ביקור כואב במגדלנה.

Maldini Girl

New member
ביקור כואב במגדלנה.

אתמול יצאנו למגדלנה, בצומת מגדל. הקונספט הוא, אפשר לומר "מסעדת שף ערבית". כבר הייתי שם פעם אחת שהייתה בסה"כ מוצלחת.
הגענו באזור 19:30, התלבטנו על ראשונות והחלטנו להזמין גם לחם. כתוב שהוא מגיע עם מטבלים.
הבחור שאל איזה מטבלים, ענו לנו: קרם חצילים, שמן זית ובלסמי וטחינה ירוקה.
פה עצרתי את המלצרית ואמרתי לה: "שמעי, הבחור פה אלרגי לטחינה" (אולי הייתי צריכה להגיד שומשום, אלא שמכמה שומשומים בודדים לא יקרה לו כלום. מטחינה כן) "אז אני מבקשת- אם הזמנו מנה שלא מצוין בתפריט שיש בה טחינה, או שמצוין בתפריט ולא שמנו לב- בבקשה תודיעו לנו"
ידעתי שזה הימור ללכת איתו למסעדה מהז'אנר הזה עם האלרגיה שלו. אבל כבר הכרתי את התפריט וידעתי שנוכל למצוא שם מספיק מנות בלי טחינה. ובאמת התכווננו על מנות בתפריט שלא מכילות טחינה.
אז לראשונות הזמנו:
לחם הבית- מן מקלונים שמזכירים פוקאצ'ה, רכים וטעימים, מרוחים בזעתר ומגיעים עם המתבלים שציינתי. 16 ש"ח
שישברק- כיסונים ממולאים בשר שמגיעים במן מרק של יוגורט חם עם עגבניות אם אני לא טועה. בעייני המנה המנצחת של הערב. 48 ש"ח.
צלחת עכוב שמגיעה יחד עם בשר עגל.

ופה מתחילה הבעיה. כי כשהגיע העכוב שמתי לב לנוזל בהיר שמוזלף למעלה. קראתי למלצרית ושאלתי אם זו טחינה. היא ענתה "זו טחינה גולמית". אני והבחור החלפנו מבטים, היא מייד הבינה את הטעות ושאלה אם נרצה להחליף.
הסתכלתי עליו והוא עליי והוא אמר "לא משנה, עזבי." בדיעבד חבל שלא החלפנו, בעייני זו הייתה המנה החלשה של הערב, אגב, חשוב לי לציין שבתפריט לא היה כתוב על נוכחותה של הטחינה במנה.

המשכנו לעיקריות. העיקריות הגיעו בטיימינג מצוין שנתן לנו מנוחה של בערך 10-15 דק' בין הראשונות לעיקריות.
הוא הזמין דג דניס שלם שהגיע עם הרבה כוסברה, וירקות בתנור. מנה מצוינת. 115 ש"ח.
אני הזמנתי תבשיל צוואר טלה עם פריקה וירקות בתנור שהיה מושלם. 125 ש"ח.

הגענו לקינוח, אני כבר הייתי די מלאה והעדפתי לוותר, אבל הבחור רצה בסבוסה- עוגת סולת אפויה(38 ש"ח)
המנה הגיעה כשלצידה (בהיעדר מילה טובה יותר אבחר במילה זו) זוג עוגיות קטנות, קצפת ודובדבן. נתתי טעימה מהעוגיה, לי אישית היא לא הייתה טעימה אז לא יחסתי לה חשיבות. הבחור אכל, התחיל לאכול את העוגה, ופתאום אני רואה את הפנים שלו משתנות.
"מה קרה?" שאלתי.
"אני חושבת שהייתה טחינה בעוגיה" הוא אמר.
שאלתי מה הוא מרגיש והוא אמר שהוא מרגיש התקף אלרגיה.
קראנו למלצר, שלא ידע אז קרה למלצר אחר, שאמר שאכן יש טחינה בעוגיות.
"אמרנו למלצרית בהתחלה להזהיר אותנו ממנות עם טחינה." אמרתי לאותו מלצר. "לא היה כתוב בתפריט שיש פה טחינה. וביקשנו שיידעו אותנו." הוא התנצל מן התנצלות זריזה. שאל מן שאלה שמטרתה לוודא שהבחור שלי לא ימות מהאלרגיה אלא רק ירגיש רע. בשלב הזה ההתנצלות שלו לא הייתה שווה כלום מבחינתי, הבחור שלי מרגיש נורא ואני דואגת לו.
בזמן שחיכינו שיקחו מאיתנו את החשבון (סה"כ 397 ש"ח לפני טיפ) אמרתי לבחור "אתה יודע, אני לא רוצה לדוש בזה כדי לא להרוס את הערב. אבל ביקשנו. ביקשנו שיזהירו אותנו. ובכל זאת הגישו לנו שתי מנות עם טחינה."
אני אגיד משפט שאולי יקפיץ פה כמה ממכם- בחשבון לא הייתה שום התייחסות לכך שהגישו לנו 2 מנות עם טחינה, ושאחת מהן גרמה לבחור להתקף אלרגיה שליווה אותו אל תוך הלילה.

עכשיו חשוב לי לומר משהו.
עבדתי במסעדה. הודרכנו להגיד שהמטבח לא יכול לקחת אחריות על מרכיבים אלרגניים. אני יודעת את זה וזה נכון. אבל, ובעייני זה אבל גדול. יש הבדל בין כמה שומשומים שמתגנבים למנה והמטבח לא יכול להיות אחראי עליהם, לבין כך שהוגשו לנו 2 מנות שלא צוין שמכילות טחינה, שהכילו בפירוש טחינה, ובשתיהן היה ניתן לפתור את הבעיה בקלות- להוריד את החלק שמכיל טחינה! במנת העכוב הטחינה הייתה מזולפת מעל המנה- היה אפשר להיפטר מזה בקלות במטבח, במנת הקינוח היו יכולים להוריד את העוגיות שהכילו טחינה או לפחות להזהיר אותנו שהן מכילות טחינה כדי שהבחור ידע לא לאכול אותן.
ואז אני שואלת איפה המסר לא עבר, כי הבהרתי את עצמי למלצרית. האם היא התעלמה מהמסר שלי, או שהיא העבירה אותו למטבח שבחר להתעלם מהמסר שלה?
כך או כך יצאתי משם מתוסכלת נורא. חבל שארוחה שבאמת הייתה טעימה הייתה צריכה להיגמר בצורה כל כך לא סימפטית.

בתמונה השישברק המצוין

סוסקה

New member
להכות בכיס אחרת הם לא לומדים !!!!

להתלונן ולהכות בכיס כי רק במזל זה נגמר בצורה כזו .
כל כך מקומם אותי לקרוא את הדברים , האמת שמשרד הבריאות חייב להתערב ולחייב את בעלי המסעדות להוסיף כוכבית בכל מנה המכילה שומשום . בחלק גדול מהמקרים הבעייה עם תיירים , המקרה האחרון עם תיירת מדרא״פ הסתיים במותה . לפני שנתיים ישבתי במסעדה בתל אביב והוזמן אמבולנס לתייר עם אותו סיפור .
יש כאן חובבנות ורשלנות שזה פשוט מקומם!!!
ומעבר לכך תהנו מהחופשה ....

Maldini Girl

New member
אנחנו לא בחופשה

מבחינתי זה קל"ב :) אבל תודה.

ואתה צודק, גם אני אתמול העליתי את סיפור התיירת כשדיברתי עם הבחור.

כמה כוכביות לבוטנים?

אני מסכים שחייבים להיות רגישים מאוד לנושא האלרגיות אבל אם תהיה חובה לסימון אלרגנים לא נצא מזה כי יש גבול לכמות הכוכביות שיכולות להיות בתפריט אחד

rasmus girl1

New member
התיירת מדרא"פ

לא אכלה במסעדה אלא בחד"א של המלון מנה שהייתה רשומה שמוגשת עם טחינה, רק שלצערה לא ידעה שטחינה עשויה משומשום..

salo22

New member
עם הצער הגדול שבדבר

זו קודם כל אחריות הסועדים, במקרים חמורים עד לרמת הלא לאכול בחוץ בכלל. כמובן שגם מלדיני מודעת לאחריות הכבדה הזו, אבל ללכת למסעדה ערבית ולקוות שלא תתגנב טחינה פנימה במנות, לדעתי זה קצת נאיבי וכנראה גם מסוכן, חבל. צריך עם אלרגיה לשאול לגבי כל פסיק וזרזיף אוכל מה ההיתכנות להימצאות הגורם הבעייתי, וזה לדעתי חשוב להעלות לא מול מלצרית מזדמנת, אלא מול הצוות הראשי והמטבח, עד כדי כך.
אבל אבל אבל, המלצרית הזו, קלת דעת בצורה כל כך בלתי נסבלת, שאולי באמת מקומה לא שם. לא יודע אם הייתי רץ לפטר אותה, לא מכיר אותה
אבל לפחות מגיעה לה ולכל הצוות שם כזו שטיפה והסברת נהלים, שלא יודע אם הייתה רוצה להמשיך לעבוד שם אחרי זה.. ומי שאשם בסופו של יום זה הקודקודים כמובן, האחריות כמעט בלעדית שלהם. ראוי שמיד יפתרו את קלות הדעת והבעיה החמורה הזו, חשוב שבכל בית אוכל העניין יהיה בגנים של המקום.

Maldini Girl

New member
תשמע

נכון. זה סיכון ללכת למסעדה כזאת. אבל הכרתי את התפריט וידעתי שיש שם הרבה מנות ללא טחינה. כמו כן דיברנו עם המלצרית (אגב היו שם 2 מלצריות כשהזמנו) וכפי שציינתי בשני המקרים מדובר במנה שהיה קל מאד להיפטר מרכיב הטחינה במנה או לפחות להזהיר לגביו. גם הדרך ל״קודקודי המטבח״ עוברת מבחינתי-כסועדת- דרך המלצרית. במקרה הזה הייתה התחושה שפשוט התעלמו לחלוטין מהבקשה שלנו.

salo22

New member
עבודה איומה של המלצרית

בקושי על אנשים שמכירים אפשר לסמוך במקרים כאלו, אז על מישהו שלא מכירים בתחום חפיפניקי בארץ כמו מלצרות ? העיקר שלא נגרם נזק חמור. נכון שלשאול לגבי זה את כל אנשי המסעדה, גם זה לא תמיד יעזור, בעיקר כשיכול להיות שמשהו נגע במשהו אחר, אבל זה לפחות יכול לעזור מאוד לצמצם הבעייה, לא מספיק להסתמך על מלצרים.
ברגע שמנהל משמרת\מנהל מקבל שאלה כזו, הוא אמור לדעתי להיכנס בעצמו למטבח, לשוחח עם הגורמים המכינים, לבדוק היטב בעצמו, לתאר המצב וגם אז לסייג שהוא לא יכול לערוב לדבר.

sweetdreams

New member
השורה האחרונה שלך היא בדיוק לב העניין

ובעיקר החלק האחרון - הסיווג במקרה שבו אין למסעדה אפשרות לערוב לדבר. ואני לא בטוחה שהמלצרית (שמעבר לזה ששכרה כנראה מבוסס על טיפים שמבוססים על ריצוי הלקוחות) היא הגורם הנכון לפנות אליו על מנת לקבל כזה סיווג.
נכון, ראוי היה שגם לה היה חוש אחראיות במקרה המדובר, ושלפחות תעביר את הבקשה כראוי הלאה, או תבדוק עם גורמים במסעדה לפני שהיא אומרת שאפשר. בפרט לא היה מזיק אם היא גם היתה יודעת ומיידעת את הלקוחות במעמד ההזמנה שמנה מסויימת מכילה זילוף של טחינה גולמית, או עוגיות המכילות טחינה.
הבעיה היא שמלצרות, כמו שאמרת, היא תחום חפיפניקי, גם המעסיקים שלהם לא מייחסים לתפקיד יותר מדי חשיבות, ובפועל המלצרית ברוב המקרים אחראית *רק* על העברת המידע החשוב הלאה (ויתכן שהיא גם עשתה זאת, אנחנו לא יודעים מהדיווח שלא), אבל מעקב ובדיקה מול הגורמים המכינים את המנה, ושכנראה נמצאים מעליה בהיררכיה המסעדתית, הם מחוץ לתחום אחריותה. זאת בניגוד למנהל שבאמת מסוגל לעקוב אחרי הבקשה, ויש באפשרותו להעריך האם הוא מסוגל להענות לה או לא.

Maldini Girl

New member
כפי שציינתי

האלרגיה שלו היא לא מסוג אלו שאם מישהו שנגע בטחינה יגע במנה שלו/ כמה שומשומים תועים יכנסו לתוך הבצק יקרה לו משהו. ממש לא.
אני לפעמים יותר עם יד על הדופק ממנו בנוגע לאוכל.
ככה שהמשפט של "יכול להיות שמישהו נגע במשהו אחר" פחות רלוונטי במקרה הזה.

היותר רלוונטי זה מה שציינתי- 2 מנות שבתפריט לא צוין שמכילות טחינה
אך אחת מהן הכילה זילוף טחינה- שללא ספק אם המסר היה עובר למטבח היה אפשר להיפטר ממנו, או עוגיית טחינה שאינה קשורה לבסבוסה והיה אפשר בקלות להיפטר גם ממנה.
התחושה הכללית בהתייחס לביקור הספציפי הזה, ובלי להתחיל לבקר את כל המלצרים והמלצריות והמטבחים בארץ על ההתנהגות שלהם, זה שההתנהגות של המלצרי(ו)ת הייתה חפיפניקית ופשוט לא טרחה להעביר את המסר למטבח.

אגב, במגדלנה השירות מתיימר להיות מאד מקצועי ו"עילי".לא נכנסת למשכורות של המלצרים, אבל דווקא במקום שמתיימר להיות כזה אתה מצפה ליותר.

salo22

New member
"היד על הטחינה" במטבח הערבי מאוד קלה

ואני חושב שבכל מקרה הייתם צריכים לעורר יותר מודעות לנושא בין אנשי הצוות והמטבח בקשר לאלרגיה של הבחור, חבל לסבול עם זה..

Maldini Girl

New member
איך?

איך אתה אמור להעלות על דעתך שאחרי שאמרת את זה ל2 מלצריות המסר לא הועבר? הייתי אמורה להיכנס למטבח על דעת עצמי ולהגיד להם? המלצרית היא אשת הקשר למטסח.

salo22

New member
בסביבה של אנשים אינטיליגנטיים

זה היה אמור להספיק.

מסכימה איתך בנושא אחריות הסועדים -

מקווה שהבן זוג התאושש . לא נעים בכלל. וחסר אחריות מצד המטבח. אגב , אתמול היתה כתבה על המסעדה הזו, בהקשר של מסעדות ערביות שפונות לחיך ה "יהודי" המודרני. לצערי היתה לי תחושה של הרבה אוויר חם ודיבורים. שמחה לפחות שרוב האוכל היה לכם טעים. אבל איזה טיפול לקוי בתקלה שלהם.

הבת שלי אלרגית לבוטנים ברמה של התקף אלרגיה מיידי, אם היא אוכלת אפילו משהו שנגע בבוטנים.

במסעדות אנחנו מקפידים - לשאול ולברר לגבי כל מנה בנפרד. כמובן אחרי שגם הודענו מראש למלצרית, כולל אזהרה על רמת האלרגיה.

ו - יש מסעדות שאנחנו מראש משתדלים לא לאכול בהן כי הסיכוי לבוטנים ברוטב או במזון עצמו גדול. האחריות - תמיד, על הסועד.

ולשים כוכביות - כאלה או אחרות לא פוטר מאחריות אישית.

bruno01

New member
אתה יודע שיש עוד המון אלרגנים חוץ משומשום,כן?

אי אפשר לשים כוכביות לכולם.
הסועדים צריכים להיות קצת קרציות ולשאול ולוודא, והצוות צריך להיות קשוב ולהבין שיש דברים שחייבים להקפיד עליהם.
ברור שבמקרה הזו זו היתה בעיה של מלצרית לא מספיק קשובה, או משהו שתקשורת בינה לבין המטבח שלא עבד טוב, וזה חמור מאוד, אבל לסמן כל אלרגן? בלתי אפשרי.

dani666

New member
אפשר לשים * לכולם. ראה כל מוצר ...

.. מזון תעשייתי מודרני. מה רשום על האריזה ? "עשוי להכיל שאריות בוטנים, סיליקון, ציאניד וכל היתר". בלי קשר אם יש באמת חשש כזה או לא.

למה ? כי מפעל נתבע פעם ושילם כמה מיליונים והיצרנים לא מוכנים יותר לקחת את הסיכון.

התוצאה ? אסור היום לבעל אלרגיה לאכל כמעט אף מוצר תעשייתי שלא יוצר במיוחד לבעלי אלרגיה כשלו כי כתוב עליו שהוא (המוצר) עלול להיות מסוכן לו.

אז, כן, אם יצא חוק דבילי כמו שהוצע כן, התוצאה תהיה שבעלי אלרגיות לא יוכלו לאכול יותר באף מסעדה רגילה. ואני בספק אם תהיה כדאיות כלכלית בפתיחת מסעדה ייעודית לכל אלרגיה (שלא לדבר על המ תהיה איכותה ומה יהיו מחיריה).

החתולית

New member
אני חושבת שאת צריכה לכתוב להם

לפנות לזוזו, השף והבעלים, ולהבהיר כמה ההתייחסות של הצוות שלו ללקוחות, מזיק למסעדה.

מה שתיארת, להבדיל מטעויות שקורות לפעמים, הוא זלזול של המלצרית בכם כלקוחות, ומבחינתי, ראוי לפטר אותה.

bruno01

New member
מאוד מרגיז לשמוע איך מלצרית לא מספיק קשובה

או כזו שלא יודעת לתקשר כמו שצריך עם המטבח, יכולה לפגוע בבריאות של הסועדים.
אין ספק שצריכים שם ניעור רציני בנושא, ואולי באמת כדאי ליצור איתם קשר לגבי זה.

למעלה