ביקור ב Beer and Breakfest - חיפה

חחחחחחח השעה מאוחרת והיה לי יום ארוך

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע ונקרא שנהנית עד מאוד

בניגוד אליך גדלתי בבית שומר כשרות וגם יחסית פרו-בריאות, ולא היו בבית נקניקים, גבינות קשות שמנות וכו'... וגם היום רוב הדברים האלה לא ממש מדברים אליי, שלא לדבר על בשר על הבוקר...
רק הרעיון עצמו עושה לי רע. באופן לא מפתיע אני בעמדת החבר שלך לגבי השילוב של פנקייק ובייקון, אם כי אני דווקא חובבת מושבעת של שילובי מתוק-מלוח (בכיתה א' הייתי לוקחת לבי"ס כריך של שוקולד השחר + גבנ"צ...
) אבל בשר פשוט לא משתלב לי בקונספט של קינוח (חוצמזה בפעם היחידה שטעמתי בייקון, לא אהבתי; הזכיר לי נקניק).

בשבוע שעבר התארחה אצלנו קרובת משפחה מארה"ב ויצא שדיברנו על הרגלי האכילה של הישראלים לעומת האמריקנים, למשל. היא כיום נמנעת כמעט לחלוטין ממוצרי חלב, מאפים, סויה ועוד כל מיני סוגי מזון שלטענתה עושים לה רע, והיא נפעמה מאוד מכמות הירקות והפירות שאוכלים פה ומטעמם (לטענתה אצלה הם יקרים יותר וטעימים פחות) אם כי היא בהחלט אוכלת לא מעט דגים ובשר (ממש לא טבעונית). שאלתי אותה לפשר האכילה של חביתה עם בייקון, והזכרנו גם את הבריטים שאוכלים ארוחת בוקר כבדה עם תפוחי אדמה ובשר ומה לא... והתשובה שלה לכך הייתה שאלה מקומות קרים רוב השנה (היא עצמה מסיאטל) וכשאנשים קמים בבוקר הם זקוקים לארוחת בוקר חמה וכבדה ש"תתניע" את היום.

לא יודעת אם זו אכן הסיבה, אבל ואללה, נשמע הגיוני; מה שניסיתי לומר שההבדל בישראל לא מתחיל ונגמר בענייני כשרות בהכרח, נראה לי שגם למזג (האוויר ובכלל) יש השפעה על העניין (מן הסתם גם הרגלים מהבית). אני כנראה הרבה יותר שמרנית ובנאלית... חובבת מאוד ארוחות בוקר "של מלון" (ושל מסעדות) אבל לרוב לא אוכלת אותן בבוקר... (כלומר אחרי שאני מתעוררת; זה לא תמיד יוצא ממש בבוקר
). תמיד אומרים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר של היום, אבל לצערי או לשמחתי אין לי קיבולת כזאת כשאני קמה (וזה תסכול רציני מבחינתי במלונות, כי אני תמיד רוצה לאכול הרבה יותר מכפי שאני מסוגלת
). לפיכך אני מעריכה מקומות שמבינים ש"בוקר" הוא הגדרה אישית של כל אדם ומגישים ארוחות בוקר לאורך שעות היממה, ולא מתקטננים על השעה (היה לי איזה קופון לארוחת בוקר ב"בנק" הסמוך, ונדמה לי שבסוף לא ניצלתי אותו כי הם מגישים שם רק עד 12 או 13).

אם הבנתי נכון המקום שציינת מגיש את אותו תפריט לאורך כל היום, ובכך אני לגמרי בעדו (ובכלל, בעד גיוון ומקומות טובים בחיפה) אם כי ההעדפות הקולינריות שאתה ובעליו חולקים כנראה עוברות אי שם מעליי... יש לו גם דברים יותר "באנליים" בתפריט, לאלה מאיתנו שלא חזקים בנקניקים, בייקון ובירה?

נ.ב.
הפקת לקחים בעקבות הפעם הקודמת: למען הסר הספק, אין לי ולו תלונה קטנה אליך או לבעלים או למקום עצמו. נהניתי מאוד לקרוא את הדיווח, אני חושבת שזה נהדר שאתה מדווח על מקומות עלומים (לפחות עבורי) בחיפה ומודה לך על כך (וכתבתי גם בפעם הקודמת שמזל שאתה כותב עליהם, אבל כנראה חשבת שאני צינית או משהו ופספסת את המחמאה). אני יודעת שאני בררנית ומודעת להעדפות הקולינריות שלי המסוימות שלי, ובוחרת ללהג עליהן ולשתף בהן אחרים ללא כל יומרות / דרישות / טענות או מענות.

אני זוכרת שגרתי בארהב והייתי רואה אנשים

אוכלים המבורגר עםגבינה, סטייקים ופיצות בשבע וחצי בבוקר והייתי בהלם....
אני גם רגילה לאכול מאוחר יחסית...בדכ לא אוכלת ארוחת בוקר....
אצלי אמא שומרת כשרות ואבי ז"ל היה מחביא דברים שונים במקרר

מודה דלא טעמתי כי אני צמחונית כבר 14 שנה אבל הריח של בייקון הורג אותי...במובן הטוב

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אצלי כבד / שומני / בשרי על הבוקר בלתי נתפס

אבל אני חושבת שאם כבר לאכול ככה, עדיף על הבוקר ולא בלילה. טוענים שמי שאוכל בלילה (אני, לא פעם, בעוונותיי...
) משמין יותר מאותה כמות מזון. ריח של בייקון לא מגרה אותי בכלל, ואני לא אוהבת בשר שמן או שומן של בשר. ה"חטא" היחיד שלי הוא נקנקיות ביום העצמאות, אבל לא בטוחה שאפשר לקרוא להן "בשר"...
(זה זבל טעים של ילדים, ולא יעזור כלום, נקנקיות על האש עושות לי את זה. גם מרשמלו...). אבל לנקניקים אני לא מתחברת.

sweetdreams

New member
האמת שזו היתה טענה שלי לגבי מזג האוויר..

.. והקשר שלו לאוכל, אבל בסדר, תני לה את הקרדיט.

horseradish

New member
ביקורת מעולה!

עשית לי ממש חשק לרוץ לשם עכשיו (מסוכן! אני חיפאית) ולאכול את הקרואסון עם הביצה העלומה ולקנח בפנקייק בייקון.
חייבת לומר שיש לי חולשה לאוכל האמריקאי הדיינרי בכלל ולשילוב של בייקון ופנקייק בפרט.
אין ספק שאפקוד את המקום בקרוב :)

תודה על התגלית!

לא הייתי חושבת להיכנס ככה סתם לפי השלט, ולכן הביקורת שלך מאוד חשובה.

שתי בעיות עם המקום
1) לפי התיאור שלך - העישון. מקווה באמת שהעשן מבחוץ לא נכנס פנימה ושמקפידים על איזור נטול עישון.
2) המיקום. מקומות לא מצליחים במיקום הזה. היו בנקודה הזו יותר מדי מקומות שנסגרו בשנים האחרונות. מקווה שיתמידו.

למעלה