בין בן הזוג לכלב

eyey2217

New member
בן זוג או כלב

שלום לך יקירה בן זוג אוהב ואהוב לא כל כך פשוט למצוא. זוגיות טובה וקשר טוב זה משהו שכדאי לטפח ולחזק. לא בטוח שצריך לבחור בין בן הזוג לכלב ואם כן, אני לא כל כך בטוחה שהבחירה הנכונה תהיה בכלב. כפי שהבנתי, את אוהבת את הבחור והוא אותך, הקשר שלכם מתקדם בכיוונים חיוביים ולכן לא הייתי קוטעת אותו עכשיו בגלל הכלב... אני חושבת שאם הקשר יהיה חזק דיו, בשלב מתקדם יותר בן זוגך יוכל להכיל את נוכחות הכלב בחייך לצידו ועשוי להפתיע אותך ולקבל את נוכחות הכלב יחד איתכם. עצתי לך שתשמרי את הכלב אצל חברים/משפחה/פנסיון ותוך חודש חודשיים הקשר בינך לבין זוגך יהיה בשלב שכזה שתוכלי להחזיר את הכלב הביתה. בהצלחה יעל כוכבא פסיכולוגית קלינית שיקומית מטפלת זוגית ומשפחתי.

amazone

New member
אוהו - איזה סדר עדיפויות... ימי הביניים ממש

אנחנו חיים בתרבות מודרנית ולא פאטריכלית מסורתית. לוותר על כלב בשביל בן זוג? בן זוג אוהב לא היה מבקש ממנה לוותר על כלב. מדובר בחוסר התחשבות במקרה הטוב. לכלב יש נשמה, הוא התרגל, ממש כמו ילד, לאורח חיים מסויים, לאנשים מסויימים, למשפחה. זה לא דבר שפשוט שולחים לפנסיון כי הגברבר לא רוצה בבית כלב. הבנאדם נתן לה אולטימטום - שירגיש חופשי לחפש מקום אחר, אם יש לה מעט כבוד עצמי.

misty10

New member
בתור מטפלת זוגית ומשפחתית!!!!!!!!

אני לא מגיעה אליך לטיפול חחחחחחחחחחחחחח גם לא כפסיכולוגית קלינית שיקומית.... אבל את מציעה משהו שהוא לא הגיוני.... אני חושבת שאם זה לא היה כלב, אלא ילד לא היית כותבת ככה... נכון??? אם היא לא תעמיד לו את הכלב כעובדה קיימת (ויש מקום לפשרות), היא תשאר ללא הכלב, ולא!!! (למרות שיש לך נסיון כנראה בתחום הזה), הבחור אף פעם לא יקבל את הכלב!!! מאיפה הבאת את הרעיון הזה???? זה מה שמלמדים אותכם שם בלימודי פסיכולוגיה??? אל תתן לבחור להתמודד, ואז הוא באמת יבוא ויגיד, טוב, לא הסכמתי והיא היתקפלה, אז, עכשיו אני יסכים???

wild orchid

New member
אני חושבת שכדאי לשלול לך את התואר

"מטפלת זוגית ומשפחתית" ואת תעודת פסיכולוגית קלינית ושיקומית. אם איש מקצוע היה אומר לי דבר כזה, הייתי שולחת אותו לחפש את חבריו בצומת הקרובה.

איתך בדילמה!

אני בדילמה גדולה קצת יותר-או נישואין או כלב.. הציבור הדתי שאני חיה בו אינו מוכן לקבל את העובדה שאני מעוניינת לגדל כלב! כל פעם אני נקרעת מחדש. אני דוחקת את החלום הזה בנתיים.. אין ברירה.

litali22

New member
חוצפן!אל תוותרי על הכלב!

אם בן זוגך באמת היה מכבד אותך ורוצה באושרך הוא לא היה מבקש דבר שכזה! כנראה את תמימה מידי להבין זאת אבל בכל מקרה עצה שלי אל תוותרי על הכלב לעולם בשביל אף אחד. לא מבקשים דבר כזה ובטח לא ממישהי שאוהבים ועוד שהוא יודע שהכלב חשוב לך. הכלב שלך שקשור אליך אני מתארת לעצמי ירגיש ממש עצוב לעבור למשפחה אחרת אחרי שהוא נקשר אליך בניגוד לבן זוגך שאם יעזוב אותך אחרי שבוע תהייה לך מחליפה חדשה אצלו תהיי בטוחה. בן זוגך עזב את הבית בגלל הכלב?מה הוא שווה בדיוק?!את יודעת משהו את אומללה..חבל שאת חיה עם בנאדם אפס שכזה ולא מחפשת את האושר האמיתי שלך. לאנשים כמוך לא מגיע כלב אם בגלל איזה אפסון שקם את צריכה למסור אותו בושה ! את חיה עם מפלצת! תמדי משהו כלב הרבה יותר טוב מחבר..אל תתני לבן זוגך להציב לך תנאים הוא רוצה שילך י הרבה כמוהו ועוד יותר טובים שיקבלו אותך ואת כלבך!

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני בכלל לא חושב שזאת בחירה בין בן הזוג לכלב.

שמתי לב לשאלה הזאת מאז שהעלית אותה, ולא ידעתי מה לכתוב. אני עצמי אוהב כלבים גדול, וגם חתולים ובכלל, ורצה הגורל ואשתי היא בדיוק כמוני... אם קראתי נכון את שאלתך, בן הזוג לא דרש ממך לסלק את הכלב! אלא מאחר והכלב כבר סולק על ידך, והוא בסך הכל אומר שיהיה לו קשה עם הכלב, ביחוד לאחר שזה כבר יצא מן הבית. כלומר, לפי מה שהבנתי, הוא לא מכתיב לך מה לעשות! הוא רק מתאר את רגשותיו בעניין, ומשאיר לך את ההחלטה. אם זה אכן כך, אין שום פסול בהתנהגותו! לעצם העניין אינני יודע מה להגיד לך בקשר לכלב, אבל אני כן אומר את זה: זהו מקרה מבחן מצוין לדילמות הקשות שיהיו לכם בעתיד, אם תהיו משפחה. דילמות של מקום מגורים, הולדת ילדים ומספרם, חינוך, כסף - הכל! אם תדעו לפתור את המשבר הזה כזוג, בשיתוף פעולה ורגשיות הדדית, הרווחתם. אם לא תצליחו כאן, זה רק יחמיר בהמשך. אני חושב שסך הכל זאת התנסות מצוינת, שבאה בזמן טוב שבו ניתן כבר לבחון את מערכת היחסים, לחסד או לשבט... מריוס

נומלה

New member
כמו תמיד, אתה מביא נקודת מבט טריה

ומענינת וזוית חדשה להתיחסות.

כחלחל

New member
לפעמים הכלב הוא לא רק כלב

כלומר יש לבחון מה פגום בזוגיות או בקשר הזוגי שפתאום "יוצא" על הכלב. אחד מתחומי החיכוךהנפוצים בכל זוגיות מתהווה או מתמשכת נובע מהשינוי בין סטטוס של "אני" " שלי" ולהתחיל לחשוב כ "אנחנו" שלנו", ומה לעשות? באנחנו יש (לפחות) שניים. ולכל בעלי התשובות הנחרצות עם כל הכבוד לבע"ח ולאוהבי בע"ח, כלב או חיית מחמד אחרת ובן/בת זוג זה לא אותו דבר אין מקום להשוות. מי שאומר/ת שהיום זה הכלב ומחר זה הילד שלך, או מי שחושב/ת שאם הוא רוצה אותך הוא חייב לקבל גם את הכלב שלך וגם אם את חושבת ככה, למעשה "מקטינים" אותך ואת כבודך לרמת הכלב אני בטוח שאת היית רוצה להרגיש חשובה ומיוחדת יותר מאשר הכלב (חמוד ואהוב ככל שיהיה)? ואם התשובה שלילית, כלומר כלב=בן/בת זוג, אז מקום הדיון הוא בפורום בעלי חיים ולא בפורום זוגיות. כל מה שנאמר "בזכות" הכלב ונגד בן הזוג ניתן גם להפוך : - אם הכלב יותר חשוב לך מבן הזוג,,,, אז איזו מין זוגיות זו הולכת להיות לאורך השנים - קום וברח מבת זוג שמוכנה לוותר עלייך ולא על החזקת כלב -מי שלא אוהב חיות מחמד...... לא יאהב אותך... (נכון, אם את מרגישה עצמך חיית מחמד)

wild orchid

New member
אף אחד לא הקטין אותה לרמה של שום דבר

בן אדם מתעקש שתנטוש למענו את הכלב למרות שהוא יודע כמה הכלב הזה חשוב לבת זוגתו וכמה כואב יהיה לה לעשות את זה. בן אדם דורש מבקש ממנה לוותר על החלק ממנה רק כדי להיות איתו (וזה בן אדם שהתחפף לה מהחיים בטריקת דלת). יחי ההבדל הקטן וחבל שאתה לא רואה אותו. ואם הוא היה אומר לה לוותר על העבודה שלה כי הוא לא מסתדר איתה? ואם הוא היה אומר לה לוותר על החברים שלה כי השד יודע מה לא מסתדר לו? ואם הוא היה מבקש שתוותר על המשפחה שלה כי הוא מסתדר איתם?

נומלה

New member
ויתורים

זוגיות הרבה פעמים כרוכה בויתורים הדדים. אנשים עוברים לגור ביחד ולפעמים אחד מהם צריך להחליף מקום עבודה. אשה יולדת ילדים וצריכה לותר (לפעמים) על קידום. בני זוג לא תמיד אוהבים את כל החברים של בן הזוג. וכן יש המון ויתורים אחרים כל הזמן. כל עוד הנכונות לויתורים היא הדדית למען יצירת חיים משותפים טובים ביחד אין לי בעיה עם זה. אני לא פגשתי עדיין אנשים שחיים ביחד שלא נאלצו במקומות אלה ואחרים של חייהם לעשות התאמות. מי שגמיש הרוח מכופפת אותו. מי שנוקשה הרוח שוברת אותו.

wild orchid

New member
יש וויתורים ויש וויתורים...

יש וויתורים שעושים בכייף, יש וויתורים שעושים עם קצת פחות כייף ויש וויתורים שלא עושים לא למען בן זוג ולא למען 10כמוהו. משום מה הבחור בסיפור הזה לא ממהר כל כך לעשות שום וויתור למרות שיודע כמה יכאב לבת זוג שלו.וויתורים זה דבר הדדי ולא חד סיטרי.

misty10

New member
יהיה נחמד לשמוע מה עשית לבסוף...

kartisia

New member
זה קצת מצחיק שאת חושבת שהכלב הוא העניין פה

זה די ברור מהתיאור שלך שמדובר כאן במאבק כוח שקשור ליחסים שלכם ולפרידה שלכם. הבן זוג שלך רוצה שתוותרי על משהו שחשוב לך מאוד כדי לראות אם הוא עצמו חשוב לך מספיק, או אם מסתכלים על זה מזווית אחרת קצת פחות נעימה, שהוא בעל הכוח והמילה האחרונה. אם לא היה לך כלב, הוא היה הולך על משהו אחר. אם היית הולכת פעמיים בשבוע לחוג עמידה על הראש, הוא היה דורש שתוותרי על זה כי זה קשה לו שאת עומדת על הראש/נעדרת מהבית פעמיים בשבוע וכו'. זה מסתדר יפה עם מה שהוא אמר לך עוד לפני שנפרדתם, שאת מקדישה יותר תשומת לב לכלב מאשר לו. בקיצור, כדאי שתחשבי אם את באמת מקדישה לו פחות מדי זמן או סתם לא מפגינה מספיק איכפתיות, וכדאי שתשבו ותדברו על העניין עצמו ולא על הייצוגים העקיפים שלו (כלב וכו').

Bdalak 75

New member
איזה שאלה? זה בערך כמו לוותר על הילד שלך

בתור חובבת בעלי חיים מושבעת אני מזועזעת שאת מעלה בדעתך אופצייה להתפטר מהכלב שלך בשביל בן הזוג שלך, ואם היה לך ילד שהוא לא מסתדר איתו? מה אז? הוא היה מבקש ממך לשלוח אותו לגור עם סבא וסבתא? את צריך לחשוב טוב איזה מין בן אדם יבקש ממך לוותר על מישהו שחשוב בחייך, אני באופן אישי לא הייתי יוצאת עם גבר שלא אוהב בעלי חיים, אין מצב בעולם שהייתי מוותרת על הכלב שלי בשביל אף אחד, כלב זה לא צעצוע זה יצור חיי עם רגשות ולהעיף אותו לבית אחר ישבור לו את הלב, ותחשבי מה בן הזוג שלך יבקש הלאה.........די מפחיד למען האמת. הכלב היה חלק מהחיים שלך כשהכרתם באיזה זכות הוא מבקש שתעיפי אותו?! הוא נשמע לי כמו בן אדם מאוד שיטחי ורדוד ( אני לא מנסה לפגוע חס וחלילה ) אבל את צריכה לחשוב הלאה, איזה מין אבא הוא יהיה לילדים שלך? אפשר ללמוד הרבה מאיך שאנשים מתנהגים לבעלי חיים, הוא צריך להתפשר בעיניין הזה ואם הוא באמת אוהב אותך הוא יאהב גם את הכלב שלך.

noziz mum

New member
הכלב אוהב אותך בלי תנאים,בן זוגך לא.

עובדה- הוא לא מקבל אותך עם הכלב. תזרקי אותו.

למעלה