בין כל האזעקות- יש למישהו בננה וסרט דאק טייפ?

סופהו 1

Well-known member
לפני כמה שנים הוא הדביק בננה אל הקיר, בעזרת ה דאק טייפ ובסוף ה"יצירה" נמכרה ב 150,000$.
השנה הוא שוב הדביק בננה בעזרת סרט ההדבקה הנ"ל והיצירה נמכרה ב......................

6,200,000$ !!!!!!!!!!!!

מישהו ירד מהפסים? הלבין כספים? מה קורה כאן?

נ.ב: מישהו רוצה ליצור בעצמו? כי אם כן, נדמה לי שיש חוברת עם הוראות מדוייקות.

All Products - Home DIY, Ship & Organize, Craft | Duck Brand

אבל אל תפנטזו על רווחים.

אבח"י

Well-known member
לפני כמה שנים הוא הדביק בננה אל הקיר, בעזרת ה דאק טייפ ובסוף ה"יצירה" נמכרה ב 150,000$.
השנה הוא שוב הדביק בננה בעזרת סרט ההדבקה הנ"ל והיצירה נמכרה ב......................

6,200,000$ !!!!!!!!!!!!

נ.ב: מישהו רוצה ליצור בעצמו? כי אם כן, נדמה לי שיש חוברת עם הוראות מדוייקות.

All Products - Home DIY, Ship & Organize, Craft | Duck Brand

אבל אל תפנטזו על רווחים.
הוא מומחה ב-דושאן ובשיווק.

ai27

Well-known member
6,200,000$ !!!!!!!!!!!!
1. זה לא נשמע הגיוני
אחרי שבוע בננה כבר נרקבת
אחרי שנה נשאר רק גוש שחור מצומק
מה הודבק לקיר?

2. באמת נשמע כמו הלבנת כספים/שוחד

3. אם לדעתך זה לא שוחד
נסי להבין מה הבננה החיזרית הזאת
צרי קשר עם אומן בעל יכולת נדרשת
ונסו לייצר וריאציה מעניינת עליה
דרך נחמדה לגרד עוד כמה גרושים לפנסיה

סופהו 1

Well-known member
1. זה לא נשמע הגיוני
אחרי שבוע בננה כבר נרקבת
אחרי שנה נשאר רק גוש שחור מצומק
מה הודבק לקיר?

2. באמת נשמע כמו הלבנת כספים/שוחד

3. אם לדעתך זה לא שוחד
נסי להבין מה הבננה החיזרית הזאת
צרי קשר עם אומן בעל יכולת נדרשת
ונסו לייצר וריאציה מעניינת עליה
דרך נחמדה לגרד עוד כמה גרושים לפנסיה
היוצר השאיר חוברת הוראות וכל קונה (כבר היו כמה בננות במשך השנים) מקבל ספר הוראות. בעיקרון יש להחליף בבנה חדשה.

כל הכבוד לאותו "אומן" שהצליח, בהשקעה של כמה דולרים, לעורר עניין, תהיות, פיתוח תיאוריות וכו.
תודה על הצעותיך, אך זה מיותר. מחר כבר אשכח מכל העניין.

קלייטון.ש

Well-known member
אשתי, שבאמת מבינה באמנות, אוספת ברצינות וגם סוחרת בזה, לא מתעניינת בעיקרון במה שנעשה מעבר לרנסנס.
מבחינתה האנושות הפסיקה ליצור אמנות מעבר לתקופה הזו.
למשל על ואן גוך, שאני בעוונותי דווקא מחבב, היא אומרת שזו "אמנות לאספסוף".
היא חוזרת ומסבירה את האמת הידועה, שאמנות היא גם ביזנס. זה עסק שאפשר להשקיע בו ולהרוויח בו.
ויש דברים שנעשים בתחום שיש להם ערך כלכלי. שמת מליון דולר לא כי אתה מעריך את היצירה אלא כי אתה מצפה למכור אותה ב-2 מליון.
ומי שיקנה אותה ב-2 מליון יעשה זאת גם הוא כי הוא מצפה להרויח.
הם לוקחים את הסיכון שיפסידו ובאמת הרבה מפסידים. אבל בדרך כלל אלה אנשים שמליון או 10 זה כסף קטן בשבילם. אז לא צריך לדאוג להם.

אבח"י

Well-known member
אשתי, שבאמת מבינה באמנות, אוספת ברצינות וגם סוחרת בזה, לא מתעניינת בעיקרון במה שנעשה מעבר לרנסנס.
מבחינתה האנושות הפסיקה ליצור אמנות מעבר לתקופה הזו.
למשל על ואן גוך, שאני בעוונותי דווקא מחבב, היא אומרת שזו "אמנות לאספסוף".
היא חוזרת ומסבירה את האמת הידועה, שאמנות היא גם ביזנס. זה עסק שאפשר להשקיע בו ולהרוויח בו.
ויש דברים שנעשים בתחום שיש להם ערך כלכלי. שמת מליון דולר לא כי אתה מעריך את היצירה אלא כי אתה מצפה למכור אותה ב-2 מליון.
ומי שיקנה אותה ב-2 מליון יעשה זאת גם הוא כי הוא מצפה להרויח.
הם לוקחים את הסיכון שיפסידו ובאמת הרבה מפסידים. אבל בדרך כלל אלה אנשים שמליון או 10 זה כסף קטן בשבילם. אז לא צריך לדאוג להם.
יש לי חבר-עבר שכיום מוכר כאספן אומנות ישראלית, בשם "עודד שתיל". הוא מארגן תערוכות, לדעתי גם מוכר וחי היטב בזכות כך.
היה לי חבר-עבר, אמן ואספן מסיכות גדול, שעשה לעצמו תערוכה אחת, מכר? לא יודע. את התמונה שקיבלתי ממנו מזמן העברתי לרשות הרחוב.
ולמדתי אצל פרופ' ידוע לספרות באוניברסיטת ת"א, שבשל גילי ראה בי מעין פרטנר לחיבתו לספרות עד 1900, מאז - אין ספרות.
קשה עם אנשים מקובעים כלכך.

mיטלמן

Well-known member
לפי שיטה זו מי שלא יכול להרשות לעצמו
לקנות יצירה במליון דולר הוא אספסוף?
גם בית בסכום הזה לא יכולה.
להעלב קשות או להתגאות כאספסוף?
ומה תולה אצלכם בבית?

אבח"י

Well-known member
ומה תולה אצלכם בבית?
אצלי בבית -
הגדלות של תמונות שצילמתי, שזוכות להערכה רבה מצד אורחים [אין הצעות קנייה], יצירות אומנות של הנכדים - קיר שלם, סדרת גלויות יפהפיה שקנינו ביפן, ואפילו יצירה גראפית משובחת שלי [זכתה להערצת מנחה קורס הגראפיקה שהשתתפתי בו - "זו לא גרפיקה" הוא אמר "זו אומנות".
חבר העבר שסיפרתי עליו, זה שעשה תערוכה אמר לי לפני מליון שנים:
אחב"י, כשרון יש, אין ספק. רצון? לא בטוח.

סופהו 1

Well-known member
את בהחלט יכולה להתגאות. תהיי בחברה טובה.:giggle:
ומה תולה אצלכם בבית?

פעם, כזוג צעיר ודלפון היו על הקיר ציורים של יוחנן סימון שהורדתי מלוח שנה ומסגרתי.
כיום, יש המון חלונות ואין כמעט קירות פנויים.
אם היה לי מקום, הייתי תולה...יש רשימה.. (גם יצירות של הילדים והנכדים)
אין מקום, אז על קיר אחד תלוי שטיח קיר גדול וייחודי שמחמם את לבי. לא זוכרת מי האומן ולא משנה לי.
על קיר אחר עבודות רקמה.

אגב 'מה תולה אצלכם', האקדמיה אישרה/קיבלה את השמוש ב-תולה ?

mיטלמן

Well-known member

פעם, כזוג צעיר ודלפון היו על הקיר ציורים של יוחנן סימון שהורדתי מלוח שנה ומסגרתי.
אין מקום, אז על קיר אחד תלוי שטיח קיר גדול וייחודי שמחמם את לבי. לא זוכרת מי האומן ולא משנה לי.
על קיר אחר עבודות רקמה.

את צודקת כמובן בעניין ה"תולה",
רק אל תתלי אותי. (;

סופהו 1

Well-known member
הבית של אשתי בנוי כמוזיאון בעיקר לציור ויש בו מאות יצירות, רבות מהן מקוריות. החלל הפנימי מחולק עם קירות לחדרונים או כוכים וכל אחד עמוס בציורים.
ההתמחות שלה והאהבה שלה לא כל כך סטנדרטית - היא נמשכת דווקא לזייפנות בציור. אז לא בטוח שחובב אמנות רגיל - אחרי שיגידו לו מה הוא רואה כי לא סביר שבעצמו יזהה - יתלהב מהתצוגה.

(ואציין פה במאמר מוסגר שמי שלא מבין למה אני לא אוהב לגור בת"א בבית של אשתי ובורח ליחידת דיור 40 מטר שלי בצפון עם הקירות הריקים על בסיס כל תירוץ דל, שיקפוץ פעם לביקור ונראה אם הוא ירצה לבוא לגור במוזיאון שאין בו אפילו סלון)
אפרופו לגור במוזיאון- יש לי זכרון ילדות עמום ובו מישהי אומרת משהו לגבי סדר- אנחנו לא גרים במוזיאון. מאוד אהבתי את האמירה.

אם לגור במוזיאון בארץ, הייתי בוחרת בבית אנה טיכו, מורידה חלק מהתמונות ומוסיפה לו את גן הפסלים של אורסולה מלבין.

כעת אני נזכרת שאחרי מלחמת ששת הימים, ציור שלי הוצג במוזיאון. אין לי מושג מה קרה לו מאז. אולי יכולתי להתעשר?

אבח"י

Well-known member
אפרופו לגור במוזיאון- יש לי זכרון ילדות עמום ובו מישהי אומרת משהו לגבי סדר- אנחנו לא גרים במוזיאון. מאוד אהבתי את האמירה.

אם לגור במוזיאון בארץ, הייתי בוחרת בבית אנה טיכו, מורידה חלק מהתמונות ומוסיפה לו את גן הפסלים של אורסולה מלבין.

כעת אני נזכרת שאחרי מלחמת ששת הימים, ציור שלי הוצג במוזיאון. אין לי מושג מה קרה לו מאז. אולי יכולתי להתעשר?
בית אנה טיכו מוקף מגדלי ענק, מבחינתי זה יוצר תחושה קלאוסטרופובית, אבל אני מעדיף לזכור ימים שמחים בשנות השבעים, אחרי המלחמה, עם עיתונאית כוכבת כיום, עת היתה צנועה מאוד.

סופהו 1

Well-known member
בית אנה טיכו מוקף מגדלי ענק, מבחינתי זה יוצר תחושה קלאוסטרופובית, אבל אני מעדיף לזכור ימים שמחים בשנות השבעים, אחרי המלחמה, עם עיתונאית כוכבת כיום, עת היתה צנועה מאוד.
כבר הרבה זמן לא בקרתי בבית טיכו. הזכרונות שלי משנות ה 70-90. עצוב לדעת שזה המצב.

אבח"י

Well-known member

על קיר אחר עבודות רקמה.

גלעד צוקרמן [פרופסור] קורא לאקדמיה - תרביץ, ע"ש הירחון/העיתון שלה.

קלייטון.ש

Well-known member
ומה תולה אצלכם בבית?
הבית של אשתי בנוי כמוזיאון בעיקר לציור ויש בו מאות יצירות, רבות מהן מקוריות. החלל הפנימי מחולק עם קירות לחדרונים או כוכים וכל אחד עמוס בציורים.
ההתמחות שלה והאהבה שלה לא כל כך סטנדרטית - היא נמשכת דווקא לזייפנות בציור. אז לא בטוח שחובב אמנות רגיל - אחרי שיגידו לו מה הוא רואה כי לא סביר שבעצמו יזהה - יתלהב מהתצוגה.

(ואציין פה במאמר מוסגר שמי שלא מבין למה אני לא אוהב לגור בת"א בבית של אשתי ובורח ליחידת דיור 40 מטר שלי בצפון עם הקירות הריקים על בסיס כל תירוץ דל, שיקפוץ פעם לביקור ונראה אם הוא ירצה לבוא לגור במוזיאון שאין בו אפילו סלון)

אבח"י

Well-known member

מזמן הבהרת שאתה רק אורח בחיי נשותיך, צאצאיותיך וכו'

קלייטון.ש

Well-known member
מזמן הבהרת שאתה רק אורח בחיי נשותיך, צאצאיותיך וכו'
כאן ראוי להזכיר את אחד השירים הטובים שנכתבו בשפה העברית בזמננו, והשיר הכי טוב לטעמי של אהוד בנאי. שהוא לאו דווקא הטעם שלי באופן כללי.
אני בטוח שכולם יודעים על מה אני מדבר ובכל זאת הציטוט המתאים מהשיר - "אנחנו כאן אורחים לרגע, הבט סביב. זה לא הפעמון שלנו, אתה מקשיב?"
(אני לא יודע אם בנאי עשה את זה בכוונה, אבל "זה לא הפעמון שלנו" מתכתב עם יצירה חשובה אחרת, "למי מצלצל הפעמון", שם ג'ון דאן אומר שכל אדם צריך להתייחס אל צלצול הפעמון כאילו הוא מצלצל בשבילו. אם בנאי התייחס לזה, אז הוא ממש אחלה)

אבח"י

Well-known member
כאן ראוי להזכיר את אחד השירים הטובים שנכתבו בשפה העברית בזמננו, והשיר הכי טוב לטעמי של אהוד בנאי. שהוא לאו דווקא הטעם שלי באופן כללי.
אני בטוח שכולם יודעים על מה אני מדבר ובכל זאת הציטוט המתאים מהשיר - "אנחנו כאן אורחים לרגע, הבט סביב. זה לא הפעמון שלנו, אתה מקשיב?"
(אני לא יודע אם בנאי עשה את זה בכוונה, אבל "זה לא הפעמון שלנו" מתכתב עם יצירה חשובה אחרת, "למי מצלצל הפעמון", שם ג'ון דאן אומר שכל אדם צריך להתייחס אל צלצול הפעמון כאילו הוא מצלצל בשבילו. אם בנאי התייחס לזה, אז הוא ממש אחלה)
לא מכיר את השיר של בנאי, ובכלל הקשר שלי לפזמונאות ישראלית די רופף, אני מעדיף מוזיקה על פני מילים. מילים אני מחפש בשירה אומנותית.

למעלה