בין הבטן למוח

פולגאר

Well-known member
לא מעניין אותי מה אומר זה או אחר,
אותי מעניינים העובדות.

והעובדות הן ללפלסטינים יש ערכים שונים משלנו.
שבמדינה שלהם שיפעילו את החוקים והערכים שהם רוצים.
אז שיילכו למדינה שלהם, בצרפת הם כבר מסה יפה, אפשר להקים להם שם מדינה בשקט.
אך עלינו להיזהר זהירות כפולה ומכופלת,
לא להידרדר לערכים שלהם, הנוגדים את שלנו.
אם לא תידרדר לערכים שלהם לא תוכל לאלף אותם בדיוק כשם שמאלפים מי שאינו בן אנוש.

Henry0

Well-known member
אז שיילכו למדינה שלהם
הם במדינה שלהם.
והם לוחמים נגדינו, כי אנו כובשים אותם,
והןם עם שנילחם לעצמאותו.

אמנם צורת המלחמה שלהם לא תואמת לערכים שלנו,
והיה בהחלט עדיף שניתן להם להתנהל במדינתם, ללא הכיבוש שלנו.

אם לא תידרדר לערכים שלהם לא תוכל לאלף אותם
זה בלתי ניתן, ובלתי מוסרי.

בלתי ניתן
ערכים עוברים מדור לדור בחינוך בבית ובבית הספר.
לשנות ערכים לוקח דורות על דורות.

ובטח לא ניתן לשנות את השינאה שלהם כלפינו,
כאשר אנו דואגים לחזק אותה שינאה, מזה עשרות שנים.

בלתי מוסרי
מי נתן לנו את הזכות לקבוע איזה ערכים נכונים?

Harrington

Well-known member
מנהל
הם במדינה שלהם.
חזרנו לשכתוב ההיסטוריה (למען האמת אודה שלא בטוח שעזבת זאת מתישהו, לא קראתי את כל הגיגיך בשרשור) :)
עוד שכתוב. כלומר כרגע אנחנו באמת קצת כובשים אותם שם ברצועת עזה. אבל המגה פיגוע שהם ביצעו נגדנו בא כמובן לפני כן ואחרי כמעט 20 שנים בהם לא היינו ברצועת עזה (לצערי).

והןם עם שנילחם לעצמאותו.
אם זה נכון (וזה לא), זאת שיטת לחימה די מפגרת :). הייתה להם עצמאות, יצאו למגה פיגוע נגדנו, איבדו את העצמאות שלהם שעליה הם כביכול נלחמים. קצת לא מסתדר עם העובדות והמציאות (אבל ככה זה כשמשכתבים היסטוריה כמובן ;-)).

הפסקתי כאן, עמך הסליחה. פשוט מרגיש שאני בועט בגוויה. לא נעים. בכל מקרה, די בכך שהאמת מופיעה לצד נסיונות השכתוב שלך אותה.

הרבה הצלחה בהמשך ולך תדע, אולי יום אחד יצליח לך :).

פולגאר

Well-known member
חזרנו לשכתוב ההיסטוריה (למען האמת אודה שלא בטוח שעזבת זאת מתישהו, לא קראתי את כל הגיגיך בשרשור) :)

עוד שכתוב. כלומר כרגע אנחנו באמת קצת כובשים אותם שם ברצועת עזה. אבל המגה פיגוע שהם ביצעו נגדנו בא כמובן לפני כן ואחרי כמעט 20 שנים בהם לא היינו ברצועת עזה (לצערי).

אם זה נכון (וזה לא), זאת שיטת לחימה די מפגרת :). הייתה להם עצמאות, יצאו למגה פיגוע נגדנו, איבדו את העצמאות שלהם שעליה הם כביכול נלחמים. קצת לא מסתדר עם העובדות והמציאות (אבל ככה זה כשמשכתבים היסטוריה כמובן ;-)).

הפסקתי כאן, עמך הסליחה. פשוט מרגיש שאני בועט בגוויה. לא נעים. בכל מקרה, די בכך שהאמת מופיעה לצד נסיונות השכתוב שלך אותה.

הרבה הצלחה בהמשך ולך תדע, אולי יום אחד יצליח לך :).
נקווה שלא :-):

Harrington

Well-known member
מנהל
נקווה שלא :-):
תלוי בנו. רק צריך להקפיד כל פעם שהוא מנסה לציין את האמת לצד השקרים ונסיונות השכתוב. הוא לא יפסיק הרי. זה חלק מהשעמום של ישראלים בחו"ל שמסתובבים עם תחושות מוזרות ביחס לישראל. מוכר מאוד מהעולם הזה, אם כי הוא בהחלט בין הקיצונים שבאנטי-ישראליות שלו.

evglev1

Well-known member
מנהל
הם במדינה שלהם.
והןם עם שנילחם לעצמאותו.

אמנם צורת המלחמה שלהם לא תואמת לערכים שלנו,
והיה בהחלט עדיף שניתן להם להתנהל במדינתם, ללא הכיבוש שלנו.

זה בלתי ניתן, ובלתי מוסרי.

בלתי ניתן
ערכים עוברים מדור לדור בחינוך בבית ובבית הספר.
לשנות ערכים לוקח דורות על דורות.

ובטח לא ניתן לשנות את השינאה שלהם כלפינו,
כאשר אנו דואגים לחזק אותה שינאה, מזה עשרות שנים.

בלתי מוסרי
מי נתן לנו את הזכות לקבוע איזה ערכים נכונים?
גם אנחנו במדינה שלנו, מה שקובע זה ההיסטוריה הלאומית ולא החלטות האו"ם. ומי נתן לך את הזכות לקבוע שערכי גאולת אדמת והחזרת עטרה ליושנה פחות נכונים מהערכים הליברלים לכאורה שלך, מי נתן לך את הזכות לקבוע שערכי ההגדרה העצמית נכונים יותר מערכי הקולוניאליזם, הכיבוש וההתפשטות?

evglev1

Well-known member
מנהל
אותי מעניינים העובדות.

בלי בג"צ ובלי בצלם, שהפלסטינים יטבחו באזרחים שלהם במדינה שלהם כמו שזה נעשה בסוריה, נעשה בלבנון ונעשה בעיראק. ממש ערכים מוסריים, להפקיר את ה"מסכנים" ולהסיר מהם את ה"כיבוש" ההומני והמתחשב ולאפשר להם לחיות תחת שלטון אנרכיסטי כשלכל כנופיה יש ספורט לאומי ליצור יתומים ומשפחות שכולות אצל חמולות יריבות ואחרי זה אומרים שאנחנו אכזריים. למנוע מהפלסטינים את ההגנה של התרבות שלנו ולהפקיר אותם לתרבות הרצחנית שלהם. נראה שאתה גם לא היית מאשפז חולי נפש במצב קשה ונותן להם להתאבד כתוצאה מההזיות שלהם!!!

כרמיזן

Well-known member
אותי מעניינים העובדות.

גם לנאצים הגרמנים היו ערכים שונים משלנו,
אז אין לך בעיה שהם הפעילו את ערכיהם באיזורי השליטה שלהם...

השמדת נאצים לא מדרדרת שום דבר, היא מועילה לנו ולעולם כולו.
פחות נאצים בעולם.

evglev1

Well-known member
מנהל
יש מניעה!
קוראים לה "ערך זכויות האדם".

עונש מגיע, למי שפשע.
לא לאזרחים שלא לחמו.

על הסימפטיה של האזרחים לחמאס,
לא מענישים.
הסימפטיה היא הרגשה, שכל עוד שלא בוצעה במפורש,
היא חוקית,
וסבירה היסטורית.
כשמנסים למנוע מהרוצחים להיענש ומלחמה על חסינות הרוצחים מפני ענישה זה כבר הרבה יותר מסימפטיה, שלא לדבר על האזרחים שמשתפים פעולה עם החזקת בני הערובה ומשתפים פעולה עם החוטפים ולא תמיד זה נעשה בניגוד לרצונם ולא תמיד הם מתייחסים לבני הערובה כאל קורבנות. כך שגם מי שמחביא לוחמים נלחם, גם מי שמעודד לחטוף בני ערובה כדי לשחרר רוצחים נלחם, גם שמנדב את ביתו להסתרת בני ערובה נלחם, גם מי שחוגג שחרור רוצחי תינוקות נלחם. וגם בניגוד לחיילים במדים אין דרך להפריד בין לוחמי גרילה לאוכלוסייה לא לוחמת, כי האוכלוסייה הלא לוחמת מחפה על האוכלוסייה הלוחמת, ולכן לדעתי האידיאולוגיה של הגדרה עצמית לא מצדיקה מלחמת גרילה שהיא שיטה שמבוסס על תקיעת סכינים בגב, אבל אתם שהמצאתם שרצון להגדרה עצמית מצדיק דרך לוחמה בזויה כמו מלחמת גרילה.

אותי מעניינים העובדות.
תחילה, גש למילון ותבדוק, מה הן עובדות, דיי ברור שאתה לא מבין זאת.
אין להם שום ערכים, בדיוק כפי שלחיות אין.
אי אפשר להדרדר למשהו שלא נמצא.

evglev1

Well-known member
מנהל
תחילה, גש למילון ותבדוק, מה הן עובדות, דיי ברור שאתה לא מבין זאת.

אין להם שום ערכים, בדיוק כפי שלחיות אין.

אי אפשר להדרדר למשהו שלא נמצא.
לכל הפחות לכלבים ולדולפינים יש ערכים. גם לחיות אחרות חוץ מאולי נחשי קוברה ההשוואה מחמיאה מדי לכת הערבית הפלסטינית, בעוד חיות רוצחות מתוך מלחמה על טריטוריה, אוכל והגנה עצמית, אנשי הכת הערבית הפלסטינית רוצחים אך ורק מתוך ההנאה והסיפוק שיש להם מסאדיזם טהור!!!

לכל הפחות לכלבים ולדולפינים יש ערכים. גם לחיות אחרות חוץ מאולי נחשי קוברה ההשוואה מחמיאה מדי לכת הערבית הפלסטינית, בעוד חיות רוצחות מתוך מלחמה על טריטוריה, אוכל והגנה עצמית, אנשי הכת הערבית הפלסטינית רוצחים אך ורק מתוך ההנאה והסיפוק שיש להם מסאדיזם טהור!!!
גם משפחת החתולים עושה זאת מסאדיזם טהור ללא קשר, אם רעבות או לא, אם זה הישרדותי או לא.
לגבי כלבים ולדולפינים, האם יש "ערכים" היא מורכבת ודורשת הגדרה ברורה של המונח "ערכים". אם הכוונה היא ליכולת להבחין בין טוב לרע ולפעול בהתאם, התשובה היא כנראה שלילית עבור שניהם. עם זאת, אם הכוונה היא ליכולת לחוות רגשות, לפתח קשרים חברתיים ולפעול באופן מורכב, אז התשובה היא חיובית, בעיקר עבור דולפינים, אך גם עבור כלבים במידה מסוימת.

למעלה