בייגלה חם

חצוף! תביא מחר פתק מההורים!

ונכשלת כבר בשיעור הראשון: בלחם תמיד יש 4 מרכיבים, לא 3. המרכיב ששכחת הוא מלח, שנועד לבקר על צמיחת השמרים. אבל למה שנטפל לפרטים. טוב, עם הסיפור המענין על הבגטים קצת פיצית על הבורות המזעזעת שלך

סליחה.. אבל טעות בידך

בלחם המלח אינו חיוני. מוסיפים אותו כי בלעדיו אין ללחם טעם. מה שנכון הוא, שהשמרים אינם אוהבים מלח, ולכן יש לאזן בין כמות השמרים במתכון ובין כמות המלח (יחד עם זמן ההתפחה הדרוש). נראה לי שעוד מעט תתפנה משרת הוראה אצלכם שם..

תנסה להכין לחם בלי מלח

ותתקשר אלי כשהבצק העולה ותופח ייצא משליטה ויתחיל להתקדם לעבר חדר השינה.

כבר ניסיתי ../images/Emo13.gif

למען האמת - לא אני, אלא הבולנז´רי למטה מעבר לפינה, וגם הבולנז´רי החביב עלי ברובע הסמוך. כבר קניתי גם מהם וגם מהם בגטים עשויים לתפארה, de tradition francaise כפי שאני אוהב, ורק כשהגעתי הבייתה הבחנתי שהוא תפל להחריד. שוכחים.. קורה
אבל הלחם מצליח לתפארה גם אם אין בו מלח. עובדה. (אגב - בהשתלמות שעברתי הזהירו אותנו שלשכוח לשים את המלח בלחם זו פשלה מאוד שכיחה, משום שהמלח לא נכנס לבצק בראשית הלישה. ויש גם דרכים להתמודד עם זה, רק שלפעמים טעויות אנוש קורות).

אבל למען השלמות והדיוק

החוק הצרפתי (כן, כן, למי שעדיין לא יודע - אוכל זה דבר שמקובע בחוק בצרפת, ומי שמכין אוכל וקורא לו בשם הקבוע בחוק אך אינו מכין אותו לפי הקבוע בחוק עובד עבירה פלילית), מגדיר שמותר לקרוא בשם "לחם" למאפה המורכב מקמח חיטה, מים, שמרי-פרא או שמרי בירה, ומלח. אם משתמשים בקמח אחר, חובה לציין זאת בשם הלחם. אז לפחות מבחינת החוק, לחם חייב להכיל 4 מרכיבים כפי שציינת, כבוד הפרופסור

../images/Emo32.gif בתור פיסיקאי..

אולי אתה יכול להסביר לי את העיקרון של חוק סנל- כי התווכחתי עם חבר שלי מהתיכון על העיקרון, מאז עברו שנתיים- החומר לא כלל את החוק הנ"ל (ירד במיקוד) ושלא קיבלתי עד היום תשובה בנושא..

שמע.. חבל לך להתאמץ

החל מה-29 בפברואר, חוק סנל מבוטל (המפלגות החרדיות איימו שלא ייכנסו לקואליציה כל עוד לא מבטלים את חוק סנל ומחוקקים במקומו אפלייה מתקנת).

קשקה

New member
יש,יש ביקוש...

גם לשיעורים וגם למתכונים...(למרות שלא בטורח שזה מעניינו של הפורום...) איך אפשר לדעת כשקונים סוכר חום שזה באמת סוכר חום...? מתכונים אמרת? ממממ...משהו כהה כזה עם קרום קשה,ורך רך מבפנים,עם מני אגוזים... יש לך ברפרטואר המתכונים? אח כמה שאני אוהבת ריח של לחם שנאפה בבית...יאמממ תודה על ההסברים קשקה

liat129

New member
אוף.. למה הזכרת לי...

באמת אין ולא יהיה על הלחם בארץ, לא רק הביגלה הזה, איך הייתי אוהבת לקנות את הלחם של תושיה כשהוא חם, לפרוס פרוסה עבה, למרוח קצת חמאה ולבלוע הכל.. ואם יש עוד משהו שאני מתגעגת אליו זה פיתה עם זעתר טעים וטרי..

ערדNorway

New member
איש הרחוב שלום - כשהבצק מתחיל לרוץ

איש הרחוב שלום ברומן רוסי של מאיר שלוו שעסק הרבה באפיית לחם הוא משתמשים במושג "כשהבצק מתחיל לרוץ אין מה שיעצור אותו" די הרבה פעמים התוכל להבהיר את המושג לחובב אפיה אשר מתאמן באפיית חלות מתוקות כל חמישי בלילה

לוידע.. יש לך האימייל של מאיר שלו?

אפשר לשאול אותו למה הוא התכוון. למרות שאני זוכר את הקטע הזה, אך קראתי אותו הרבה לפני שהתחלתי להתעסק באפיית לחם. חוץ מזה, מצליח לך הלחם? יופי. אז למה אתה מחפש לדעת מה לעשות כדי שהוא לא יצליח?

ערדNorway

New member
שנים שהמשפט הזה יושב לי ומגרד

שנים שהמשפט הזה יושב לי ומגרד בתחתית הקופסה רק חשבתי שמומחה כמוך יבין משפט סתום זה !!! ו- וולה מצליח לי ובגדול האפיות , תודה על ההתעניינות יוסנס ------- אתה יודע ??

ערדNorway

New member
איש הרחוב -

וחוץ מזה שהמשפט בספר התיחס לתהליך בהכנת הבצק !! ולא לקילקולו !!

הייתי בטוח ששלחתי הודעה כתגובה

ניחא - אקליד אותה שוב: יש לך במקרה הספר לידך ואתה יכול לצטט את המשפט בהקשרו?

forglemmigej

New member
מאיר שלו

הוא "סופר" איום ונורא לדעתי הבלתי מחייבת. אף פעם לא הבנתי את הפאס ממנו. תהרגו אותי..

Gefen

New member
מאיר שלו סופר גדוללל ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

איך אפשר בכלל לאמר עליו סופר איום ונורא, כמעט שנפלתי מהכסא עכשיו....
והמשפט הזה, כשהלחם מתחיל לרוץ אין מה שיעצור אותו, מדבר לדעתי על העובדה הפשוטה- כשהלחם מתחיל לתפוח אין מה שיעצור את זה. ואולי אני טועה, בכל מקרה, לא כל דבר חייבים לבהין. "לא צריך כל דבר לחקור ולשאול, לפעמים גם מותר לא לדעת הכל". במיוחד אצל מאיר יש משפטים נהדריםםם שאני נהנית לא להבין, אלא להשאר ככה, חושבת עליהם עוד זמן רב אחר כך ומנסה להבין למה התכוון המשורר. סופר שמשהו בספר שלו גורם לך לחשוב עוד שנים אחר כך... הצליח, בלי שום ספק הצליח. גפן

למעלה