בישולים לסופש

פיצה טבעונית

אז החלטתי לתקוף חזיתית את געגועי לפיצה...... הכנתי בצק מושקע (קמח, שמרים, סוכר, מלח, שום, אורגנו, תפיחה ולישה במשך יומיים), רוטב עגבניות כמו שאני אוהב, ותוספות נדושות אך קלאסיות (פטריות, זיתים, בצל).
לגבי ה"גבינה", גיררתי טופו, ערבבתי עם שמ"ז, רוטב סויה, שום, מלח, פלפל ובזיליקום.
יצא כל כך טעיםםםםםםם..... כל השבת לא ניתן היה למחוק לי את החיוך מהפרצוף :)

ניסיתי את הקמח עם השמרים החדש הזה.....

בד"כ אני מכין "ראש עיסה" כשאני מכין בצק שמרים, אבל הפעם החלטתי לנסות את הקמח עם השמרים החדש, ולא התאכזבתי.
בצק שמרים "מפתח" את הטעם שלו לאורך זמן, לכן מומלץ תמיד להכין אותו יום או יומיים קודם. נותנים לו לישה רצינית של לפחות 10 דקות, ואז שמים אותו כמה שעות לתפוח (תלוי במזג אויר וכמה חם). אח"כ שוב לשים אותו כמה דקות ושוב שמים אותו לתפוח, ואז שוב לשים אותו, ושמים אותו במקרר, שם הוא פחות תופח, אבל ממשיך "לעבוד". זה יכול חופשי להיות יום יומיים ככה במקרר. כמה שעות לפני השימוש מוציאים אותו מהמקרר. אם זה לבצק פיצה, אז מרדדים וישר לתנור, אבל אם זה משהו שצריך להיות עם נפח (פוקצ'ה או סוג אחר של לחם), אחרי שנותנים לו את הצורה הרצויה, נותנים לו שוב לתפוח לפי ההכנסה לתנור.

כיף גדול :)

ladybug6

New member
אוי, אבל הוא מכיל ביצים

גוועלד!

למה שידחפו ביצים בקמח??

נו, חזרה לקמח ושמרים "old school".....

תודה על ההארה

subatoi

New member
"Because it's there"

מרגע שיש חומר גלם זמין, זול ונגיש, למה לא להשתמש בו ולדחוף אותו לכל דבר?

(אין לי מושג מה זה תורם לאפיה)

ladybug6

New member
זה לא אבקת ביצים אלא אנזימים שמכילים

ביצים.
אני הראשונה לבטל דקדקנות מוגזמת לרכיבי משנה באוכל, אבל במקרה של הקמח שמרים הזה, כתוב על האריזה במפורש: קמח חיטה (מכיל גלוטן), שמרים יבשים, עמילן, לתת, חומר מתחלב (E491), אנזימים (מכילים ביצים).

Queen nuli

New member
טוב לדעת. הקמח הזה מאוד שימושי אצלנו בבית

אז כצעד של המעבר לטבעונות הגיע הזמן להפסיק את השימוש. לא הייתי חושבת אפילו לבדוק בקמח את הרכיבים....

katam

New member
עדשים שחורות

מוצר מעולה. הכנתי מהן סלט.

שטעמתי פעם ראשונה זה היה עם רימונים.

בבית בשלתי עשרים דקות את העדשים קיררתי. הוספתי מיץ לימון מלח שמן זית מעט מללפונים ירוקים. לדעתי אפשר לעשות המון וריציות עם זה . פטרוזליה היתה הולכת עם זה טוב, פלפל, איש איש והירקות שהוא אוהב.

merav999

New member
אני אוהבת עדשים שחורות מונבטות (ללא בישול)

עם רוטב טחון של מלפפון, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, פלפל חריף ולימון.

merav999

New member
איך מנביטים:

אגיד לך איך אני עושה, יש גם דרכים אחרות :)

משרים עדשים שחורות (עשיתי כך גם עם שעועית מאש) במים ללילה.

שמים את העדשים במסננת מעל קערה ומכסים במגבת. שמים במקום שאין בו שמש ישירה (בתקופה הזו לא בעיה
). מרטיבים כל כמה שעות את העדשים מתחת לברז, מנערים את המסננת כדי שלא יהיו עודפי מים ומכסים שוב.

תוך כיום וחצי העדשים וגם השעועית מאש אמורים לנבוט. אפשר לבשל אחר כך, אני אוהבת את זה ככה.

subatoi

New member
בקיצור, להשאיר בכלי פתוח עם מסננת מחוץ לבית.

אין שמש ויש מים חופשי

למעלה