לא ממש (תשובה קצרה ותשובה ארוכה - וגם ירקות!)
התשובה הקצרה:
אוקיי, לא לגמריי ברורה לי האנלוגיה שלך. לי יש העדפה של 70/30 של ברוקולי וכרוב ניצנים לטובת כרוב הניצנים. האם זו סיבה לא לאכול ברוקולי?
ברוקולי הוא ירק כיפי וטעים, שאני מאוד אוהב לאכול. הוא גם בריא ומגניב ובעיקר אהוב. אז כן, אני אוהב כרוב ניצנים, אבל...בא לי גם ברוקולי!
ובהפסקה מהפירוט החינוכי על הירקות החביבים עלי, זה מה שעלה לי בראש כאשר אמרת שהוא *בכל זאת* ממשיך לצאת עם בנות. יש כאן 2 שאלות שהוא שואל את עצמו:
1. הוא נמשך לבנות?
כן!
2. הוא רוצה לצאת עם בנות?
כן!
אז...למה שלא יצא עם בנות?
התשובה הארוכה:
זה שהוא נמשך אליהן פחות מבנים, לא אומר שום דבר. הכימות של המשיכה הוא למיטב הבנתי,יכול לבוא פר פרופורציה של אינדווידואלים, או באופן כללי כעוצמת משיכה למגדרים מסויימים (ומדובר על שני מצבים שונים, שלא ברור כאן מה המצב של החבר הזה שלך).
למיטב הבנתי, ואל תתפוס אותי כאן במילה, כי אין לי נתונים על זה, *לרוב* כאשר אנשים עושים חלוקה לאחוזים, החלוקה מתייחסת לזה שאם ישימו מולם אוכלוסיה של אנשים - מה הפרופורציה של אנשים ממגדרים שונים שהם ימשכו אליהם.
זה אומר שאם יציעו לי כל מיני ירקות, פרופורציית הכרוב ניצנים/ברוקולי שאשים לי בצלחת (יחד עם הרבה ירקות אחרים) תהיה 70/30. אני יכול בהחלט להתקל בברוקולי שאוהב יותר מכרוב ניצנים. או אפילו בגזר שאוהב יותר משניהם...
המשיכה שלי, למשל, כנראה (מהתרשמויות של אנשים אחרים) נוטה להיות מעט יותר חזקה לכיוון נשים (ציס/טרנס/קוויר), מסיבות שהן יותר קשורות לרגשות לא רומנטיים מאשר לרגשות רומנטיים ולמשיכה מינית (נניח...55/45...אולי אפילו 53/47). באופן עקרוני לי די קשה לכמת את העניין, כי אני לא מוצא אותו רלוונטי. יש אנשים שמושכים אותי, יש אנשים שלא. לרוב זה ממש לא קשור לגניטליה שלהםן/ (אבל אני די קרוב למצב של עיוורון מגדר, אז אני לא בדיוק דוגמה מייצגת). אני נמצא במערכת יחסים עם גבר. אני לא נמשך אליו באופן ספציפי פחות מלנשים, אבל אני נוטה להמשך לנשים יותר.
עכשיו, ישנם גם אנשים שבאמת אם ישימו מולם גבר שהוא מושלם בעיניהם ואישה שהיא מושלמת (ושאר אנשים מזהויות מגדריות אחרות) - ימשכו יותר לגבר. אז?
הם עדיין נמשכים לנשים גם כן. הם עדיין בהחלט יכולים לשאוף להיות גם עם נשים. זכותם.
אפשר לדמות את המצב לזה שאם ישימו מולי ירקות, אז אני אבחר כאופצייה ראשונה למלא את הצלחת בכרוב ניצנים. אבל זה אומר שאני לא בקטע של ברוקולי? עדיין ארצה לאכול ממנו. פשוט, אם יש כל כך הרבה כרוב ניצנים זמין... וגם אם לא, למה שאקדיש את עצמי רק לכרוב ניצנים אם גם ברוקולי מוצא חן בעיניי?
ביסקסואליות בהגדרה המקובלת היא משיכה ליותר ממגדר אחד, לא בהכרח באותה הצורה, באותה העוצמה ובאותו הזמן.
אז כן, לדעתי מי שלא 50/50 בהחלט יכול/ה להגדיר עצמה כבי.
למעשה רוב הביסקסואלים לא נמשכים 50/50 ב-ד-י-ו-ק.
לדעתי הטווח הוא מאוד בעניין ההגדרה העצמית.
קודם כל, לא כולנו יכולים לכמת את עצמנו. לי די קשה לכמת את עצמי, וזה משתנה במהלך החודש, לפי מצב הרוח (לפעמים לא בא לי על בני אדם בכלל!) וסתם ככה. אני מרגיש משיכה של 100% לכל מגדר כמגדר שנתקלתי בו, אבל אני לא נמשך למגדרים. אני נמשך לאנשים.
הגבול הוירטואלי עובר איפה שתרצה לשים אותו עבור עצמך.
אם יש מישהו שחווה משיכה מאוד חלשה, לא מבחינת פרופורציה אלא מבחינת משיכה "כמותית" למגדרים מסויימים, כנראה יעדיף להגדיר את עצמו כמונוסקסואל. או אם מדובר מבחינת פרופורציה, אבל למעט מאוד אנשים, למשל, ברמה שזה לא כ"כ רלוונטי עד שלא יפגוש בהם - כנראה תלוי בנסיבות החיים שלו. הייתי אומר אולי ברמה של 99/1, אבל - לא לי להחליט עבור אנשים אחרים. אם מישהו/י נמשכותים גם וגם - ובקטע להגדיר עצמםן כבי - הםן בי.
ותודה ששאלת את השאלה הזו, היא הביאה אותי למחשבה על הנושא והבהירה לי כמה דברים שלא יצא לי לחשוב עליהם עדיין. אתה מוזמן להמשיך לשאול שאלות.