ביילין לשלטון

שרוף

New member
אתה מצחיק אותי דילן

אני מעדיף למות במלחמה ולא כאזרח בפיגוע טירור. אני מעדיף שהבן שלי ימות במלחמה ולא כאזרח בפיגוע טירור. מי שלא שפוי פה זה אתה אדוני.

dylan

New member
אני שמח שאני מצחיק אותך

אבל אני לא מבין את ההגיון מאחורי "אני מעדיף למות במלחמה מאשר בפיגוע טרור" ובטח שאני לא מבין את "אני מעדיף שהבן שלי ימות במלחמה ולא כאזרח בפיגוע טרור" כי נראה לי שלפחות במשפט השני דעתו של הבן שלך קצת יותר חשובה משלך... בכל מקרה האפשרויות הן לא למות כך או כך, פשוט במצב הנוכחי יש הרבה פחות סיכוי שאתה תמות, אז מה אתה רוצה? שנכנס למלחמה כדי שנחוש (או לפחות אתה תחוש) יותר גאווה שאנחנו מביאים את אלפי (במקרה הטוב) ההרוגים לקבורה?

שרוף

New member
כשתגדל תבין.

אני לא מתכוון חס וחלילה לפגוע בך על גילך הצעיר כפי שהבנתי כבר אבל יש למדינת ישראל צבא והצבא תפקידו להגן על גבולות המדינה ועל אזרחי ישראל ולא להיפך. נקודת השקפתך היא לגיטימית בעיני אבל זה הכל עניין של גיאוגרפיה. אין לי צל של ספק שאם היית גר בגילה או בחדרה או בנתניה היית חושב ומדבר אחרת.

asdגדש

New member
כל הכבוד לך אחי גיבור החיל

אבל באמת , תספר לנו איפה אתה משרת או בנך משרת על מנת שנדע אם דיבורך אמת . מלחמה היא הכרח ולא מטרה .שאף לשלום על מנת לקדש את החיים , אין שום כבוד בכל מוות מיותר שהוא . אם אין ברירה דאג לצרף אל הלוחמים את הציבורים הגדולים המשתמטים מכל סיבה שהיא דת , חוסר יכולת להתמודד עם משמעם , עבודה , חוסר השכלה פציפיזם או חוסר נכונות להתחלק בנטל אך זכור כי תמיד שטוב לחיות בעד ארצנו. נמות אם לא תהיה ברירה

מה איתך??

ביילין הוא הראשון שימכור להם את *כ-ל* הנדל"ן, משום ש - בעוד אנחנו נתנדנד מעל עמודי התליה - הוא מאמין ש*לו* רק יורידו רגל יען כי היה "סחבאק" שלהם..... ממליץ לך (ולשאר משתתפי הפורום) לצפות בסרט Sunshine, בו מגלם השחקן ראלף פינס שלושה תפקידים. הסרט מתאר, תוך מעקב אחרי שלושה דורות של משפחה יהודית אחת, את קורותיהם של רבים מיהודי הונגריה החל מסוף המאה ה-19 ועד אחרי השואה. הדימיון בין מה שהלך שם לבין מה שקורה בימים אלה אצלינו הוא מדהים. זה מה שקורה ליהודים שאיבדו לגמרי את הצפון. לגמרי לא אתפלא אם יתברר שבעורקיו של ביילין (ואולי גם שולמית אלוני, אורי אבנרי, ואפילו יוסי שריד.....) זורם דם הונגרי......

שרוף

New member
בולשיט

ביילין מוכר את עם ישראל ואת מדינת ישראל. אוהו כמה שאנשים הם תמימים או אולי נאיבים או אולי הביטוי נאיבי הוא עידון של הביטוי אהבל או טיפש?

האחד והיחיד היציב

הבעיה של ביילין שאינו קורץ מחומר של ראשי ממשלה. הוא איש חושב מלא רעיונות כרימון וסולל את הדרך להסכם, שיבוא בבוא היום. הוא זה שיציל אותנו ממדינה דו לאומית, בעלת מיעוט יהודי, שאליה מוליך אותנו הימין בחוסר תבונתו. אם משהו חושב שניתן לסלק מתחומי ארץ ישראל ( במלחמה, ברצון או בששון) 4 עד 5 מליון ערבים הוא סובל מדמיונות והזיות. לחילופין מי שחושב שיעלו ארצה 4 עד 5 מליון יהודים סובל מאותם הסימפטומים. חייבים להכניס לראש של כולנו את רעיונותיו של ביילין, שבמוקדם או לצערי במאוחר חתקבלו - בטוב ובהבנה או באילוץ לאחר מלחמה נוראה. 1. להפסיק את הכיבוש והשלטון על עם זר 2. להתארגן סביב גבולות 1967 בתיקונים קלים אך משמעותיים 3. לדחות על הסף את זכות השיבה 4. לעזור בהקמתה לצידנו של מדינה פלסטינאית 5. הכל יש לעשות אך ורק בהסכמה את התחליף אינני רוצה אפילו להעלות על דל מקלדתי ........

ראובן10

New member
ביילין מלא רעיונות כמו רימון

אבל רימון רסס. הוא משחרר את הניצרה אבל זורק את הרימון פנימה- במקום החוצה

ואחרי כל הקישקוש הזה אתה עוד רוצה

שנאמין לך שאתה אחד מלוחמי מלחמת השיחרור.....??? לא ייתכן!! אחרת היית יודע שעניין "זכות השיבה" וירושלים יטרפד כל הסדר אחר שיושג (אם יושג)....... אז על מה אנחנו מברברים פה.....??

nightbird

New member
שאלה לדן

והיה אם - נביא איכשהו לידי יישום את כל הרעיונות שהזכרת. אם אחרי כל זה בכל זאת יתבעו הפלשתינים את זכות השיבה, וישובו להילחם בישראל, בפיגועים, טילים, פעולות טרור בחו"ל. האם אז אפילו אתה תאמר "עד כאן"? האם אז אפילו אתה תתמוך בזכותה של ישראל להכות בפלשתינים?

גם היום אני תומך להכות במפגעים

אינני צריך לחכות להגברת האלימות, מכל סיבה שהיא, על מנת להשיב מלחמה שערה. יש לפגוע במפגעים ולרדוף אותם עד חורמה מהיום (מאתמול שלשום) ועד קץ כל הפגועים. יחד עם זאת אני דוגל, שכל עוד הסיכסוך נמשך - יד אחת תאחוז בחרב ויד שניה תושט לקראת הסדר. לחימה בלבד אינה פותרת דבר - חייבים להדבר ולהגיע להסכמות. אחרת הסכמות לא תפולנה מהשמים. אני מאמין לכשיהיה הסכם הפלסטינאים לא יפרו אותו. והיה כן ישראל על מנת להגן על עצמה והפעם כנגד מתדינה תוקפנית, תהיה רשאית לאחוז בכל האמצעים להדיפת ההתקפה. אם אחרי כל זה בכל זאת יתבעו הפלשתינים את זכות השיבה, וישובו להילחם בישראל, בפיגועים, טילים, פעולות טרור בחו"ל. אז, בהחלט אומר "עד כאן"! ואתתמוך בזכותה של ישראל להכות בפלשתינים, בדיוק כפי שאני תומך כיום. להכות היכן ומתי שצריך ולדבר עם מי שמוכן.

דברי אלוהים חיים.. ../images/Emo13.gif

צריך לתת לשמאל להביא את המלחמה הכי הכי כפי שהם רגילים כל השנים החל מיום-כיפור.. מרק.

jochay

New member
לא רק ביילין גם שריד אבל על אמת

עד כאן כל הממשלות,מי מתןך אידאלים ומי בלחצים פוליטיים תמכו בקו הלאומי ובהתנחלויות.בתחילת 67 מתוך התלהבות משיחית ואחר כך מכח המציאות.לא הביאו לנו לא רק שקט ושלוה ו או ביטחון , וגם לא שיפרו את מצבינו הכלכלי. אם היתה ממשלה קצת יותר "שמאלי"אזי המצב הבטחוני והכלכלי היה יותר טוב אצלינו וגם אצלם .יותר קיצוני - יותר גרוע.בואו וננסהבאמת פעם ממשלה המתיחסת לערבים לא רק כאל טרוריסתים אלא גם לכאלה שהיו כמונו בזמן האנגלים - שגם הם ראו בנו טרוריסתים -כלוחמי חופש מתוך אידיאלים.זה לא אומר שנוותר על זכותינו על הארץ השאת - אבל במסגרת החלטות האו"ם של 47. לדעתי זאת הדרך היחידה המאפשרת לנו לשרוד ולצאת מהסכך הזה מבלי להשתמש או להזהיר ( כהצעת מר נתניהו ) להשתמש בנשק שמשמעותו :" תמוד נפשי בפלשטים" או " למות או לכבוש את ההר" הסיסמה שלנו צריכה להיות "עם ישראל חי - גם ועוד איך בארצו ולא רק בגולה "יוחאי

למעלה