בישולים לסופש

shez5

New member
מתביישת, אבל...

הנה מתכון השפית הקולינרית הטבעונית הדגולה:

חותכים פרוסות דקות מטופו.
מניחים על תבנית משומנת.
ממליחים במלח עשבים מבית-הטבע שמתחת לבית.
בתנור כחצי שעה.

זה יוצא קריספי כמו חטיפונים כאלה.
היום עשיתי סדנה אצלי בבית והוספתי את זה לכיבוד, וממש לא האמנתי באיזה התלהבות זה התקבל, ואיזה כיף שאני שעיקר כשרוני הקולינרי עד כה התבטא במריחת חומוס על פרוסה, יכולתי להדגים מין מיני מיני הדגמה שטבעונות יכולה להיות גם טעימה וגם הכי קלה בעולם להכנה.

ella100

New member
איזה יופי .ינוסה.

יש לי מלח כזה.
אני חושבת שאבזוק גם פפריקה.
מה את אומרת?

shez5

New member
אז ככה, אלה, כמומחית קולינרית...

אין לי שום מושג לגבי תבלינים:) אחרי שעברתי לטבעונות, באיזשהו רגע לקחתי את כל התבלינים שהיו לי בפריזר, מחכים שנים שאשתמש בהם וזרקתי את כולם לפח. מאותו רגע התחלתי להשתחרר מטבחית, שזה אומר - קצת לבשל. זה תמיד נורא הלחיץ אותי נושא התבלינים, כאילו העמיד לי רף של בשלנות שלא יכולתי או לא בא לי לעמוד בו. כך שחוץ ממלח עשבים, מלח רגיל ופטרוזיליה טרייה לא השתמשתי בחודשים האחרונים בשום תבלין... אני מאמינה שבהמשך אנסה אולי עוד משהו ולא אשאר בנזירות התבלינאית שלי.... או שלא, זה גם יהיה בסדר.
תשובה ארוכה לשאלתך הקצרה, בעצם תפסתי עליה טרמפ כדי לשתף משהו שקורה לי, ושמוזר לי, שמתקשר לטבעונות, כאילו הטבעונות באיזשהו אופן מקשרת אותי ללהיות מחוברת יותר למה מלחיץ אותי, מה נעים לי וכולי. זה מוזר, כאילו דווקא דרך יותר לתת תשומת לב והתחשבות החוצה, זה קורה לי באופן כאילו-טבעי ומהיר גם פנימה, אל עצמי.
ותודה על הפירגון:)

Gidi Shemer

New member
טרי מהתנור

כרוב ניצנים וכרובית בתנור (ובגריל) בבלסמי, מרסלה,שום, ושקדים.

vegetalien

New member
לא חסיד של חומץ אבל...

בכל פעם שאני רואה כרוב ניצנים, משהו בי נשבר.

אחחח... לה דולצ'ה ויטה.

Not All Me

New member
בתכנון

קציצות פטריות ועדשים שחורות אפויות
לביבות עשבי תיבול מטוגנות
פשטידת כרובית וברוקולי
מרק עדשים כתומות
שעועית ירוקה מוקפצת עם שום ועגבניות שרי
וחסרה לי תוספת. אולי קינואה עם משהו?

ella100

New member
אולי משהו חמוץ/חריף,בצד,בקטנה.

אשמח למתכון (קל?) של פשטידת כרובית וברוקולי ?

Not All Me

New member
עוד אין מתכון

כנראה שאאלתר משהו, ואם יצא טוב אני אספר מה עשיתי
.

מה שכתבתי זה לא לארוחה אחת אלא פשוט אוכל שיהיה להמשך השבוע, אבל בכל מקרה, יש לך רעיון למשהו חמוץ/חריף?

ella100

New member
כן,שניים

1. כרוב סגול,פרוס דק דק,עם חומץ אורז או חומץ בלסמי,
עם כוסברה או פטרוזיליה.לאזן מבחינת הטעם עם מלח,פילפל שחור,
מעט סוכר (אם מרגישים צורך).אפשר להחליט אם צריך או לא צריך שמן זית.

2. מלפפון ירוק פרוס לעיגולים,או בצורת מקלות-חומץ תפוחים,כל תוספת שנראית לך,מעט מים רותחים ממעל,לערבב. אותו דבר אני עושה עם פילפל (בכל צבע). זה צריך כמה שעות לערוב טעמים. כדאי להכין ממש כמות.

טוב, אני ממשיכה לנגלות הבאות

עכשיו נראה שזה יותר בסדר, עשיתי את העוגיות יותר קטנות ויותר "מהודקות". נראה שגם הראשונות אחרי שהן מתקררות הן מסתדרות ולא מתפרקות. נראה טוב בסה"כ

subatoi

New member
אמממ... ניסיון באכילה, נחשב?

היה טעים, היה רך והן החזיקו מעמד בלי להשבר

gs1234

New member
אז מה היה לנו

- מאפה בצק עלים במילוי תפוחי אדמה
- סלט חסה עם עלי בייבי ישר מהאדנית
- תירס
- ירקות שונים מוקפצים בשום ושמן זית (דלורית, ברוקולי, שורש פטרוזיליה, פלפל צהוב וכרוב ניצנים, הלהיט של הארוחה)
- עוגת שוקולד-דובדבנים מהממת (מתכון בקרוב)
- אורז
- צ'ילי שעועית אדומה ושחורה - עכשיו על האש. אין מתכון, פשוט שמתי בסיר לחץ את כל מה שיש בבית עם אבקת צ'ילי.

בילי28

New member
ועוד שאלה:

כמה זמן צריך לבשל שעועית מש מונבטת? אני מבשלת עכשיו גריסי פנינה ורוצה לדעת מתי להוסיף את המש.

gs1234

New member
צריך לטעום ולבדוק

כעיקרון שעועית מש מונבטת אפשר גם לאכול ללא בישול. הבישול שלה יכול להיות קצר (5 דקות) או ארוך (20-30 דקות).

הריכוך שלה תלוי בסוג השעועית והאם השעועית היבשה הונבטה בתוך זמן קצר או לא. כמו כן מידת הרכות היא עניין של טעם אישי - יש כאלה שאוהבים שעועית מבושלת שעדיין קצת פריכה.

בקיצור, צריך לטעום כל 5 דקות עד שמגיעים למסקנה שזה מוכן.

Mrs big

New member
קיש כרישה וברוקולי, בריוש עם תותים, לזניה

ותבשיל חומוס, סייטן ותרד

למעלה