ביפו העבר השתמר

ושכניי שעברו את השואה הם דתיים

כל אחד לקח את השואה באפן שונה וכמו ששריקה אמרה את כולם אנחנו צריכים לכבד ולהבין. סורטרו! אני כבר חוששת מלהגיב ובכל אופן אתה מדבר על שימשי מבנק דיסקונט ?

סורטרו

New member
שריקה לה מורניקה

לו קה מלדאן אין איל קאל היכל יהודה סה יאמה משניות אסטאס משניות מלדאמוס פור דיזיר איל קדיש דרבנן סין נו מלדאן משניות פואדן דיזיר סולו איל קדיש "רגיל" איל קדיש דרבנן אס מאס אלאבאדו. אין טאל קה סה חבר קיבוץ השומר הצעיר נה מאולבידי, קומו סה דיזה, גירסא דינקותא. טמביין נו מאולבידי דה לוס אניוס קה אסטובה אין איל קורא דה "אוהל מועד" שבת שלום פרה טודוס

ר ח י לו

New member
שריקה החכם אברהם נחמה חיתן אותי

משפחתו של בעלי התגוררה בסביבת בית הכנסת "שושנה" (את בטוח מכירה), הם ערכו שם את חגיגות בר המצווה של הילדים, ואת המלדאדוס, ובחגים נהגו להתפלל שם. אגב, הוא דודו של זאב נחמה הסולן של "אתניקס", רק שהוא לקח את החזנות לכיוון אחר

Sarika

New member
וואללה...הוריי הכירו היטב את

את הרב אברם נחמה, אני זוכרת אותו כאדם נעים הליכות עם הדרת כבוד על פניו, היינו מקשיבים לדבריו ביראת קודש. לאחי חגגו בר מצווה בבית הכנסת "שושנה", אני מכירה היטב את שכונת פלורנטין,מכיוון שבני משפחתי התגוררו שם לפני שעברו להתגורר בשכונת נווה צדק.שכונת פלורנטין היתה מעוזם של דוברי הלאדינו והיות שחלק מהמשפחה המורחבת נותר שם ,ביליתי חלק נכבד מהילדות בשכונה, למרות שאני ילידת שכונת נווה צדק.

רותי ב.

New member
מה שאומר שאולי

זאב נחמה גם מבין לא מעט בשפת ובתרבות הלאדינו?? למרות שהוא לקח את זה לכיוון אחר?

סורטרו

New member
שלום שריקה

עד שנת 1958 שרתי במקהלה של בית כנסת "שושנה" בשכונת פלורנטין וגם בבית הכנסת הספרדי הגדול "אהל מועד" למדתי עם בתו של הרב נחמה שהיה המורה הרוחני שלי קראו לה סימה.(בבית הספר היסודי) האם מישהו מכם מכיר אותה. אני יודע שנישאה לבן כיתתנו בר ציון? הייתי מאוד רוצה ליצור קשר איתה. אולי שרתי בחתונתך? איזה עולם קטן!

Sarika

New member
שבת שלום סורטרו

נדמה לי שהחלפת אותי עם רחילו, חתונתי לא התקיימה בבית כנסת "שושנה" ומן הסתם לא שרתה בה. אך כמו שכתבתי, את בר המצווה של אחי ערכו שם.

מואיס

New member
מוי ארמוזו אסקריטו נאור. טו לו

סקריביטיס? מוזוטרוס לוס בולגארוס אזימוס (לישוס די אקי) אנטרי לה סימאנה דיל שבעה, אין שבת. און מלדאדו מיזמו לו יאמאמוס "קורטאמינטו די מיניין" מי פאריסי קי איל מלדאדו קאדה אניו סה יאמה טמביין קורטאמיינטו. קונוסיש איסטה פאלאב'רה?

קורטאר=לחתוך/ לסיים/ לקצר/ להפסיק

סי אס אונה ביירבה קונוסידה אי אס קוריוזו קה לה ביירבה קורטאר אסטה אאוזדה פארה דיפרנטאס קוזאס קומו: קורטאר תענית - ארוחה מפסקת (שלאחר הצום) קורטאר שבעה - המלדאדו האחרון שמקים את המשפחה בסוף השבעה.(אצלנו אומרים אסנטאר=לשבת, בלי להזכיר את המילה שבעה) קורטאר - להחליף נושא שיחה להפסיק לדבר על משהו וגם קורטאר = לקצר בדברים /לקצר את השיער / לחתוך וכו' . איידה אקי בה קורטאר אסטה אספסורה
.....

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifנו אס אספסורה, טיינס

רזון טודו לו קה אסקריביטיס. אי אנדה מוזוס נו סה דיזי "שבעה" נו קונוסקו ב'יירב'ו פארה "שבעה"

Sarika

New member
אצלנו אמרו פשוט "סייטי"

הא סטאר אן "סייטי" להיות בשבעה

רותי ב.

New member
כתבת יפה ומרגש.

מילים שהייתי רוצה הסבר נוסף - בקיאר טאקה הושקאלדין

אסטרלו

New member
רותיקה, בקיאר זה בטורקית

ולא עולה לי התרגום, אשאל את אמא שלי טאקה=כיפה הושקאלדין=ברוכים הבאים בטורקית