בין הבטן למוח

Henry0

Well-known member
לאדם יש הרגשות בטן, הרגשות רגשיות כמו נקמה, בושה, נחיתות, נקמה ... והוא מגיב בהתאם.
לא תמיד ההגבה תואמת את הניתוח הלוגי הקר.
לפעמים נקמה תורמת למצב, לפעמים ההפך.

ערכים אנושיים הם לא תמיד חלק מההרגשות שלנו
הרגשות הן פיתוח אבולוציוני של מיליוני שנים,
בעוד שחלק מהערכים, כמו למשל ערך זכויות האדם, הם ערכים תרבותיים חדשים, ולכן אינן חלק מהרגשות הטבעיים שלנו.

כאשר יש קונפליקט בין ערך תרבותי להרגשת הבטן
כמו למשל היחס שלנו לפלסטינים,
- ההרגשה אומרת להתנקם, להרוג...
- השכל הקר אומר שזה נוגד ערך אנושי אחר, נוגד את "ערך זכויות האדם"

גם לי הדם רותח על הפלסטיניים בעקבות ה"שבת השחורה",
אך השכל הקר אומר לי, שאסור לפגוע בזכויות האדם שלהם, מעבר להכרחי.
וכאשר יש קונפליקט בין הבטן למוח, אדם הגיוני צריך להישמע למוח.

צדק צדק תרדוף
גם היהדות מבינה את הקונפליקט הזה, ולכן היא לא אומרת "הישמע לצדק שלך", כי זאת לא צריך לאמר, זה קיים טבעית.
אלא רדוף את הצדק, כי אינו חלק ממך, ועליך להתאמץ ולרדוף אותו כדי להשיגו.

פולגאר

Well-known member
לאדם יש הרגשות בטן, הרגשות רגשיות כמו נקמה, בושה, נחיתות, נקמה ... והוא מגיב בהתאם.

בעוד שחלק מהערכים, כמו למשל ערך זכויות האדם, הם ערכים תרבותיים חדשים, ולכן אינן חלק מהרגשות הטבעיים שלנו.

צדק צדק תרדוף
גם היהדות מבינה את הקונפליקט הזה, ולכן היא לא אומרת "הישמע לצדק שלך", כי זאת לא צריך לאמר, זה קיים טבעית.
השכל הקר אומר שהצד השני לא מתנהג כבן אנוש ולא מכבד את אלו שמתייחסים אליו כבן אנוש, לכן במקרה הזה השכל הקר תואם בדיוק את ההרגשה!
כמובן, שתגובתי מתייחסת למי שיש שכל ולא כרות אונה שאינו מסוגל ללמוד וזקוק ל-AI שילמד עבורו.

evglev1

Well-known member
מנהל
השכל הקר אומר שהצד השני לא מתנהג כבן אנוש ולא מכבד את אלו שמתייחסים אליו כבן אנוש, לכן במקרה הזה השכל הקר תואם בדיוק את ההרגשה!
כמובן, שתגובתי מתייחסת למי שיש שכל ולא כרות אונה שאינו מסוגל ללמוד וזקוק ל-AI שילמד עבורו.
עוד לפני ה-AI יש נטייה לעשות רציונאליזציה לאכזריות בלתי נתפסת של האויבים ולהתכחש לעובדה שמדובר פשוט במפלצות עם ד.נ.א אנושי.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה נורא מגניב שיש "מוחות" מסוימים בישראל (האמנם?) שאיכשהו תמיד מגיעים למסקנה שצריך לצ'פר את האויב ולדפוק את עם ישראל :).
צדק צדק תרדוף
על-מנת שתורת ישראל לא תצא מפגרת בעיני הקוראים, נציין רק שהפסוק מתייחס להליך משפטי בין שני בעלי דין ומורה, על-פי רוב הסברות, לדיינים לדון גם על-פי שכלם ודרך הפשרה ולא רק על-פי הדין (קרי להמשיך צעד נוסף מעבר לדין, "צדק צדק" ולא להסתפק בשלב ראשון בלבד של הצדק).

במילים פשוטות: אין בפסוק הזה מאומה על הענקת מזון וסיוע לאויביך בשעת מלחמה. יש אמנם הנחיות בתורה כיצד לנהוג במצבים כאלה (רמז: הסיכוי שהנרי יביא אותם, לא מגדולים :)), כמו למשל החובה לאפשר לאויב לברוח כאשר צרים עליו משלושה כיוונים וכיו"ב. אבל אין לזה מאומה לענייננו כאן.

עם זאת, לימוד התורה של הנרי חשוב ביותר, שכן אם לא נסתפק בציטוט חלקי כמנהג המגמתיים אלא נקרא את הפסוק כולו, נמצא את הסיבה והתמורה לרדיפה אחר הצדק וכך נאמר: "לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ". כלומר כמו שהנרי כתב בחוכמתו, עלינו (או על הדיינים ו/או בעלי הדין) לרדוף אחר הצדק וללכת את הצעד הנוסף לקראת שלום בדיון משפטי, אבל נעשה זאת על-מנת לזכות בארץ שהקב"ה נתן לנו. ארץ זו כידוע, כוללת את רצועת עזה.

אז.. בזכות לימוד התורה שמר הנרי הנכבד הביא לקורתנו, למדנו שאת רצועת עזה יש לשחרר מנכרים וזרים (וכמובן מאויבים) ולהשיבה לידינו במלואה. תעלה ותקום ההתיישבות היהודית המחודשת ברצועת עזה, במהרה בימינו אמן!

בון דוק

Well-known member

צדק צדק תרדוף
אף מדינה בעולם לא התנהלה לפי הקודים שלך
כולם נקמו גם הבריטים גם האמריקאים

evglev1

Well-known member
מנהל
אף מדינה בעולם לא התנהלה לפי הקודים שלך
כולם נקמו גם הבריטים גם האמריקאים
הקומוניסטים כשהם באופוזיציה הם הם מדברים על קודים מוסריים ועל הבוז לנקמה, אבל כשהקומוניסטים בשלטון הם נוקמים בצורה של סטאלין, מאו זא דונג, פידל קסטרו ודומיהם, אבל לאופוזיציה הקומוניסטית במדינות דמוקרטיות יש "פריבילגיה" להטיף מוסר ולדבר על אהבת אדם וליצור גרסה משלהם למצווה הנוצרית להפנות את הלחי השנייה.

אז אתה עושה משהו לא בריא פסיכולוגית אם אתה מדחיק.

מדחיקים רק שאי אפשר לפרוק,למשל בעת חירום.

רק כאשר אדם מודע למה שהוא מרגיש הוא יכול לקבל החלטה לוגית נכונה.

מי שלא מקבל סכזופרניה קלה - פיצול המחשבה לרגש.

ולעיניינו,אם היית חושב שנתנו להם להיכנס בכוונה האם היית עדיין רותח על העזתים?

evglev1

Well-known member
מנהל
אז אתה עושה משהו לא בריא פסיכולוגית אם אתה מדחיק.

מדחיקים רק שאי אפשר לפרוק,למשל בעת חירום.

רק כאשר אדם מודע למה שהוא מרגיש הוא יכול לקבל החלטה לוגית נכונה.

מי שלא מקבל סכזופרניה קלה - פיצול המחשבה לרגש.

ולעיניינו,אם היית חושב שנתנו להם להיכנס בכוונה האם היית עדיין רותח על העזתים?
אם מישהו בא לביתך שדד אותך ורצח קרובי משפחה שלך, אתה תסתכל עליו אחרת אם תדע שמפקח המשטרה עבד בשבילו והמשטרה אפשרה לו לעשות מעשי שוד כמו בבית שלך. העובדה שהמשטרה שיתפה פעולה עם השודד תגרום לך לכעוס עליו פחות מזה שאם היה מדובר בשודד שהמשטרה השקיעה מאמצים למגר אותו?

העובדה שהמשטרה שיתפה פעולה עם השודד תגרום לך לכעוס עליו פחות מזה שאם היה מדובר בשודד שהמשטרה השקיעה מאמצים למגר אותו?
כן!

כי בלי שיתוף הפעולה זה לא היה קורה.

שודדים וגנבים תמיד רוצים לקחת לי את הכסף,

אבל אין להם חור להיכנס...

marabo

Well-known member

צדק צדק תרדוף
השכל הקר השמאלני שלך לא מעניין פה אף אחד

evglev1

Well-known member
מנהל

צדק צדק תרדוף
מישהו מסוגל להישמע למוח ולא לבטן לאחר אירוע כמו השבת השחורה או ה-11.9.2001? מה גם שהנקמה היא גם כלי של הרתעה. הרי לאדם מחוץ למערב אין רתיעה מוסרית מפגיעה באזרחי האויב, ולא אכפת להם ממותם של ילדים ותינוקות של מי שהם רואים בו אויב ורק החשש מנקמה יכול להרתיע עמים ערבים ממעשי טבח כמו ה-11.9.2001 או ה-7.10.2023. וגם הפלסטינים עושים חשבון נפש ומצטערים על השבעה באוקטובר לא בגלל המעשים המפלצתיים, אלא בגלל התגובה הכואבת שהם קיבלו. כך שמכיוון שערבים ממוצעים נהנים מדמעות של הורים שכולים, רק הנקמה הצפויה יכולה להרתיע מהספורט הלאומי של הערבים ובעיקר הפלסטינים של רצח ילדים ותינוקות.

Harrington

Well-known member
מנהל
מישהו מסוגל להישמע למוח ולא לבטן לאחר אירוע כמו השבת השחורה או ה-11.9.2001? מה גם שהנקמה היא גם כלי של הרתעה. הרי לאדם מחוץ למערב אין רתיעה מוסרית מפגיעה באזרחי האויב, ולא אכפת להם ממותם של ילדים ותינוקות של מי שהם רואים בו אויב ורק החשש מנקמה יכול להרתיע עמים ערבים ממעשי טבח כמו ה-11.9.2001 או ה-7.10.2023. וגם הפלסטינים עושים חשבון נפש ומצטערים על השבעה באוקטובר לא בגלל המעשים המפלצתיים, אלא בגלל התגובה הכואבת שהם קיבלו. כך שמכיוון שערבים ממוצעים נהנים מדמעות של הורים שכולים, רק הנקמה הצפויה יכולה להרתיע מהספורט הלאומי של הערבים ובעיקר הפלסטינים של רצח ילדים ותינוקות.
ברוך ה' לא ניתן לבדוק זאת באמת, אבל אפשר להניח בשקט שרוב מדינות העולם, אילו היה עובר עליהן מה שהחמאס עשה לישראל בשמיני עצרת התשפ"ד, היו משטחות את רצועת עזה למחרת, בלי בג"צ ובלי בצלם, בלי בטן ובלי מוח, בלי חרטוטים ובלי נייטראליות (כביכול) שוויצארית.

כל העניין כאן הוא הצדקת אויבי ישראל ותקיפת ישראל. עניין שבשגרה עבור הכותב כאשר ברוב המוחלט של הפוסטים שלו, בין אם ייבנו נורא יפה ועם מילים גבוהות, זאת תהיה השורה התחתונה: ישראל פויה, אויבי ישראל צדיקי הדור.

פולגאר

Well-known member
ברוך ה' לא ניתן לבדוק זאת באמת, אבל אפשר להניח בשקט שרוב מדינות העולם, אילו היה עובר עליהן מה שהחמאס עשה לישראל בשמיני עצרת התשפ"ד, היו משטחות את רצועת עזה למחרת, בלי בג"צ ובלי בצלם, בלי בטן ובלי מוח, בלי חרטוטים ובלי נייטראליות (כביכול) שוויצארית.

כל העניין כאן הוא הצדקת אויבי ישראל ותקיפת ישראל. עניין שבשגרה עבור הכותב כאשר ברוב המוחלט של הפוסטים שלו, בין אם ייבנו נורא יפה ועם מילים גבוהות, זאת תהיה השורה התחתונה: ישראל פויה, אויבי ישראל צדיקי הדור.
הוא ודומיו תקליטים שבורים וכמה שמסבירים להם, נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה.
עייפתי מלדבר לקיר, לכן הפסקתי להגיב.

רוב הזמן נח

Well-known member
אף אחד לא אמר שצריך לעשות להם מה שהתרבות האירופאית עשתה ליהודים.
אבל אין מניעה שיחיו כמה שנים בהרס וסבל אחרי מה שעשו.

Henry0

Well-known member
אין מניעה
יש מניעה!
קוראים לה "ערך זכויות האדם".

עונש מגיע, למי שפשע.
לא לאזרחים שלא לחמו.

על הסימפטיה של האזרחים לחמאס,
לא מענישים.
הסימפטיה היא הרגשה, שכל עוד שלא בוצעה במפורש,
היא חוקית,
וסבירה היסטורית.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש מניעה!
קוראים לה "ערך זכויות האדם".

עונש מגיע, למי שפשע.
לא לאזרחים שלא לחמו.

על הסימפטיה של האזרחים לחמאס,
לא מענישים.
הסימפטיה היא הרגשה, שכל עוד שלא בוצעה במפורש,
היא חוקית,
וסבירה היסטורית.
אבל אפילו זועבי אמרה שכל עזה זה חמאס. אם הם רוצים זכויות, אחרי מה שעשו, שיקבלו אותם במקום אחר. ראה תוכנית טראמפ.
בעזה, מגיע להם רק הרס וסבל.

Henry0

Well-known member
אבל אפילו זועבי אמרה שכל עזה זה חמאס. אם הם רוצים זכויות, אחרי מה שעשו, שיקבלו אותם במקום אחר. ראה תוכנית טראמפ.
בעזה, מגיע להם רק הרס וסבל.
לא מעניין אותי מה אומר זה או אחר,
אותי מעניינים העובדות.

והעובדות הן ללפלסטינים יש ערכים שונים משלנו.

שבמדינה שלהם שיפעילו את החוקים והערכים שהם רוצים.

אך עלינו להיזהר זהירות כפולה ומכופלת,
לא להידרדר לערכים שלהם, הנוגדים את שלנו.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא מעניין אותי מה אומר זה או אחר,
אותי מעניינים העובדות.

והעובדות הן ללפלסטינים יש ערכים שונים משלנו.
שבמדינה שלהם שיפעילו את החוקים והערכים שהם רוצים.

אך עלינו להיזהר זהירות כפולה ומכופלת,
לא להידרדר לערכים שלהם, הנוגדים את שלנו.
זה היה נכון אם הפלשתינים היו שומרים את תרבות הרצח שלהם לעצמם. ובגלל שהם לא, צריך לטפל שם בבעיה בכל הכוח הנדרש.

למעלה