בין בן הזוג לכלב

boobik17

New member
בין בן הזוג לכלב

שלום רב, בן זוגי ואני מכירים מזה שנה וטרם הכרותי אותו אימצתי כלב שאני אוהבת מאוד. כאשר הכרתי את בן הזוג הוא ציין בפני כי הוא אינו אוהב כלבים, אך עם הזמן ראיתי כי הוא מסתדר עם הכלב. לפני כחצי שנה עברנו לגור יחד והכלב איתנו, אך בן הזוג שלי התלונן כי לא נוח לו לגור עם הכלב ואף ציין בפני כי הוא מרגיש שאני מקדישה תשומת לב רבה יותר לכלב מאשר לו. אני כמובן הייתי מופתעת והסברתי לו כי הוא אינו בתחרות עם הכלב ושהוא חשוב לי מאוד. לפני כחודשיים לערך, היה בינינו משבר שאינו קשור ישירות לכלב ובן הזוג עזב את הבית לתקופה קצרה ובתקופה זו נאלצתי להעביר את הכלב להורי מפני שלא שהיתי הרבה בבית. לאחר שישרנו את ההדורים, בן זוגי חזר הביתה והיחסים בינינו השתפרו, פרט לבעיה אחת שאנחנו לא מצליחים ליישב והיא החזרת הכלב הביתה. בן הזוג שלי טוען שיהיה לו קשה אם אחזיר את הכלב ואני מתגעגעת לכלב ורוצה להחזירו, מה גם שהתחייבתי בפני הורי שהוא ישאר אצלם לתקופה מוגבלת. אני ממש מרגישה נקרעת בין בן הזוג אותו אני אוהבת ורוצה בהצלחת היחסים בינינו, לבין הכלב שהיה עד לא מזמן חלק בלתי נפרד מחיי. אשמח לעצות מה עלי לעשות?? תודה רבה.

czar

New member
לי לא היו ספקות או מחשבות

הצורה בה האדם מתייחס לבעלי חיים מעידה עליו ועל הלך מחשבתו ובפרט על בעל חיים שהיה שם לפניו. מחר תבוא דרישה אחרת. אין אפילו דילמה או אולטימטום, הכלב בלי שום ספק, מי שלא אוהב את הכלב שלך לא יואהב אותך ממש כבר.

habubnik

New member
../images/Emo45.gifמסכימה

הכלב תלוי בך, הוא היה חלק מחייך כשהבחור הזה נכנס אליהם. את הגעת בעסקת חבילה, ואם הוא אוהב אותך הוא לא יכריח אותך להפרד מחלק אהוב ואינטגרלי של חייך. אני לא הייתי מסוגלת לחלוק את חיי עם אדם שלא אוהב בעלי חיים.

R n L

New member
נדמה לי שהשבט אמר את דברו ופה אחד הוחלט שהכלב

נשאר והחבר הולך אלא אם יצליח להבין שהכלב הוא כמו הילד שלך ומהווה חלק בלתי נפרד ממך. כמובן שמה שיוסי כתב לגבי השינה הנפרדת מהכלב רלוונטי וצריך למצוא פשרות אבל הכלב ואת נשארים יחד כמו אם וילד

לנושנוש

New member
אני אישית נגד מצבים כאלה../images/Emo31.gif

כשצריך ליבחור בין חיות מחמד לבן/בת זוג. לא אסכים להיות עם גבר שיפריד ביני לבין חתול/ כלב שלי כי זה גם אומר שגם בעוד עשר שנים לא אוכל לעמץ חיות מחמד. בשטח אני רואה אנשים שמוצאים דרך לימסור/ להפטר גם משלושה חתולים וכלב רק בשביל להשאר עם חבר. את תחליטי את החלטות שלך ואם תחליטי לימסור תדאגי לו לבית טוב. לא יודעת, מצבים כאלה לא מוצאים חן בעניי באופן כללי. אפילו אם היה רוצה שתפסיקי לעשן והיה לוחץ עליך בצורה אגרסיבית לא הייתי אוהבת את זה. זה נסיון לשנות אותך וזה לא לרוחי מצד שני שוב יש אנשים שפוגשים מישהו אלרגי וחושבים שזה הבן אדם בשבילם ולא יהיה לכם יותר אפילו אוגר.........

לנושנוש

New member
חוץ מפעם אחת........

הייתי צריכה "לאחסן" אצלי איגואנה באורך מטר ללילה וחבר שלי פחד ממנה. פשוט לא יכל להרדם מרוב פחד (איגואנה הייתה סגורה היטב בארגז) אז סיפרתי לו שלקחתי אותה לאמא והחבאתי אותה בחצר. זה היה סיפור מצחיק משהו
בשבילי בכל אופן. במיוחד איך שהוא הציג את זה... "זה לא ניראה לי שתשאירי אותה פה..." אני: "מה בעיה? אתה פוחד?" הוא: "המממ, לא...." חחחח

misty10

New member
זה ממש עצוב... סיפור אמיתי שמח שלי...

נפגשתי עם בן זוגי הנוכחי, עוד לפני שאימצתי חיה כלשהי באופן קבוע (שמרתי על כלבים וחתולים כיוון שהיה לי דירת קרקע וזה היווה בשבילי הכנסה נוספת), אולם כחודשיים אחרי שהכרתי אותו אמרתי לו שאני מאוד רוצה לאמץ תוכי (וזה התחיל עם החבר הקודם שפשוט נתן וטו מוחלט, והיות שעוד לא היה לי תוכי, זה נראה לי בסדר כיוון שהוא לא יכול היה לדעת שאני ארצה תוכי...), הוא חיכה חודש, חודשיים, ואז, כשהוא ראה שאני לא עושה עם זה כלום, הוא לחץ לכיוון, הוא החליט שהולכים לקנות תוכי (כמובן שעשיתי מחקר די רציני לסוג התוכי, איך מגדלים וכו'...), ולידיעתך הוא לא אוהב חיות בכלל, אבל כשהוא הבין שאני רוצה תוכי, הוא רצה שיהיה לי טוב, ואפילו לא חשב לרגע להגיד לי לא (כמובן אם היה אלרגי, זה היה משהו אחר...). מה רציתי להגיד לך בסיפור הזה, אם הוא אוהב אותך באמת, הוא ירצה מה שטוב לך, כי כשטוב לך טוב גם לו!!! וזאת הסיבה שבן זוגי אמר לי כששאלתי אותו מדוע הוא התעקש על התוכי: "את רוצה אותו, זה יעשה לך טוב, כשטוב לך טוב גם לי". ובן זוגי עד היום לא נוגע בתוכי כי הוא פוחד... פוחד באמת!! לדעתי את צריכה להסביר לו את זה, ואם הוא לא מקבל, כנראה שלא ממש איכפת לו ממך וממה שאת מרגישה (במיוחד אם את מתגעגעת לכלב שלך...) מה שתעשי, זה כבר עניינך, אשמח אם תודיעי מה עשית... נ.ב. איזה סוג הכלב? ובן כמה הוא?

נונה17

New member
אני מנסה לחשוב על מצב שבו בן זוג שלי

היה רוצה שאני אעיף את החתולות שלי מהבית. בן הזוג היה עף קודם, מהסיבה הפשוטה שמי שרוצה אותי יקבל אותי איתן כי הן חלק בלתי נפרד ממני. בדיוק אותו דבר עם הכלב שלך. אלא אם מדובר באלרגיה קשה שמסכנת אותו (ואני מניחה שלא), העובדה שבן הזוג שלך לא מקבל את הכלב שלך לא מעידה עליו טובות.

boobik17

New member
תודה לכולכם על הדעות השונות והמגוונות.

גם בן זוגי שהחל טיפול לאחרונה, פנה למטפלת שלו עם הדילמה הזו וקיבל תשובה דומה לזו של היועצת הזוגית כאן, שכדאי לדחות כרגע את הדילמה הזו ולעבוד על חיזוק הקשר בינינו, אבל מבחינתי העניין לא יכול להשאר תלוי באוויר. אני מקווה שנגיע בקרוב להסכמה ואשמח לעדכן.

seeyou

New member
היה בינינו משבר והחבר עזב את הבית לתקופה

אני בטוח שהכלב הוא יותר נאמן-הוא לא יעזוב אף פעם אפילו אחרי "משבר" עם הבעלים שלו. את האמת? אני אוהב בעלי חיים,כלבים,חתולים(היה לנו 13 שנה) אני זוכר בתקופה של הרווקות ,הכרתי בחורה שהיתה מתאימה לקשר רציני. רק דבר אחד היה המכשול הכלבים שלה היא היתה מרשה להם ללקק לה בפה-רק המחשבה שהכלבים קודם היו מלקקים לעצמם את התחת גרם לי לעזוב אותה. אז,מאוד חשוב כמה את מקדישה לכלב וכמה לחבר האם הוא ישן איתך במיטה? אין אפשרות לסגור אותו,לפחות בלילות בחדר אחר?: יוסי ואם לא תצליחי לשדך ביניהם אז תעזבי את החבר
קשה למצוא חבר נאמן כמו כלב

rusbr

New member
ואם במקום כלב היה לך ילד?

ובן הזוג לא היה מסתדר עם הילד ואפילו לא סובל אותו? היית מוסרת את הילד? בחיים לא! האם כל דבר שבן זוגך לא יאהב תעזבי - מקצוע, חברים, הורים?! בן זוגך צריך לקבל אותך כמו שאת, את כל החבילה, במיוחד אם הכלב היה שם לפניו.

נומלה

New member
בשיטת ההפרדה המוצעת על ידי הרוב

בפורום הזה את עשויה להשאר לעולמים עם כלב ובלי חבר כי הרי לחבר אסור להביע את העדפותיו. בעצם זוהי ההחלטה שלך. הנסיון שלי מלמד שבכל זוג יש שני אנשים ואם קורה משהו הרי שלשניהם יש תרומה למה שקרה. אבל כמובן אם הכלב יור חשוב לך מהזוגיות היי מי אני שאגיד אחרת.

rusbr

New member
יש הומון אנשים שאוהבים חיות

וגם אינם כאלה קנאים לכל מה שזז. ככה שאין שום סיבה שהיא תישאר לבד לעולמים.

נונה17

New member
דרך דמגוגית להפליא להציג את הנושא

זה לא הכלב שיותר חשוב לה מהזוגיות (או אולי כן, זה לא בהכרח נורא כל כך), אלא שהוא לא מסוגל לקבל את הכלב כחלק בלתי נפרד ממנה. מכאן ועד לחזות שחורות שהיא בחיים לא תמצא בן זוג?? נו באמת... עובדה שיש המון אנשים עם בע"ח שמוצאים זוגיות. בדרך כלל אני אוהבת את הכתיבה שלך, אבל הפעם אני ממש לא מסכימה.

wild orchid

New member
אחד מנשיאי של ארה"ב (נדמה לי ניקסון) אמר

שאשפר ללמוד הרבה על בן אדם לפי איך שהוא מתנהג לכלב. תסיקי את המסקנות לבד. בעלי חיים אלה ואחרים תמיד היו ויהיו חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וממני. בן אדם שיתעקש שאוותר על חלק ממני ימצא אותי מוותרת עליו במהירות האור.

I C E M A N 7

New member
הנשיא הנ"ל, מי שזה לא יהיה,

לא היה צריך לרדת עם הכלב בלילות ולאסוף את הקקי שלו בשקית. במצב העניינים כיום, אם אתה לא חי בבית פרטי, אתה לא הבעלים של הכלב אלא הוא הבעלים שלך. מכאן שלדעתי צריך לבחון מחדש את האימרה הנ"ל :)

wild orchid

New member
קאקי בשקית זו לא הפואנט באימרה זו.

(הבא נזכור שגם אחרי הילד אתה מנקה את הקאקי ואת הקיא ובגיל ההתבגרות הצרות רק הולכות וגוברות). הפואנטה היא שבן אדם\חברה נמדדים לפי יחסם אל חלש.

למעלה