ביקרתי בארץ לפני שבוע

ליאתA2

New member
ביקרתי בארץ לפני שבוע

ישבתי עם חברים ביום רביעי (לפני שבוע וחצי) בסלון שלהם בת"א כשאמרו שצריך לפתוח את המסכות ולהרכיב את הפילטרים. לא פתחתי את שלי כי הטיסה שלי היתה יום לאחר מכן ולא רציתי סתם לבזבז את הפילטר כי היתה לי הרגשה שלא יתקיפו אותנו. החברים היו קצת בלחץ, קנו זריקות אטרופין לכלבה שלהם והתאמנו איתה בירידה למקלט. ביום חמישי הקדימו לי את הטיסה מ-11:55 בלילה ל-6:00 בערב וכך "שתו" לי כמעט יום שלם מהביקור. כשהייתי בשדה התעופה באולם היציאה (היכן ששערי העליה למטוס, הדיוטי פרי וכו'..) היתה אזעקה ("חומת ברזל, חומת ברזל, כולם מתבקשים לרדת למקלטים") התחלנו לרוץ בטרמינל בסיבובים, אין שלט אחד בכל האולם שמכוון אל המקלט, לא אמרו ברמקול לאן ללכת ואף אחד מעובדי נתב"ג לא ידע היכן המקלט. היו עוד כל מיני "פאקים" מאוד רציניים שם אבל אני לא רוצה לפגוע בבטחון של המשתמשים בנתב"ג אז אני לא אכנס לפרטים. בסוף מישהו אמר שהמקלט בשער 33. הלכנו לשם אבל לפני שהגענו כבר היתה הודעת "חזרה לשיגרה". לא אמרו מילה אחת באנגלית בכל המהלך הזה ושלושת התיירים האומללים שעוד היו בארץ לא ידעו מה קורה (כמובן שצעקנו להם באנגלית שיבואו איתנו למקלט אבל הנהלת נתב"ג לא חשבו על הרעיון המבריק של להודיע גם באנגלית שצריך לרדת למיקלט כי אנחנו תחת התקפת טילים... גם אחרי שהכל נגמר לא ידענו מה באמת קרה. אני חשבתי שזה היה תרגיל (כושל ביותר) ורק כשהגעתי בחזרה לארה"ב אחי (שגר ב- L.A.) אמר לי שזה לא היה תרגיל אלא אזעקת שווא. זה היה מאוד לא נעים ומאוד מרגיז. הייתי מצפה שבנתב"ג יהיה איזשהו נוהל לשעת חירום, דבר שכנראה לא קיים שם.

stardustit

New member
מאוד מעניין לשמוע את

הזוית האישית שלך. עם זאת, יש לי הרגשה שזה נופל בקטגוריית פרסום מידע העשוי לפגוע בבטחון המדינה... (גילוי נקודות תורפה)...

joe2b

New member
זה לא עומד באף אחד מהקריטריונים

שתפוז ביקשו לא לפרסם: 1. זה לא מיקום של נפילת טילים. 2. זה לא סוג הטיל שנפל. 3. זה לא שת"פ עם גורמים זרים. 4. זה לא היערכות מבצעית של צה"ל וכו'. 5. וזה גם לא דיוני קבינט. אז, בקיצור, נראה לי שאין איסור על גילוי נקודות תורפה. חוץ מזה, אם לא נגלה את זה, הציבור (לפחות מי שקורא כאן, ולפני יום-יומיים היה דיון האם לחזור לישראל לחופשה בפסח, למרות שלדעתי גם אם לא ערוכים בארץ, עדיין ניתן לבוא לביקור) יחשוב שנתב"ג ערוך להתקפה. נראה לי שזכות הציבור לדעת, במיוחד בנושאים כאלה, גוברת על הצנזורה העצמית לה התבקשנו. במקום שכולם "יופתעו" מתגליות של ועדת החקירה שלאחר המלחמה, עדיף שהמידע הרלבנטי יוצג כבר היום, ומי שרוצה להסיק מסקנות - יוכל להסיק אותן כשזה רלבנטי, ולא בדיעבד.

ליאתA2

New member
joe2b צודק

Stardutit תאמיני לי שזה מה שנשאר מהסיפור אחרי שצינזרתי את עצמי על מידע שעשוי לגרום נזק. זכות הציבור לדעת אם הוא מוגן או לא והמסקנה היא שנתב"ג צריך להערך כמו שצריך. דרך אגב, לגבי הדיון על המסכות, א. לא שמרתי קבלות, ההורים שלי שמרו את הערכה עצמה ואמא שלי (כמו כל אמא טובה...) דאגה לקחת את הערכה לתחנה ולרענן את מזרק האטרופין. ב. מה כל כך נורא בזה שמישהו יצטרך לשלם 200 ש"ח. אתם באמת חושבים שבמצב דומה בארה"ב אפילו אזרחים שגרים כאן היו מקבלים את הערכות בחינם? לא נראה לי. תודה לאל את המיסים שלי אני משלמת כאן (בארה"ב) אז זה לא נראה לי מוגזם שאני אשלם על שרותים שהמדינה (ישראל) מספקת לאזרחיה/תושביה.

ליתר בטחון בדקתי

וההודעה לא מפירה שום קריטריונים של הצנזורה. היתה אפילו כתבה על זה בטלויזיה ובעיתונים השונים. ולגבי המסיכות, גם לי יש עדיין אצל ההורים את הערכה הישנה מ-91. לא רעננתי אותה, אבל אם אגיע לארץ בקרוב אעשה זאת.

מפחיד. אני אמור להיות שם בעוד

פחות משבועיים. מצד שני, במצבי אמת, הישראלים תמיד הוכיחו עצמם יותר מכל אחד אחר. דרך אגב, בדקתי ומצאתי שכדי לקבל ערכות מגן בבואך לישראל כתייר, אתה צריך להציג את הקבלה שהחזרת את ערכת המגן כשעזבת את הארץ. אחרת, תצטרך לשלם 200 ש"ח לערכה כמו העובדים הזרים... (אפילו שאתה אזרח). לידיעתכם. מישהו שמר את הקבלות?

MicMik

New member
איזה קבלות? מ-91?

אני אפילו לא זוכר איך המסכה הגיעה לידי, אז מצפים ממני גם לדעת איפה הקבלה? בשביל זה אני צריך חכם קבלה, שיריץ את תכנת הפלאים.

הקבלות שקיבלת כשהחזרת את הערכה

כשעזבת את הארץ (אם החזרת). אם עזבת ב- 94' למשל, אז הקבלות מ- 94'. אם עזבת לפני 91', אזי אין לך קבלות בכלל. אבל לפי השיטה, אין לפיקוד העורף רישום מרכזי מי קיבל ומי לא ומי החזיר (אחרת, למה הם דורשים קבלות?). לכן, אם תרצה לבקר במולדתך, תצטרך לשלם 200 ש"ח לערכה. מתאים למנטליות הממשל הישראלית.

joe2b

New member
אם כבר מדברים על הרישום

אז שתדעו שהרישום של פיקוד העורף לא מעודכן ולא רלבנטי. למשל, מי שרענן את הערכה שלו, עדיין מופיע אצלו הצורך לרענן (למרות שרשום במחשב שהוא רענן), וכששואלים את המוקדנים בפיקוד העורף מה ההסבר, התשובה - הישראלית כל כך - היא: "את/ה צודק/ת, באמת לא הגיוני שתרענן/ני את ערכת המגן, אבל, ת'יודע/ת מה, זה רשום שצריך לרענן, אז מה כ'פת לך?" "אבל אני אצטרך לעמוד בתור בגשם/בחמסין שעות ארוכות עם ילדים קטנים, אולי זה מיותר?" "אולי, אבל אנחנו לא יכולים לקחת את האחריות..."

זה בדיוק מה שאמרתי בתדהמה

כשנודע לי לראשונה על כך. אבל אז סיפרה לי אשתי היקרה שתחיה, שהיא שמרה את כל הקבלות (4 במספר. עכשיו אתם יודעים כמה ילדים יש לי
). נדהמתי לראות אותן שמורות ללא כל קמט וללא הצהבה.

MicMik

New member
200 שקל זה חצי חינם

באיביי, הכי זול שמצאתי הוא $45, לפני משלוח...

אכן, וההיא שב- EBAY אפילו לא

מותאמת אישית, ובאה בלי מזרק אטרופין. (ולך תדע מה מצב המסנן...) מצד שני, אפשר לומר זאת גם על המסכות המחולקות בארץ מטעם פיקוד העורף...

דחוף!!!

מישהו יכול לענות לי מדוע דף הפורום שלי השתגע? בכל פעם שאני לוחצת על הודעה כל הכתב מתעבה וחלק מהשמות נעלמים. please !!!!!!!

זה באג שקורה במחשבים מסויימים

ואחרי חצי שנה עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה או לגלות למה. הפתרון היחיד, תעבירי את גודל הטקסט בדפדפן שלך גודל אחד למעלה (אצלי זה מדיום), וזה לא יקפוץ לך כל הזמן.

לא ידעתי שהמחשב שלי

הוא מאלה המסויימים שזה קורה להם. אני מנסה להוריד גודל וזה עולה חזרה. עכשיו זה על הכי גדול, אבל אני צריכה משקפיים מקטינות..כל אות כמעט חצי דף.!!!

למעלה