ביטחון והערכה עצמית

היי עדנה

לא ממש הבנתי אם את שואלת אותי או את עדי? אני לא דיברתי על זמן... וגם קשה לי להאמין ששינוי גדול באמת יבוא אחרי שעתיים. אם זו הייתה בעיה נקודתית, יכול להיות שהמצב היה אפשרי. אבל בגלל שזו בעיה רחבת טווח באמת שקשה לי להאמין בקסמים

Edna Maimon

New member
שאלתי את אבי

היי פרח, יש כאלה שמרגישים את הביטחון עצמי תוך שעתיים ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן. זה תלוי. את השתמשת במילים: "שינוי גדול". השאלה היא מה זה שינוי גדול? שינוי גדול ביחס למה? אם זה ביחס למה שהיה קודם, כל שינוי הוא מבורך. זה מתחיל בשינוי כלשהו, ואח"כ גדל. העיקרון הוא שינוי בתודעה. ז"א, שהוא כן בוטח בעצמו, וכן מאמין שהוא יכול. לגבי "קסמים", נשאלת השאלה: מה זה קסם? קסם הוא קסם כל עוד לא מבינים איך עושים אותו. ברגע שמבינים איך עושים אותו, הוא כבר לא קסם בעיני המתבונן. כך גם ב-NLP. למי שלא יודע איך עושים את זה -זה קסם. אבל מי שיודע - זה כבר לא קסם.

tapuachcoach

New member
תתחילי משאלות נכונות...

הערכה עצמית הינו נושא עמוק ומורכב. לא הייתי ממליץ להסתפק במשהו חיצוני בלבד כמו "לבצע את מה שקבעתי לעצמי כמטרה". העשייה היא מרכיב חשוב, אבל לא הראשון והקובע כדי לחזק את הערכה העצמית. עבודה יכולה להתחיל ברובד הקוגנטיבי או הרגשי. ככל שתרפי מהדחף לעשות כדי להוכיח לעצמך משהו ותפתחי לאפשרויות נוספות שלחיים יש ללמד אותך במצב הנוכחי, תמצאי תשובות איכותיות יותר. היום בעידן האינטרנט והמידע החופשי, יש המון ספרים והדרכות ללא תשלום שמפוזרות ברשת, שיכולות לעזור ולתמוך גם ברמות תקציב נמוכות. התשובות נמצאות בתודעה שלנו, והכסף מעולם לא היה שער למי שמחפש את דרכו להתחבר לעצמו והיכולות שלו
השאלות - כן. תתחילי לשאול שאלות נכונות. התפתחות אישית מתחילה ברצון להתפתח. וזה, כפי שאני מתרשם ממך כרגע, את כבר מתחילה לבטא ולהביע. אז ישר כוח והמון בהצלחה בחיפוש שלך
נ.ב. תוך כדי הכתיבה, עלה בזכרון ספרו הנהדר של טוני רובינס - "להעיר את הענק שבפנים". ספר מעולה ומחזק בצורה יוצאת מן הכלל שמלמד גם לשאול שאלות נכונות. בהצלחה

תודה תפוח כוח וכולם :)

אני באמת רוצה להודות לכם על כך שפתחתם לי עולם חדש. ההתפתחות האישית מבחינתי לא חדשה לי, תמיד שאפתי להתפתח ולגדול, מכאן נובעת גם הביקורת העצמית שיש לי שאולי היא גם זו שמפילה אותי
. אני חייבת להודות שעד כה זילזלתי בתשלום לאדם זר כדי שיעזור לי עם הבעיות האישיות שלי. אך אחרי ששיתפתי אתכם ואתם הבעתם אכפתיות ושיתפתם אתם אותי ברעיונות ובמחשבות שלכם, גרמתם לי להאמין בדרך שלכם. אני לא יודעת עדיין מה יהיה... אבל נתתם לי תקווה, וזה הכי הרבה שיכולתם לעשות בשבילי כרגע, אז תודה!!

אבי 122

New member
פרח, האם תוכי להסביר

ואולי גם לתת כמה דוגמאות איך בעיתך מתבטאת ?

דוגמאות

ביקורתיות עצמית, חוסר יכולת להקשיב משום שהחלטתי מראש שלא אבין, נפילה ליאוש עד כדי בכי יום יומי, פחד מחוסר יכולת להתמודד עם המציאות שגורר אפילו לחרדות....
(ד"א, אהבתי מאוד את מה שרשום לך שם למטה)

תלתלית3

New member
הספרים של לואיז ל. היי

כתבי לעצמך פתקים ובכל פתק מחמאה לעצמך, קראי אותם כל יום. חשבי על דבר טוב שקרה לך באותו יום ופרגני לעצמך השמיעי מוזיקה להרפיה עם דיבור מעצים בקשי מאנשים לומר מה הדברים הטובים בך עשי דברים שעושים לך כף בהצלחה טליה

אפרתבי

New member
ספר "דרך האמן"

היי, הספר של ג'וליה קמרון, דרך האמן ספר מצויין. ספר שבו מוצע לקורא 12 שבועות של תרגול , עבודה וטיפוח האני. ג'וליה קמרון אומרת שאי אפשר ללמד אדם להיות יצירתי אפשר ללמוד אותו להיות מוכן להיות יצירתי, לאפשר לעצמו להיות יצירתי. באימון המתאמן לוקח על עצמו משימה אחת או יותר לכל שבוע ג'וליה קמרון מציעה כל שבוע מספר משימות לעשייה, למחשבה פשוט ספר נפלא!! אפרת בירנצויג

Shay Segal

New member
2 פתרונות

היי, 2 דברים שאני יכול להמליץ עליהם: 1. תקראי את הספר "להעיר את הענק שבפנים" של אנטוני רובינס 2. ,תצרי רשימת "100 ההצלחות שלי" את יכולה להבין קצת יותר את הרעיון כאן: http://bnsisrael.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html זה יזכיר לך את כמה את מצליחנית! ויעלה לך את האמונה העצמית שלך בהצלחה :) את מוזמנת ליצור קשר לשאלות נוספות

למעלה