ביקורת Dell Latitude D531

kobi 23

New member
זה לא שאלה של שכנוע

המעבדים החדשים של אינטל מסדרה CORE 2 DOU יותר מהירים ונדמה לי שגם יותר חסכנים מהמעבדים של AMD. אבל אם משווים אותם לישנים שלהם יש תיקו ואולי אף ייתרון לAMD

LiranTheWizard

New member
אני שמעתי שהם אכן יותר חסכוניים וגם

שמעתי הפוך - שהם יותר בזבזניים מאשר הדור הקודם... בכל אופן, אצלי המחשב עובד במצב בהירות מינימלי או דרגה מעל במשך כ-3.5 שעות בעת גלישה באינטרנט עם סוללת 6 תאים. יכול להיות שעם אינטל אני יכול לוותר לגמרי על המטען...? (סתם בדיחה)

LiranTheWizard

New member
אני לא נסחף. יש חוקר סיני אני חושב שהצליח

לפתח סוללה שמזיקה מעמד כ-40 שעות! זה מבוסס על משהו שאני לא זוכר אותו כרגע אבל אני אנסה למצוא את האתר שעוסק בזה.

kobi 23

New member
ועוד משהו

כמובן שאינטל מייקרים את החבילה ואני לא נמנה על חסידיהם. אני לא אוהב את העובדה שכל חצי שנה הם מוציאים פלטפורמה חדשה ו"מהפכנית" ע"מ לממן להם את ההולידיי בקאריבים. המחשב שרכשת הוא אולי המחשב האהוב עלי ביותר בגטגורית המחיר הזה.מאוד משתלם ונותן תמורה מעולה. בד"כ זה המחשב שאני ממליץ אם מישהו מחפש מחשב אמין , עמיד וזול ושלא למטרות כבדות

LiranTheWizard

New member
נכון, הוא נותן המון ביחס למחיר.

לא מצאתי כזה מחיר אצל אף יצרן ועוד בקו העסקי - זכרון של 2 GB שזה מאוד חשוב ו-HD גדול של 160 GB. זה גם מגיע עם כ. רשת 10/100/1000 (לא שאני צריך 1000...) ועוד BT נחמד (וגם סורר...) וסתם למי שרוצה - הוא כולל יציאה טורית (Serial Port) ו-4 כניסות/יציאות USB (כאשר בהרבה מחשבים יש 3 דווקא! לדעתי, קניה משתלמת ביותר בייחוד אחרי ירידת המחירים (כרגע 4,490 ש"ח או 4,390 ש"ח לדגם עם HD של 80 GB). מה שכן, בניגוד לכתוב באתר, כרטיס הרשת האלחוטית לא תומך בתקן N (לי זה לא משנה).

PFM

New member
באתר נוטבוק קלאב:

בס"ד http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d531-120gb.htm המחיר 4490 ש"ח לHD של 120 ג'יגה. נראה מפתה מאוד. הבעיה מתחילה ב: 1) BT לא כלול 2) צורב DVD זה עוד 100 ש"ח 3) מערכת הפעלה (ואני עדיין לא מאמין בוויסטה. רק XP PRO!!!) עוד 450 ש"ח אז הגענו כבר ל- 5040 ש"ח... זה גם מעבד AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile TL-60 2.0GHz / 1MB (מה זה 64 אחרי TURION? זה 64 ביט? זה אומר שמע' הפעלה של 32 לא תעבוד? - אני עדיין לא מבין בזה כ"כ) השאלה אם לא יותר משתלם "לרדת" לרמת אינספירון 1520? אחרי הכל אני סטודנט שלא מרוויח מספיק כסף בשביל "להתפרע" עם מחשב נייד ברמה בומבסטית. סה"כ הדרישות שלי זה: 1) זול 2) עמיד 3) אמין והשימוש: 1) אופיס\אינטרנט מהיר\שליחת - והורדת קבצים\דוא"ל 2) תוכנות מקצועיות של ביולוגים וכימאיים (בד"כ לא כבדות) 3) תוכנות עיצוב ברמה הכי פשוטה של פוטושופ 7 (CS3 דורש מעבד שיזיז האמר ממוגן) 4) איחסון וצפייה בסרטים עד כמה הוויתור על ציפוי המגנזיום בלטיטיוד יכריע את גורלו של הנייד העתידי שלי?... עד כמה רכישת אינספירון תגרום לי לתחושת ההחמצה בעתיד?...

LiranTheWizard

New member
אני אגיד לך מה צריך לשדרג

1. כונן DVD - שדרוג זול. 2. כונן קשיח גדול - גם כן, שדרוג לא יקר. 3. BT? אפשר לוותר על זה. 4. XP - מחיר יחסית זול. מצאתי גם ב-480 וגם ב-520 ש"ח ואני מדבר על מהדורת Home. אפשר גם פשוט לעבוד עם לינוקס בלבד למרות שלא הכל יתאים - אתרים מסויימים שמאוהבים ב-IE יחייבו אותך לעשות אחד מ-2 דברים: להתקין את ies4linux שלא תמיד מצטיין ביציבות או להתקין את חלונות בתוך מכונה וירטואלית (בעזרת Virtual Box) אל בתצורת Dual Boot. המצב הזה ימשיך עוד כמה שנים אני מאמין. חוץ מזה, המחשב מצויין. ה-64 מציין שהוא תומך בסביבת עבודה 64 סיביות שזה אומר מערכת הפעלה כזו כמו חלונות XP בגרסת 64 סיביות או לינוקס בגרסה כזו כמובן עם מנהלי התקן מתאימים ותוכנות מתאימות. כיום אין בזה ממש צורך ואני בספק אם אתה צריך את זה (לדעתי לא). בעתיד, אולי כן - 5-10 שנים נניח.

PFM

New member
אגב, מה זה 64 הסיביות האלה?

אם כאשר ה- Windows XP עולה אצלי על המחשב וכתוב: "32 bit", האם זה אומר שהוא לא יעלה על המחשב עם 64 סיביות?\ (אמרתי, אני לא כ"כ מכיר את המציאות של 64)

LiranTheWizard

New member
זה אומר שהמערכת תפעל גם על חומרה

שתומכת ב-64 סיביות אם כי היא לא תנצל את מלוא הפוטנציאל. רק מערכת שמתוכננת מראש לעבוד בסביבה כזו תדע לממש את הפוטנציאל (XP 64 bit, Vista 64 Bit, Linux 64 Bit). מכיוון שהיום דוחפים מעבדים כאלה בכל מקרה (Turion של AMD או אינטל, אתה לא יכול להימנע מזה אלא אם אתה מתעקס לרכוש את ה-Core Duo ולא את ה-Core2Duo שלא תומך ב-64 ביט). כ"כ הרבה ביטים, מישהו רוצה? רק היום, בזיל הזול!

kobi 23

New member
לא, 64 תומך גם ב32

אך עם זאת מחשב שתומך רק ב32 לא יוכל להריץ 64. אני אסביר לך בפשטות את ההבדל בינבם. כל פעולה של מחשב היא בעצם חישוב מתמטית.ככל שהתוכנה יותר כבדה ומתוכחמת כך ה"תרגיל" שלה יהיה יותר ארוך עם יותר מספרים ויותר מסובך הייתרון של ה64 ביט הוא שהוא יכול לעשות חישובים יותר ארוכים ומסובכים בחצי זמן לעומת ה32. משום שה32 מתקשה יותר בביצועם , אם כי סה"כ הוא מסתדר איתם. זה מאוד יפה בתיאוריה אך בתאחלס אין ייתרון ל64 לעומת ה32 לכמעט כל המשתמשים ,למעט משתמשים בתוכנת כבדות במיוחד. וגם אז הייתרון מזערי. כמו כן חשוב לציין שהרבה תוכנות והתקנים אינם תומכים ב64 ביט. בקיצור חארטה ,לפחות לשנה שנתיים הקרובות. אגב ,MS הוציאו את הXP 64 לפני כ3 שנים וכפי הידוע לי זה כישלון טוטאלי

LiranTheWizard

New member
גם אני חושב שכרגע זה לא משהו דחוף

מי שבאמת זקוק למחשב חזק עבור חישובים מדעיים, עובד עם פלטפורמות אחרות לגמרי. אתמול למשל קראתי שחב' Apple שחררה את המחשב החדש שלה עם מעבד בעל 8 ליבות...

PFM

New member
בשורה תחתונה...

בס"ד אם המחשב יהיה 64, הוא יוכל להריץ תוכנות גם 32 וגם 64? אבל תוכנה של 64 לא תעלה במחשב של 32? נכון?

kobi 23

New member
כן

אבל המערכת הפעלה גם תצטרך להיות 64 ביט.אחרת היא תזהה אותו כ32

LiranTheWizard

New member
אני גם סטודנט ויחד עם תיק הגעתי

גם לקצת יותר מ-5,000 ש"ח. אלה המחירים וזה עוד זול בשביל סדרה עסקית. כמובן שאינטל מייקרת עוד קצת את המחיר בגלל שהיא "נחשבת להכי חתיכה בשכונה..." רוצה זול? לך לאייבורי, אבל הסיכון עליך.

kobi 23

New member
לא כ"כ זול אגב

וגם אם כן , זה ממש , אבל ממש לא שווה את המחיר. מדובר בחבורה של רמאים פשוט כך !!!! הם לא מתביישים לשקר ללקוחות בעיינים ,להמציא מעבדים שאפילו באינטל לא יודעים עליהם. core 2 dou T2200 וכו'.ולעשות קומבינות כדי להתחמק מחוק להגנת הצרכן. הם הבינו שאם משדרגים מחשב זה אוט' מבטל את אפשרות ההחזרה משום שזה "מותאם אישית" אז הם עושים תרגיל שבו הם משכנעים אותך לשדרג את המחשב ואז אם אתה רוצה להחזיר הם יכולים להגיד לך לך תז$^$^ קרוב משפחה שלי רכש אצלם מחשב נייח וכל שני וחמישי בעיה אחרת , הוא כבר העדיף לשלם לטכנאי מחיר מלא מללכת לאפסנאות הזאת אני שוקל לשנות את החתימה שלי בתפוז למשהו שיזהיר את כולם מהגנבים האלה. ולאייבורי ,אני כבר שמעתי על סיפורים שאתם מאיימים ותובעים משתמשים כאלה או אחרים ומה שיש לי להגיד לכם. אתם יכולים להיכנס לי לתחת !!!! זכות הציבור לדעת באיזו חברה מדובר ולהיזהר ממכם ואני אשמח אם אני אגלה יום אחד שקרסתם והוכרזתם פושטים רגל

Y. Welis

New member
שנאמר, 'יודע איש נפש בהמתו'...

הם יודעים שהישראלים פראיירים, אוהבים מחירים נמוכים ומודעות ענקיות (בעמודים הראשונים של המוספים, לעיתים), ולכן הם ישארו בעסקים לא משנה מה יאמר עליהם (אולי עד שיצא נגדם קמפיין מושקע).

PFM

New member
קודם כל, תודה על התגובה!

בס"ד וכמה דברים: בלינוקס אני ממש, ממש, אבל ממש לא מבין. (לא שאני כזה תותח בחלונות, אבל עדיין, מערכת מוכרת ונפוצה). אם אקח עכשיו אינספירון http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1520-x3100-t7250-120.htm target=_blank>הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1520-x3100-t7250-120.htm שעולה 4075 ש"ח, אפילו אם אסוף חלונות ב - 450 ש"ח + ארחיב זכרון ל 2 ג'יגה ב 2 סלוטים (עוד 230 ש"ח), עדיין זה יעלה לי 4755 ש"ח וברמה גבוהה יותר. ובשבילי גם 500 ש"ח זה חיסכון (סטודנטים, you know) אבל השאלה נשארת אותה השאלה: האם כעבור שנה - שנתיים לא אתבאס שהלכתי על לטיטיוד, כאשר יכולתי להסתפק באינספירון... או האם בעוד שנה - שנתיים לא אתבאס שהלכתי על אינספירון ולא השקעתי עוד קצת בלטיטיוד...

dimiorr

New member
התשובה לשאלה - רק בדיעבד...

אני מצטרף לדעות שהועלו כאן בזכות ה- D531. אחרי לא מעט סקר שוק, התלבטות, מריחת זמן וכמה שאלות פה בפורום, החלטתי לקנות את הדגם הזה לפני שבוע בדיוק. בהשוואה לאינספירון 1520, אין הרבה מאוד הבדלים ולכן השורה התחתונה תלויה מאוד בתחושה ובהעדפה הפרטית שלך. הלטיטיוד קצת יותר קטן במימדים אבל לא בצורה היסטרית. עוד לא ניסיתי, אבל להערכתי את ההבדל במשקל מרגישים לאחר ניווט של כמה קילומטרים ולא בהסתובבות ממקום למקום בקמפוס. האינספירון מגיע עם צורב די-וי-די dual layer בניגוד ללטיטיוד, אבל גם זה הבנתי שלא ממש מהווה פיצ'ר חשוב במיוחד לסטודנט הממוצע. מה שהכריע לבסוף לטובת הלטיטיוד היה המסך מט (פשוט עמדתי בחנות וראיתי את כל ההשתקפות שלי ושל האורות במסך של האינספירון), המקלדת שהיא הרבה יותר נוחה וגם המראה החיצוני - האינספירון פשוט נראה מאוד מצועצע ולא "סימפטי" בהשוואה לשחור של הלטיטיוד, אבל זה כבר עניין של טעם אישי. ולגבי חסכון - למה אתה מוסיף מערכת הפעלה? קנה בלי מערכת הפעלה והתקן בעצמך או בעזרת מישהו שמבין יותר במחשבים. אם יש לך מחשב ישן עם רשיון זה אפילו לא ממש עבירה, עד כמה שהבנתי (טל"ח
).

למעלה