שמלת תחרה1
Well-known member
1.שמתם לב לכמות המלח והשמן שאנו משתמשים בתבשילים בסופ"ש?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
שאלה!1.שמתם לב לכמות המלח והשמן שאנו משתמשים בתבשילים בסופ"ש?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
תבשלים חמים, במהלך השבוע מסתפקת בארוחה קלה.שאלה!
מה המיוחד בתבשילים לסופ"ש??
אנחנו לא משתמשים בכורכום!!
שמה לב לכמויות השמן והמלח בכל תבשיל שמכינה ובכל זמן.שאלה!
מה המיוחד בתבשילים לסופ"ש??
אנחנו לא משתמשים בכורכום!!
אני לא מבשלני הבית, אבל אמור להיות הבדל בין תבשילי אמצע השבוע לתבשילי שבת בעניין הזה?שאלה!
מה המיוחד בתבשילים לסופ"ש??
אנחנו לא משתמשים בכורכום!!
באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!אני לא מבשלני הבית, אבל אמור להיות הבדל בין תבשילי אמצע השבוע לתבשילי שבת בעניין הזה?
שיהיה לך בתאבון. מה אתה רוצה ממני?באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!
אהה, לכן אנחנו מפרידים בין תבשילי שבת לתבשילי יום חול תבשילי השבת אצלינו הם רק חזיר, בימי חול, פירות ים!!
הגבתי לתגובה שהגבת אליי, מה רצית ממני??שיהיה לך בתאבון. מה אתה רוצה ממני?
צודק, טעות. היה מכוון אל הפוסט הפותח של השרשור.הגבתי לתגובה שהגבת אליי, מה רצית ממני??
רב תודות ושבת שלום לך, לכל אהוביך ולכלל עם ישראל.רציתי גם ללמדך כיצד להבדיל בין תבשילי קודש לתבשילי חול!!
לפחות תהיה מנומס ותגיד תודה!
איך מבשלים חזיר ופירות ים?
באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!
אהה, לכן אנחנו מפרידים בין תבשילי שבת לתבשילי יום חול תבשילי השבת אצלינו הם רק חזיר, בימי חול, פירות ים!!
תודה רבההגבתי לתגובה שהגבת אליי, מה רצית ממני??
רציתי גם ללמדך כיצד להבדיל בין תבשילי קודש לתבשילי חול!!
לפחות תהיה מנומס ותגיד תודה!
איך מבשלים חזיר ופירות ים?אהה, לכן אנחנו מפרידים בין תבשילי שבת לתבשילי יום חול תבשילי השבת אצלינו הם רק חזיר, בימי חול, פירות ים!!באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!
מה הבעיה בכורכום ופפריקה יחדיו?1.שמתם לב לכמות המלח והשמן שאנו משתמשים בתבשילים בסופ"ש?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
אלפיני, רק לידיעתך, דווקא בטיגון בשמן עמוק האוכל המטגן סופח פחות שמן.מה הבעיה בכורכום ופפריקה יחדיו?
אני ללא קשר לימי השבוע נמנע מטיגון עמוק ומבשל בכמות קטנה יחסית של שמן/ כף שניים לא יותר.
כמעט כל דבר אפשר גם לצלות או לטגן עם מעט שמן במקום שמן עמוק. ואז הכמות פחותה משמעותית.אלפיני, רק לידיעתך, דווקא בטיגון בשמן עמוק האוכל המטגן סופח פחות שמן.
ואם אה מניח על ניר סופג אז אין בכלל שאריות של שמן.
טיפ לגבי חצילים. לטעמי הכי טובים כשהם קלויים או אפילו טיפונת שרופים מלמעלה. יש מכשיר הנקרא חציליה שאפשר לשים על הגז ולחסוך הרבה מאוד מהלכלוך הנלווה. לחלופין אפשר לחתוך לעיגולים ואז להמליח לכשעה על מנת להוציא נוזלים מרירים ומשם רק למרוח שמן על החצילים ולצלות בתנור.לא מבדילה בין בישול לשבת לבין בישול למשך השבוע.
גם כך - אנחנו אוכלים במשך השבוע (לרוב) את מה שנשאר משבת.
לא משתמשת בהרבה תבלינים , פלפל שחור או כל חריף אחר לא אצלי. בן זוגי יכול להוסיף לעצמו אם הוא רוצה.
לא משתמשת בהרבה שמן, אבל כאשר אני מטגנת שניצלים או חצילים, שמה יחסית הרבה שמן, ונשאר הרבה גם בסיום הטיגון.
שופכת אותו (לאחר שהתקרר) לשקית של העיתון , מנגבת בניר מגבת ונשאר לנקות את המחבת בקלות.
אני משתמשת בחציליה באופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.טיפ לגבי חצילים. לטעמי הכי טובים כשהם קלויים או אפילו טיפונת שרופים מלמעלה. יש מכשיר הנקרא חציליה שאפשר לשים על הגז ולחסוך הרבה מאוד מהלכלוך הנלווה. לחלופין אפשר לחתוך לעיגולים ואז להמליח לכשעה על מנת להוציא נוזלים מרירים ומשם רק למרוח שמן על החצילים ולצלות בתנור.
וזה לא רק חצילים מטוגנים,אני משתמשת בחציליה האופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.
ממליחה את החצילים לפני טיגון או לפני הכנת רטטוי, סוחטת, אבל מטגנת את הפרוסות ולא אופה אותן בתנור.
בן הזוג העירקי לא "רגיל" לחצילים אפויים.
תודה.
לא מכירה סלט גזר או קינואה שמטגנים.וזה לא רק חצילים מטוגנים,
יש פלפל מטוגן, וסלט גזר, קינואה.
בשישי שבת לדעתי אוכלים יותר מאכלים שומנים וממולחים.
וזה לא רק חצילים מטוגנים,אני משתמשת בחציליה האופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.
ממליחה את החצילים לפני טיגון או לפני הכנת רטטוי, סוחטת, אבל מטגנת את הפרוסות ולא אופה אותן בתנור.
בן הזוג העירקי לא "רגיל" לחצילים אפויים.
תודה.
מוספים שמן לסלט גזר, וגם לקינואה. לא בהכרח רק בטיגון.לא מכירה סלט גזר או קינואה שמטגנים.
ולא חושבת (לפחות לא אצלנו) שביום שבת אוכלים מאכלים שומניים או מלוחים יותר מאשר בימות השבוע.
אנחנו במשך השבוע אוכלים את מה שנשאר משבת, עד שמסיימים, ואז מכינה תבשילים חדשים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.