ביקשו, לכן כותבת

Pyongwon

New member
ביקשו, לכן כותבת

היי לכולם,
נעלמתי לזמן מה - חו"ל, דובאי - אבל כיף להיות כאן.
היו כמה אנשים מאמנויות לחימה שביקשו גמישות - אז אנחנו כנראה נתחיל עם אימוני גמישות - לכל השיטות.
אלו שמעוניינים - תהיו בקשר.
בשלב זה מדובר על פעם בשבוע, שעה, ונראה איך זה יתקדם.

אה... וכן - יש כאן קישור שאני עובדת עליו. מקווה שזה יעבוד!:)

המשך יום טוב,
ג'ס.

ש מים

New member
ג'סי, שאלה על פציעה וגמישות

כבר כמעט שנה שאני סוחב פציעה (כנראה קרע בגיד) במפשעה. הרופאים (ומיתר
)) אמרו "לנוח" (אז אמרו...). ניסיתי קצת להוריד מינונים ומאמצים, אבל זה לא עזר יותר מידי. שמעתי גם דיעות שטוענות שמתיחות מסויימות הן התרופה הנכונה.
האם יש לך נסיון בדברים כאלה?
אם כן, מה את היית ממליצה?

(אגב, הפציעה לא נגרמה כתוצאה ממאמץ מתיחה, אלא דווקא מנחיתה חזקה על הרגליים(!), במסגרת תרגיל התחמקות מהטלה בג'ודו).
תודה.

Tonjin

New member
ש. יוצאים לאחרונה מחקרים מאד מעניינים בנושאי

גמישות - שטוענים שאת דבר כזה באמת שיפור בגמישות, קרי בפלסטיות של רקמת השריר עצמה (מה שכנראה בלתי אפשרי) אלא שהשיפור בטווחי תנועה הנגרם כתוצאה ממתיחות קורה למעשה בשל העלאתו של סף הכאב..

זה חומר יחסית חדש וכמובן עדיין מאד שנוי במחלוקת (למרות שזה הגיוני מאד), עם זאת זה מעניין מאד, שווה קריאה והעמקה ורלוונטי לשאלה שלך

Pyongwon

New member
כן, מכירה.

ועם זאת - גמישות זה כיף ונהנים מאוד - אז כל עוד שומרים, מה רע?:)

סתם אחת קטנה...

הי טונג'ין. אם כך לביתי בת ה7 חודשים שעושה

שפגט כמעט מלא...יש סף כאב מאוד גבוה.

ואם כבר.....היה לי מקרה שעבדתי על

שפגט בנים - פיסוק לצדדים.
פיסקתי רגליים והייתי מאוד רגוע, נינוח, היה לי זמן.
פתחתי ופתחתי יותר מהרגיל, לא הרגשתי כל כאב. ממש כלום.
פתאום, מכלום, הרגשתי קריעת רקמות חזקה, במפשעה. היה כאב חד שהתגבר. במשך שבוע צלעתי.
נראה לי שזה קצת הפוך מהמחקרים. אומנם סף הכאב עלה באותה פעם, אבל לרקמות היה את שלהם לומר.

האמת שזו הייתה התנסות מיוחדת. לא כאב לי בכלל, הרגשתי שהשרירים כמו גומי אלסטי ורך. בשלב מסויים כנראה שהייתי באופוריה
.

Tonjin

New member
יתכן... לשניהם...

יתכן ולא בלתי הגיוני שלתינוקות סף כאב שונה ממבוגרים, יתכן גם שהשרירים והגידים שלהם לא מחוברים/מעוצבים עדיין באותה הצורה כמו מבוגרים - לשמחתי, אני לא מבין כלום בתינוקות אבל שני ההסברים יתכנו ואשמח לשמוע ממישהו שכן מבין (או בילדים או בגמישות/אנטומיה)

ובקשר למקרה שלך, אני לא בטוח שהוא סותר את התיאוריה שמאחרי המחקרים: הם הרי אומרים שאי-אפשר באמת להגדיל פלסטיות של שרירים (מה שהוכחת), לא שאי-אפשר להזיק לעצמך או לעבור את סף הכאב אליו אתה רגיל בפתאומיות...

מקווה שזה עבר ושעכשיו אתה מרגיש טוב (וגמיש..)

תודה. המקרה היה לפני 10 שנים
.

בעניין המקרה.
לא הוכחתי את העניין שאי אפשר להגדיל את הפלסטיות. הוכחתי שיש להם מגבלה, שאינה קשורה לסף הכאב כתוצאה מהמתיחה.
כיצד עובדים על המגבלה? מותחים את השריר כשסף כאב גבוה עוזר למתוח קצת יותר.
אם יהיה לי סף כאב אין סופי, הרי אין זה אומר שאוכל לפתוח פיסוק, יותר מאשר השרירים יכולים, פיזית.
כלומר, בשורה התחתונה - בשביל להיות גמיש, צריך לעבוד על הארכת השרירים.
ועוד - לעבוד על גמישות הגידים\מפרקים.
לא על סף הכאב.
כך נראה לי.

Tonjin

New member
זוהי בדיוק הנקודה...

זה מה ש'נראה' לכולם אינטואטיבית, לאט לאט מגלים שיתכן וזה לא נכון..

יש מי שמכיר קצת פיזיולוגיה ואנטומיה של שרירים ברמה המדעית וטוען שלא-ניתן 'להאריך' אותם פיזית, משתמשים במונח הזה כי הוא קל להבנה ומטאפורה/דימוי מתבקשים - אבל כנראה שלא ניתן 'להאריך שריר' יותר ממה שניתן נניח 'לנשום מהגב' (הוראה שנשמעת לפעמים בכל מיני שיטות לחימה ונשימה מזרחיות, שוב - יש לה ערך לימודי דידקטי בהקשרים מסויימים, אבל עוד לא נולד האדם שיכול באמת לנשום מהגב במקום מהריאות)

לכל דבר יש מגבלה, אם יש משהו שהמחקרים טוענים זה לא שלא ניתן לקרוע שריר (בוודאי שניתן, הוכחות לזה הרי יש לרוב) או שאין להם גבול אקסטראפולצייה - אלא הם טוענים שהשיפור הרגיל/נורמלי בטווחי תנועה כתוצאה ממתיחות לא נוצר מ'הארכה' של השריר או של הגיד (שלא ברור עד כמה או האם אפשרית טכנית) אלא פשוט על ידי העלאה של סף הכאב שלך.

ורק להבהיר את הנקודה: אם יהיה לך סף כאב אינסופי אכן תוכל כנראה לפתוח פיסוק יותר מאשר שהשרירים יכולים (כך הרי קורות פציעות, גם בלי קשר לסף כאב), אלא שאז תפצע ולא תוכל למתוח אותם יותר ואז מה הואילו חכמים בתקנתם...?

נראה לי שבמילים "הארכה של השריר" מתכוונים

ליכולת שלו להימתח יותר ויותר ולהישאר ארוך במידה מסויימת.

הארכה של השריר, יכולה אולי להיות גם בניית תאים חדשים אלסטיים יותר - אבל את זה אני אומר מתוך מחשבה אישית, לא בדקתי במעבדה.

אני חושב גם שילדים שגופם צומח ושמתאמנים על גמישות, מפתחים מראש תאי שריר אלסטיים יותר. המוח שלהם מפתח את הגוף בהתאם לצרכים שלו. גם לזה אין לי הוכחה מדעית
.
אבל שוב...הבנת אותי כבר מזמן.

ועוד דבר - השריר מתארך, אם מראש הוא מכווץ כרונית. אבל אז, זה בסך הכל שחרור. ולך תדע שאתה לא נמצא בטונוס שרירים גבוה כרונית ושאם תנמיך אותו, שריריך יתארכו - למצבם הנורמאלי.

Pyongwon

New member
א - אינני רופא.

ב - אנחנו עושים גמישות - מה שלא תוכל לעשות - או לא טוב לך לעשות - אז לא לעשות!!!

יש מספיק דברים שכן אפשרי לעשות. :)

אמור להיות לך מעניין בכל מקרה..:)

ג'ס.

סיסטמתי

New member
- מתיחות של גיד המפשעה...

מר מים היקר,
אני לא ג'ס אבל משום מה שולחים לי כל הזמן פרסומות של מכשיר שנקרא ג'ס אקסטנדר שעשוי לפתור את בעייתך לפחות מבחינת תיאור הפתרון (ביצוע מתיחות של גיד המפשעה).
אנא דווח לפורום על תוצאות השימוש: מכיוון שבתיאוריה אם הוא אכן פועל, הפציעה תמנע, בגלל שמאמץ הנחיתה על הרגליים יתחלק בשלוש במקום בשתיים...

פציעות וגמישות

קשה לי להרחיב בפורמט הזה
מניסיוני, חלק ניכר מהבעיות נובעות מחוסר איזון בין קבוצות שרירים נגדיים.
חיזוק
ושיטות גמישות לא שמרניות פותרות את רוב העניינים.

Pyongwon

New member
מכירה את המכונה... לא התלהבתי ממנה.

כי ראיתי אותה אצל מישהו אחר - והתלמידים שם ממש לא גמישים... אז לא יודעת.
כנסו לאתר ותראו. קל.
וכמובן- בזהירות!:)
ונחמד שיש תגובות רבות כל כך בזמן כה קצר!:) נחמד למדי!:)
השאלה, תמיד, אם נראה אתכם מתאמנים או לא??:)

ג'ס.

Pyongwon

New member
סליחה - לא את ההוא - יש איזה אחד אחד -

שיושבים ומסובבים גלגל.... אבל לא התלהבתי ממנה.

מה זה שיטות גמישות לא שמרניות??

בלקסיקון של פיזיותרפיסטים, שיטה לא שמרנית זה אומר ניתוח.

ש מים

New member
השאלה היא לא "איך משפרים גמישות"

אלא - "איך מרפאים את הפציעה?".
(ולחידוד, למקרה שלא התנסחתי טוב התחלה: אני תוהה האם פעולת מתיחה תסייע בריפוי הפציעה"? ).

שוקראן.

הי ש מים. הנה הדרך שאני מכיר בשביל לטפל

בפציעה שלך.
בעקרון אחת התוצאות של פציעה שלך היא - רקמה צלקתית. רקמה צלקתית קשה מטבעה. יש לרכך אותי ולהגמיש אותה.
הדרך שאני למדתי בשביל לרפא מצב כמו שלך ושאני עושה לעצמי ועובדת - למתוח כשהגוף קר. אני מניע ממש מעט את האיבר הבעייתי ומתחיל למתוח לאט. מחפש ע"י שינוי זוויות המיפרקים את המצב שהכי מכאיב. אני נשאר שם רגוע כמה זמן. לא בעוצמת כאב חזקה. חוזר על הפעולה כמה פעמים בכל תרגול. מתמיד לאורך זמן וזה עובד.
כשאמרו לי לעשות כך, בבית הספר של המורה שלי, לא תפשתי את הרעיון. הוא היה נראה לי לא נכון. לאחר שהייתה לי מתיחה בשריר במשך שלוש שנים, התייאשתי ואמרתי - מה כבר יש לי להפסיד? אנסה את הדרך הזו. לאחר זמן לא ארוך מדי עבר לי הכאב ואיתו המגבלה. כך עשיתי גם כשממש קרעתי שריר במפשעה - אולי כמו שקרה לך. מאז אני מנחיל את הדרך הזו לכל
. הרוב מעקמים פרצוף
בהתחלה ואומרים - מה?! למתוח כשאני קר
? אז כן, לאט-לאט ולא לדאוג.
זה עובד.
אם תרצה לדבר איתי שלח לי מסר.

ש מים

New member
צחי, המון תודה!

לאור נסיון עבר רחוק שהיה לי עם פציעת ספורט קשה, הדרך שאתה מציע נשמעת לי הגיונית. אדבר איתך (כשירד לי קצת הלחץ כאן בעבודה). יש איזה כמה נקודות שהייתי רוצה להבהיר (כיווני מתיחה וכו').

למעלה