ביקורת אלבום - Lady Gaga - Born This Way

theone24

New member
רצועה 4: Judas

הסינגל השני. גודאס או בשמו העדכני "באד רומאנס 2011", הוא השיר הראשון בהפקת RedOne באלבום הנוכחי, וככזה הוא קצת מאכזב. זה לא שהוא רע, למעשה הוא בין הטובים ש"אדום אחד" כנראה הפיק לה עד עתה, אבל אחרי שמיעה של כל האלבום שמים לב לפער העצום שיש בינו לבין שאר מפיקי האלבום. אם הסאונד ברצועות כמו Government Hooker, Schei?e ו - Bloody Mary הוא התקדמות , כאן היא לקחה צעד אחורה בחיקוי מעט חיוור ללהיט הענק המוזכר בהתחלה. ובכל זאת, השיר בנוי לפי טהרת הלהיטים המוקדמים יותר של גאגא: חזרה בלי נגמרת על הבהרה אחת או שתיים, פיזמון מדבק וקצב מהיר ומסחרר. עם יציאתו השיר נתקל בהתלהבות מעט צוננת מהמעריצים והמבקרים ביחד כאשר השיאים שלו הם מקומות 10 ו 8 בארה"ב ואנגליה, בהתאמה.
http://www.youtube.com/watch?v=wagn8Wrmzuc

spiceupmylife1

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif אני התאהבתי בשיר

בערך משמיעה ראשונה ואז הגיעה הקליפ ובכלל נפלתי אחד השירים הכי טובים באלבום לדעתי

יותר מידי BR

בשמיעה ראשונה לא ידעתי איך לעכל אותו אבל עם הזמן הוא הפך להיות יותר חביב מ BTW. אחת הבעיות של גאגא שהשירים שלה יותר מידי ארוכים והם נוטים טיפה לחפור היא יכלה לקצת את השיר לפחות ל4 דקות לא צריך יותר מזה.

candyheart

New member
בבסיסו הוא שיר טוב מאוד.

פה ושם הוא קצת פופי מדיי,מה שלא מתאים לו כל-כך.אבל בלי להיכנס לקטנות,זה שיר טוב ואני נהנת לשמוע אותו.
וחצי

HanAn189

New member
השיר הכי טוב באלבום! ../images/Emo59.gif

לא נמאס אף פעם! I CLING TO - חולה על הרגע הזה בשיר! גדול מהחיים וככה אני אוהב את זה

Bright Unicorn

New member
לא יודע מהתחלה לא התחברתי כ"כ לשיר

הגשר לקראת סוף השיר זה החלק הכי טוב. כל השאר קצת טפל... ההתחלה בהחלט מנסה לצאת "גה גה או להלה" (ונכשלת) והקליפ סתמי בעיניי

theone24

New member
רצועה 5: Americano

אחד השירים שהכי אהבתי משמיעה ראשונה. דאנס מהיר בניחוח לטיני עם פיזמון עוצמתי שמראה את גאגא שרה על נושאין חד מיניים. גאגא של 2011 כבר לא מנסה להתנחמד (המצאתי מילה?) עליכם, היא צינית, צווחנית ונושכת שצריך, וגם רוב שירי האלבום הם כאלה. אין כאן הרבה להיטי אינסטנט. השיר לא ממש בנוי לרדיו, לא הכי קליט, ולא תמיד עובר טוב באוזן (יש גבול לכמה צווחות ניתן לשמוע) אבל עדיין האווירה הלטינית עם חירובשי השפה הזרה שגאגא חייבת לתקוע בכל שיר שלה כמעט, ממש עשו לי את זה. פרננדו גריבאי מצטיין באלבום הזה.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=fHGKG9dyTKI

spiceupmylife1

New member
לא אהבתי משמיעה ראשונה

גם לא שניה ולא שלישית הוא חביב לדעתי לא יותר מזה..

אהבתי מאוד../images/Emo45.gif

אחד השרים הטובים באלבום. האווירה הלטינית מוסיפה המון והשיר בגדול מאוד כיפי.

candyheart

New member
השיר מעניין והצב הלטיני מדבק.

אני נוטה לאהוב שירים עם ניחוח לטיני וזה בהחלט משחק לטעם שלי.הוא קצת מבלבל בהתחלה אבל כשמתרגלים הוא בהחלט מתממש כשיר טוב ומעניין.

HanAn189

New member
צווחני, אבל כל כך טוב ../images/Emo99.gif

הלחן כ"כ מוכר אבל
מזכיר את מופעי הדראג הרוסיים של ורקה סרדיוצ'קה (לרוסים שכותבים פה
).

theone24

New member
רצועה 6: Hair

כצפוי מה"אלבום של דורנו" יש כאן לא מעט הימנוני קבלה עצמית ואהבת השונה, ומדובר בעוד רצועה שכזאת. "אני רק רוצה להיות אני, ואני רוצה שאתה תאהב אותי בגלל מי שאני, "נמאס לי, זו היא תפילתי, אני אמות חיה חופשי כשערי," "נמאס לי, אני לא מפלצת, אני חייבת להילחם להישאר קולית ברחובות, זאת היא תפילתי, אני נשבעת, אני חופשייה כשערי". אכן , הלכה חזק על הימנונים. שיר לא רע, אבל לא בין הבולטים באלבום, ועוד הפקה מעט חלשה לRedOne. השיר תפקד כאחד משירי הפרומו לאלבום, ואני לא בטוח כמה המהלך הזה היה חכם לאחר סינגל פרומו ראשון שנשמע כמו אחיו הבכור והיותר מוצלח.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=Okq8xHrIZ8I

spiceupmylife1

New member
../images/Emo45.gif השיר הזה מתחבב עלי משמיעה לשמיעה

אבל גאגא כבשה אותי עם ההופעה שלה לשיר הזה מלפני כמה ימים בGMA עם הפסנתתר חד קרן
גאונות..

השיר בגדול לא רע אבל הוא יותר מידי הימנוני

זה נראה שגאגא מנסה בכוח ליצור לנו הימנונים של דורינו ובסוף היא מפספסת בגדול, וחבל.

candyheart

New member
דווקא ההמנוניות שלו הצליחה לעבוד עליי.

אני מודה שמההתחלה נשמע לי קצת טיפשי להשוות להשוות את עצמך לשיער,אבל הגודל וההרגשה של השיר דווא כן עושים לי משהו.אהבתי ביותר.

theone24

New member
רצועה 7: Schei?e

עוד רצועה מדוברת, שהצצה אליה קיבלנו כאשר גאגא שימשה כבמאית מוזיקלית לאחת מתצוגות האופנה של מוגלר. שוב מדובר בחיבור בין גאגא לRedOne, רק שהפעם השניים יצרו רצועת טכנו האוס גרמנית עם פיזמון מדבק. RedOne מפתיע לטובה כאן. גאגא מצהירה שהיא לא מדברת גרמנית בתחילת השיר, אבל עלי היא הצליחה לעבוד. סינגל!
http://www.youtube.com/watch?v=_sNi9nIXxVo

למעלה