בישול🍕🏺🍳🍲🥗

שמלת תחרה1

Well-known member
1.שמתם לב לכמות המלח והשמן שאנו משתמשים בתבשילים בסופ"ש?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
 

משתפרת1

Well-known member
שאלה!
מה המיוחד בתבשילים לסופ"ש??
אנחנו לא משתמשים בכורכום!!
שמה לב לכמויות השמן והמלח בכל תבשיל שמכינה ובכל זמן.
משתמשת בהרבה תבלינים, לפי היד. כורכום- מעט, כשהטעם שלו חזק זה לא טעים לי. בהרבה תבשילים ביחד עם הפפריקה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני לא מבשלני הבית, אבל אמור להיות הבדל בין תבשילי אמצע השבוע לתבשילי שבת בעניין הזה?
באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!
אהה, לכן אנחנו מפרידים בין תבשילי שבת לתבשילי יום חול תבשילי השבת אצלינו הם רק חזיר, בימי חול, פירות ים!!
 

Harrington

Well-known member
מנהל
הגבתי לתגובה שהגבת אליי, מה רצית ממני??
צודק, טעות. היה מכוון אל הפוסט הפותח של השרשור.
רציתי גם ללמדך כיצד להבדיל בין תבשילי קודש לתבשילי חול!!
לפחות תהיה מנומס ותגיד תודה! :D :sneaky:
רב תודות ושבת שלום לך, לכל אהוביך ולכלל עם ישראל.
 

מקסים 45

Well-known member




באיזה ספר בתורה שבעל פה זה כתוב?!​

אהה, לכן אנחנו מפרידים בין תבשילי שבת לתבשילי יום חול תבשילי השבת אצלינו הם רק חזיר, בימי חול, פירות ים!!


איך מבשלים חזיר ופירות ים?
הגבתי לתגובה שהגבת אליי, מה רצית ממני??
רציתי גם ללמדך כיצד להבדיל בין תבשילי קודש לתבשילי חול!!
לפחות תהיה מנומס ותגיד תודה!
:D
:sneaky:
תודה רבה 🤣🤣🤣🤣
 

אלפיני

Well-known member
1.שמתם לב לכמות המלח והשמן שאנו משתמשים בתבשילים בסופ"ש?
2. האם אתם מוסיפים לתבשיל כורכום יחד עם פפריקה?
מה הבעיה בכורכום ופפריקה יחדיו?


אני ללא קשר לימי השבוע נמנע מטיגון עמוק ומבשל בכמות קטנה יחסית של שמן/ כף שניים לא יותר.
 

אבי בן 1231

Well-known member
מה הבעיה בכורכום ופפריקה יחדיו?


אני ללא קשר לימי השבוע נמנע מטיגון עמוק ומבשל בכמות קטנה יחסית של שמן/ כף שניים לא יותר.
אלפיני, רק לידיעתך, דווקא בטיגון בשמן עמוק האוכל המטגן סופח פחות שמן.
ואם אה מניח על ניר סופג אז אין בכלל שאריות של שמן.
 

אלפיני

Well-known member
אלפיני, רק לידיעתך, דווקא בטיגון בשמן עמוק האוכל המטגן סופח פחות שמן.
ואם אה מניח על ניר סופג אז אין בכלל שאריות של שמן.
כמעט כל דבר אפשר גם לצלות או לטגן עם מעט שמן במקום שמן עמוק. ואז הכמות פחותה משמעותית.
 

raya

Well-known member
לא מבדילה בין בישול לשבת לבין בישול למשך השבוע.
גם כך - אנחנו אוכלים במשך השבוע (לרוב) את מה שנשאר משבת.
לא משתמשת בהרבה תבלינים , פלפל שחור או כל חריף אחר לא אצלי. בן זוגי יכול להוסיף לעצמו אם הוא רוצה.
לא משתמשת בהרבה שמן, אבל כאשר אני מטגנת שניצלים או חצילים, שמה יחסית הרבה שמן, ונשאר הרבה גם בסיום הטיגון.
שופכת אותו (לאחר שהתקרר) לשקית של העיתון , מנגבת בניר מגבת ונשאר לנקות את המחבת בקלות.
 

אלפיני

Well-known member
לא מבדילה בין בישול לשבת לבין בישול למשך השבוע.
גם כך - אנחנו אוכלים במשך השבוע (לרוב) את מה שנשאר משבת.
לא משתמשת בהרבה תבלינים , פלפל שחור או כל חריף אחר לא אצלי. בן זוגי יכול להוסיף לעצמו אם הוא רוצה.
לא משתמשת בהרבה שמן, אבל כאשר אני מטגנת שניצלים או חצילים, שמה יחסית הרבה שמן, ונשאר הרבה גם בסיום הטיגון.
שופכת אותו (לאחר שהתקרר) לשקית של העיתון , מנגבת בניר מגבת ונשאר לנקות את המחבת בקלות.
טיפ לגבי חצילים. לטעמי הכי טובים כשהם קלויים או אפילו טיפונת שרופים מלמעלה. יש מכשיר הנקרא חציליה שאפשר לשים על הגז ולחסוך הרבה מאוד מהלכלוך הנלווה. לחלופין אפשר לחתוך לעיגולים ואז להמליח לכשעה על מנת להוציא נוזלים מרירים ומשם רק למרוח שמן על החצילים ולצלות בתנור.
 

raya

Well-known member
טיפ לגבי חצילים. לטעמי הכי טובים כשהם קלויים או אפילו טיפונת שרופים מלמעלה. יש מכשיר הנקרא חציליה שאפשר לשים על הגז ולחסוך הרבה מאוד מהלכלוך הנלווה. לחלופין אפשר לחתוך לעיגולים ואז להמליח לכשעה על מנת להוציא נוזלים מרירים ומשם רק למרוח שמן על החצילים ולצלות בתנור.
אני משתמשת בחציליה באופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.
ממליחה את החצילים לפני טיגון או לפני הכנת רטטוי, סוחטת, אבל מטגנת את הפרוסות ולא אופה אותן בתנור.
בן הזוג העירקי לא "רגיל" לחצילים אפויים.
תודה.
 
נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
אני משתמשת בחציליה האופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.
ממליחה את החצילים לפני טיגון או לפני הכנת רטטוי, סוחטת, אבל מטגנת את הפרוסות ולא אופה אותן בתנור.
בן הזוג העירקי לא "רגיל" לחצילים אפויים.
תודה.​
וזה לא רק חצילים מטוגנים,
יש פלפל מטוגן, וסלט גזר, קינואה.
בשישי שבת לדעתי אוכלים יותר מאכלים שומנים וממולחים.
 

raya

Well-known member
וזה לא רק חצילים מטוגנים,
יש פלפל מטוגן, וסלט גזר, קינואה.
בשישי שבת לדעתי אוכלים יותר מאכלים שומנים וממולחים.
לא מכירה סלט גזר או קינואה שמטגנים.
ולא חושבת (לפחות לא אצלנו) שביום שבת אוכלים מאכלים שומניים או מלוחים יותר מאשר בימות השבוע.
אנחנו במשך השבוע אוכלים את מה שנשאר משבת, עד שמסיימים, ואז מכינה תבשילים חדשים.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
אני משתמשת בחציליה האופן קבוע להכנת סלט חצילים במיונית (תוצרת עצמית, מעולם לא קניתי מיונית). כמו כן קולה פלפלים על החציליה.
ממליחה את החצילים לפני טיגון או לפני הכנת רטטוי, סוחטת, אבל מטגנת את הפרוסות ולא אופה אותן בתנור.
בן הזוג העירקי לא "רגיל" לחצילים אפויים.
תודה.​
וזה לא רק חצילים מטוגנים,
יש פלפל מטוגן, וסלט גזר, קינואה.
בשישי שבת לדעתי אוכלים יותר מאכלים שומנים וממולחים.
לא מכירה סלט גזר או קינואה שמטגנים.
ולא חושבת (לפחות לא אצלנו) שביום שבת אוכלים מאכלים שומניים או מלוחים יותר מאשר בימות השבוע.
אנחנו במשך השבוע אוכלים את מה שנשאר משבת, עד שמסיימים, ואז מכינה תבשילים חדשים.​
מוספים שמן לסלט גזר, וגם לקינואה. לא בהכרח רק בטיגון.
 
למעלה