בייגלה חם

קשקה

New member
בייגלה חם

זה מה שיצא לי מהתנור עכשיו...וואי וואי וואי-כזה עם קרום קשה,מלח גס,כמו בארץ אצל הגזלנים למינהם... הלכה הדיאטה ,הלכה... נכון שהלחם הכי טעים בעולם חי בארץ?? קשקה

sirpad

New member
חופשי קשקה

לכי תסבירי להמוני דנים שזה שיש להם מאפיות נחמדות לא אומר שיש להם לחם טוב.

DJNYC

New member
זה הדבר היחיד שביקשתי מהארץ

בייגלה קשה! איך עושים איך עושים?

קשקה

New member
מאוד פשוט

1וחצי קילו קמח+1 כף סוכר+קורט מלח+11 גרם שמרים יבשים---לערבב הכל ביחד 3 כפות שמן+4 כוסות מים פושרים (או יותר לפי הצורך-לי יצא הרבה יותר...)-לערבב ולהוסיף לתערובת הקמח.ללוש היטב (הכי טוב במיקסר) עד שנהיה בצק אחיד וחלק .לשים להתפחה 10 דקות להרתיח סיר גדול עם מים ולהוסיף להם כשרותח כוס סוכר חום. ליצור בייגלה מהבצק (זה החלק הכי מעיק) ולזרוק אותם למים הרותחים ל5 דקות להוציא מהמים,להניח על תבנית אפיה,לזרות מלח גס,ו-לתנור 400-450 מעלות פרנהייט (או 180-200 צלסיוס)עד שמשחים (בערך 10-15 דקות) אני לא עשיתי מכל הבצק בייגלים אלא רק מחלק...מהחלק השני עשיתי פוקאצ´ה..לשתי עוד קצת עם שמן זית בידיים,השטחתי את הבצק על תבנית,עשיתי טביעות אצבעות לבצק,פיזרתי רוזמרין ומלח גס-ולתנור עוד לא טעמתי אותה אבל הריח.....גמר לי את הבריאות... בהצלחה קשקה

שיו! תודה!

בדיוק אתמול דורון ואני ניסינו לחשוב על דברים שבטוח שהקיווים היו אוהבים, והזכרתי לו את הבייגלה הזה, הקשה עם המלח, והתבאסנו שאין לנו מושג איך מכינים אותם
המון תודות!!!

DJNYC

New member
אוי הזוועה

זה מריח כמו הביוב שעליו עומד הדוכן, ואחרי שטעמתי גילית שהטעם לא רחוק מהריח, וזה בטח לא הבייגלה הקשה שיש בארץ. נראה, אם יהיה לי חשק, וקראטיביות אולי אפשיל שרוולים ואגש למלאכה. אלא אם כן, אני יכול לשלוח לך שקל וחצי ותשלח לי אחד עם סומסום

קשקה

New member
מילא שקל וחצי על הבייגלה

אבל מה עם דמי המשלוח???
ואם כבר אז אני רוצה גם פיצוי על זה שהחלטת שקשקה זה שם של גבר?? קדימה,לעבודה...בייגלה חםםםםם זה באמת לא הרבה עבודה... קשקה

Ayelet CA

New member
זה אחד הדברים הכי אהובים עלי

כשאנחנו מגיעים בפסח אני מקפידה לאכול כמה עם מלח מהר מהר לפני שסוגרים את החמץ. שברת אותי עכשיו

באנגליה לא יודעים מזה

גם אם הולכים למאפיות של היהודים זה לא כמו בישראל, אבל בכיתה י"א הייתי בפולין ושם זה אפילו יותר טעים מבישראל

zoti

New member
כרמליס

ופיתות כמו בארץ יש במאפיית הטאבון. על גולדרס גרין רואד לכיוון הנדון.

Yaniv-DC

New member
אין אין אין

על הבייגלה הזה, עם כל החיידקים מהציפורניים של המוכר. אחחח... ממש בא לי עכשיו על המלח הגס... איך, איך שכחתי מזה כשהייתי בארץ?
אגב, למישהו יש הסבר למה האמריקאים הדובונים האלה לא מכניסים שוקולד לקרואסון שלהם???

קשקה

New member
אמריקאים דובונים...../images/Emo6.gif

איזה כינוי חמוד ...צחקתי!! למה הם לא מכניסים שוקולד? לדעתי כי זה כ"כ מלא ונוטף חמאה(כמו כל האוכל האמריקאי) שפשוט אין מקום... קשקה

כי...

קודם שיהיה לאמריקאים קרואסון, אחר כך נדבר על השוקולד. אגב - גם בצרפת אין שוקולד בקרואסון (חלילה). אם אתה מעוניין במאפה שוקולד על בסיס בצק קרואסון, תבקש "לחם שוקולד" (מה נקרא בעגה המקומית pain au chocolat).

Le Parisien

New member
עם כל הכבוד ללחם הישראלי...

הלחם הטוב ביותר שאני מכיר הוא הצרפתי. כמובן שיש כאן עשרות סוגים והחביב עלי ביום יום נקרא Fleurysette.

Le Parisien

New member
Why sorry?, It´s a Great link

אהבתי במיוחד את הכינוי שנתנו ללחם זה שכה חביב עלי la baguette du gastronom

למעלה