ביטול טיסה

ביטול טיסה

מנסה להבין:

בבירור על טיסה נאמר לי שביטול הטיסה אפשרי בכל עת עד יום לפני הטיסה, בעלות מסוימת שצויינה (הדבר נמסר לי גם בכתב).
לפי הידוע לי, לפי חוק הגנת הצרכן - ולפי המצוין באתר של החברה הספציפית, דמי ביטול במקרים כאלו הן 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם, כאשר צוין במפורש: "הוראות סעיף זה יחולו רק על 'מכר מרחוק' כהגדרתו בחוק". אציין שהסכום שצויין עומד על כ-10% מסכום העסקה וגבוה באופן לא סמלי מ-100 ש"ח.

בנוסף, מופיע באתר החברה מייד לאחר מכן הסעיף התמוה הבא: בנסיבות בהן הוראות סעיפים 14ג-14ה לחוק הגנת הצרכן אינן חלות, או שביטול העסקה חל בתוך 7 ימים (שאינם ימי מנוחה), ממועד עשיית העסקה, יהיו תנאי הביטול כדלקמן... ואז מגיע פירוט של אם מבטלים עד X זמן לפני הטיסה דמי הביטול יהיו... עם אפשרות לשינויים.

למעשה - נניח וארכוש את הכרטיס ובנסיבות כלשהן איאלץ לבטל אותו - האם ייתכן שיכולים לדרוש ממני את דמי הביטול שציינו למרות שהחוק קובע עד 100 ש"ח? ולמרות שכן מדובר במכר מרחוק?

חוק הגנת הצרכן גובר

החוק קובע כי אפשר לבטל עסקה לרכישת שירותי נסיעה, הארחה, חופש ובילוי שהתבצעה ב"מכר מרחוק" בתוך 14 יום מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס הגילוי (טופס גילוי שבו יפורטו השירותים שנרכשו), לפי המאוחר ובתנאי שמועד ביטול העסקה חל בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות. אם העסקה בוטלה "ברגע האחרון" – פחות מ – 7 ימים לפני מועד מתן השירות, זכות הביטול היא כקבוע בטופס הגילוי.

למעלה