בישול של אמא

נונאלף

New member
בישול של אמא

כיוון שזהו פורום סטודנטים, ואני הלוא סטודנט בכל רמ"ז אברי (לא כולל המוח, הוא בעולם משלו) רציתי לשתף אתכם במשהו שאני בטוח שלא אני עליתי עליו, אבל אני וזוגתי מיישמים את זה וזה מדהים! הנתונים שאני אתן כאן הם אמיתיים לחלוטין וזה יפתיע אתכם גם. אנחנו החלטנו ביומנו הראשון בשדרות שלגבי מזון אנחנו לא קונים שום דבר מוכן. הכוונה למרקים מוכנים, עוף מצופה, צ'יפס חתוך, שניצלים, המבורגרים, או כל דבר שאמור לחסוך לך חיתוך, ציפוי, טיגון וכיוב', אלא לרכוש מוצרי בסיס בלבד. כלומר בשר טחון, בשר עוף טחון, עוף שלם (ואז אני מפרק אותו לכל חלקיו), קטניות על כל צורותיה, וכו', וכך למעשה להרכיב את הארוחות שלנו בעצמנו ולבשל תבשילים בסירים ולא אינסטנט פוד. מה שמסתבר שגילינו (וקצת להפתעתנו) היא שהחיסכון החודשי הכספי שלנו (זוג שלומד מיום ראשון עד יום חמישי בערב) הוא במאות אחוזים!!!!! רק לצורך הדגשה, עלות מצרכים חודשית שלנו מסתכמת בסביבות 500 שח', וזה כולל לחם וחלב לאורך כל החודש. לא יאומן? יאומן גם יאומן, ולהלן דוגמא. להכין לדוגמא סיר מרק אפונה(מומלץ להשיג סיר לחץ אבל גם סיר רגיל תופס), מרק ניגר, סמיך וטעים, אני אפרט את אופן ההכנה, זמן תהליך ועלות.כמה מהמוצרים מן הסתם נמכרים בקילו (תפו"א ובצל לדוגמא, וגם מלח), אז בהערכה גסה נתתי עלות יחידה אחת, ותמהני אם זו העלות של יחידה אם לא זול יותר.אמנם אני מבשל כתחביב כבר כמה שנים, דבר שירשתי מאמי,אבל המתכונים שאני ארשום הם קלים ביותר, בצורה שלא תיאמן, וגם כל כך טעימים. חיתוך בצל אחד גדול - עלות: 0.90 אג' - חותכים ושמים בסיר עם קצת שמן - זמן: שתי דק'. חיתוך 1 תפו"א גדול - עלות: 0.70 אג' - מקלפים ושמים בסיר עם הבצל - זמן: שלוש דק' 250 גר' אפונה יבשה, גרגירים קשים כאלה - עלות: 5.90 קילו (1.50 לרבע קילו) - שופכים לסיר - זמן: 15 שניות כף מרק עוף - עלות: 0.10 אג' - מוסיפים לסיר - זמן: 15 שניות חתיכת עוף - עלות: 2.00 שח' - מוסיפים פנימה - זמן: 10 שניות כף מלח- עלות: 0.10 אג' - מוסיפים פנימה - זמן: 10 שניות מוסיפים מים עד 4 אצבעות אחרי קו הרכיבים שבתוך הסיר- עלות: בהגזמה 0.20 אג'.- זמן: דקה זהו. ממתינים עד שהכל מבעבע וכל הגרגירים התרככו לחלוטין, שזה משהו כמו שלושת רבעי שעה. סיכום: עלות : 5.50 שח' בדיוק! זמן: 6:50 דק'. כמות: מספיקה לזוג לשלושה ימים, בהנחה שכל יום הם אוכלים קערה וחצי בערך. די מדהים, וכל כך פשוט. המתכונים תודות לאמי היקרה.מה שהרומניה הקטנה הזו יודעת להוציא מתחת לידיה (את הארנקים של השכנים...רומניה, מה לעשות), שתהיה בריאה. אלו הסכומים וזה הזמן הדרוש. אני אתן לך (אם תרצו) עוד מתכונים לתבשילי בשר וקציצות וגם טיגונים ואפיה שפשוט יחסכו לכם הון תועפות בהוצאות החודשיות וכל מה שזה מצריך זה מקסימום של 10 דק' עבודה על כל סיר, במקרה של התבשיל המסובך ביותר. הכל, אגב, על טהרת הכשרות, לכל מי מאיתנו ששומר. בתאבון ובהצלחה! אם יש שאלות אז בכיף... : )

שרשור מתכונים?נשמע בהחלט טוב.

מסכים בהחלט עם התצפית שלך- אני מוציא גג 300 ש"ח בחודש על אוכל רק כי אני מבשל כמעט כל מה שאני אוכל. חסרים לי מתכונים טובים לבשר אם יש לך.בינתיים הנה מתכון לגולש שלקחתי מהבית ושפצרתי טיפה(הכמות הזו מחזיקה בולס מקצועי כשבוע)- אזהרה, אני אוהב חריף והמתכון משקף את זה: חומרים: קילו הודו אדום חתוך לקוביות כוס יין אדום יבש לבישול 3 פלפלים חריפים קטנים מיובשים פפריקה (מתוקה וחריפה) 6 שיני שום 3-4 בצלים גדולים קינמון(אופציונלי) שלבים: 1)מקלפים את שיני השום וחותכים אותן ל4, מערבבים בכוס אותן, את היין האדום, הפלפלים המיובשים ואם רוצים גם חצי כפית קינמון. 2)קוצצים את הבצלים גס ומטגנים על אש קטנה בסיר עם תחתית רחבה עד שהם מזהיבים 3)בזמן שהבצלים מיטגנים שוטפים את הבשר ואוטמים אותו במחבת(טיפ חשוב:מומלץ לערבב את הבשר עם שמן בקערה ואז לשים על מחבת יבשה ולא לשים שמן ישר במחבת- חוסך התזות ו"קפיצות") 4)מוציאים את הבצלים מהסיר, מוודאים שעדיין יש קצת שמן שמכסה את התחתית, מחממים את הסיר קצת- לא הרבה, שהפפריקה לא תישרף, ומוסיפים פנימה כף גדושה פפריקה מתוקה וכפית וחצי פפריקה חריפה, מטגנים אותן למשך כחצי דקה,מוסיפים את הבצל והבשר ומערבבים עד שהם מצופים בפפריקה. 5)מוסיפים את תערובת היין והתבלינים ומים עד כדי 3/4 כיסוי, שמים על אש נמוכה ומבשלים שלושת רבעי שעה-50 דקות. מי שרוצה להוריד את רמת החריפות יכול להפחית בכמות הפלפלים החריפים והפפריקה החריפה.בתיאבון!

dr0plet

New member
פששש

מדהים, כל הכבוד! :) לא חושבת שהייתי מצליחה להיות מחושבת כ"כ
אצלי המתכון המנצח לסטודנטים עייפים ועצלנים הוא מוקפצים עם אטריות, והקטע הוא שזה מגיע מוכן בשקיות של סנפרוסט, רק צריך לזרוק לווק ולטגן קלות עם שמן סויה ותיבול. אם אתה מחפש מתכונים למאפינס אני הכתובת
אשמח לעוד מתכונים, יכול להיות נחמד לפתוח כאן שרשורי מתכונים

Falcor

New member
אין כמו לבשל !

זה הרבה יותר בריא.. גם לגוף וגם לחשבון הבנק. וגם זה לא לוקח הרבה זמן.. כי תלוי מה אתה מבשל ואיך. הבעיה היא שצריך לדעת איך לבשל.. ולא הרבה סטודנטים יודעים. FALCOR.

כי סטודנטים לא מנסים

גם לי לקח הרבה זמן ללמוד, אבל באותו זמן שאני למדתי אנשים אחרים שרצו אצלי בדירה והסבירו שהם לא יודעים.

לינור11

New member
אני סטודנטית ואני דווקא כן יודעת לבשל

ושאני מבשלת זה מה זה יוצא טעים - חבל על הזמן! המשפחה שלי נהנית מהאוכל דווקא. זה באמת תלוי מי יודע ומי לא יודע - האמת שלבשל זה לא כל כך מסובך כמו שחושבים אם עושים את הדברים בצורה הנכונה אז הכול יוצא כמו שצריך.

Falcor

New member
אני מכיר הרבה כאלה שחיים על טבעול

ארוחה בחמש דקות. אני אישית מעדיף אוכל חם.. וגם מה שאני מכין לוקח מעט זמן.. אמנם צריך קצת מיומנות אבל זה משהו שנרכש מהר מאוד.

למכורים למתוק

איך לחסוך כסף על ממרחים מתוקים: יחס של אחד לאחד בערך (תלוי בטעם המכין) של טחינה גולמית וסילאן. לבחוש היטב (היטב!) ולמרוח על לחם. אני מכין כמות גדולה בכלי פלסטיק ומשתמש במשך חודשים. זה לא מתקלקל. הרבה יותר זול, הרבה יותר בריא ולפי דעתי הרבה יותר טעים.

נונאלף

New member
וואי!!! גדול!

חשבתי שאני היחידי שאוהב סילאן! זה דבר גיאוני ואפשר לעשות איתו מלא מלא דברים! אפרופו מתוקים, משהו פשוט שאפשר להגיש עם גלידה, ויוצא ממש ממש טעים. לקחת בננה,לחצות אותה לאורכה, להמיס חמאה במחבת, ולזרוק את הבננה פנימה, לדאוג כל הזמן שהיא תהיה בתנועה, אחרי משהו כמו עשרים שניות להוסיף כף סוכר דמררה (חום) ולהמשיך לנענע את המחבת, אחרי עוד עשר שניות להוסיף שתי כפות ברנדי, להטות טיפה לכיוון הלהבה (זהירות) וברגע שנוצרת להבה אדומה על המחבת להמשיך לנער לנער לנער את המחבת עד להיעלמות הלהבה,ולהגיש על צלחת עם כדור גלידה וקצפת. נסו, זה פשוט וטעים.

נונאלף

New member
ממ...אני חושב שזה מסתכם ב

לקחת עשרים ש"ח ולרדת לקנות בחנות, לא? יש האמת איזה מתכון שראיתי לעשיית סורבה, וגם הוא ממש קל, אבל לא ניסיתי אף פעם, וזה קשור ללקחת בננות ותותים חתוכים, לשים בפריזר עד לקפאון, להוציא ולטחון בבלנדר בתוספת מי סוכר... ולהחזיר למקפיא. אבל שוב, לא ניסיתי, אז האחריות עליך. אני אין לי קשר לזה, אני לא מכיר אותך והשיחה הזו מעולם לא התקיימה...

dudwity

New member
כן זה אחלה. + מתכון למשהו טעים:)

לכל סועד 2 בננות, 2 כפות סילאן,כף קוקוס טחון, וויסקי משובח חיתכו את הבננות לפרוסות וחממו במחבת חמה עד שהבננות נהיית צהובות בגוון עמוק יותר, הוסיפו את הסילאן וערבבו בעדינות,הוסיפו את הקוקוס הטחון,לאחר מכן הוסיפו בזהירות מחוץ לאש את הוויסקי והבעירו בזהירות בעזרת גפרור או הטו את המחבת בזהירות אל האש.( אם תשרפו את הגבות אל תבואו אלי בטענות:). יאמיייי אחד הקינוחים הטובים בעולם. המצאה שלי.

לא צריך "בישול של אמא"

שיש לי באמת בישול של אמא. ככה זה, אצלנו הפולנים. כל שבוע מגיע משלוחה של סירים מהבית. חוץ מזה, שאני רוצה לבשל לעצמי, אין טובה ממני בהכנת מוקפצים. היום למשל (וגם אתמול למען האמת) הכנתי לעצמי פרגיות וירקות מוקפצים בסויה, על מצע של חסה, גזר מגורר ודלורית אפויה. מי
מי?

dudwity

New member
המטבח לא זר לי :)

מאז שאני וכר את עצמי אני במטבח. אחד התחביבים הרבים שלי. אני אוהב לבשל (ואני לא מתכוון לפסטה), אלא דברים מורכבים הרבה יותר וגם לאפות לחמים ועוגות ואחר כך לחלק לשכנים (בתמורה אני מקבל מהם גם עוגות ודברים:) ) זה כיף. למעשה בחודש הראשון שלי בדירה החדשה הלכתי ורכשתי תנור.עכשיו האקטרצייה החדשה היא המנגל שיש לי בגינה בחוץ. תוך 5 דקות הוא דולק באמצעים טבעיים בלבד ותוך 10 דקות מלא חתולים.. טוב לא משנה חח. אבל נחמד מאוד עו מעט אלך לי לשחות בבריכה ואז אלך לקניות, אקנה לי עוף שלם, אחצה אותו ל 2 , אתבל אותו הייטב בתבלינים מתאימים ושום, ואניח אותו להיצלות על הרשת החמה עם שיפודי עגבניות ובצל ליד:). יאמי יאמי. ולכל הצמחוניים שביניכם - חחחחחחח. זהו. בתאבון:).

dudwity

New member
וכצפוי, החתול המורעב שהגיע.

כמובן שהאכלתי אותו. אבל אני לא מבין.. כמה שאני נותן לו אוכל הוא פשוט לא הולך... כבר כמה ימים זה ככה..

למעלה