ביקורת thinking plague במתקדם...

ביקורת thinking plague במתקדם...

כדאי לקרוא ביקורת חדשה שנוספה הלילה באתר מתקדם על in extremes. הגיע הזמן שיעשו כבוד לאלבום הנהדר הזה.

Tough Midget

New member
בחיים לא קראתי כזאת ביקורת.

לפי הביקורת הזאת, אפשר לחשוב שהאלבום הזה הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו בעולם עד היום. יש עוד מישהו שמכיר את האלבום הזה ורוצה להגיד אם הוא באמת כזה טוב? כי אם הוא טוב כמו שכתוב בביקורת אני ישר קונה אותו.... (אולי אני אשמע אותו טיפה לפני...)

Yudokolis

New member
הוא באמת כזה טוב

הביקורת המתלהבת מוצדקת לגמרי במקרה הזה. In Extrimis הוא שער לעולם מוסיקלי אדיר וייחודי, ומה שנפלא במיוחד - בן זמננו. במאמר מוסגר, הטון המתנשא שאופף את הביקורת, ושפשה בהרבה מביקורותיו האחרונות של אורי, ממש הפריע לי לקחת את הביקורת ברצינות. מזל שאני כבר מכיר את האלבום. אורי, להזכיר בכל ביקורת ש"זה אלבום מתוחכם שאי אפשר לקלוט בשמיעה ראשונה, לא מסוג הדברים שישמיעו ב - MTV, ולא לפשוטי העם רפי השכל" זה גם מעייף, גם מקומם בהתנשאות שלו, וגם סתם לא לעניין. לפעמים נדמה לי שיותר משאתה משבח את האלבום, אתה טופח לעצמך על השכם...

אולי אפשר להבין את זה כמו שאמרת..

אבל אני יכול להגיד שאני באמת לא קלטתי את האלבום הזה בפעמים הראשונות ששמעתי אותו. בהתחלה לחלוטין לא התחברתי לאלבום ולא היתה לי סבלנות לשמוע אותו, אח"כ התחלתי לאט לאט להתרגל אליו, עד שהחלקים התחברו לי בראש לקח לי די הרבה זמן יחסית, וכשאתה מקבל את זה בסוג כזה של הארה, האימפקט של ההנאה הוא מדהים, כי באמת מדובר באלבום גאוני. בקיצור, מה שאני אומר ואולי גם אורי ניסה לומר, מהניסיון הפרטי שלי עם האלבום, זה אלבום שקל להתייאש ממנו, אבל שווה לתת לו עוד כמה צ'אנסים כי בסוף זה בא (או שלא - אבל לא תדע אם לא ניסית). רק אורי - הערה קטנה, "מגיפת המחשבה" " הענק העדין" וכאלה, זה סוג של השתעשעות עצמית או שזה ניסיון לשוות לביקורת לוק של יוסי חרסונסקי?

HelterSkelter1

New member
זה באמת נחמד, אבל

הרבה שמות באנגלית (וגם בעברית) הם רב-משמעתיים. Thinking Plague לדוגמא זה גם "מגיפת המחשבה" וגם "מגיפה חושבת", שתי משמעויות שונות לגמרי. לא חסרות דוגמאות אחרות, כמו The Beatles וכו' אותו הדבר עם שמות אלבומים אגב.

תרגום שמות לעברית

לפעמים זה באמת משעשע, לפעמים זה נוח לכתיבה, לפעמים זה נועד להסביר את מהות השם למי שלא התעסק בזה, ולפעמים זה באמת קצת ארכאי. תראה, לא כתבתי "להקת בראשית", "להקת מלך הארגמן" ו"להקת פלויד הוורוד", אבל להקות לא-ידועות זקוקות לסוג של עבריתיזציה ראשונית. אחרי שהן נקלטות, כולם יודעים להגיד ת'ינקינג פלייג בלי בעיות. המגיפה החושבת? מעניין...

MajorWinters

New member
דווקא המלך הארגמן זה אחלה../images/Emo19.gif

אני משתמש בזה הרבה אני ממש אוהב לתרגם מוזר בעיקר אלבומים "ריאה מימית" של יתרו טול "אנגליה בשקל, רק היום" של ג'נסיס (ג'נסיס אני לא מתרגם)

אקוואלונג זה בלון צלילה בפשטות

ו- selling england זה ביטוי שמשמעתו מכירע ע"פ משקל, ולא בכסף...מוכרים את אנגליה לפי קילו זה תרגום הולם יותר...

gunr7

New member
זה די ברור בעצם לא

ראיתי בהרבה מקומות שכותבים A THINKING PLAGUE נשמע יותר הגיוני מגפה חושבת. לא שאני יודע מה זה בדיוק אומר.

לגבי הטון המתנשא

כפי שאתה בוודאי כבר למדת, יודוקוליס, אני לא מסתיר את דעותיי האמיתיות, ולא מנסה להישמע משהו שאני לא. כן, לפעמים אני מתנשא על "העם", כי אני מכיר את "העם" וחלקו (אני מדגיש - חלקו!) פשוט לא מבין שום דבר מהחיים שלו. אין מה לעשות - לפעמים המציאות היא לא פוליקיטלי קורקט. רוב האוכלוסיה לא מסוגלת להבין מוסיקה כזו, וצריך למצוא את החבר'ה שכן יכולים. בפורום הזה יש המון כאלה שכן מסוגלים, ובגלל זה הפורום חי וקיים.

למעלה