ביקורת ספרי בישול

RSPA

New member
יש בספר פרק שלם שנקרא "מתוקים".

ודוגמה לשמות מתכונים משם:
- משמשים מיובשים ביין וסורבה תפוז
- תאנים מקורמלות בגריל ברוטב סילאן ואגוזים
- בננה רול ברוטב צימוקים ורום
- מוס מנגו וקרם קוקוס עם סורבה מנגו

סיידא מגדיר את חלקם לפחות כקינוח. ואני שואל: מה זה אם לא קינוחים?

RSPA

New member
ותוספת קטנה. יש בספר גם מתכוני עוגות/עוגיות.

זה למי שמתעניין.

האלזה

New member
מעולה, אז
למה התאכזבת סובאטוי?

איזה עוגות לדוגמא יש שם? הסתקרנתי

RSPA

New member
סובאטוי התאכזב כנראה בגלל שאין הרבה

ואולי הוא לא נתקל בזו שנמצאת תוך כדי עיון.
העוגה שאני נתקלתי בה, היא מאיטליה, ונקראת "פנפורטה" - עוגת תבלינים פירות מיובשים ואגוזים.
חוץ מזה יש כמה עוגיות סטייל מעמול וכאלה.

מצלתיים

New member
פנפורטה די סיינה זאת עוגה טבעונית כשלעצמה

זאת עוגה שאמורה להחזיק מעמד ולא להתקלקל חודשים על חודשים. עוגה ממש מופלאה, בפעם הראשונה שטעמתי אותה בסיינה כמעט התעלפתי מרוב שהיא טעימה, פעם העליתי כאן מתכון מצוין שלה, אני מכינה אותה בחגים. הוא אסף מתכונים קיימים שאין בהם ביצים וחלב, וארז באריזה נוצצת עם הקדמה קרניסטית כדי לרכוב על הגל הטבעוני. נראה לי מגוחך לעשות לו קידום מכירות, אבל מי שמפרגן לו זכותו.

RSPA

New member
יתכן שאת צודקת בפרשנותך למעשיו.

מכל מקום ולשם הבהרה: אני לא מקדם מכירות שלו. אני מביא ממה שיש בספר ושכל אחד ישפוט על פי ראייתו.

האלזה

New member
אין לי ספק שהוא רוכב על הגל הטבעוני

ושהמניעים שלו הם הכי רחוקים מזב"ח שיש, בדיוק כמו התפריטים הטבעוניים שצצו בלנדוור, ארומה, קפה גרג ועוד, אבל בעיני התוצאה היא החשובה: הקלה על הנגישות והזמינות של מתכונים טבעוניים.
כמובן שתמיד אעדיף לתמוך בפרוייקטים ועסקים של טבעונים וזב"חניקים, אבל אם יצא ספר טבעוני של שף ידוע שעושה באז, מפיץ קולינריה טבעונית ומעביר מסר שגם שפים מבשלים טבעוני, אני אתמוך.

gs1234

New member
היי מצלתיים

אפשר בבקשה לקבל את המתכון?

אני לא מוצא אותו בחיפוש בהודעות הפורום.

תודה.

M a b e l

New member
יכול להיות שזה ספר שמתאים יותר לקרניסטים

כאלו ששמעו את מיקי חיימוביץ והחליטו להפחית קצת, או שהרופא אמר אמר להם להפחית בכולסטרול, או שיש להם בן משפחה טבעוני ורוצים להכין מנות מותאמות, או אפילו שומרי מסורת שישמחו להגדיל את הרפרטואר של מנות פרווה... אולי זה יעזור להם לראות שהשד הטבעוני לא כזה מפחיד.
ספר של בני סיידא זה פחות "מאיים" מספר של טבעוני עם טופו וסייטן, זה כאילו חותמת של מישהו "רגיל" (סליחה על הניסוחים...)
סה"כ גם אם זו לא המטרה הסופית, זה בהחלט אינטרס טבעוני שיהיה מענה גם לצרכים כאלו.

למעלה