ביקור חיילת בכלא 400

ביקור חיילת בכלא 400

שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם בשאלה הבאה:

אחותי נכלאה אתמול בכלא 400. ראיתי באתר של המשטרה הצבאית כי חיילות בשירות סדיר זכאיות לביקור ראשון לאחר 48 שעות.
התקשרתי היום לקצין העיר בשביל לתאם את הביקור ושם נאמר לי כי הביקור הראשון הוא רק אחרי שבוע ולא משנה אם זה חייל או חיילת.
אמרתי שזה לא מה שכתוב באתר והבחורה שם אמרה ש"לא אכפת לי מה כתוב שם, זה מה שאני יודעת".

אז מה באמת הנהלים בנושא?

חוץ מזה אשמח לכל טיפ או עצה מה מותר ומה מומלץ להביא לחיילת בכלא 400.

תודה מראש

olli3

New member
מנהל
פלוגה 400 בכלא 4 >>>

לגבי ביקורים, בימים א-ה בין השעות 14:00-16:00 הכניסה מתבצעת דרך שער ראשון של מחנה צריפין. ניתן להגיע למקום באמצעות קווי אוטובוס שונים וכן באמצעות רכבת לתחנת הראשונים בראשל"צ ומשם בנסיעה קצרה של קווים 10/11/20 היוצאים מפתח תחנת הרכבת ומגיעים לשער ראשון של צריפין (נסיעה של פחות מ10 דקות). קיים חניון בכניסה לשער ראשון לכלי רכב פרטיים. מהש.ג. מדובר בהליכה של 10 דקות לכלא 4.

תוכלי להתקשר לחמ"ל של כלא 4 ולשאול אותם לגבי התנאים של הביקורים: 03-9577559 כמו כן, תוכלי לחזור לקצין העיר ולהתעקש שהפקידה תבדוק עם המפקדת של קצין העיר את הנושא. אפשר גם להגיע פיזית אם זה מתאפשר לך לקצין העיר, לא ינפנפו אותך פנים מול פנים.

באופן כללי, כל דבר שאינו שקוף (מיכלים כלשהם) לא נכנס. שמפו הוואי למשל, מככב בבתי הכלא הצבאיים כי הוא שקוף. גם משחות שיניים לא נכנסות (אלא אם כן תמצאי אחת שקופה).

פירוט מוצרי הגיינה:

מותר: סבון, שמפו באריזה שקופה, דאורדורנט סטיק שקוף בלבד, מברשת שיניים.

בנוגע לשמיכות וביגוד, אלו ההגבלות:

2 סדינים ושמיכה אחת בלבד. תחתונים, גופיות, חזיות, גרביים - אין הגבלה. מותר להביא כפכפים ונעליים צבאיות בלבד. לא זכור לי שמותר נעלי ספורט אולי השתנה. מכנסיים קצרים, חולצות קצרות - מותר. טרנינג - מותר. מגבות - מותר (חלוקים, לא נראה לי).

ניתן להכניס גם מברשת לשיער.

מותר להביא ספרים (קריאה, לימוד, תפילה), מחברות וכלי כתיבה. מותר להביא גם מסמכים אישיים, כולל מסמכים רפואיים, מסמכים צבאיים בנוגע לתנאי השירות (הקלות וכו') ורצוי להביא אותם על מנת שהחייל יוכל להציגם בפני הסנגור הצבאי ובפני מפקדיו. המלצה שלי - הסנגור הצבאי יודע לרוב את העבודה יותר טוב מסנגור פרטי (אזרחי), כי הסנגור הצבאי חי את הדינים הצבאיים יום יום. לכן, ברוב המקרים חבל לבזבז על סנגור פרטי שגם יהיה בחלק מהמקרים פחות אפקטיבי.

מותר להביא תמונות ושעון יד (אין סלולאר בכלא, שעון יד הוא האמצעי לדעת מה השעה).

אמצעי התקשורת הוא באמצעות הטלפון הציבורי. אפשר לרכוש טלכרט או כרטיס חיוג לחו"ל (כל כרטיסי החיוג לחו"ל מאפשרים שיחות גם בתוך הארץ, הם גמישים יותר כי ניתן להשתמש בהם מכל טלפון קווי או סלולארי בכמעט כל מקום בעולם, וכמובן מכל הטלפונים שיש בישראל). אבל רוב החיילים מתקשרים עם הטלכרט שני צלצולים ואז מנתקים כדי שיחזרו אליהם.

לגבי חופשות:

מי שנשפט וריצה שלישי מתקופת המאסר שלו והתנהגותו טובה, רשאי להגיש בקשה לחופשה בת 48 שעות. הזכאות לחופשה היא פעם בחודש.

SuperShiro

New member
סיכויים רבים הם ששיחה עם חמ"ל

הכלא לא תניב דבר - לחיילי החמ"ל אסור בתכילת האיסור לדבר עם הורים של כלואים, קשר זה צריך להתבצע באמצעות קצין העיר.

אינני יודעת מהיכן יש לך את הטלפון האזרחי במקום, אבל רצוי שלא לפרסמו - הוא לא נועד להורי חיילים.

למעלה