ביטחון והערכה עצמית

ביטחון והערכה עצמית

שלום, האם תוכלו לתת טיפים בהעלאת ההערכה העצמית? אני לא מדברת פה על בעיות חיצוניות, אלא יותר על אובדן האמונה בעצמי ביכולת להתמודד עם החיים... עושה רושם שאיבדתי אמון בעצמי ויש לי צורך להוכיח את עצמי לעצמי. זה ברור לי שמה שאני צריכה זה פשוט להוכיח את עצמי - לבצע את מה שקבעתי לעצמי כמטרה. אבל האם תוכלו לתת טיפים רגעי יאוש, בשביל אדם שנהיה קצת פסימי בקשר לעצמו? הייתי בשמחה הולכת לאימון אישי, אבל אני סטודנטית דלת אמצעים וכנראה שלא אוכל לממן את זה לעצמי... אשמח אם תוכלו אולי להמליץ על ספר טוב שאוכל ללמוד ממנו קצת על האימון האישי ובכלל על התפתחות אישית... תודה

מהי בעצם הערכה עצמית?

היי פרח, זה נפלא בעיני שאת מתעסקת עם הנושא הזה באופן אקטיבי ורוצה לעשות שינוי בעניין. אין דבר חשוב ומצמיח מזה
הערכה עצמית בנויה ביסודה על ראיית החיובי שבך, מיקוד ההתבוננות במה שטוב בך, בהצלחות שלך עד היום. מבלי להכיר אותך, אני מאמינה שיש לך המון כאלה. אז איך מאירים אותן? ערכי רשימה של הישגיך עד היום, במה הצלחת, אילו מטרות הצבת לעצמך והגשמת, אילו קשרים ייצרת, על אילו מכשולים התגברת? נסי לחשוב מה גרם לך להשיג את כל הדברים האלו? דברים אינם קורים רק במקרה, יש לך חלק בכל אחת מההצלחות - מהו החלק הזה? מה גרם לכך שיש לך חברים? מדוע את זוכה להערכה מהסביבה? מה הביא להצלחה בנושא כזה או אחר? האם זה משום שאת נחושה / אמיצה / תקשורתית / אכפתית / בעלת יכולת נתינה / יצירתית וכו'? הלמידה הזאת, אם תעשה באופן יומיומי, יכולה לקדם אותך מאוד בהסתכלות חיובית על עצמך. אפשר לעשות זאת יום יום ולבחון מה היו ההישגים שלי היום ובזכות מה השגתי אותם. לאחר מכן אפשר להציב מטרות נוספות ולראות איך תוכלי להשתמש ביכולות שזיהית מהצלחות העבר כדי להשיג מטרות נוספות. בשלב כולשהו, הייתי ממליצה לך דווקא כן לפרגן לעצמך ולעשות תהליך באימון או בסדנה כלשהי. זה יכול לתרום לך משהו מאוד בעל ערך. אשמח לשמוע איך הולך לך... בהצלחה!! ענבר

IndigoChild1

New member
אם בן אדם שנחשב למצליח בחייו...

מתעורר יום אחד עם אמנזיה ...זה אומר שכבר אין לו יותר הערכה עצמית? או אם אני יגיד לאיזה נזיר שחיי כל חייו במנזר וכל חייו עסק בדבר אחד וזה מדיטציה. האם זה אומר שהוא חסר הערכה עצמית ? או חסר בטחון לגבי כל דבר אחר? אני אישית חושב שלא אני אומנם מסכים שהערכה עצמית יכולה להיות קשורה בנסיון העבר אבל אני לא חושב שזה מחייב. אני לא חושב שצריך לעשות רשימה של דברים שהצלחתי בהם בעבר בשביל לקבל ביטחון בהווה. אנחנו בריאה קדושה , נוצרנו בצלם ה', ה' לא יוצר שום דבר שלא מושלם כל פעם שאני מערער בעצמי אני מערער בה'. אם לא הצלחתי פעם שעברה זה רק אומר שאני צעד אחד קדימה להצליח בפעם הבאה שאנסה. אגב שאני אומר ה' אני מתכוון ליקום :>

IndigoChild1

New member
עוד משהו...

בקשר לשורה הזאת "מה גרם לכך שיש לך חברים? מדוע את זוכה להערכה מהסביבה?" אני איישת ממליץ שלא לתת יותר מדי תשומת לב ולבסס את הביטחון העצמי שלך על האהדה שאת מקבלת מהסביבה. משום שהיום כולם יאהבו אותך על משהו שעשית אבל מחר תעשי משהו אחר ופתאום אף אחד כבר לא מכיר אותך (במקרה הטוב) לעומת זאת אני ממליץ לך מאוד לשאוב את הביטחון שלך מתוך עצמך בלי שום קשר לאיך שאחרים יגיבו. ולא את לא צריכה שום סיבה מיוחדת בשביל שתוכלי לעשות את זה. קחי לדוגמא איזושהי חייה, כמו....פיל P: ראית פעם פיל חסר ביטחון עושה רשימה של דברים חייובים על עצמו ועל איך שהסביבה מתייחסת אליו? הוא לא צריך את זה כי הוא פיל וזה מה שהוא וזה מעולה. אותו דבר לגביך, את מי שאת וזה מספיק טוב בשביל שלא תצטרכי לחשוב על כל הנושא הזה שוב פעם אי פעם. בהצלחה :)

יש דרכים לקבל אימון בחינם או בזול

שלום לך סטודנטית יקרה
דלות אמצעים לא חייבת לעצור אותך מלהתאמן... בהחלט לא. דווקא טיפים לא מתאימים לטעמי לנושאים עמוקים כאלה. ספרים יש ספרים טובים - היתי מתחילה עם "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים ביותר" של סטיבן קובי, וגם "כוחה של נחישות" של קרול דואק. אבל תהליך טוב קשור בד"כ לעבודה עם אנשים נוספים. כמה אפשרויות: אימון במסגרת סדנה או קורס אימון - המחירים נמוכים בהרבה מעבודה אישית, וגם את נמצאת בדיוק במקום שבו את רוצה לעבוד - את עם אנשים. את בדיוק יכולה ליצור שם את הנינוחות והפתיחות שאת (כנראה) מחפשת. זו ההמלצה החמה שלי. עבודה עם מאמן מתחיל - גם כן יכול להיות טוב, אם כי לטעמי, בנושא מורכב כזה, צריך לוודא היטב שיש קליק טוב עם המאמן, ושזו עבודה שמקדמת אותך. על נושא פשוט יותר כמו ניהול זמן או ניהול משאבים היתי ממליצה בלב שלם יותר על מאמן מתחיל. וכן, יש פה עניין של הגשמת מטרות. זה בהחלט יכול לעזור לבטחון עצמי. מה המטרות שלך, בעצם?

תודה רבה לכל מי שהתייחס

זה מחמם לקרוא תגובות חמות ומעמיקות כאלו מאנשים זרים לחלוטין. אז תודה סאלי, ענבר וילד האינדיגו.
באשר לספרים - אני אחפש אותם, תודה. איך יודעים לאיזה מכון כדאי לפנות? יש כל כך הרבה מכונים של אימונים אישיים היום... איך אפשר לדעת שמכון הוא אמין, שיש שם אנשים שהם באמת מקצועיים? והיכן אפשר למצוא מאמן מתחיל? מה הטווח מחירים הרגיל? יש לי המון מטרות, קטנות וגדולות... בתור התחלה אני רוצה לשמור על המערכת יחסים שיש לי עכשיו, ולא להרוס אותה כפי שאני עושה לאט לאט עם הערך העצמי הנמוך שלי... מטרות אחרות, לסיים ללמוד בהצלחה, לנתב את עצמי למקום שהלב שלי באמת רוצה להיות בו (אני יכולה לתפוס שני כיוונים בתחום בו אני לומדת - אחד עם הלב והשני שיותר הגיוני כלכלית...) ולהצליח שם. להיות אמא נורמאלית בעתיד, שתדע להעריך את עצמה בתור אמא וגם לדעת להתמודד עם כל ההתמודדויות הנלוות לילד... אלה היו המטרות הגדולות יותר... יש גם קטנות, כמו לשמור על כושר, להתמיד בקריאת ספרים, לשפר את שפת המולדת שלי, ללמוד לצלם, יש המון...

פרח שמש מאוהב

קודם כל קיבלת תגובות נהדרות שנית עם כל כך הרבה מטרות חשובות את בטוח תמצאי את הדרך לצעוד קדימה עוד משהו . תשאלי את עצמך מי את תהיי כשהיה לך ביטחון עצמי תנסי לראות את העתיד המיטבי שלך ברגע שתצליחי לדמיין אותי תצרבי את הדמיון וכל יום תדמייני את עצמך שם את יכולה גם כמה פעמים ביום לומר לעצמך כמה את נהדרת עובד נהדר בהצלחה

להגיד לעצמי

שאני נהדרת גורם לי להרגיש שאני משקרת לעצמי, כי הרי אני כה רגילה להעביר על עצמי ביקורת כל הזמן... משום מה, גם זה משהו שנתפס אצלי כ"חוסר צניעות". אל תביני אותי לא נכון, אני חושבת שזה נהדר שבן אדם יודע להעריך את עצמו... אבל כשמדובר בי אני קצת מתקשה לקבל את זה.

אבי 122

New member
פרח, לדעתי...

מחשבות שליליות תת הכרתיות על עצמך - מנהלות את חייך ולכן הם נראים כפי שהם. את צריכה להחדיר לתת ההכרה שלך מחשבות חיוביות. אחת הדרכים לעשות את זה -זה ע"י שינון רעיונות חיוביים. לצורך עניין זה- לא כל כך חשוב אם את מאמינה בהם- או לא !

פרח שמש מאוהב

כל הכבוד על המודעות העצמית ויושרה הפנימית ,תחשבי איך זה בבבדיוק משרת אותך? התת מודע שלנו לא ממש מבדיל בין מציאות או דמיון ,שקר או אמת. ולכן בהתחלה זה באמת נראה נראה כמו שאת משקרת לעצמך,אבל לאט לאט השקר יהפוך לאמת, מה גם שבטוח יש לך על כמה דברים שאת כן יכולה להעריך את עצמך

מכונים לאימון אישי... וטווח מחירים

שלום לך שוב
אני (אישית) דווקא חוששת קצת מהמכונים. לא ברור לי מה קורה שם. מי המאמן. דווקא אצל מאמנים פרטיים התחושה שלי היא שהכל יותר "על השולחן". what you see is what you get. אם את מדברת עם ענבר, ענבר היא המאמנת שלך... וכך אפשר להתרשם מהאדם. וכמובן דרך האתרים ובשיחות טלפון אפשר לשאול שאלות שחשובות לך, לגבי השכלה, נסיון, תחומים ועוד. מאמנים מתחילים - יש פה לוח פורום שבו את יכולה לבקש הצעות ממאמנים מתחילים. טווח המחירים - החל מחינם או 50 ש"ח למפגש, אצל מאמנים מתחילים או בסטאז', ועד 300-350 למפגש אצל הותיקים והמנוסים יותר (שגם שווה לברר מה אורך המפגש, בין שעה לשעה וחצי בד"כ). ויש כאלה שמפרסמים מחירים באתר. בהצלחה

ביטחון והערכה עצמית

שלום לך, לצערי הרב, ישנם דברים שלא ניתן ללמוד בהתכתבות. גם אם הייתי יודע עלייך הכל והייתי מספר לך כמה שאת נפלאה, חכמה, בעלת כושר ביטוי מצויין, עוזרת לזולת וכיו"ב, בסה"כ הייתי מוכר לך פסיכולוגיה בגרוש. הדרך היחידה להעלות את רמת הביטחון העצמי ואת ההערכה העצמית היא באמצעות פעולה. הדרך ליעד לא קצרה ואת חייבת לפעול כדי לשנות את המצב. נכון לרגע זה, הייתי ממליץ לך לאתר את הגורמים/אירועים שהביאו אותך למצב זה ולנסות לנתח אותם ולהפיק לקחים. למשל, פוטרתי מהעבודה, הסיבה האמיתית לאחר שניתחתי את האירוע היא שלא הייתי מספיק מסור, יחסי האנוש שלי עם שאר העובדים היו גרועים ולכן זה קרה. מסקנה, עלי לשפר את יחסי האנוש שלי עם אנשים ולהיות מסור יותר בעבודה החדשה. הדבר השני שאני ממליץ הוא לחשוב על דבר שאת רוצה להשיג בחייך ולצאת ולהשיג אותו, תחשבי כל הזמן על צעדים קטנים ועקביים להשגת מטרתך וכך תגיעי אליה לאט ובבטחה. כשזה יקרה, אני מבטיח לך שהמאזן ישתנה. מקווה שעזרתי עדי ארד | מאמן אישי ארד - כלכלה בצמיחה 052-4589997 [email protected]

היי עדי

אני לא יכולה להצביע על אירוע משמעותי שבעקבותו אני מרגישה שהתערער לי הביטחון העצמי. אולי זה קרה מתישהו בילדות המאוחרת שלי... שמשהו התערער, ואז קרו כל מיני אירועים קטנים וצורת המחשבה שלי התעצבה וכמו כדור שלג זה הפך אותי לחסרת הערכה עצמית.

היי

שוב שלום, ברור שכאשר מדברים על ביטחון עצמי שהתערער, לא נעלה על הדעת שאירוע בודד מהווה את הגורם לכך. לפעמים מדובר ברצף של כישלונות, לפעמים בצלקות מהעבר הרחוק, כגון גיל ההתבגרות. את צריכה לחשוב עם עצמך לעומק באילו אירועים מהעבר מדובר וחלק מהטיפול ברמת הביטחון העצמי שלך יבוא כתוצאה מהתמודדות עם אותם גורמים. חשוב לי לציין, כי אני מציע לך לפעול בפורמט זה ולא לפנות לייעוץ רק מכיוון שטענת כי אין ידך משגת לכך. אתן לך עוד עצה קטנה, תתמודדי עם הדברים שאת חוששת מהם, תלעגי לפחד ולכישלון. אם את מפחדת, למשל, לדבר עם בחור זר שמוצא חן בעינייך, גשי אליו, תתעלי על עצמך ותדעי שיכול להיות שתיכשלי, גם אם תתקלי בדחייה אל תעצרי, תמשיכי כל הזמן, ההתמדה בביצוע פעולות אלה תביא לכך שרמת הביטחון העצמי שלך תעלה ובשלב מסויים תוכלי לרשום לעצמך הישגים. בהצלחה עדי

Edna Maimon

New member
כמה זמן בדיוק?

שלום, קראתי את השרשור, אני רוצה להתיחס למה שעדי כתב, שביטחון עצמי לוקח זמן. השאלה היא: לכמה זמן התכוונת? חשוב לי לציין, שהיום, בזכות שיטת NLP, ביטחון עצמי ניתן לרכוש מיידית (בפגישה אחת של שעתיים). לפעמים זה לוקח קצת יותר - תלוי במספר גורמים.

אבי 122

New member
עדנה, ניתן לרכוש ביטחון עצמי תוך שעתיים ???

האם תוכלי לתת כמה טיפים ? תודה

Edna Maimon

New member
טיפים

שלום אבי, התהליך כולל שאלות רבות, אשר מכוונות את תת המודע למצוא פיתרון, ולאחר מכן טכניקות NLP. מה שאני יכולה להמליץ זה להבין שלכל אדם יש ביטחון עצמי בתחומים מסוימים. וכשהוא טוען שאין לו ביטחון עצמי, יש למקד אותו לעובדה שהקושי שלו קיים רק בסיטואציות מסוימות. זאת אומרת, ממצב של הכללה, למקד לסיטואציה שבה הוא חווה את הקושי. כאשר בן אדם מבין שיש לו ביטחון עצמי בסיטואציות מסוימות בלבד, הוא יכול לשאול את עצמו: מה אני עושה בסיטואציות האלה שיש לי שם ביטחון עצמי? מתוך הסיטואציות האלה הוא יכול ללמוד הרבה.

אבי 122

New member
עדנה

שלום עדנה האם תוכלי לתת דוגמאות לשאלות שמטרתן לכוון את תת המודע למציאת פיתרון ? האם תוכלי להסביר מעט- איך השיטה של אן.אל.פי פועלת ? תודה אבי

Edna Maimon

New member
שלום אבי

שיטת NLP פועלת בעיקר על ידי דימיון. בני האדם רואים בדימיונם סרטים או תמונות. כל התחושות השליליות של בני האדם מקורן בדימיון. כאשר בן אדם מדמיין הרבה פעמים את אותו דבר, זה הופך למציאות שלו. למעשה, אפשר להגיד שהתחושות השליליות הן כמו היפנוזה עצמית (רק בשלילה) לכן, כדי לשנות את התחושות לחיוביות, יש לדמיין את מה שרוצים. עושים את זה כאשר הבן אדם במצב אלפא. יש טכניקות לדימיון. חלק גדול מהשאלות דומות לאימון אישי רגיל (כמו , מה הוא רוצה, רווחים וכו'). יחד עם זאת, יש הרבה פרמטרים שיש להביא בחשבון, כמו שפת גוף, סגנון תקשורת, סוג העדפת קליטת מידע, תקשורת לא מודעת, שפה מילולית ספציפית ועוד. כמו בכל תחום, גם פה מקצועיות וניסיון חשובים מאוד.

למעלה