ביטוח

hadita22

New member
כדאי לעיין טוב טוב יש שם פוליסה לדוגמה ...

וכמעט את כל התשובות שאותנו מעניין כמטיסים.

YHS

New member
אני אשמח, ומאד אודה לך

אם תוכל למען הפורום, לעבור על הפוליסה ולהכניס כאן תקציר שלה באשר לנתונים המענינים את המטיסים. אולי בסגנון של שאלה-תשובה, או הערכה של הפרטים הייחודיים הנוגעים לעניני הטסה, בהתעכב על חריגים, אם יש. מעין ניתוח כזה. שוב תודה.

hadita22

New member
בסוף העמוד למטה יש

לינק ל "הצטרפות " ולינק למידע על הפוליסה ושם יש התיחסות לטיסנים בפרוש תודה. עמוס.

hadita22

New member
מתוך הפוליסה...

בלינק הצטרפות יש שורה שמתיחסת ל " מקום הפעילות: ללא מקום מוגדר. משתנה בהתאם לסוג פעילות הספורט, התחביב והפנאי " ובלינק של ביטוח מינחתים והדרכה יש היתיחסות לביטוח מדריך הטסה ושם כתוב . תנאים מיוחדים: 1. ההדרכה תעשה במנחת טיסנים או בשטח פתוח המרוחק מרחק ביטחון ממקום ישוב. 2. חבות שעילתה נזק לטיסן עצמו, אינה מכוסה. 3. למדריך, יכולת מיידית להשתלטות על שלט הרדיו של הטיסן. 4. המדריך ידריך, בהטסה מעשית (טיסן באויר), בו זמנית, רק חניך אחד בלבד. תשים לב כתוב בסעיף 1 "... או בשטח פתוח המרוחק מרחק ביטחון ממקום ישוב " אגב בשירשור נכתב " מטיסים בתוך שכונה " הרי אנחנו יודעים שלא ויודעים את הגבולות ומי שלא יודע את הגבולות משחק באש צולבת.

אסף ו

New member
דווקא לא הכי ממוצה...

אחד הנושאים היותר חשובים ומסתבר שלאף אחד אין ממש מושג מה הוא מקבל בביטוח שלו, זה ממש רחוק ממיצוי לעניות דעתי.

hadita22

New member
אני מבין את אותם חברים שדואגים

לקלוב התעופה אם לא יהיו מנויים יהיה קשה להם לפעול ולהיתקיים אבל אין מה לעשות אם נותנים יותר אני לוקח ושנים שקלוב התעופה נישאר עם אותו הביטוח ולא משפר עמדה ויש לנו ממש מתחת לאף ביטוח מחברה מוכרת וידועה שהיא לדעתי עונה על אותם השאלות ומתאים למי שלא רוצה לשלם עבור מנוי למנחת כל שהוא ולהטיס בצפיפות . לי זה ניראה מתאים כל אחד יכול כמוני להיכנס לאתר ולבחון את הפוליסה ואפילו לשאול בטל ' כמוני ויש תשובות . אגב הנושא באמת חשוב בכדי לנפנף אותו כ " מיצינו " ואם נתעלם מאלו שמטיסים ללא ביטוח בסופו של דבר יפלו עלינו חוקים שלא נעמוד בהם עדיף למצות את הנושא עד שידעו אלו שלא יודעים מה לעשות ואם יש שאלות עדיף להעלות אותם כאן לדיון מעמיק ואז " מיצינו " באמת ונוכל לישון בשקט.... תודה .

YHS

New member
אתה רוצה להמשיך בדיון?

כי אם כן, כדאי לגעת גם בפרטים הקטנים ולבדוק אותם ולא לחזור על מנטרות. ביקתי ממך התייחסות לנקודות ואתה שלחת אותי לקרוא את הפוליסה. תאמין לי שאני יודע לקרוא פוליסה. עכשיו בוא ננסה יחדיו לענות על השאלות, לפחות אלו: א. היכן כתוב שקלוב התעופה מחייב להיות חבר במינחת? (לגבי הטסה ב"צפיפות" - מניסיוני, דווקא המינחתים המסודרים פחות צפופים). ב. היכן כתוב בפוליסה של מיליס (ושוב, אין לי כאן ענין נגד מיליס, אלא רק בקריאה נכונה של הפוליסה) שניתן להטיס היכן שרוצים? ג. למה נראה לך שקלוב התעופה מרויח מהפוליסה? ד. האם ניסית לבדוק עם סוכן הביטוח שלך? יש הרבה מטיסים שיש להם ביטוח דרך הסוכן. שהרי מיליס הוא סוכן, אבל המבטח היא הפניקס. ה. האם אתה יודע שרק לאחרונה (מספר חודשים) נעשה שינוי מהותי בפוליסה של קלוב התעופה, בניגוד לדבריך המציגים משהו אחר? כאשר אני אומר "מיצינו", אני מתכוון שאני (סליחה) איני רואה מקום לדיון נוסף בו יש לי מה לתרום, מסיבותי שלי. כולם יכולים לדון בנושא ככל שבא להם.

hadita22

New member
תשובתי

נכון ביקשת ממני אבל אם אתה מעלה את השאלות בוא נראה יחד: סעיף א בהודעה שלך: "היכן כתוב שקלוב התעופה מחייב להיות חבר במינחת? תשובה: מתוך נהלי בטיחות של קלוב התעופה 2.1.1. עמידה בתקנות הטיס (תקנה 180ז') הרשומה להלן. 2.1.2. הצבת שלטי אזהרה ו/או סדרנים ו/או חבלול בהתאם לצורך באופן שימנע כניסה ו/או חציית שטח ההטסה ע"י בני אדם כלי רכב. שלפי דעתי במילים אחרות מחייב מנחת. סעיף ב בהודעה שלך: היכן כתוב בפוליסה של מיליס שניתן להטיס היכן שרוצים? תשובה: מתוך הצעת הצטרפות בפוליסה של מיליס כתוב בפרוש מקום הפעילות: ללא מקום מוגדר. משתנה בהתאם לסוג פעילות הספורט, התחביב והפנאי סעיף ג בהודעה שלך: למה נראה לך שקלוב התעופה מרויח מהפוליסה? תשובה: סליחה שלא הבינו אותי נכון, התכוונתי שזו אחת הדרכים להתקיים שמחייבת מנויים וכו'. סעיף ד בהודעה שלך: האם ניסית לבדוק עם סוכן הביטוח שלך? יש הרבה מטיסים שיש להם ביטוח דרך הסוכן. שהרי מיליס הוא סוכן, אבל המבטח היא הפניקס. תשובה: כן, ונתבקשתי להעביר אליו העתק פוליסה שהוא יבדוק ויראה במה מדובר. אני לא לוקח צ'אנסים עם סוכן שאינו מכיר את הנושא ויכול לפספס סעיף כזה או אחר שהוא חשוב לנו. כאן יש אדם שבטח בדק את הנושא לעומק ונראה כמתמצה בתחום ועונה כמעט על כל השאלות שלנו, ובמחיר יותר אטרקטיבי ובכיסוי יותר גבוה. בתכל'ס מי שקורא את נהלי הבטיחות של קלוב התעופה [שאני מאמין שבלעדיהם הביטוח לא תקף], יכול להבין מכך שאף מנחת לא כשר. נהלי בטיחות של קלוב התעופה: http://www.aeroclub.org.il/ShowDoc.asp?MenuID=249 ביטוח של קלוב התעופה: http://www.aeroclub.org.il/ShowDoc.asp?MenuID=250 ביטוח צד ג' של הפיניקס הפוליסה: http://www.millis.co.il/media/uploads/צד_ג_-_מדריכי_הטסה.doc אם יש למישהו הערות, לטוב ולרע- אשמח לדעת מהן. תודה, עמוס.

rubber duck

New member
via con dios

ומקווה שלא תזדקק לפוליסה של יוסי מיליס לעולם שרון

GOSFRABA

New member
ואני אוסיף

אני רכשתי את הביטוח של מיליס, לאחר מספר שירשורים ארוכים בעבר. מה שהכריע עבורי הוא הסעיף של קה"ל שהביטוח תופס רק במסלולים מאושרים על ידם. אני איני מטיס במסלולים הללו. כמובן שאין הביטוח מהווה תחליף להפעלת מעט 'שכל ישר' לגבי ההטסה... לא מאחל לאיש להזדקק לביטוח בין אם של מיליס ובין אם של קה"ל. "לא עלינו".

hadita22

New member
ואני מקווה שלא

תצטרכו לעמוד חס וחלילה וחס ושלום במבחן ההוכחה עם ביטוח של הקלוב התעופה או כל ביטוח אחר . תודה לאל עד היום לא קרא כלום אני מטיס וותיק מאוד לא ניראה לי שמישהו הפעיל את הביטוח של הקלוב לכן אנחנו מתנהגים כבת יענה ......ולכן חשוב מאוד לדעת מה הכיסוי ומה התנאים מכל ביטוח שהוא. ושלא נדע מצרות ולא ניצטרך אף אחד מהביטוחים הנ"ל . אבל . אתם " ילדים גדולים " תחליטו בעצמכם מה טוב לכם
תודה . עמוס

למעלה