בילוי בחיק המשפחה

שרון288

New member
בילוי בחיק המשפחה

היי לכולם,

ישנה בעיה שמטרידה אותי מזה זמן רב. בעלי ואני נשואים כמעט שנה, ומכיוון שאנו שומרי שבת (אני בעקבותיו..) אנו מבלים כמעט כל יום שישי ושבת אצל הוריו אשר גרים מרחק הליכה קצר מאיתנו. הארוחות לרוב מתארכות- כ- 4שעות שעות לכל ארוחה, ואליה מצטרפים אחותו ובעלה.

בתחילה נהניתי מהארוחות, שכן הם היו בגדר חידוש לבחורה חילונית כמוני (הורגלתי לארוחת שישי מקוצרת לצד הטלויזיה עם המשפחה), אבל בשלב מסוים הרגשתי שאני קצה בזה. לא יכולה לסבול את זה. לא את הישיבה הממושכת בחיק המשפחה שלו, לא את השיחות הבלתי נגמרות, ובטח לא את השטאנץ הקבוע שחוזר על עצמו מדי שבוע.

ניסיתי להסביר לו את זה, והוא איכשהו הבין את דברי ואמר שאיזום מדי פעם ארוחות רק שנינו, אבל העובדה היא שאנחנו עדיין הולכים אליהם בתדירות גבוהה למדי, שכן גם אם מדובר בארוחה אחת בשבוע- 4 שעות זה פשוט יותר מדי עבורי. מה גם שאביו מגיע אלינו לשעתיים לפני הארוחה כדי לקרוא עיתונים. כך שאנחנו בחברתם רק בשבת כ- 6 שעות.

כמובן שאם אנחנו מודיעים שאנחנו לא מגיעים, הם טורחים לעשות פרצופים, מה שמקשה על הניתוק הזה. הם מרגישים לאחרונה שקצת מאסתי בבילוי המשפחתי הזה, וחושבים שאני סנובית וצבועה...אבל אני לא רגילה לסידור הזה. מבחינתי זה שעמום עצום להעביר את השבת בקשקושים על החדשות ועל הא ודא.

בקיצור- כל השישי שבת מתבזבז על המשפחתולוגיה הזו ואני יוצאת מדעתי. יוצא שאני מבלה עם משפחתו כל כך הרבה שעות בשבוע, שזה לא נתפס
לגבי ההורים שלי- הם מעדיפים בשבת ללכת לטייל מהבוקר...לארח אותנו הם לא כל כך מתלהבים, שכן זה כרוך בסידורי שבת שלאמא שלי אין עצבים, כך שאין ישועה מהכיוון הזה (מה גם שלהיתקע להם בתחת כל השבת זה לא כל כך נעים, כי צריך לישון שם, והם רגילים למרחב פעולה).

איך יוצאים מהלופ הזה? לעבור דירה זה לא פתרון, שכן הוא מתעקש להישאר בקרבת בית הכנסת שלו..

אני לא מבינה,

וג נשוי טרי, אין ילדים, הבית כולו לרשותכם, מה יש לגבר בריא לחפש אצל הוריו כל שבת?

אי אפשר לשמור שבת אצלכם? קונים פלטה ומיחם, וזהו שמרתם שבת.

מה כל כל מפחיד בפרצופים שלהם? שיעשו פרצוף, הם ישלמו אחר כך בקמטים.

שרון288

New member
הבעיה שהוא מאוד קשור אליהם...

יש לנו מיחם, פלטה ואני אפילו בשלנית לא קטנה (תחביב..), אבל הבחור קשור מאוד להורים שלו...
הוא ממש מתקשה לחשוב שיצטרך לשנות את ההרגל הזה של לבלות איתם שישבת...
כמה פעמים הכנתי ארוחה לשנינו, אבל הוא ישב קצת מבואס שההורים לא לידו בשולחן, הרגיש לו עצוב.....

הוא כל כך קשור אליהם שהוא שאל אותי למשל אם איכפת לי שיצטרפו לסופ"ש שהזמנו למלון בעוד שבועיים...
בהמשך סיפר שאמא שלו גם שאלה אם היא יכולה גם לבוא, ואמר שאני מעדיפה שניסע רק שנינו, אז היא מאוד נעלבה...

היתה לו שנה להתרגל,

הוא צריך שיחה של גדולים יחד איתך.
להסביר לו שהוא התחתן, שהזמן הזוגי הוא שלכם ובזמן הזה מחליטים יחד מה עושים כדי שיהיה נעים לשניכם.
אם הוא מתגעגע הוא יכול לקפוץ לבדו איזה ערב בשבוע,
לשעה-שעתיים בשבת (אמרת שהם גרים קרוב, את בנתיים יכולה לקרוא או אסתם לנוח) ואוכלים אצלם גג פעם בשבועיים.

הייתי נותנת את מעיל הברברי שלי בשביל בית ריק לבד עם בעלי.

יש לך מעיל ברברי?

chen1237

New member
ברברי זה בית אופנה בריטי

הם ידועים בהדפסי משבצות שהם משלבים לרב בבגדים שלהם.

chen1237

New member
בגלל זה כתבתי "לרב"

חוצמזה, הבגדים שלהם משגעים עם או בלי המשבצות, אבל אני ממש אוהבת את ההדפסים של המשבצות - זה קלאסי. יש לי זוג מגפי עור שחורים מדהימים שלהם, שהבטנה שלהן זה ההדפס המשובץ המפורסם (באסה ;))

הגיע הזמן שיתבגר.

ברור שהוא יצטרך לוותר על ההרגל הזה של לבלות איתם שישבת.
זה גם לא טוב שכאשר אמא שלו שאלה אז הוא הוא הפיל את התשובה השלילית עליך ולא הציג את
זה כרצון משותף של שניכם.

Another Girl

New member
יופי של תכשיט, בעלך.

גם הרגיש שזה נכון להזמין אותם להצטרף לחופשה הזוגית שלכם (?!?!), וגם אחר כך "מכר" אותך להורים בתור הגורם הבלעדי לזה שאי אפשר.

בעיטה בישבן, בחיי.

המשפחה גרה מרחק הליכה קצר מכם

כך שלא מדובר פה בפונקצית שמירת השבת אלא ברצון הפרטי של בעלך לגור בספש אצל הוריו במקום לנצל את הזמן שלא עובדים כדי לבלות עם אשתו.
זה בסדר להגיע לאכול אצלם, זה בסדר לבקר אצלם. אבל זה לא בסדר (לתחושתיך) להעביר אצלם את כל הספש ובמקום למשל לרבוץ בלי חזיה בפוזה משוחררת על הספה ולכרסם - לשבת מהוגנת על קצה הספה ולפטפט.
הבקשה שלך לגטימית לגמרי ואני חושבת שאפשר לעשות אחד מהשניים - לקבוע זמן מוגדר של ביקור אצלם. שעתיים זה בהחלט מספיק זמן כדי לאכול ולבקר ובעלך צריך לקבל את זה.
אפשרות שניה היא שאת מצטרפת נניח לארוחת שישי אבל בשבת זה הזמן שלך עם עצמך. וכשהוא בבית עם בעלך. (גם את יכולה ליהנות מבית פנוי ושקט כשהוא אצלם ואת לא)
בכל מקרה, הענין פה הוא לדבר עם בעלך ולמצוא פתרון ששניכם תוכלו לחיות איתו. את מתפשרת קצת והוא מתפשר קצת. ולא להשאיר את המצב כמות שהוא שזו סיטואציה שמטרידה אותך.

אגב, לא הבנתי אם באמת התחלת לשמור שבת מתוך אמונה אמיתית או כי את מכבדת אותו.
אם זו האפשרות השניה את תמיד יכולה לנסוע להורים שלך, למשפחה, לחברות וכו ולבלות את הספש כל עוד אין ילדים בלעדיו.

מבינה אותך

גם אנחנו היינו הולכים לחמותי כל שישי עד שבעקבות עזרה כאן מהפורום תפסתי את עצמי סוף סוף
בידיים ואחרי שדיברתי עם בעלי החלטנו שזה יהיה אחת לשבועיים (שישי כן שישי לא).
אז בפעם הראשונה היא אולי עשתה פרצוף ואולי גם בפעם השנייה אבל אחר כך הפנימה שאנחנו לא מתייצבים אצלה כל שישי.
ומצבי הנפשי השתפר פלאים ....

ממליצה לך כבר מעכשיו לקחת נשימה עמוקה ולשנות את הסידור הזה.
בהצלחה!.

אם אתם גרים מרחק הליכה מהם

מדוע אתם שם שישי שבת?
למה אבא שלו בא לקרוא אצלכם עיתונים?

ולמה הוא לא רוצה להתרחק מבית הכנסת שלו?

או במילים אחרות....הוא קובע את כל ההתנהלות שלכם ולך אין מילה?

ayaht

New member
עצוב לי להגיד את זה

אבל את נשואה רק על הנייר.

לבעלך ומשפחתו טוב ככה.
הוא לא רוצה להשתנות.
הם בטח לא רוצים שהוא ישתנה.

ואת? גם אם תדברי איתו, אז הוא יעשה לך טובה, אבל תמיד ינסה למשוך לכיוון שלו.

בכלל, איזו זוגיות מבאסת זו?
רק התחתנתם.
במקום לחגוג ולהנות מזה שסופסופ אתם חיים יחד.
במקום כל זה, אתם סתם מבואסים ותקועים אצל המשפחה שלו?

בכנות, אני הייתי חושבת על אמצעי מניעה וגירושין.

יותר מזה, תיזהרי, כי הדת לא אוהבת לאפשר לאנשים להתגרש,
ומולו את תמיד תהיי בעמדת נחיתות בבית דין רבני.
הרי הוא דתי מהבית, ואת רק חוזרת בתשובה.

שרון288

New member
אז זה המצב

קראתי את כל מה שכתבתן, והמצב הוא כזה, שכרגע הוא מסכים שנתגמש על ללכת בשישי ל-4 שעות,
בשבת אבא שלו יבוא לשעתיים לקרוא עיתונים (לדבריו הוא לא יכול לגרש אותו, זה אבא שלו), ובשבת אנחנו נסעד יחד.
אבל הוא מצפה שלפחות פעם בשבוע אני אגיע להורים שלו. לדעתו זה מינימלי.

כרגע האפשרות היחידה שלי להתמודד עם המצב היא פשוט לשלוח אותו לשישי בערב לבד...ולקוות שלא ישנאו אותי,
אבל אני מפחדת שזה צעד רדיקלי מדי...אתן לא חושבות?

נ.ב-
התחלתי לשמור שבת רק כדי לכבד אותו, לא מתוך אמונה.

ayaht

New member
בקיצור, הוא לא מוכן ללכת לקראתך בכלום.

ואת עוד מוותרת לו בעניינים דתיים.

את זרקת את כל מה שחשוב לך לפח.
כולל את האמונה החילונית שלך ואת החופש שלך.

אני ממליצה לך בחום ללכת לייעוץ אישי ולחשוב היטב אם את רוצה להישאר בנישואין האלה.

למעלה