ביקורת

ביקורת ../images/Emo88.gif

האם אתם פתוחים לשמוע ביקורת על עצמכם, או שאתם רוצים לגלות בדרך שלכם מה חושבים עליכם או מה מרגישים כלפיכם מבלי שיגידו בפנים מסיבות חיוביות- ביקורת בונה, או שליליות

efriend

New member
יצא לי לחשוב המון על תפקיד הביקורת בחיינו

ראשית, לצערי קשה לי לשמוע ביקורת בלי להיפגע. שנים של עבודה על עצמי איפשרו לי להיות פתוח לביקורת עניינית על דברים שאני עושה. אני חושב שזה חיוני להיות פתוח לביקורת כזו, והיום אני מרוצה מהפתיחות שלי לביקורת ומכך שגם אם אני נעלב לרגע (החלטתי שמותר ואפילו בריא להעלב קצת, ושזה לא נכון לנסות להפסיק להעלב בכלל ולהיות סלע) , אני קם על הרגליים מיד ומנסה להפיק מזה את המקסימום כדי להשתפר. לגבי ביקורת על איך שאני, אני פחות פתוח. אמנם אני מלא חסרונת כרימון, אם לאדם תהיה עמדה ביקורתית או עמדה מקבלת כלפי חסרונות שלי היא במידה רבה בחירה שלו. אני אדם מאוד מקבל, ואני מצפה לזה מהקרובים לי. אם אני יודע שאדם אוהב אותי ובא מעמדה מקבלת באופן כללי, אבל בכל זאת יש לו ביקורת עלי איך שאני (ולא על מעשים שלי), בכאב אני אשמע ואנסה להפיק מזה את המיטב. כלומר, לשאלה - אני לא אשאל וגם לא אנסה לברר "מה חושבים עלי", כי זה נראה לי פחות משנה. אני ארצה לדעת אם מקבלים אותי עם החסרונות שלי, ואת זה מרגישים. מצטער אם אני כותב יותר מדי - סה"כ אני חדש פה - אבל את שאלת אז הבאת את זה על עצמך

אתה בהחלט מוזמן לשתף, להגיב ולכתוב ../images/Emo24.gif

לא שמעת אותי מתלוננת, הא?
שלשום המרצה שלי עשתה לנו פעילות שבה היינו צריכים במידה מסוימת לבקר 3 חבר'ה מהכיתה והם אותנו והיא אמרה שחשוב לשאול אם אנחנו פתוחים לשמוע את הדיעה של אחרים עלינו, כי לא תמיד אנחנו פתוחים. ואני אמרתי שאני פתוחה, אבל כל כך פחדתי ממה שיגידו ובסופו של דבר הביקורת הכי גדולה שאמרו עליי זה שאני צריכה יותר להיפתח לדברים, לא לחשוש, להיות יותר עם ביטחון עצמי, לנסות להשתלב והלוואי והיו יודעים כמה אני נלחמת על זה מבפנים. אחותי היא אדם מאוד ביקורתי, מבחינתה כל מה שאתה עושה לא בסדר אלא אם זה משהו שהיא הייתה עושה, היא הקובעת לדעתה. בגלל זה כשהיא באה לארץ בד"כ כולם פה במתח בגלל שהם באטרף עם כל האמירות שלה, וכל רגע יש לה מה להעיר בצורה מוגזמת- על איך נושמים, איך מדברים, על הבחירות בחיים. עם הזמן למדתי להתמודד איתה, עכשיו אני פשוט אומרת "בסדר" וזהו אבל לפעמים היא כל כך מגזימה שאני לא עומדת בזה ומתעצבנת. אם היו עושים לכם כזאת פעילות כמו המרצה שלי הייתם מסכימים שיגידו לכם מה חושבים עליכם

efriend

New member
זו סיטואציה קצת שונה ממה שדמיינתי

אני חושב שבכיתה, בפרהסיה, כחלק משיעור, לא הייתי יכול להרשות לעצמי לשמוע את הביקורת בלי להגן על עצמי. ולכן מה שהייתי עושה באופן אינסטינקטיבי הוא פותח פער בין עצמי האמיתי לעצמי כלפי חוץ. כלפי חוץ הייתי סופר-דופר פתוח, מקשיב בעניין, מסתכל בעיניים, שואל שאלות, אבל באיזשהו מקום הייתי מדמיין שלא ממש מדברים עלי. ומהמקום הזה, זה מאוד מסקרן לשמוע מה חושבים עלי. אח"כ, כשהכל היה נגמר הייתי יוצא מהקונכיה ביני לבין עצמי, ומנסה לעבד את מה ששמעתי. הרוב בכיתה בוודאי היו חושבים שאני נורא פתוח בוגר ומודע לעצמי, ובטח כמה חדי אבחנה היו מבחינים בתרמית. אילו האווירה היתה מתאימה, אולי אפילו הייתי מסביר מה אני עושה. את, דווקא בגלל שפחדת, שזה אומר שהתכוונת כן לתת לדברים להכנס, יותר אמיצה ממני. ותודה על ברכתך, הייתי צריך את זה.

זה לא היה בהפרסיה, אלא בקבוצות קטנות

וממש רק ביננו ולכן גם הרגשתי בטוחה והסכמתי להיות אמיצה לרגע, זה בד"כ לא קורה. אני גם מאוד רגישה לביקורת, מצד אחד מאוד רוצה לקבל אבל פוחדת לשמוע, כי להגיד כמה אני לא טובה וכו' אני יודעת טוב מאוד לעשות בעצמי לצערי.

אני עוברת המון ביקורות

מקשיבה לדברים מאמצת את מה שבא לי ולא נעלבת בשום מצב כי ביקורת אנשים תמיד יעבירו אחד על השני אני משתדלת להיות קשובה למי שמדבר איתי ושאני מנסה להעיר עושה את זה רק אם התבקשתי וגם אז מאד בעדינות

ביקורת,

ביקורת זה דבר שכן הייתי רוצה לשמוע לחיוב או לשלילה. אבל רק אם היא נאמרת בטעם כמו שצריך. כמו כן אם מישהו מבקר אותי רצוי ומומלץ שיפסיק לשוחח איתי על זה ברגע אומר לו די ולא ימשיך לחפור. ביקורת זה נושא עדיין רצוי ומומלץ אבל בטעם.

EdisonGirl

New member
תלוי איך היא נאמרת.

מה שאומר, כנראה, שאני לא 100% פתוחה לביקורת. לכל אדם יש דברים שהוא עושה ויודע שצריך לפעול אחרת. במצבים כאלה, כשהביקורת נאמרת כסוג של הוראה- ללמד אותי מה הדבר הנכון לעשות, כאילו שאני לא יודעת, זה יכול להוציא מהכלים. במצבים כאלה, הביקורת צריכה להיאמר כתזכורת חיובית כדי שהאוזניים יסכימו לקבל אותה... יש דברים, לעומת זאת, שאני לא יודעת שאני צריכה לעשות. במקרים כאלה, אני פתוחה אולי לכל סוג של ביקורת. כל סוג שיעזור לי לפעול.

למעלה