ביקורת סופית - KotOR2

ביקורת סופית - KotOR2

טוב, אז נכון שבהתחלה אמרתי שזה צולע, אבל עכשיו משסיימתי את המשחק, עלי לחזור בי. ההתחלה באמת סבלה מחוסר פיקוס, אבל ברגע שהסיפור עצמו קיבל פוקוס (מה שלקח זמן, ותכף אני אסביר למה) זה נהיה מרתק בצורה לא רגילה. מה שקרה זה ככה. אובסידיאן החליטו לבסס את הסיפור של המשחק על הסיפור של המשחק הקודם, אבל יש רק בעיה אחת.... במשחק הקודם כל שחקן יכל ליצור סיפור לעצמו לפי אם הוא רוצה להיות גבר, אישה, טוב, רע, וכיו"ב. אז מה שאובסידיאן עשו זה "לבחון" את השחקן. כל פעם כשהזכירו משהו מהמשחק הקודם השחקן היה צריך 'לתקן' את מה שנאמר על המשחק הקודם, ובכך בעצם ללמד את המשחק הנוכחי מה הוא עשה במשחק הקודם... שיטה לא רעה, אבל בגלל זה כל העולם הראשון מתמקד בנסיונות של המשחק ללמוד את השחקן, והסיפור עצמו מתחיל רק הרבה אחרי זה. הסיפור עצמו אבל - מרתק בצורה לא רגילה. הרבה יותר מהמשחק הראשון. באופן כללי ובלי ספוילרים, אספר רק שאתם משחקים ג'די שהוגלה מהמועצה ונלקחו ממנו כוחות הג'די שלו בגלל שהוא (או היא) החליט להשתתף במלחמת המנדלוריאנים בניגוד להחלטת המועצה. אחרי שהסית' פתאום מוצא אותך ומתחיל לרדוף אחריך, אתה חובר עם כמה אנשים מוזרים ושונים, כשאחד מהם הוא קראייה, זקנה מוזרה שלא ברור בדיוק אם היא ג'די, סית', או משהו באמצע. בינתיים אתם לומדים שבשנים שאחרי המשחק הקודם, פרצה "מלחמת אזרחים" בין הג'די והסית', מה שהביא לחורבנה של דאנטואין, ואיתה כל מועצת הג'די. הג'די התפזרו וחיפשו מחסה בגלקסיה, אך כח לא ידוע צד אותם וחיסל אותם. כל זה לא מעניין אתכם במיוד בשלב זה, כי אתם עדיין לא מכירים בעצמכם כג'די, אחרי שהמועצה שללה אתכם. בכל מקרה, הסיפור עצמו מתחיל רק כמה זמן אחרי זה, אבל לא אכנס לזה יותר מדי כדי לא להרוס לכם את ההפתעה. בכל מקרה, המשחק עצמו מרתק. הסיפור השאיר אותי על קצות האצבעות, וכמובן שכמו במשחק הקודם, יש גם הפתעה גדולה שמשנה את כל מה שידעתם עד אותו רגע... רק שהפעם הפאנצ' הזה הרבה יותר מעניין - יוצרי המשחק נכנסו לעמקי המיתולוגיה הסטארוורזית, וחקרו לעומק את הנושא של "מה זה בעצם להיות ג'די" או "מה זה להיות סית'" - "מה זה בכלל להיות משתמש בכח?" ו- "האם הכח באמת כלכך שחור ולבן?" - "האם הצד הטוב תמיד צודק ויודע הכל?" וכיו"ב. לי אישית נשחטו כמה פרות קדושות.... עוד נקודה שחשוב לציין - במשחק הראשון היו *המון* Side-Quests, כלומר, משימות שלא קשורות בקו העלילה הראשי של המשחק, אלא מקומיות לעולמות שביקרתם בהם. כאן היה את זה גם, כמובן, אבל הרבה פחות. רוב המשימות היו של העלילה הראשית שלכם, וככל שמתקדמים במשחק כך יש פחות משימות-צד. זה לא משפיע על המשחק, כי כל אחד אוהב דברים אחרים, אבל למי שמחפש משימות צד, אני מניח שאפשר למצוא אם מחפשים מספיק טוב. ולנושאים טכניים יותר - המנוע הוא אותו מנוע עם שינויים קלים. מבחינת גרפיקה אין שיפור בכלל, וחבל כי התקדמנו קצת מבחינה טכנולוגית מאז המשחק הקודם. מבחינת סאונד, הסאונד התלת ממדי נשאר - אבל היתה לי הרגשה כאילו לא השקיעו בו מספיק, ושבמשחק הקודם היתה יותר תחושה של "סראונד", כלומר, שמעו כל צליל מכל כוון בהתאם לזווית שלכם, ופה שמעו רק צעידות ויריות ודברים כאלה, ולא היתה תחושת Ambience כמו במשחק הקודם - אבל זה רק אני והאובססיה שלי לסאונד. המוזיקה מדהימה - אין מה להגיד - פשוט חבל על הזמן. לסיכום, זה משחק בין הטובים ששיחקתי. אין בו את החדשניות שהיתה במשחק הראשון, וחבל - אבל יש בו כמה שיפורים לא רעים בכלל, ואני מאד מאד ממליץ לשחק בו - אבל אך ורק אחרי ששיחקתם בראשון. ותאזרו בסבלנות בשלבים הראשונים - הם יבשים ואיטיים, אבל כל הכיף מגיע אחרי זה. -אלעד

the Sithari

New member
ביקורת מצוינת!

אני כבר לא יכול לחכות לרגע שבו אשים את ידיי על המשחק הזה!!!

Chakotay

New member
בהחלט ביקורות טובה

אני חושב בערך כמוך. דרך אגב, האם סיימת את המשחק גם כטוב וגם כרע? כי אני חייב להגיד שאלו שתי חוויות שונות מאוד, ואם אתם שואלים אותי, אתה הרבה יותר חזק כרע בשלבים המתקדמים של המשחק, ואתה כמובן משיג יותר דברים חומריים וכוחות יותר מגניבים. אבל! יש מין הרגשה מאוד טובה לשחק טוב, ושמתחילים כרע בתחילת המשחק אתה ממש מרגיש רע, אפילו ריחמתי על כמה שהתאכזרתי אליהם.

Darth Tomer

New member
אתה צודק

סיימתי את המשחק פעם אחת כטוב, אתמול התחלתי כרע וכרגע אני ממש לפני הפגישה עם Bao Dur. במשחק הקודם התאכזבתי מסיום העלילה כשחקן טוב, כל זה בשביל מדליה? ובמשחק הזה, לפחות בינתיים, זה יותר מספק לשחק כטוב. אבל כשאני אקבל את HK-47 אני מאמין שההרגשה תשתפר, הוא רק יהלל אותי על המעשים האלו.

juggernaut

New member
תראה...

אני רק בדאקסון, וכבר אני הכי לייט שיש... מה שאהבתי במשחק זה המקצועות של הג'דיי רמה שניה...בהתחלה רציתי להיות ופן מאסטר אבל בחרתי בסוף ג'דיי מאסטר...(אני גארדיין...אז רציתי קצת איזון בין הדברים) בכל מקרה, באמת אחלה משחק...אהבתי את הקטע של ההשפעה על חברי הפארטי. באמת משחק מושקע ואני מאוד נהנה לשחק בו. אני בכוונה משחק לאט כי אני לא רוצה שזה ייגמר

OMRK1

New member
אני חולק עלייך בעניין העלילה...

סיימתי עכשיו את המשחק. הרבה דברים- חלקם ספויילרים: המשחק לא רע. אבל הוא יותר חבילת הרחבה למשחק הראשון. אין פה שום חידוש משמעותי. אין פה שום דבר שייתן לו הזדמנות להתמודד על התואר משחק השנה. לא חידשו פאקינג כלום. לא מהפכני כמו הראשון. העלילה מטופשת למדי. הנסיון להתעלם כליל מהעלילה במשחק הראשון ולדלג עליה בעדינות תוך כדי הזכרה של סצינות נותנת הרגשה של "טוב סבבה צריך לכתוב עלילה אז נשים זין על מה שהיה במשחק הקודם". מה הקטע? בסוף המשחק הקודם REVEN או הציל את הגלקסיה או השתלט עליה. תבחרו כיוון ותמשיכו! אל תתחילו לשחק בקקי ולנסות להתאים את עלילת המשחק לכל כיוון. סתם יוצר חור בעלילה לדעתי. סיום המשחק הפתיע אותי. הפתיע אותי כי לא האמנתי שהסוף יהיה כזה מכוער. זה כאילו חברת ההפצה באה ואמרה להם: "טוב שמעו עד מחר מסיימים לפתח ת'משחק למה יש תאריך יציאה" אז המפתחים אמרו "יאללה נהרוג את קרייה ונסיים ת'עלילה". לסיכום- משחק חמוד, חבילת הרחבה.

juggernaut

New member
תכלס, איך אפשר לעשות המשך למשחק

בלי סוף כמו קוטור הראשון? כי כל המשחק תכלס הם לא סגורים על עצמם אם רבן השתלט על הגלקסיה או תרם לה, למרות שלרוב הם מדברים על הנזק שהוא עשה.

Darth Tomer

New member
|ספויילר| סוף המשחק

בגלל שלוקאסארטס אמרו להם למהר, אובסידיאן לא הכניסו למשחק הרבה ממה שהם תכננו, אפשר לראות את זה פה http://tubertarian.com/kotor2missingcontent.php זה שמעליי, אתה הבאת את זה בגיימר נכון?

האמת היא שהסוף של המשחק

באמת היה לא ברור בכלל, והיה נחמד למצוא את ראוון איפשהו, אבל... מה לעשות. היו המון פערים. ברווח שבין סוף המשחק הקודם לתחילת המשחק הזה, למדנו שראוון יצא אל מחוץ לתחומי הגלקסיה הידועה בשביל לחקור את הצדדים האפלים והנסתרים של הסית', וקריאה שואלת אם אנחנו נלך לשם בעצמנו - אומרת שזה העתיד שלנו, הגורל שלנו... אבל.... אז נגמר המשחק ולא עשינו כלום. דווקא אהבתי מאד את העלילה, מהאמצע ואילך לפחות.

blagen

New member
סיימתי את המשחק לפני שבוע ו....

מאוכזב מאוד, יש לי גם את הראשון וגם אותו סיימתי והוא הרבה הרבה יותר טוב... לסוף אין טעם של סוף, יש הרגשה שלא באמת עשית משהו... סתם מושכים את השחקן להרוג אלפי אוייבים כדי למשוך את הזמן... אפילו המשימות הצדדיות היו משעממות... הכל היה אפל, בלי שום שכל, הוא המסטר שלו והוא המסטר של ההוא משם והוא שם נפל לצד האפל ו.... פשוט משחק שבא למשוך עוד קצת כסף...

igurman

New member
בעיניין העלילה

קצת ספויילרים הסיום הוא הדבר שהכי איכזב אותי, כמעט בכיתי מרוב אכזבה. אני זוכר בקוטור הראשון, רואים את דארת' רייבן מסתובב, ו... זה אתה! צמרמורת, בחיים לא ציפיתי לזה, איזו עלילה, ובסוף, אתה מסיים, רואים אותך, או טוב, או רע, לכל דמות ודמות יש משהו שנסגר איתה. פה - לא נסגר כלום עם שום דמות, משהו עם ויסאס? משהו עם אטון שהיה בעצם האפרנטיס שלי, ולא אמרו עליו כלום? חשבתי יבוא יהרוג אותי או משהו, יהרוג מישהו אחר, ועם ההחבר הזאבארק החביב לא נסגר כלום, היא בכלל לא יכולה להגיד עליו כלום בסוף. כל המשחק היה צפוי שתילחם בה, זה לא ברור? זה היה כל כך צפוי.. והיא אומרת לך משפט על כל חבר? ופשוט... מתה? בלי שום גילוי על עצמך או על אחרים, בלי שום... הפתעה? זה היה כל כך מאכזב.

למעלה