בילבי

חולית10

New member
בילבי

אשלינג הזכירה את הספר ביבי
ואני ברשותכם אציג את הספר "בילבי "
בילבי באה העירה וסיפורים אחרים.
מאת :אסטריד לינדגרן ואינגריד ונג נימן.
בהוצאת עם עובד/2014
יצא לראשונה ב1957 .
תרגמה משודית דנה כספי .
הספר מובא בצורת קומיקס ובכול עמוד חמש תמונות ומלל קצר .
את בילבי "ביל בילוטה צידניה וילון גלילה נענע מסלסלה בת אפרים גרב ברך ".כולנו מכירים גם את טומי ואניקה .
בילבי ילדה הרפתקנית בעלת כוח פיסי רב. בעלת ביטחון ,זורמת עם דמיונותיה,רצונות שלה שעלו ,והחלטות . מעשית ,לוקחת פיקוד, אינה נרתעת מעימותים ,אין פחד בה .
פה היא מרימה על כתפיה פרה שחוסמת דרך , וכאן מרגיעה נמר שברח מכלובו ,רוכבת ומתנועעת גם על סוס לא מוכר ,וכאשר צריך להעיר לברנש שפגשה המרביץ לסוסו המסכן ,בילבי מתערבת "למה אתה מרביץ לסוס?" ,ומלמדת לקח את הברנש הכעסן ..המודיע בהכנעה "סליחה עלמתי החביבה ,לעולם לא אהיה שוב מגעיל כלפי הסוס שלי "
ובילבי מרוצה .
.

חולית10

New member
בילבי -חלק ב'

היא פוגשת בשני הילדים טומי ואניקה ,ילדים מסודרים, בעלי גבולות ,הססנים מה, מופתעים מדרך חייה ומעשיה .
ומאידך נמשכים כמגנט אל אורח חייה וסיפוריה .מביעים את התלהבותם מכול החלטה,מעשה או הישג שלה ."בפרק :"בילבי משחקת תופסת עם שוטרים,"בילבי הכי חזקה בעולם "מעודדת אניקה .
בילבי נהנת למדי מחברתם של אניקה וטומי,ולא רק בגלל עידודם והאיכפתיות שהם מגלים כלפיה ,
"היי תזהרי בילבי ,שלא תיפלי" מזהירים השנים באחד מתעלוליה .

חולית10

New member
"בילבי "חלק ג'

היא מקשיבה בענין לדברים חדשים ולא מוכרים לה.כך גם להצעתו של טומי "בילבי ,למה שלא תלכי לבית הספר בכול זאת ? "ומנסה .והיחסים מתדהקים בילבי מפגינה נדיבות "רגע אני אתן לכול אחד מתנה ".
לוקחת אחריות דואגת שילכו הביתה בזמן. "כי אם לא תלכו הביתה ,לא תוכלו לחזור לבקר ,וזה יהיה חבל".ומשתדלת להפעיל אותם ולגרום להם עונג של עשיה "למה שלא תגשו לחפש בגזע העץ הישן ?".בפרק"בילבי גרב ברך היא חפשנית חפצים" .
"
ועוד על בילבי , טומי ואניקה והרפתקאותיהם ,אדון נילסון הקוף והסוס הלבן המנוקד.
בספר החמוד שאפשר לחזור קרוא בו, ולהכיר את בילבי על צדדיה השונים וחיוניתה הבלתי פוסקת. .
האיורים נעימים לעין בצבעוניותם ,ברורים מלאי הבעה ותנועה .
ואני בהנאה רבה ממליצה.

למעלה