסקי, בחר בה האדון לשיר את "דצמבר" (מילים של נתן אלתרמן)....זמרת נהדרת עם קול אלט חם ומענג....

ורק להזכיר

שאפילו להקת אתניקס הכל-יכולה בזכות עצמה - אפילו היא הנפיקה - באופן נדיר - גירסה משלה לפרחים בקנה - כבר לפני שבע שנים - בעיבוד תמיר קליסקי, כמובן. הד ארצי, מצידם, חזרו והביאו שוב את השיר התותח הזה באחד מהאוספים האחרונים שלהם לפני מיספר חודשים.

אתה שוב כותב נבדק בלי שבדקת ../images/Emo15.gif

גרושתו של דודו דותן, שאתה קורא לה כאן אירית דותן - היא אינה אירית - אלא עירית, כמו למשל עירית לינור, שהמקור שלו הוא צמח - הוא טוב גם נגד גזים בבטן . אל תתבלבל עם אירית, (דומה לאורית) שנשמעת כאילו היא באה מאירלנד, אבל המקור שלה הוא שונה. מכיר את הציירת אירית קלכמן ?

טרה10

New member
משרשים של עירית מצויה עושים תה..

נגה הראובני, יחד עם עירית זהרוני מכפר יהושע, אם אני לא טועה בשמה, עשו לנו סדרת אימון שדה. ונגה כטוב ליבו בעשבי התיבול לקח רותם שהוא קרא לא רפח ע"ש רפיח, והשקיע בחול ת´משאית שלנו הצבאית כדי שנחלץ אותה עם שיחי הרותם..אבל הגרר מחדרה- הוציא אותנו. רק מה הרותם בוער יופי. והוא טוב למזרון ללילה- אחד. ועירית דותן או אירית- מה זה משנה..בכלל. ומאיפה אפשר לדעת את זה-- אני זוכר אותה [מהמכולת] כאירית ששרה רק את השיר הזה על גימנסיה הרצליה בפסטיבל הזמר..של פעם..! ואגב שיריה של להקת פיקודס צפונס..בלשון המעטה..ולמרות שצדקת בענין ציפי זרנקין-שהיא הזמרת האילתית אבל כנראה לא שרה ´פרחים בקנה´..אז השירים שלהם בצפון-זה לא בדיוק הטעם המוסיקלי שלי..! ומי כן.? יאיר רוזנבלום..זה כן..ואלכסנדר ארגוב..! ומתי, ויודית. ושלמה ארצי.- [נבדק]

אתה שוב לא צודק כשאתה אומר שצדקתי

בעניין ציפי זרנקין, הזמרת מאילת, פשוט משום שלא אמרתי עליה דבר. כנראה שוב התבלבלת והחלפת אותי באחר. גם לעניין הטעם המוזיקלי לא הבעתי כל דעה. כל מה שנאמר הוא שאכן היו ימים. עצם הזיכרון או המזכרת או האיזכור או התזכורת הנוסטלגית הזו - אין בהם מאומה עדיין כדי להביע דעה לגבי עצם אותה מוזיקה. אם אזכיר פה מחר חצי בלוק קרח - אנא, אל תסיק מכך מאומה לגבי הטעם הקולינרי שלי, ואם אכתוב כאן על תנור נפט פרידמן - מיותר להסיק מכך על הטעם העיצובי שלי. אגב, למה אתה כותב מוסיקה ולא מוזיקה?! הרי אפילו בשפה הזרה, באנגלית, למשל, מבטאים אותה כמיוזיק ולא כמיוסיק. תגיד, איך אתה אומר: פיזיקה עם ז´ - או פיסיקה כמו מישהי שמֵפָסקת?!

טרה10

New member
חשבתי אתמול על הענין הזה של עירית

או אירית או פיזיקה ומוסיקה. ולמטה תמצא למה מוסיקה. ובענין הטעם..המוסיקלי..כתבתי שזה לא הטעם שלי- רק בהתייחסות למה שהבאת. אגב נראה לי או לדעתי הפרטית שהתרכזות בפרטים טפלים כמו הנ"ל גורמת לפספס בעיקר. כמו איך מתרגמים מאנגלים-דוקא MUSIC- ולא MUZIC או אם אירית היא בכלל עירית. כי לי היא יותר אירית, ואני ממש לא מכיר אותה. העיקר היא הכוונה. ולא צורת הביטוי המדויק. ולידיעתך בכלל לא ניתן לתרגם-- ספר למשל..במדוייק, כי תמיד רוח היצירה אובדת. כמו שאי אפשר לתאר ציור. תמונה וכו´ ובענין ציפי זרנקין- לא הזכרת -לא הזכרת- אצלי זה התחבר- עם הלהקות. וטעיתי..ואני טועה הרבה..ואני עוד אטעה. ותועה עוד יותר. וד"ש למי שלא פותח הודעות שלי..! [נבדק]

זה מה שטוב אצלך

שגם כשאתה טועה - אתה בדרך-כלל צודק, כי באמת, מה בעצם חשובים כל הפרטים הקטנים, העיקר הכוונה, יש אומרים שהעיקר הוא לא לפחד כלל, אבל תאר לעצמך שמישהו היה כותב לך כאן על ציפי סרנקין ולא על ציפי זרנקין, תאר לעצמך כמה אנרגיה היית משקיע כדי לתקן אותו, בצדק אגב, כי איך ביטוח לאומי יוכל לשלם לה כשהיא תזדקק להם, חס וחלילה, אם לא יידעו לאתר אותה ברשימות שלהם. מכאן, כמובן, אין שום ערך לדוגמה המיקרית של אותו ספר שהבאת - כי כנגד כל ספר על ´מוסיקה´ - אפשר להביא ספר עם ´מוזיקה´. דוגמה מצורפת. בסוגריים, אתה מוזמן להציץ ולהיווכח איך האקדמיה למוזיקה עצמה - האקדמיה של המוזיקה - תראה איך היא עצמה שמה זין על המוסיקה, על המוסיקאים ועל המוסיקולוגיה בכלל. אבל האמת לאמיתה היא שבס"ה איש מאנשי האקדמיה ללשון עברית עדיין לא התפנה כדי להגדיר אחת ולתמיד את כללי התעתיק הנכונים לעברית. כרגיל, מדובר בחובבנות הרגילה שלהם. לא בשום דבר רציני יותר מכך. ואין מה לדאוג. אף אחד לא ייצא על כך להפגנה. אפשר להמשיך לשמוע מוזיקה בשקט.

טרה10

New member
אתה לא מבחין בין עיקר לטפל

ולהלן הערותי: -סרנקין- זה שם..ולא מושג. -עירית נשמע כמו אירית..ורק בכתיבה זה שונה. צחקתי על זה שבשבילי היא אירית. אבל האמת אירית שם יותר יפה בעיני- לא יודע למה. -גם בערוץ MUZZIK כתוב כך..אבל דוקא במושג מוסיקה-מוזיקה יש פנים לכאן ולכאן. בשביל לחקור את הדיוק של זה- יש לבדוק עשרות שפות- כי בכל שפה ייתכנו הבדלים- ואפילו בכל איזור. -מה שחשוב בעיני- זה שאין חובת ההערה על שגיאה כמו מי כתב מה ולמי. על ציפי ז. שהיא אגב גם היום שרה יפה מאוד ובכלל ידעה ל-ד-א-ו-ג ל-ע-צ-מ-ה- וירדה לאילת ושרה במלונות... -והנמשל שודאי ראית- את האח של..יוסי..שלא ירד לאילת ואגב חם שם יחסית ולמי שקר בידיים, מומלץ- ביותר אחד מהמעיינות החמים החל מנוה מדבר ברביבים, חמי- יואב שלא נקי שם, ועין גדי המנותקים, או חמת גדר וחמי טבריה. וזה מחמם... לשלשה ימים. [נבדק- לפני שבועיים-ובחמי טבריה ב´גולדמסטר´ אחד רק על כוכבים]

אכן מילכוד:

אם אשיב כאן - מה שלא אשיב - שוב תוכל לטעון שאני לא מבחין בין עיקר לטפל, כי הרי אין בהודעתך משום תשובה של ממש. הא לך דילמה מוסרית: מה עדיף - לשמור על כללי הנימוס או כללי העיקר והטפל.

טרה10

New member
ואני בעד ירדנה- שהיא יותר יפה

או איך ששר לה אפרים..שגם היה בערד.. "את כל כך יפה שאני אוהב אותה" ועפרה...כמה חבל..! עוד שלושה שהיו בערד. המון פעמים.!

טרה10

New member
היא כל כך יפה..וגם שלום שר ב´מחכים

למשיח´..על ירדנה היפה..

שקדיון זה לא שהכנסת אותנו לדיכי...

נהפוך הוא.... ניסינו להוציא אותך מהדיכי - אל האור.... שקדי, אל חשש, אם וכאשר יבוא לך דיכי - שפוך... נדאג להעלים לך אותו.. בשביל מה יש חברים ? ערף טוףףףף,

magy

New member
חונה, הוא הסביר קודם שזה לא בגללו

צריך לטפל בכפפות, ולא של משי, במי שגורם לו לדיכי..... ויפה שעה אחת קודם..........

למעלה