ביקשו, לכן כותבת

ינוקא1

New member
ניתן לרפא

קרעים בגיד , זה דברים שיחסית יוצא לי להתעסק איתם הרבה.

מתיחות יתכן שתעזורנה ויתכן שלא - מתיחה פותחת חסימות , אז היא יכולה להזרים את העומס ולהקל את הדלקת שנוצרת באיזור ובכך לאפשר ריפוי.
מצד שני , אם היא תבוצע לא נכון , היא יכולה גם להחמיר את המצב.

כדי לעשות אותן נכון צריך לעשות את המתיחה :
1. בצורה איטית ומודעת ובשילוב נשימות - להרגיש התגברות של המתיחה באיזור בזמן השאיפה , והקלה בנשיפה.
2. חשוב שההרגשה תהיה "כאב -נעים" בזמן ביצוע המתיחה , ולא "כואב - לא נעים".
3. חשוב לא לעשות מתיחות מסובכות ומורכבות - דווקא מתיחות פשוטות שמכוונות למקום הנכון , תהיינה הכי יעילות.|סדש|

בקטעים של תנועה לריפוי אני כמובן גם מאוד בעד צ'י גונג - תנועות קלות המכוונות לאיזור ונעשות שוב ושוב.

חוץ מזה אני חושב שמטפלים טובים יוכלו לעשות פלאים במצב כזה. ואין צורך לסבול שנה.

רפוא"ש ובהצלחה.

ש מים

New member
תודה, התחלתי ואדווח.לפ

ני כשבועיים החלטתי שאני "מתאבד על הפציעה" והתחלתי לעשות מתיחות (פעם בשבוע, לאחר חימום חזק - אחרי 3 ש' רכיבת אופניים). חוץ מזה, גם כחלק מהחימום "הרגיל" (שמגיע לפני אימון, עוד 3 פעמים בשבוע לפחות) התחלתי "להתאבד על מתיחה".
אתן לזה חודש-חודשיים ואדווח מה התוצאה.

רובי, מיתר: מה אתם אומרים? ללכת על זה?

ינוקא1

New member
זה אחלא

אבל ברגוע . . . תן לזה את הזמן.

ולפעמים - קצת פחות זה קצת יותר.
(כך ליפא העגלון אומר).

CRAZY BOLI

New member
סתם מסקרנות

לפי מה קבעו שזה קרע במפשעה ? (סוג צילום)
מה המגבלות שיש כרגע ? קרע באיזה גיד ?

בדקו אופציה של בקע מפשעתי ?

בכל אופן תרגיש טוב !!!

ש מים

New member
אתה צודק...

התייעצתי עם אורטופד (שבדק אותי, אבל ללא צילום) ועם בחור שמתאמן איתי ולומד פיזיולוגיה (ויש לו "קירבה יתרה" לתחום האימון ורפואת הספורט).
אחד אמר "מתיחה חזקה" והאחר "חשד לקרע".
המגבלה היא בעיקר בפישוק והרמת רגל, וקצת בכריעה.

CRAZY BOLI

New member
אז כמו שננדין אמר

צילום עשוי לסייע לאבחנה יותר מדוייקת .

ננדין

New member
דבר ראשון שווה לפנות לאורטופד ולהגיע לאבחנה

מדוייקת.
בדיקת הבחירה בפציעות רקמה רכה שכאלו הוא אולטרהסאונד אבחנתי.
חשוב מאוד לפסול פתולוגיות נוספות כמו בקע אינגווינגלי (מפשעתי) ועוד שאני לא אפרט בשביל לא להכניס פחד מיותר...

בנוסף לא הייתי פוסל פציעה של המפרק עצמו (למרות שמרגישים את הכאב במישוש רקמה רכה) ולכן עוד יותר חשוב לפנות לרופא ולבצע בדיקה קלינית מקיפה על מנת לפסול צביטה תוך מפרקית, גופים חופשיים במפרק ועוד כל מיני מרעין בישין...

ננדין

New member
תודה

Pyongwon

New member
קבוצת הגמישות גודלת והישגים מפעם לפעם!

חומר למחשבה... היות ואינני מכירה אומני לחימה שאינם מעוניינים בגמישות - או בשיפור הגמישות שכבר יש!:)

סופ"ש נעים, ג'ס

ש מים

New member
+ שאלה...

זו לא פעם ראשונה לצערי שאני נפצע בנקודות/מקומות שככל שאני יודע "אין מה לעשות, אלא רק לנוח ולהמתין להחלמה". אז מה הטעם באיבחון ? יש דרכי ריפוי אחרות חוץ מההמלצה הכוללת של "תנוח"

CRAZY BOLI

New member
אבחון נכון חשוב לכמה דברים

א - חשוב לטיפול מתאים .
ב - חשוב בהנחייה של קונטרה אינדקציות (מה אסור לעשות) בפעילות
גופנית / יום יומית .

אני מניח שסעיפים א ו ב משתנים מפציעה לפציעה וגם באותה פציעה
יש דרגות וגם הן משפיעות על הסעיפים הללו .

ננדין

New member
אין על מה, בוודאי שיש טעם באיבחון

משך ההחלמה הנורמלי של גיד אמור להסתיים תוך 6-8 שבועות מרגע הפציעה (בהנחה ובכלל מדובר בגיד).

במקרים שנשאר כאב מעבר לשלב הזה חשוב לברר למה הרקמה לא החלימה או למה יש עדיין כאב (אין קשר בין ההחלמה של הרקמה לכאב) או למה הרקמה לא החלימה כראוי ושוב, האם הפציעה היא בכלל באיזור הכואב (בהחלט יכול להיות שיש פציעה ברקמה אחרת אבל הכאב והרגישות הוא בגיד...)

בכל אחד מהמקרים הנ"ל יש טיפול שונה ובטח שאחרי שנה של כאב או אי החלמה (אולי - בהחלט יכול להיות כאב עם החלמה מלאה של הרקמה) יש צורך בטיפול מלבד "לנוח ולחכות"

הי ש מים. עניתי לך למעלה מה אני עושה

במקרים כאלו.
לעולם לא הלכתי לרופא בשביל "פציעה" כזו.
מבלי לפגוע בחשיבות הרופאים חס וחלילה
.

למעלה