ביקורת המקרא

מאמר יפה, רק אוסיף שהעדויות נמצאים בכל מקום

בקריאת הפרשיות עם הצמדות ל"פשוטו של מקרא" תמצאו אלפי סתירות וחוסר עקביות, מה שצד את עיניי בקריאת הפרשה של שבוע זה (ויצא)זה, הוא ההתנייה של יעקב לאלהים, וַיִּדַּר יַעֲקֹב נֶדֶר לֵאמֹר: 'אִם יִהְיֶה אֱלֹקִים עִמָּדִי, וּשְׁמָרַנִי בַּדֶּרֶךְ הַזֶּה אֲשֶׁר אָנֹכִי הוֹלֵךְ, וְנָתַן לִי לֶחֶם לֶאֱכֹל וּבֶגֶד לִלְבֹּשׁ. וְשַׁבְתִּי בְשָׁלוֹם אֶל בֵּית אָבִי, וְהָיָה ה' לִי לֵאלֹקִים. וְהָאֶבֶן הַזֹּאת אֲשֶׁר שַׂמְתִּי מַצֵּבָה יִהְיֶה בֵּית אֱלֹקִים, וְכֹל אֲשֶׁר תִּתֶּן לִי עַשֵּׂר אֲעַשְּׂרֶנּוּ לָךְ'

יש כאן תנאי כפול כתנאי בני גד וראובן, כאומר אם לא יהיה אז אחפש אלוהים מוחשי ולא כזה המגיע בחלומות.

גם אני רואה זאת

כל שבוע אני קורא את הפרשה ורואה עדויות רבות. ודוגמה אחת שצדה את עיני היא כפילות הסיפור של ה"גלעד" שעשו יעקב ולבן בסוף הפרשה. וכמו שנכתב אפשר למצוא עוד דברים רבים כאלה.

nonsensical

New member
יפה מאוד

אומנם הנושא הזה נידון כאן בעבר פעמים רבות, אך תמיד טוב וחשוב לרענן מידע.

בנוסך לכל האמור, יש לציין שעל פי ספר נחמיה חג הסוכות לא נשמר מאות שנים.
החל ממות יהושע בן נון כתשעים שנים לאחר יציאת מצרים, ועד לעליה מבבל כ 960 שנים לאחר יציאת מצרים.

פחחח

פחחח..
אני הפרכתי כבר עשרות פעמים את ביקורת המקרא.

מאוד מומלץ לקרוא את הספרים של אברהם קורמן,ולחזור להיות יהודים

שייק14

New member
או. סוף סוף יש לי את מי לשאול

ובכן מה שמציק לי זה,
למה לאלהים אין חוש הומור?
והאם זה כלול בפסוק "והלכת בדרכיו"
מה הוא חסר חוש הומור אף אתם?

אשמח לענות

חוש הומור זה מושב ליצים ומביא לעבודה זרה.

ואנחנו צריכים ללכת בדרכי האמת והתורה. וכל מי שמוסיף ליצים בעולם הזה,זה לוקח לו מהעולם הבא

nini132

New member
אבל כתוב בגמרא

מילתא דבדיחותא שזו מעלה גדולה עד מאוד

רגע, אני לא מחב"ת אבל..

בפרק ראשון ביהושוע כתוב:
"רק חזק ואמץ מאד לשמר לעשות ככל התורה אשר צוך משה עבדי אל תסור ממנו ימין ושמאול למען תשכיל בכל אשר תלך. לא ימוש ספר התורה הזה מפיך והגית בו יומם ולילה למען תשמר לעשות ככל הכתוב בו כי אז תצליח את דרכך ואז תשכיל"

אז הנה זה דווקא כן מוזכר.

אלישע11

New member
מספר שופטים לא מיהושוע

ספר תורה" לא מוזכר אף לא פעם אחת לאורך 800 שנות תנ"ך, מספרי שופטים ועד כמעט סוף מלכים ב', גם כאשר הייתה חובה להזכיר אותו: כאשר העם בא אל שמואל הנביא ומבקש להמליך מלך - שמואל לא מזכיר את תורת המלך שבספר דברי

אההה, הבנתי
תורה היא וללמוד אני צריך.

אבל שזה יהיה רשום, כי אני סובר שיהיו עוד אנשים שישאלו.

למעלה