נראה לי שכדאי שאני אסביר למה שאלתי
סיפרתי כאן לא מזמן על העובדות בדוכן השייקים שרואות לנכון להעיר לי בצורה לא הכי סימפטית כשאני מזמינה שייק על בסיס סויה או כשאין סויה, על מים. עד עכשיו הבלגתי, בפעם האחרונה שהזמנתי שייק המוכרת ממש הגזימה: שאלתי אם יש סויה והיא לא ענתה אלא אמרה "תקחי על תפוזים" ובלי לחכות לתשובה לקחה את הקנקן של התפוזים. אני אמרתי לה (עדיין ברוגע) שלא תשים לי תפוזים ושאלתי שוב אם יש סויה. היא ענתה שלא וחזרה על זה ש"תקחי על תפוזים". עניתי לה שאני לא רוצה תפוזים וביקשתי על בסיס מים. התגובה שלה, שלוותה בפרצוף לא הכי סימפטי, הייתה "את בטוחה? זה יהרוס את כל הטעם, קחי תפוזים". עניתי לה שאני לא חושבת שאני צריכה להגיד לה בפעם הרביעית שאני לא רוצה תפוזים והיא שאלה למה אני עצבנית. אמרתי לה שנמאס לי כמעט כל פעם שאני קונה שייק לספוג את התגובות האלו, והיא טענה שהם עושים את זה כי הם חוששים מלקוחות סמויים, ואם הם לא "ימליצו" על מה שיותר טעים יהיו להם ציונים גרועים בביקורות. מעבר לכך שהיה די ברור שאני לא לקוחה סמויה (הייתי עם המדים של העבודה), שאלתי אותה אם לקוחות סמויים יקבלו בברכה לדעתה פרצופים מזועזעים וצורך לחזור כמה פעמים על הבסיס שהם רוצים. היא טענה שכן. אגב, אחרי שהבהרתי לה סופית שאין מצב לבסיס תפוזים היא נזכרה פתאום שיש סויה. אמנם לא עבדתי מעולם כלקוחה סמויה, אבל אני חושבת שלקוח סמוי שהמוכר יתווכח איתו בצורה כזאת לא יחשוב שהמוכר עושה את עבודתו בצורה הטובה ביותר אלא ההפך. עד עכשיו נתנו לי את מה שאני רוצה מייד והסתפקו במבטים ובשאלות כמו "למה?!" "את רצינית?!" וכו', אבל דבר כזה באמת היה מוגזם לדעתי. בפעם הבאה שזה יקרה, אני אבקש לדבר עם האחמ"ש או יותר טוב, אני אביא את אקונומיקה שתדבר עם האחמ"ש...