ביסטרו נועה

davemen

New member
ביסטרו נועה ../images/Emo31.gif

הביקורת קצת מאוחרת... אבל better late than never לפני שבוע היינו בביסטרו נועה במסגרת פסטיבל טעמי יפו. רצינו מאד את פויקה, אך לא ניתן היה להזמין מקום, ולכן החלטנו על הבסטרו של ניר צוק. החלל נחמד (בתוך סמטא) אך קצת מוזנח. לא נראה שהשקיעו מאד. אני החלטתי ללכת על ארוחת הטעימות שכללה מבחר בין כמה ראשונות, עקריות וקינוחים. בת זוגי החליטה על ראשונה וסלט מהתפריט הרגיל. בתחילת הארוחה קבלנו סלסלה עם כמות נכבדה של לחמניות שחוממו במקרו. יחד עם הסלסלה הוגשה צלחת חמאה ישר מהפריזר - קפוא לחלוטין. לראשונה התלבטה בת זוגי בין כמה מנות פרות ים, וכשאלה את המלצרית מה מומלץ, קבלה את התשובה "אני לא יודעת, אני לא אוכלת פרות יום". בסוף בחרה בשרימפס בעגבניות וצלפים. השרימפס היו צמיגיים משהו, והמנה הייתי מלאה מדי בשום לטעמה. לעקרית לקחה בת זוגי את סלט העוקץ, שלפי התפריט מכיל סלט ירוק ,אושינקו, וינגרט ג'ינג'ר. הסלט שהגיע אכן הכיל את הדברים האלה אך בנוסך הכיל ים גרנולה שלא היה לו זכר בתאור בתפריט. היות והיא לא אוהבת גרנולה, היינו צריכים להחזיר את המנה להסרתה.. מעבר לכך, הסלט היה חתוך ולא קרוע. לעיקרית בחרתי סיניה "יונה" (יאנו משתמשים בטחינה "יונה"). הגיע צלחת שבתוכו צלוחית אפיה קטנה ובתוכה הסיניה, ולצד הצלוחית עגבניה חתוכה לרבעים, 4 - 5 צנוניות חצויות, ו....פלפל חריף שלם! הסניה עצמה הייתה טעימה, אך הכמות די מזערית. הירקות בצד היו מיותרות לחלוטין (וכנראה לצורכי קישוט), ובהחלט היה נחמד אם במקומם היו מגישים איזה סלט ערבי קטן ומושקע. מה שבטוח הייתי יוצא קצת פחות רעב... לקינוח לקחתי פנקוטה אספרסו, שהיה חביב. סה"כ יצא כ 170 ש"ח, יחד עם בקבוק של לף בלונד. התחושה הכללית - אכזבה. לא ניכר הקפדה, ולהפך, יש הרגשה קלה של זלזול בלקוח. אני מודע לזה שהמסעדה היא לא גורמה כמו קורדליה, אך זה אמור להתבטא במורכבות המנות, ולא בדברים בסיסיים כמו לחמניות מחוממות במקרו. אם זה הרמה של ה"אחות הקטנה", אין לי בכלל חשק לבקר בקורדליה.

אחרי שנפלנו באותה "נועה"

יש לי תובנה חדה על המקום: כבר כשהתיישבנו שם וקיבלנו תפריטים , התחושה היתה כמו ב...נרגילה (ז"ל
). אשכרה. מוזנח , לא רק שלא מוקפד , לא המקום ולא האוכל ויודעים מה? - גם לא היחס לסועדים. הכל "עלא-באב-אללה"
. ה"תמורה": מתמחרים בדיוק (!) כמו במסעדות תל אביביות שוות באמת. לא רק שלא נשוב לשם אלא בכל במה שתזדמן לי אביע את דעתי לגבי המקום ההוא שחבל שלא קמנו והלכנו ממנו דקה אחרי שהתיישבנו.

eitan 5

New member
למה להתעלל בילד?

שם לא צריך להיות ביזארי.ועוד לא מבחינים בן בן לבת...הילד יסבול כל חייו בגלל גחמות של הוריו.האמינו לי.עברתי את זה!שם מביך שבגללו מחצית מחיי פשוט סבלתי.בגיל עשרים עשיתי את הצעד הנבון בחיי.החלפתי אותו.הורים אל תתעללו בילדכם.רק מי שעבר את זה יכול להבין זאת.

Merav B R

New member
אולי תתן לילד להחליט?

בכל דבר צריך להכנס לאנשים לנשמה?

מאקי

New member
אייר הוא חודש עברי

כמו תמוז או סיון או ניסן אני שקלתי בנערותי לשנות לאייר... כי זה חודש הולדתי. שאפו על השם.... למה לא שיניתי?? האיש שלי... אחראי לזה. 30שנה אני לא שוכחת לו את זה. ומה דנאל מיכאל יובל . ירדן .. בן או בת? נו באמת ג'וזפין יותר טוב?

איתן - רק בגלל ששמך כשם משפחתי

אענה לך במתינות...
: ראשית ,מחר עם זריחת החמה ארוץ מיד למשרד הפנים ואחליף לילד (בן השנתיים וארבעה חודשים , אגב) את השם , אם זה יניח את דעתך (מה לא עושים בשביל איתן , מה?
). איך שלא יהיה : "אייר" הוא החודש העברי השמיני ו"אייר" הוא גם אור מבחינת פירוש המילה. הילד שלי הוא שניהם ושמו הוא גם ראשי תיבות של כולנו , בני המשפחה הקטנה , כי רציתי שיהיה בו "משהו מכולנו". הוא כל כך "אור" ושמו כל כך הולם אותו...הסר דאגה מלבך ועדכן גם את יצחק קדמן שהילד מאושר לגמרי. להלן ההוכחה
(התמונה צולמה לפני ארבעה חודשים אבל הבנת את כוונתי , רייט?
).

eitan 5

New member
הוא שאמרתי.גחמות מטורפות של הורים

ראשי תיבות...משהו מכולנו...השתגעת?כרגע הוא מאושר.חכי לכתה א...מה שמך?תשובה:אייר.שאלה:איך?תשובה אלף יוד יוד רייש...שאלה:בן או בת?בן.מאיפה בא השם?לא יודע אמא השלי השתגעה....מזל שלא נולדתי בתשעה באב.שמעי אני לא מתכוון להכנס לענינייך הפרטיים.אבל אני כל כך סבלתי מהשם שפשוט חורה לי.מסכן הילד וחכי שהוא יגיד לך את זה בגיל 16.

חמוד , נראה לי שאתה , איך אומרים?

צריך פסיכולוג טוב... לא בציניות , לגמרי לא. אתה משליך את משקעיך על אחרים ביג טיים. אז נכון , יכול להיות ששמך הוא "יהוידע" או "איוב" או אפילו , לא יודעת , "אחז השומרוני" או משהו כזה (הרגע המצאתי...
) אבל בשיא האובייקטיביות , "אייר" אינו שם ביזארי , אנא הבדל בין ביזאר ובין ייחודי. ואם עדיין לא מוצא חן בעיניך - "על טעם וריח" וגו'... שתהיה לך שנה טובה , אניוויי !
.

eitan 5

New member
אל תדאגי לפסיכולוג שלי

תתחילי לדאוג לפסיכולוג של הילד לכשיגדל עם שם ביזארי וגם יחודי...שנה טובה

eitan 5

New member
מומלץ לא לפרסם תמונות של

ילדים ברשת.הם משמשות לאתרי פדופילים .

../images/Emo12.gif

תשמע אתה באמת פראנויד רציני, (וגם היסטרי אם יורשה) בוא אני אספר לך משהו על ילדים - אם הם רוצים לצחוק על מישהו הם יצחקו עליו. גם אם השם שלו יהיה איתמר או עידו (בין השמות הנפוצים בשנים האחרונות) - הם יצחקו על זה שהוא גבוה, נמוך עם כזה או אחר (שלא נדבר על האוזניים). העניין מבחינתי כאמא הוא לחנך את ילדי על מה באמת חשוב, על איך להיות אסטרטיבי מספיק כדי לא להיות ללעג, מה לעשות שמישהו לועג לך. אם כל דבר שאני עושה מלבחור שמות ועד איך להלביש - הייתי חושבת על הילדים האחרים - לא הייתי מגיעה רחוק. מעבר לכך אני מכירה בחור בשם אייר בן 30 - לא היו לא שום טראומות מעולם. לא רואה הבדל בין אייר, סיוון, אדר, מאי, יולי וכ"ו.

eitan 5

New member
בואי נלך על זה

מה זה עופרי?העופר שלי?זה לא מגוחך?עד גיל 95 יהיה לו שם ילדותי....תינוקי?עופר למשל זה שם מעולה.עופרי תמיד ישמע כקונוטציה למשהו ילדותי ולא בוגר.שוב גחמה של הורים מוטרפים.תגובה אחרונה שלי בנושא.

lavendula

New member
השאלה מה עדיף

להיות צעיר עם שם זקן, או להיות זקן עם שם צעיר?... נב: לי יש שם נדיר וזה אף פעם לא הפריע לי, ולא הציקו לי. אני דווקא מקבלת מחמאות (כאילו שאני בחרתי אותו...).

למעלה