ביקורת אלבום - Lady Gaga - Born This Way

theone24

New member
ביקורת אלבום - Lady Gaga - Born This Way

נתחיל בווידוי: איבדתי את גאגא. איפשהו בין יציאת הקליפ של "אלחנדרו" לבין פימפום האלבום החדש "כאלבום של דורנו", הרמתי ידיים, גלגלתי עיניים ואמרתי לעצמי שהיא חופרת את הקבר של עצמה לאט. אבל נדמה שגאגא לא התייחסה לביקורות הציניות ולמלמולים החרישיים שפיקפקו ביכולתה לשחרר לנו את אותו אלבום מובטח, והמשיכה לשחרר סיסמאות בקצב מסחרר. ההייפ עד לשיחרורו היה בשמיים, וכמו בכל מערכת בחירות שלא מביישת את עצמה, מסע הקידום היה ארוך, מפרך ומייגע. שערי מגזינים, תוכניות אירוח, ראיונות חושפניים, אתם תבחרו - היא עשתה את כולם. הפעם, אף יותר מתמיד, נדמה שהיא הלכה עד הסוף עם השיגעון שלה. משם האלבום Born This Way - שנועד לתת אור ותקווה לשונים בחברה, ויש אף שיגידו שקורץ שוב לשמועה האכזרית שאומרת שהיא נולדה עם אברי מין זכריים. דרך עטיפת האלבום הסימבולית - חצי גאגא חצי אופנוע , אשר היא הסבירה כעטיפה הבאה להמחיש למעריציה שהיא, גאגא, הרכב שלהם להביע את קולם, ואף מראה שהיא חיה את חייה בחצי פנטזיה וחצי מציאות, בה היא משתנה ונולדת מחדש כל פעם. ועד הרצינות התהומית בה היא לוקחת את האומנות והיצירה שלה קדימה, לדבריה, עד שרוב הגבולות מטשטשים. Born This Way, אלבומה השלישי של גאגא (וכן, "מפלצת התהילה" נחשב בעולם כאלבומה השני) , מלא ברצועות על טהרת הגיטרות החשמליות (שהעיז להגיד רוק?) דאנס, אלקטרו ופופ גלאם של שנות ה80' וה90'. השירים עוסקים בדת, סקס, מוות ונושאים חברתיים כאלה ואחרים שמעסיקים את ראשה של גאגא. עם אוזניות בהיכון, ראש פתוח והרבה מצב רוח יצאתי לחפש את גאגא שאיבדתי. שנתחיל?

theone24

New member
רצועה 1: Marry the Night

הרצועה הפותחת את האלבום, ואחת הרצועות המדוברות ביותר. על פי השמועות גאגא רצתה את הרצועה הזאת כסינגל הראשון, אלוהים יודע תחת איזו השפעה היא הייתה באותו רגע... תודה לאל שזה לא קרה. לא מדובר ברצועה רעה, יש רגעים שהיא אף חביבה, אבל משהו שם פשוט לא זורם. הסאונד הכנסייתי עם קצב הדאנס והחזרה הבלתי פוסקת על Marry the Night ,שיצר לה המפיק המעולה פרננדו גאריבאי שהוא גם המפיק המוזיקלי של האלבום, יכולה להעיק לעיתים, ובעיניי מדובר בפתיחה מעט חלשה "לאלבום של דורנו". נושא השיר ,לעומת זאת, די מעניין, ובו גאגא, מפלצת לילה קטנה, שרה על אהבתה על הלילות בניו יורק. בכלל, ניו יורק משחקת תפקיד מרכזי בחייה של גאגא, ורואים את האהבה שהיא חשה אליה. רגע השיא של השיר מגיע בדקה 3:35 שאז כל הפקת השיר משתגעת ועולה רמה. חבל שלא כל השיר נשמע ככה.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=O4IgYxHEAuk

בגדול השיר לא רע אבל הוא גם לא כזה טוב

קצת חופר, ועושה קצת כאב ראש.
וחצי.

candyheart

New member
אין ספק שהשיר מעט חופר.

הוא דווקא מתחיל מבטיח,אבל החזרה על אותו משפט ואותו קצב לאורך השיר מאוד מעיקות.
וחצי

HanAn189

New member
פתיחה טובה לאלבום ../images/Emo45.gif

מדבק במידה, חופר לפעמים
אבל כיפי.

theone24

New member
רצועה 2: Born This Way

שיר הנושא, הסינגל הראשון ואני לא חושב שיש אחד שלא שמע אותו עדיין. כמה באז השיר הזה עורר עוד לפני יציאתו. "ההמנון של דורנו" קרא לו כל מי שאי פעם עבד על האלבום, יוצר הסדרה "גלי" כל כך התלהב שאף בחר להקדיש לשם השיר פרק מיוחד שסובב סביב נושא קבלת עצמנו כמו שאנחנו. הציפיות היו בשמיים. ומה קיבלנו? מדונה נוק אוף. ההדים השלילים שהגיעו מהצד הפאסימי של המתרס שפיקפק ביכולתה של גאגא לייצר את האלבום של דורנו ולהוציא מתוכו חיקוי של שיר אחר בתור סינגל ראשון, היו כל כך חזקים, שהליידי עצמה הגיבה לעניין ואף הגיעה לדמעות באחד הראיונות כאשר נשאלה על העניין. אותם הדים שלילים לא מנעו מהשיר להיות הצלחה מסחררת ברחבי העולם ולגרום לגאגא לשבור עוד כמה שיאים. בסופו של יום, כאשר מתעלמים מכל ההד התקשורתי שהשיר יצר, מגלים שיר שהוא בעצם לא רע, בעל מסר יפה ,פשוט ונכון. הוא מאוד קליט והימנוני, רק חבל שהוא סוחב טעם רע של העתקה איתו.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw

spiceupmylife1

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה...

ואני מאלה שמאוד אוהבים אותו אחרי שמעתי אותו הרבה פעמים כבר הספקתי לשכוח קצת מההעתקה שהולכת שם במסיבות גאגא אין אחד שלא עף באוויר כשיש את השיר הזה
אני מאוד אוהבת את המסר שלו לכן אני אוהבת את השיר ובאמת שהכי כייף לרקוד ולהנות ממנו במסיבה...
I WAS BURN THIS WAY YEAHHH

בשמיעות הראשונות מאוד התאכזבתי

אבל בין שמיעה לשמיעה התחלתי לחבב אותו יותר ויותר, אם כי אני לא מסכימה בכלל זה ההמנון של דורינו, הגזימו עם ההצהרות ההזוייות שלהם.

candyheart

New member
אחרי שירד ההייפ ממנו הוא אכן יותר סביל.

עדיין,ההייפ הזה די הזיק לו בסופו של דבר.יכול להיות שאם לא היו מהללים אותו כ"כ לפני יציאתו היא לא היתה מותקפת כל-כך.בגדול שיר סביר מאוד,וזה מתחיל ונגמר בזה.
וחצי.

HanAn189

New member
אני אוהב את הרצועה הזו מאוד ../images/Emo23.gif

גאגא עשתה פה עבודה מדהימה, בין אם אלה המילים שחודרות אל כל אדם, ובין אם ההפקה המעולה, ובין אם זה הלחן המדבק! לא מרגיש פה שום העתקה.

Bright Unicorn

New member
אני מאד מסכים עם הביקורת

זה שיר באמת מעולה וכל ההילה של מדונה מעליו סתם מקלקלת. אני בטוח שגהגה עשתה זאת בכוונה להידמות למלכה האם וזה עלה לה ביוקר

theone24

New member
רצועה 3: Government Hooker

אנחנו בשיר שלישי, ועד עכשיו עוד לא הורשמתי יותר מדי. היום, אחרי חרישה מאסיבית על האלבום, אני אומר בלב שלם ששמיעת האלבום מתחילה אצלי מהשיר הזה. פרננדו גאריבאי חבר אליה בשנית עם חיזוק מצד DJ White Shadow, וביחד השלושה יצרו להיט טכנו/ האוס מועדוני אירופאי מצוין בעל נושא חשוב שעוסק בניצול הקר של הממשל (נניח האמריקאי) באזרחי המדינה. עם ווקאל קצת אופראי, מעט שירה בשפה זרה ופיזמון מדבק הרצועה מסתמנת כאחת מפנינות האלבום. סינגל! http://www.youtube.com/watch?v=o8uMXyxvbKA

שיר חופר ברמות!!אחד השרים הגרועים שלה

לא יכולתי לשמוע למילים של השיר עם כל הטכנו האוס מעדוני. לא אהבתי

candyheart

New member
שיר מעניין.

בדרך כלל אני לא אוהבת את סגנון ההאוס והטכנו,אבל כשזה מוגש בצורה יותר מעניין ולא סתם בומים וקולות חופרים ומעיקים,אני בהחלט יכולה להנות מזה.אני חושבת שזה מה שקרה כאן וזה בהחלט שיר שאני יכולה להקשיב לו ואף להנות ממנו.

Bright Unicorn

New member
אוקי, עכשיו מדברים

זאת הברקה. המקצב.. המילים, בכלל כל הפיל של השיר עושה לי את זה. ליייייייק

למעלה