ביסקסואלים - 50/50 ?

The new me9

New member
ביסקסואלים - 50/50 ?

היה לי דיון מעניין השבוע עם חבר שמגדיר עצמו ביסקסואל.

הוא אומר שהוא נמשך במידה גדולה יותר לגברים
אמר 70-30 אחוז לטובת גברים.

בכל זאת הוא ממשיך לצאת גם עם בנות.
הוא אומר שהוא מגדיר עצמו כביסקסואל.

פתאום תהייתי עם עצמי.
אני יודע שאין מדע מדויק. שזה עניין של הגדרה עצמית

בכל זאת, האם לדעתכם מישהו שמגדיר משיכה חזקה יותר לגברים - לא יכול להגדיר עצמו בי-סקסואל? רק מי ש50-50 ?

ואם לא- איפה עובר הגבול הוירטואלי?

sobeit88

New member
-

הקונצנזוס בפורום הזה, ברוח המטרייה של שירי, אומר שביסקסואל הוא מי שנמשך ליותר ממגדר אחד, לא חייב באותה מידה, לא חייב בו זמנית ולא חייב משיכה רומנטית ומינית ביחד. לפי הקונצנזוס הזה הגבול עובר איפה שאותו אדם מעביר אותו בעצמו- מי שמגדיר את עצמו כביסקסואל הוא ביסקסואל.

לדעתי ביסקסואל הוא מי שנמשך ליותר ממגדר אחד בו זמנית. אם הייתי נמשכת לאחד המגדרים רק לעיתים רחוקות, נניח פעם בחודש לא הייתי מגדירה את עצמי כבי. אם הייתי נמשכת רק לנשים סיס ונשים טרנס או רק לגברים סיס וגברים טרנס לא הייתי מגדירה את עצמי כבי, אלא כסטרייטית/ לסבית. אבל זו רק דעתי ולהתווכח עם אנשים על ההגדרות שלהם זה די חסר פואנטה, אז מבחינתי אם מישהו אומר שהוא בי אז הוא בי, גם אם אני הייתי מגדירה אותו אחרת.

Apikachu L

New member

Apikachu L

New member
לא ממש (תשובה קצרה ותשובה ארוכה - וגם ירקות!)

התשובה הקצרה:
אוקיי, לא לגמריי ברורה לי האנלוגיה שלך. לי יש העדפה של 70/30 של ברוקולי וכרוב ניצנים לטובת כרוב הניצנים. האם זו סיבה לא לאכול ברוקולי?
ברוקולי הוא ירק כיפי וטעים, שאני מאוד אוהב לאכול. הוא גם בריא ומגניב ובעיקר אהוב. אז כן, אני אוהב כרוב ניצנים, אבל...בא לי גם ברוקולי!
ובהפסקה מהפירוט החינוכי על הירקות החביבים עלי, זה מה שעלה לי בראש כאשר אמרת שהוא *בכל זאת* ממשיך לצאת עם בנות. יש כאן 2 שאלות שהוא שואל את עצמו:
1. הוא נמשך לבנות?
כן!
2. הוא רוצה לצאת עם בנות?
כן!
אז...למה שלא יצא עם בנות?

התשובה הארוכה:
זה שהוא נמשך אליהן פחות מבנים, לא אומר שום דבר. הכימות של המשיכה הוא למיטב הבנתי,יכול לבוא פר פרופורציה של אינדווידואלים, או באופן כללי כעוצמת משיכה למגדרים מסויימים (ומדובר על שני מצבים שונים, שלא ברור כאן מה המצב של החבר הזה שלך).

למיטב הבנתי, ואל תתפוס אותי כאן במילה, כי אין לי נתונים על זה, *לרוב* כאשר אנשים עושים חלוקה לאחוזים, החלוקה מתייחסת לזה שאם ישימו מולם אוכלוסיה של אנשים - מה הפרופורציה של אנשים ממגדרים שונים שהם ימשכו אליהם.
זה אומר שאם יציעו לי כל מיני ירקות, פרופורציית הכרוב ניצנים/ברוקולי שאשים לי בצלחת (יחד עם הרבה ירקות אחרים) תהיה 70/30. אני יכול בהחלט להתקל בברוקולי שאוהב יותר מכרוב ניצנים. או אפילו בגזר שאוהב יותר משניהם...

המשיכה שלי, למשל, כנראה (מהתרשמויות של אנשים אחרים) נוטה להיות מעט יותר חזקה לכיוון נשים (ציס/טרנס/קוויר), מסיבות שהן יותר קשורות לרגשות לא רומנטיים מאשר לרגשות רומנטיים ולמשיכה מינית (נניח...55/45...אולי אפילו 53/47). באופן עקרוני לי די קשה לכמת את העניין, כי אני לא מוצא אותו רלוונטי. יש אנשים שמושכים אותי, יש אנשים שלא. לרוב זה ממש לא קשור לגניטליה שלהםן/ (אבל אני די קרוב למצב של עיוורון מגדר, אז אני לא בדיוק דוגמה מייצגת). אני נמצא במערכת יחסים עם גבר. אני לא נמשך אליו באופן ספציפי פחות מלנשים, אבל אני נוטה להמשך לנשים יותר.

עכשיו, ישנם גם אנשים שבאמת אם ישימו מולם גבר שהוא מושלם בעיניהם ואישה שהיא מושלמת (ושאר אנשים מזהויות מגדריות אחרות) - ימשכו יותר לגבר. אז?
הם עדיין נמשכים לנשים גם כן. הם עדיין בהחלט יכולים לשאוף להיות גם עם נשים. זכותם.
אפשר לדמות את המצב לזה שאם ישימו מולי ירקות, אז אני אבחר כאופצייה ראשונה למלא את הצלחת בכרוב ניצנים. אבל זה אומר שאני לא בקטע של ברוקולי? עדיין ארצה לאכול ממנו. פשוט, אם יש כל כך הרבה כרוב ניצנים זמין... וגם אם לא, למה שאקדיש את עצמי רק לכרוב ניצנים אם גם ברוקולי מוצא חן בעיניי?

ביסקסואליות בהגדרה המקובלת היא משיכה ליותר ממגדר אחד, לא בהכרח באותה הצורה, באותה העוצמה ובאותו הזמן.
אז כן, לדעתי מי שלא 50/50 בהחלט יכול/ה להגדיר עצמה כבי.
למעשה רוב הביסקסואלים לא נמשכים 50/50 ב-ד-י-ו-ק.
לדעתי הטווח הוא מאוד בעניין ההגדרה העצמית.
קודם כל, לא כולנו יכולים לכמת את עצמנו. לי די קשה לכמת את עצמי, וזה משתנה במהלך החודש, לפי מצב הרוח (לפעמים לא בא לי על בני אדם בכלל!) וסתם ככה. אני מרגיש משיכה של 100% לכל מגדר כמגדר שנתקלתי בו, אבל אני לא נמשך למגדרים. אני נמשך לאנשים.

הגבול הוירטואלי עובר איפה שתרצה לשים אותו עבור עצמך.
אם יש מישהו שחווה משיכה מאוד חלשה, לא מבחינת פרופורציה אלא מבחינת משיכה "כמותית" למגדרים מסויימים, כנראה יעדיף להגדיר את עצמו כמונוסקסואל. או אם מדובר מבחינת פרופורציה, אבל למעט מאוד אנשים, למשל, ברמה שזה לא כ"כ רלוונטי עד שלא יפגוש בהם - כנראה תלוי בנסיבות החיים שלו. הייתי אומר אולי ברמה של 99/1, אבל - לא לי להחליט עבור אנשים אחרים. אם מישהו/י נמשכותים גם וגם - ובקטע להגדיר עצמםן כבי - הםן בי.

ותודה ששאלת את השאלה הזו, היא הביאה אותי למחשבה על הנושא והבהירה לי כמה דברים שלא יצא לי לחשוב עליהם עדיין. אתה מוזמן להמשיך לשאול שאלות.

The new me9

New member
תודה על התשובה

לא רוצה להיות חטטן, אבל נורא סקרן לגבי המקרה שלך.

"אני נמצא במערכת יחסים עם גבר. אני לא נמשך אליו באופן ספציפי פחות מלנשים, אבל אני נוטה להמשך לנשים יותר."

אפשר לשאול מה גילך?
איך הכרתם?
האם לך אין יסוריי מצפון לגבי חיים נורמטיביים, בייחוד שיש לך משיכה לנשים?

Apikachu L

New member

מה ז"א נורמטיבי? אנחנו זוג מאוד נורמטיבי...אם מסתכלים עלינו מבחוץ. אפשר לומר שביולוגית שנינו יכולים להביא ילדים אחד עם השני.

הכרנו לפני 9 שנים בכיתה י', בכיתה יא' כבר היינו ביחד (עשינו יחד מעבדות וזה). המשיכה שלי לנשים בעוצמתה לא קשורה לסיבות של משיכה רומנטית או מינית, אלא של נסיבות חיים. אם כי אני נוטה לפנטז על גברים יותר בד"כ.

למה שיהיו לי יסורי מצפון?
יש לי יסורי מצפון על אנשים שפגעתי בהם. לא על בחירת הזוגיות שלי, שעשיתי בגיל 16. היו לי קצת...אה... רצונות לנסות להיות עם נשים, כי אני בזוגיות מונוגמית (למרות היותי פוליאמורי) ותמיד תהיתי איך זה להיות עם... אישה. ביינתיים הנסיונות שלי עם נשים מספקים אותי [קצת נשיקות בנוכחות הלסבית( שמו האיטנרנטי של בן זוגי)] ואולי בעתיד יהיו עוד דברים. הזוגיות שיש לי איתו תישאר, לא משנה מה - כי מה שיש ביננו הוא משהו חזק ושל שנינו שאין לנו כוונה להפסיק.

חיים נורמטיביים לא יהיו לי לעולם. אני יכול להעמיד פנים שאני נורמטיבי למשך פרקי זמן מוגבלים, מאמץ שעולה לי ביוקר, ד"א. אבל... נורמטיבי לא הייתי מעולם. למעשה, אין לי כ"כ כוונה להיות כזה, פרט לקטעים שבהם אני צריך להביא אוכל הבייתה, כאשר בעזרת האלה, אצא סוף סוף מהבית, מה שכנראה יהיה במהלך השנה הקרובה.

The new me9

New member
אם כי אני נוטה לפנטז על גברים יותר בד"כ

אני מבולבל

זה לא אומר גיי?

Apikachu L

New member

לא.
יש גם פנטזיות על נשים...אבל כאלו שהן ... פחות לגיטימיות... למדתי להדחיק ברבות השנים, למרבה הצער. חוזר אלי לאט לאט...

אם אני נמשך גם לגברים וגם לנשים, מפנטז בעיקר על גברים, אבל קצת על נשים - מה גיי בזה?

וכאמור, הזוגיות שלי ושל לסבית נראית מאוד נורמטיבית. היה פיצוץ רציני כאשר אמא שלו גילתה שאני בי... חשבה שבגללי הוא מאריך שיער בשביל להראות כמו בת.

orald

New member
פנטזיות על נשים שהן פחות לגיטימיות?

נשמע מעניין...אם לא פה אשמח להסבר מפורט בערוצים האחרים.

Apikachu L

New member
הרגשתי שהן פחות לגיטימיות...במקרה שלי

אז הדחקתי.
אבל עכשיו זה חוזר אלי

Bell4Ever

New member
נשמע לגיטימי

נתחיל בזה שכל אחד יכול להגדיר את עצמו איך שבא לו אבל במקרה כזה מבחינתי אין שאלות...
לפחות איך שאני מבינה את זה יש פה הבחנה בין שני מקרים:
1. איכותי - עומדים מולו שני אנשים, בחור ובחורה - הוא ימשך לבחור 70% ולבחורה 30%
2. כמותי - מתוך קבוצה של 100 בנות הוא ימשך ל-30, מתוך קבוצה של 100 גברים הוא ימשך ל-70.
סליחה שהפכתי את זה למתמטיקה אבל אני חייבת את ההסבר הזה... כשאומרים 70\30 זה נשמע כאילו הגברים גונבים אחוזי משיכה מהבנות, וזה לא נכון, פשוט יש יותר גברים שהוא נמשך אליהם מאשר נשים (איך שאני מבינה את זה, אולי אני טועה). אז אחרי שסיכמנו שאפשר להמשך לבחורה באותה מידה שאפשר להמשך לבחור גם אם באופן כללי נמשכים ליותר בחורים אז אולי זה יותר קל להבין למה לבחור עדיין לצאת עם בחורות ולא להשאר רק עם בנים...

סליחה על הכאב ראש.

אני מאמינה גדולה בלצאת עם מי שבא לך כל עוד אתה נהנה מזה, אז מבחינתי גם אם הוא היה מגדיר את עצמו הומוסקסואל וממשיך לצאת עם בנות זה עניינו בלבד.

לי באופן אישי נורא קשה לכמת את המשיכה שלי, במיוחד כי היא מאוד מאוד דינמית. ואם הייתי צריכה להתאים את ההגדרה כל יום זה היה מעצבן (ראשון - סטרייטית, שני - לסבית, שלישי - א-מינית, רביעי -בי ופולי, חמישי - סטרייטית בבוקר, בי בצהריים, שישי - רק אדם אחד עושה לי את זה, שבת -
).

Apikachu L

New member

אהבתי את החלוקה לימי השבוע...
אצלי זה משתנה לפי המחזור החודשי.

טרום ביוץ: סטרייטית
אזור הביוץ: לסבית
טרום וסת: בי ופולי
וסת: רוצחת המונים ו/או מרותקת למיטה מכאבים

(טוב, בעצם לא, אבל...אולי...
)

Bell4Ever

New member
החלוקה זה רק דוגמא

גם אצלי ההורמונים זה המשפיע העיקרי, רק קצת שונה:
אזור הביוץ: זין זין זין זין זין
טרום וסת: איכס אנשים
וסת: בנות או לא להיות
אבל גם לזה יש הרבה יוצאים מן הכלל, במיוחד כשלוקחים גלולות....

Apikachu L

New member

זין זין זין!
קרעת אותי מצחוק כרגע!

אצלי זה וסת = כרבולים כרבולים כרבולים! (+ "ותביא לי בקבוק חם...")

ThePretender

New member
קינסי

אז..אני גם מגדירה את עצמי כביסקסואלית ולא נמשכת לבנים באותה מידה כמו שאני נמשכת לבנות.
האם זה הופך אותי לפחות ביסקסואלית? אולי אני בכלל לסבית בהכחשה? או סטרייטית שלא מצאה את הגבר הנכון?
טוב, אני לא חושבת
והאמת שיש מדד לזה. סולם קינסי. שמראה שכל העסק של מיניות לא מחייב להיות 100% לכאן או לכאן וגם לא 50-50.

Apikachu L

New member
קינסי יותר מודל ממדד...

אבל הוא מסביר דברים די טוב למתחילים.

אבל אהבתי במיוחד את החלק הראשון של התשובה, ומסכימה.

למעלה