בייגלה חם

סוכר חום: התרמית ../images/Emo59.gif

תבדוק טוב טוב את הסוכר החום שאתה קונה. 99% שזה סוכר לבן שהוסיפו לו מולסה. כל הסוכר החום שמוכרים בארץ למשל הוא כזה.

זה נכון ותופש לא רק בארץ

גם פה בלונדון יש לא מעט חנויות עם "סוכר חום" שהוא בעצם סוכר לבן צבוע

יש סוגים מעטים שנמכרים בארץ

בחנויות טבע ובריאות כמו ניצת השקד. הם כמובן עולים פי עשר בערך...

סנדייז

New member
מה תרמית? גם בחנויות טבע...

הסוכר החום תרמית. אז מה אתה אומר שכל השנים שלמתי הרבה כסף. על תרמית?
אז מהו הסוכר האמיתי?????? דרורה

דמררה זה רק סוג אחד

אכן demerara הוא סוכר לא מעובד, בצבע חום בהיר, שמגיע מגויאנה. אבל יש סוגים נוספים, כמו ברבדוס וכמובן טורבינדו. מה שחשוב זה שיהיה כתוב על האריזה raw cane sugar. ובכלל, סוכר מקנה סוכר (cane) טעים יותר (אבל גם יקר יותר) מזה המיוצר מסלק סוכר.

az ma

New member
ככלל, מזון המבבוסס על "מלא" בריא

יותר לפחות משתי הסיבות הבאות: 1 ה"קליפה" מכילה הרבה סיבית שמשמשת כגריז – גורמת לצואה להתעכב פחות במעי הגס לפני יציאתה לדרור. הסיכון לסרטן או לבעיות אחרות במעי הגס קטן בצורה מאד משמעותית. 2 ככול שמרכיב המזון (כגון קמח) מעובד פחות הערך הגלייסמי שלו נמוך יותר. מזון שערכו הגלייסמי נמוך, מעלה פחות את רמת הסוכר בדם, מה שגורם לפנקריאס לעבוד פחות קשה, משום שפחות אינסולין נחוץ לפירוק הסוכר. בנוסף, לגוף יש פחות "עודפי סוכר" שהוא הופכם בד"כ לשומנים. There’re a bunch of books on this subject, one of which is Sugar Busters.

פרופסור... בחזרה לשנה א´ ומהר!!

אני אעשה את עצמי כאילו לא שמעתי את הסמינר שלך, כדי לא לפגוע במעמדך הרם. אולי באמריקה הלחם מתחלק לשניים: שחור ולבן. בשאר העולם, יש המון המון גוונים של אפור (שנובעים מרמת ההפרדה בין פנים הגרעין לקליפתו), והמון צבעים נוספים (שנובעים מתוספות רבות ושונות ללחם, ביניהן חמאה, ביצים, שמן, סוכר, תבלינים למיניהם, דבש, וזרעונים וגרגרים כיד הדמיון). שיעור מס´ 1: החומרים ההכרחיים הבסיסיים לאפיית לחם הם: קמח, מים, שמרים. לכל סוג של לחם שיעור מים קבוע משלו (בין 60-70% מכמות הקמח בדרך כלל). את השמרים אפשר להוסיף באופן יזום (שמרי בירה, מה שקונים בחנויות), או אקראי (שמרי-פרא המצויים באוויר; כאשר מניחים להם להתרבות ולהתפתח, כמותם מגיעה לשיעור שיספיק להתפחת הלחם). הקמח עצמו מכיל חלבון הנקרא גלוטן, ועמילנים. שיעור מס´ 2: בתהליך לישת הבצק, משורשרות מולקולות הגלוטן אלו לאלו, ויוצרות רשת תלת-ממדית סבוכה. בתוך רשת זו נכלאים הן העמילנים, והן תוצרי הלוואי של התרבות השמרים (קרי: גז CO2) המתרחשת בשלב ההתפחה של הבצק. בתהליך האפייה מתרחבות בועיות הגז הכלואות ברשת הגלוטן והלחם תופח עוד, עד אשר חום התנור מגיע אל פנים הכיכר ומקבע את רשת הגלוטן כפי שהיא, מה שמעניק ללחם את מרקמו האוורירי. שיעור מס´ 3: ישנם סוגי קמח רבים שמקורם בחיטה, כמו גם סוגי קמח שמקורם בשיפון ןבשעורה. מרבית סוגי הלחם משתמשים בתערובות של קמח מכמה סוגים כדי להגיע לטעם הרצוי. כמובן שבלחם כזה, אי אפשר למחוץ במחיאת כף אחת כיכר לחם שלמה לעובי של פרוסה אחת (כפי שאפשר לעשות ללחם הלבן בק"ק אמריקה). שיעור מס´ 4: על הלחם הצרפתי (זה הולך להיות ארוך): צרפת היא המדינה היחידה שבה לחם הפך לסמל של אומה שלמה. הבגט, באורך של כ-70 ס"מ , ואשר צורתו בת לא יותר מכמאה שנים, נחשב בעיני העולם כולו ללחם צרפתי טיפוסי, בעוד שבעיני הצרפתים הוא נחשב ללחם פריזאי. למין התקופה הרומאית היו הערים הגדולות צרכניות של מצרכי מזון שמקורם באזורים הכפריים, ולכן חוותה פריז מחסור בלחם לעיתים רחוקות בלבד. האופים היו מגלגלים את הבצק שהכינו לכדורים (בצרפתית: boule), וצורת כדור זו העניקה להם את שמם (boulangers) במאה ה-15. כיכרות הלחם היו גדולות ועגולות, עם קרום עבה ופנים צפוף, אך בלי מלח מכיון שהמלח היה יקר מדי. לרוב זרעו האיכרים יחדיו כמה זנים של דגנים מעורבים זה בזה, בכדי להבטיח שיהיה בידיהם בסוף השנה יבול כלשהו מאותם זנים שיתבררו כעמידים יותר בפני מחלות. לכן נאפה בדרך כלל לחם מלא, שהיה עשוי מקמח מכמה זני דגנים מעורבים יחדיו. העניים שבעניים, שלא היו יכולים להרשות לעצמם אפילו את הלחם הזה, נאלצו לקנות צנימים (biscuit), אותו לחם מאתמול שנאפה בשנית בכדי לייבשו (cuit = אפוי, bis = בשנית). השיטה להפריד את הקליפה מגרגרי החיטה ולהפיק קמח לבן נתגלתה רק בימיו של לואי ה-14,מאחר וזה העדיף לחם לבן על פני כל סוגי הלחם האחרים. לייצור לחם זה, הוסיפו לסטרטר מעט שמרי בירה. את הלחם הלבן לא ניתן היה למצוא אלא בערים, שבו הפך לסמל סטטוס, מאחר וקיבתם הרגישה של האצילים לא יכלה לסבול לחם אחר. בתקופה שלאחרי, סבלה פריז (כמו ערים נוספות) מירידה ביבול החיטה (שנזרעה בזן אחד בלבד). החלטת השלטון להעלות את מחירי החיטה, יחד עם ירידה נוספת ביבולים וחורף קשה במיוחד, נחשבים כחלק מהגורמים שדירבנו את המהפכה הצרפתית. במאה ה-18 הופיעו לראשונה לחמים ארוכים, ששינו את היחס המקובל בין הפנים הרך (mie) ובין הקרום הפריך (croute) לטובתו של הקרום. הפריזאים העריכו מיד את הלחם החדש. תודות לשמרים, זכה הלחם לקרום פריך וזהוב במיוחד, ולפנים אוורירי. למזלם של האופים, הופעת הבגט אירעה במקביל להופעתן של מכונות הלישה הראשונות, שהקלה רבות על עבודתם. כל פריז נהנתה אז מהלחם המוארך. תושבי הכפרים נשארו נאמנים ללחם המסורתי שלהם, והבגט נאלץ להמתין עד למאה העשרים כדי לזכות באהדה גם באזורים הכפריים. בגט טוב חייב להיות זהוב יפה ופריך בחוץ, והחריצים בו יוצרים מעין מכתשים קטנים ופריכים. פנים הלחם חייב שיהיה בצבע שמנת, לא לבן מדי, אלסטי למגע, בעל חורים קטנים, וטעם קל של חלב ואגוזים. כאשר הקרום נפרד מהפנים, והפנים עצמו חסר טעם, אות הוא שהבגט נאפה מבצק קפוא שהופשר. שיטות האפייה המסחריות איפשרו לקצר את זמני הלישה והתפיחה אך נותנות פנים חיוור, לבנבן, עבעל חורים גדולים ואשר מתייבש במהירות. הלחות שהולכת לאיבוד בפנים מופיעה על פני השטח של הבגט, ולכן הקרום שלו יהיה רך (אך הפנים קשה). הלחם בסופרמרקט, הארוז בשקיות צלופן שבהן גז נייטרלי (לא מחמצן), נשמר כמה ימים נוספים, אך יש לו גם קרום פחות טוב מללחם טרי. למרבה הצער, שיטות האפייה החדשות הפכו מחייבות בשנות ה-60. איכות הבגט ירדה, והצרכנים פנו ללחם הכפרי המסורתי, כשצריכת הבגטים יורדת עוד ועוד. אין זאת אלא שתודות לדור חדש של אמני אפייה מצויינים, זכו הפריזאים לגלות מחדש את הבגט האמיתי. כיום הם משתמשים בקמח עשיר, שנטחן בקפידה בטחנות אבן, הבצק מותפח באיטיות המאפשרת לו לפתח את טעמו. הסטרטר מיוצר משאריות הבצק של אתמול, ומעניק ללחם טעם אגוזי עמוק יותר מאשר זה של השמרים הטריים. בצרפת קיימות כ-35000 מאפיות, המייצרות למעלה מ3 מליון טונות לחם בשנה. הצרפתים צורכים כ-150 גרם לחם לנפש ביות (לעומת 500 גרם במאה ה-19). כשליש מכיכרות הלחם הם בגטים, שמספרם מוערך בכ-10 מליון ביום. היוצרות התהפכו - דווקא הלחם הכפרי נחשב היום בריא יותר ונצרך על ידי שכבות האוכלוסיה הגבוהות יותר. אם יהיה ביקוש, יהיו שיעורים נוספים. כולל מתכונים.

yosense

New member
איש קטן ...גדול!!

אני לא יכול אלא לקרוא בצמא את האינפורמציה והסיפור על הבגט. אני התעסקתי באפיה של לחם מקמח לבן מלא ולכן רוב הפרטים הטכניים מוכרים לי מזה. אנחנו (ושותפתי) אפינו לחם אירי פשוט ומתובלן למסעדות בתל אביב ולקליינטים פרטיים. התפתחה לה סקרנות בנושא - ולכמה כיוונים. האחד הוא השימוש בגלוטן. קיבלנו את הרושם שמאפיות מוסיפות גלוטן לבצק על מנת לחזק את האחיזה הפנימית ולמנוע התפוררות של הלחם. כמו כן, פיתחתי פטנט שהוא בשלב הרצה וניסוי הקשור לאפיה. לכל סוג של אפיה .. בכל זאת, הייתי מבקש שתוסיף, אם ידוע לך יותר על האפיה של לחם מלא ואפיה של לחם שיפון. אנחנו חיים בדרום ספרד. כאן יש לחם לא רע. יש פה סיגנון לא רע של באגט וגם מקמח חיטה מלא, או שאנחנו אוכלים לחם אינטגראל שמיוצר ע"י מאפיה אנגלית. השיא של הלחם מבחינת עושר ותזונה הם לחמים גרמנים/דנים. הם כל כך טעימים ועשירים שלפעמים קרובות אתה מעדיף אותם למרות מחירם הגבוה. תודה שוב על הכתבה. ואם יבוא לך תן עוד אחת. יוס

גלוטן

קודם כל יוסנס, אני מסכים איתך לגבי הלחמים הגרמניים/סקנדינביים. הם המורכבים והעשירים ביותר בטעמם. עכשיו, גלוטן הוא פרוטאין שמצוי באופן טבעי בחיטה ובהרבה דגנים אחרים. הוא אחראי לכך שהבצק יהיה גמיש, והלחם לא יתפורר (ומכאן מקום השם גלוטן - דבק). בשיפון, באופן טבעי, יש מעט גלוטן, ולכן לחם השיפון היבש יתפורר. מכאן שלחמי השיפון מעט לחים, או שמוסיפים להם גלוטן (מה שגם מעלה את הערך התזונתי של הלחם). אגב, פרט מענין. במזרח הרחוק מכינים מגלוטן תחליף בשר הנקרא סייטן (SEITAN). בהרבה מסעדות סיניות או ויטנאמיות אפשר לאכול "MOCK CHICKEN" או "MOCK DUCK" או "VEGETARIAN DELIGHT", כולם מבוססים על גלוטן טהור.

sirpad

New member
חבורת מגעילים ../images/Emo4.gif

לערמת גרגירי חיטה לא טחונה שאיכשהוא יצקו ללחם במשקל של לוחם סומו אתם קוראים ערב לחיך? לחם דני, הרוג ברו הזה,זה לחם?לחם זה מחיטה טחונה לא מחיטה גרגירים גרגירים.אבל אולי זה אני והטעם הישראלי שלי,אבל כשאני אומר לחם אני לא מדבר על ארז או תושייה,אנימדבר על זה שאימא שלי שולחת אותי השכם בבוקר לקנות לחם והלחם כל כך חם וטרי שאני לא מתאפק ואוכל אותו בדרך ככה בביסים מהסירה.ואז מגיעים הבייתה, חיוך נבוך נו מה לעשות הוא הריח טעים ואז שוקולד השחר על הלחם החם,אוייי זה טעים! ןיש כמובן את הלחם בית המרוקאי שאימא מכינה כשיש לה חשק או אורחים.

אין כמו שוקולד השחר

בשבילו אני כל יום חוצה את לונדון ותאמין לי שאם לא היה לי אוטו הייתי מוכן גם ללכת ברגל.. אלוף!

yosense

New member
צ´מע ידוקרן סירפדי

אנחנו לא אשמים שאימא שלך טובה בלחם.. חוץ מלאכול יש תעניין של לאפות. אם היה מעניין אותך היית נשאר בלתי מוגעל. תנסה אתה לאפות לחם..תראה מה זה ממכר. ואגב טרי, יותר טעים גם בהרבה דברים אחרים. אותי למשל מעניין לחם שיפון . זה לא קשור לגרגרים..

תגיד, גם לדנים אתה מדבר ככה?

תקשיב, סירפדי, עלית על הענין. הלחם בארץ "טעים" רק כשהוא חם, כי אז לא כל כך מרגישים את הטעם שלו. גם בורקס מגעיל טעים יותר כשהוא חם. המבחן האמיתי של דברי מאפה זה כשהם בטמפרטורת החדר.אתה בדנמרק - תהנה מהROGGENBROT המדהים שיש להם.

yosense

New member
זהו שאני קשור בשותפים

שמופקדים על הצד של הבדיקות, בנית המודל, תקציב ממשרד התעשיה, רישום וכן הלאה. כרגע אנני אופה כלל, מה שנשאר לקוות זה לחזור לאפות ועם הרבה יותר ידע בעתיד. והשאלה שלי אליך - האם אתה אופה בעצמך?

איש קטן מהרחוב, תענוג לקרוא אותך

ההסברים על הלחם פשוט נהדרים. אם יורשה לי אוסיף פרט בענין אופן הנשיאה של הבגט ע"י הצרפתים, משהו שלא הבנתי. בביקור בקאן בריביירה הצרפתית, ביום אביבי וחם מאוד, ראיתי את הצרפתים ובעיקר את הצרפתיות, הלבושות בשמלות כתפיות מיניאטוריות נושאות באלגנטיות תחת בית השחי החשוף את בגט הצהריים, הדוק ולחוץ. קוקטי זה לא היה ורק חשבתי שזה אולי אחד מסודות הארומה הנהדרת של הבגט. אגב, צורת הנשיאה בבית השחי היא משהו שראיתי גם בפריס ומדובר בשתי הערים בבגטים לא ארוזים.

בגטים אף פעם לא אורזים בפלסטיק

כי הוא יהרוס אותם (כמו שמוסבר בטקסט למעלה). עוטפים אותם במפית נייר קטנטנה במקום שבו נוטלים אותם (היד תאחז במפית, וגם בית השחי לא יגע בבגט אלא רק במפית). ולמה שם? כי ככה נשארות שתי ידיים פנויות.

למעלה