ביקור ביריד הישראלי...

nehama horvitz

New member
ביקור ביריד הישראלי...

שלום לכולם. חניה הפעם - יש לרוב..הרבה אנשים,ילדים..זיהיתי אדם אחד בלבד שהכרתי..בכניסה 2 אנשים "בודקים"..מעבירים זמזם ומסמנים הלאה..תמונות מקסימות לרוב עם כמה אמנים נלווים.בקומה השלישית שוב גלריה של תמונות ובצד השני מוצגים מישראל..תכשיטים,קרמים למיניהם,מוצרי קדש..השפעת פסח ניכרת וקצת ספרים כגון: הרקיע החמישי של רחל איתן..שמוליק קיפוד שיש לי בבית..קצת אכזבה.הרבה יהודים מקומיים שמסתובבים וקונים.אוכל.. לפחות מזג האויר משתף פעולה עימנו.השלג כמעט נעלם.

לאישע

New member
אני ממש לא מאמין

כמה פתאים יגידו בעוד שבוע. "אבל כלל לא התכוונו" לא ידענו, למה לא הודיעו. כל יפי הנפש החושבים שבעזרת הרכישות שלהם עוזרים הם לכלכלה במדינת ישראל ראו הפתעה. אתם בפירוש עוזרים ל.. ישע. לתנועת ישע. שהיא תנועה שכולכם בלב מתנגדים לה ולפעילות שלה. כבר מן השלטים המכוונים את התנועה באתר החניה יכולתם לראות. אבל העדפתם להתעלם. לא רציתם לראות את המילה חברון. מי סיפר לכם שהכסף יעזור לכלכלה בישראל? הדירו רגליכם ובמיוחד ארנקכם מן ה"יריד " הלז. יותר טוב גשו בנין ליד קומה ארבע, לסניף הקרן הקיימת לישראל, קנו עץ או שניים או שלושה. האמינו לי . זו הדרך לתרום. שאלו כל מציג ביריד בכמה מכרו לו דוכן. השוו עם הסיפורים ששמעתם על ההתנדבות. מה גיליתם. זה קרה לפני שמונה חודשים. וקורה שוב עכשיו. ואני מבקש בכל לשון של בקשה ממנהלי הפורום , ידוע לי שכתבתם רק דברים טובים על היריד , לשם איזון הרשו להביע באופן מנומס גם דיעה מנוגדת דיעה שהיא האמת. גלו תרבות דיון.תודה על שלקחתם זמנכם לקרוא הודעה זו.

מעניין עד כמה עינם של כמהאנשים

צרה בהצלחתם של אחרים. אתה לא חושב שזכותו של אדם להחליט לעצמו אם לקנות או לא לקנות? למה להשמיץ? יש ברשותך הוכחות לדברים שאתה מפיץ? כאילו שאין מספיק מלחמות בעולם הזה. קצת פרופורציה.

sweet pita

New member
לא הבנתי

לא ראיתי שום שלטים שמכוונים חניה ואני לא ראיתי ישע...בשיחה עם המציגים גילתי שהם נדרשו רק לשלם על כרטיס הטיסה עבור עצמם והדוכנים ומשלוח הסחורה היה בחינם... אשמח לשמוע מנסיונך האישי.

2מונטי

New member
מה קשה להבין?

מי שרוצה לתת כסף להתנחלויות, לרב לוינגר ודומיהם שילך לקנות במול הישראלי, מי שלא שישקיע את כספו במקומות טובים יותר. ולכל האולטרה-לאומנים היהודים האורתודוכסים פה בקנדה שיעזבו אותנו בשקט וילכו לגור כבר בקרית-ארבע, או בעצם יותר טוב...שילכו לבנות התנחלות איגלו בקוטב הצפוני בשם רמות-מכמש או מה שבא להם.

sweet pita

New member
מה שקשה להבין זה

על סמך מה אתם מבססים את זה, זה הכול שאלה פשוטה! לחזור על ההצהרות האלה לא מסביר על מה זה מבוסס : לא היו שום שלטים של ישע או חברון. אני מקווה שהבהרתי את שאלתי בצורה ברורה יותר שתאפשר תשובה ענינית

בדיוק איפה שהאנטי טטנוס הזה

תיאר. אבל כאמור. אז מה? ואם כתוב חברון, אז זה לא יריד של מוצרים מישראל?

drz400e

New member
והרווחים מהמכירות הולכים...

לסוחרים בלבד. בדוק. 100% מהרווחים הולכים לסוחרים.שלא לדבר על זה שתרמו להם את ארוחות הצהרים,נסיעות ולינה בעיר. איזה רווחים בדיוק הולכים לישע??? אז נכון- יש שם דוכן של מוצרים מחברון. אז מה? יותר מזה, אני יודע שהנטיה של חלק מהמארגנים היא ימנית. שוב-אז מה? הם ארגנו יריד למען סוחרים בארץ,במטרה לפתוח להם שווקים חדשים. ההודעה הראשונה משמיצה ללא שום בסיס, ואחרי שבדקתי את העובדות אני מדגיש שהן פשוט שקריות. אף סוחר שם לא שילם פרוטה על הדוכן- וכל הרווחים הולכים לסוחרים הישראלים בלבד. אז אני לא יודע אם מיהו הונה את מפרסם ההודעה הראשונית,או שיש פה סתם צרות עין,בכל אופן אין שום אמת בהודעה.

Am and Am

New member
"תנועת ישע היא תנועה שכולכם בלב

מתנגדים לה ולפעילות שלה" מאיפה אתה יודע???????? עשית סקר ביריד? בנתיים הלב שלי נמצא בחתימה....

תתרגל דודו..

על כל דבר טוב שעושים כאן למען הקהילה הישראלית, ואו למען מטרות טובות יקומו צרי העיין בהתנפחות. אפשר לעשות שני דברים. א. להתווכח איתם ולרדת לרמה שלהם ב. להמשיך בדרך הנראית לנו נכונה ופשוט להתעלם מהשמצות וסיפרי מעשיות . אז כמה אנשים עוד היו היום ביריד? לפי מספר המכוניות במגרש החנייה היו פחות מאתמול אפילו בשעת השיא בין 5-7 בערב. מישהו היה ויכול לספר?

Am and Am

New member
אני אולי אגיע מחר! בהנחה שאני מגיעה

לארץ בקרוב מאוד.. לא יודעת אם ארכוש שם משהו אבל לבקר ולהתרשם (למען שנה הבאה אולי....) בא בחשבון. דרך אגב הביקוש היה כ"כ גדול שאני מכירה המון אנשים שדחו את בקשתם להקמת דוכן מפאת חוסר מקום! (אני בניהם).. נקווה ששנה הבאה נקדים את המאוחר שבוע טוב לכולכם

xrouge

New member
רגע, רגע, דחו אותך כי את ../images/Emo152.gif

שמאלנית מניאקית, או ימנית פשיסטית
? אגב, שמעתי שבקיץ שעבר היה ארגון סטודנטים יהודי, Olive Branch, שהביא שוק ישראלי לעיר כדי להראות למקומיים, שיש דברים יפים בישראל. למה באמת לא למקם את היריד הישראלי ב- harbourfront, בתור חוויה אתנית צבעונית, במקום שוב לפנות ל-"אחים היהודים בעת צרה"?

Am and Am

New member
שמאל ימין שמאל!

האמ? דחו אותי בגלל שבגימטריה השם שלי יוצא ישע.......
בכל אופן לא שמעתי על היריד המדובר אבל אתה יודע מה היתה ההיענות, ואיך הגיבו האנשים למיקום? אתמול ראיתי כתבה על היריד ב - ctv וזה בטח ובטח עשה את יחסי הציבור... נראה לי שבמיוחד בשנה זו, בזמנים קשים כאלה של מלחמה היה קשה מאוד למארגנים לחשוב על פרסום היריד בראש חוצות העיר.... (ועוד על רקע ההפגנות שהתקיימו השבוע בדאון טאון)

xrouge

New member
מה קרה לזקיפות הקומה הלאומית?

תיכף תגידי שצריך להסתיר את יהדות ולהוריד את שרשר עם המגן דוד מהצואר. מקווה לדבר בקרוב עם מי שאירגן את שוק ישראל שנה שעברה (אם היא תתקשר, זאת אומרת

Am and Am

New member
ולך יש אחד כזה על הצוואר?../images/Emo163.gif

תראה בימים שכאלה צריך להיות יותר מציאותי ממציאותי. אבל תודה לאל יש מספיק יהודים בטורנטו שיבואו לעודד ולקנות ביריד לא? נו אתה בא? או לא?

xrouge

New member
הייתי ביום ראשון

ואפילו פגשתי כמה מכרים. ואני סתם סקרן: אם ליבך במזרח ואת במערב, למה את עדיין במערב? או שהתכוונת לחלקי העיר, כי באמת הצד המזרחי יותר מדליק

גם אני הייתי ביום ראשון

וכנראה אהיה שוב מחר, עם חברים מהדאוןטאון שהבטחתי להם לקחת אותם. כמו שכבר נאמר כאן. העניין הוא לפתח את קשרי המסחר עם ישראל, לכן כדאי באמת אותי ליעץ לנוגעים בדבר לקיים את היריד באחד המקומות הציבוריים יותר לכלל העמים ולא רק לאנשים עם נגיעה בדבר. המארגנים יכולים לעשות זאת. אם הצליחו לארגן כזה מפעל יפה צריך רק לפתח אותו ברבדים המתאימים לחשיפה .

Am and Am

New member
ברור שהתכוונתי לחלקי העיר...

או בעצם לחלקי העוף...לשוק המערבי ולכנף המזרחי... סתאאאאאאאאאאם
וברצינות.. נראה לי שאת השאלה הזאת צריך להפנות לכל יהודי קנדה שליבם עם ישראל יום יום, שעה שעה (ראה ערך תרומות, כנסים, ירידים למינהם וכו וכו) אבל לעולם לא ביקרו בה!!! כן פגשתי הרבה כאלה שמרוב שדיברו על הארץ.. חשבתי לעצמי מקסימום גרו שם כמה שנים טובות או שירתו בצבא.. אבל להפתעתי הגמורה לא היו שם לעולם... כמובן שלא אכליל את כולם... בעניהם ארץ ישראל תישאר תמיד ארץ הקודש התנכ"ית עם הגמלים והחמורים ברחובות. שם נולדתי שם גדלתי ושם יישאר ליבי לעד!!! בנתיים אני כאן איתכם!!!

למעלה