ביטוח רפואי

אודלי11

New member
ביטוח רפואי

הי לכולם, אני מקווה שאתם נהנים מחופשת החורף. אנחנו (זוג+3 ועוד אחת בדרך) עוברים כנראה לפוסט-דוק ב- UPENN פילדלפיה עוד כחצי שנה. בעלי (שהוא הפוסט-דוקטורנט) יקבל כיסוי של ביטוח רפואי מהאוניברסיטה אבל אני והילדים לא. אשמח לשמוע על כיסויים ביטוחיים עדיפים בעיניכם - כמובן גם מבחינת העלות (בין כה אנחנו משפחה גדולה והעלות תהיה מטורפת). בינתיים הבנו שדרך האוניברסיטה יש לנו אפשרות לעשות ביטוח שיעלה בערך 10,000 $ לשנה לכולנו. חלק מהאנשים המליצו לנו לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל דרך הראל חברה לביטוח ואז זה יוצא הרבה יותר זול, אבל ההבדל הוא ששם מקבלים החזרים אחרי התשלום לרופא/בי"ח, לא פטורים מכך מראש. אשמח לשמוע המלצות לביטוחים עדיפים בעיניכם. תודה! אודליה

d a p h n a

New member
ביטוח נסיעות לא יפטור לכם את הבעיה

ביטוח נסיעות בנוי על זה שעל כל דבר מלבד הדברים הכי דחופים או הכי מינוריים, מטיסים אתכם לארץ. הוא לא תחליף לביטוח בריאות מקומי רציני. להערכתי האופציה הטובה ביותר עבורכם תהיה הביטוח של האוניברסיטה. אמנם חשוב לקרוא קודם את הפוליסה, אבל בדרך כלל הכיסוי של הביטוחים הללו די טוב. יותר חשוב מכך, אם תעשו ביטוח פרטי, הוא לא יכסה מצבים קיימים, כמו מחלות כרוניות וכו'. בנוסף בשלב הראשון לפחות הוא גם לא יכסה הריון ולידה (אני לא יודעת כמה "בדרך" אתם עם ה"בדרך", אבל אם יש סיכוי שהיא תוולד בארה"ב אז אתם חייבים למצוא ביטוח קבוצתי שיכסה את הלידה. לידה בארה"ב בלי שום סיבוכים ושום בעיות עולה בלי ביטוח כ-10,000 דולר, ואם יש סיבוך הכי קטן המחיר יכול לעלות בצורה דרסטית). הביטוח של האוניברסיטה הוא ביטוח קבוצתי. שוב, תקראו היטב את הפוליסה, אבל בדרך כלל ביטוחים כאלה מכסים גם מצבים קיימים, וזה יתרונם הגדול. מעבר לכל זה, אני יודעת שזה נשמע כמו המון המון כסף (וזה באמת המון המון כסף), אבל ביטוח רפואי טוב בארה"ב הוא מאוד יקר. 10,000 דולר ל-5 נפשות - את + 4 ילדים, זה סכום מאוד סביר לשלם על ביטוח רפואי כאן.

FPNH

New member
לנו היה נסיון טוב

עם הביטוח של שילוח-הראל. קיבלנו את החזרים על כל מה שביקשנו, בלי שום בעיה ובזמן סביר (בערך חדשיים). לא היו לנו מקרים של חשבונות מטורפים (פעם אחת 1500 דולר ועוד כמה פעמים של 100-500 דולר), אז אני לא יודע איך הם יתנהגו במקרה של אשפוז או ניתוח שיגרור חשבון גדול (הם אמרו שבמקרים כאלה לא צריך לשלם ולקבל החזר, ממלאים טפסים והחשבון אמור להגיע ישירות אליהם). אחת הבעיות שיכולות להתעורר זה שבמקרים מסוימים הם יעדיפו להטיס אותכם לארץ מאשר לטפל בארה"ב. יכול להיות מצב שתצטרכי פיזיותרפיה בעקבות שבר והם ידרשו ממך לטוס לישראל להמשך טיפול (יותר זול מבחינתם). לא ממש אידאלי כשאת באמצע הפוסט דוקטורט (וגם, יטיסו רק אותך על חשבונם, לא את כל המשפחה). לדעתי, באופן עקרוני עדיף לעשות ביטוח מהאוניברסיטה. אבל חישובי התקציב והסיכונים שאתם מוכנים לקחת אלו פרמטרים שמתאימים לכם אישית ואני לא יכול ליעץ לגביהם.

אודלי11

New member
תודה רבה לשניכם

FPNH - כמה זמן הסתדרתם עם הביטוח הזה והאם היו לכם ילדים באותו זמן? ההפרש מבחינה כלכלית הוא משמעותי מאוד לפי מה שביררנו עד כה. יעלה לנו במונחים אמריקאיים רק בסביבות 1500$ לכל השנה לחמשתנו. על הביטוח הזה דווקא קיבלתי המלצה מאקדמאי אחר שבילה כמה שנים בחו"ל ואמר שבין האקדמאים (בין בפוסט ובין בשבתון) זה מאוד נפוץ. לכן האמת שאני קצת מתפלאת לקרוא את מה שדפנה כותבת - לא נראה לי הגיוני שעל כל דלקת גרון של אחד הילדים יטיסו אותי. ותכלס - הטיפולים היומיומיים הם מה שחשוב לנו בעיקר. אני אלד עוד קודם בארץ כך שמבחינה זו אני לא צריכה את הביטוח. מה שכן, הקטנה בטח תצטרך חיסונים וכאלה - האם ביטוחים בארה"ב בד"כ כוללים דברים כאלה? סגנון של טיפת חלב כמו בארץ? תודה! אודליה

d a p h n a

New member
אני לא יכולה להגיד לך מה כולם עושים

אבל אני בת של אקדמאי, וגם ממשפחה עם 4 ילדים, ובכל פעם שנסענו לשנת שבתון, בין אם זה היה לשנה או אפילו רק לחצי שנה, תמיד השתמשנו בביטוח של האוניברסיטה. אני לא יודעת אם זה היה חלק מהתנאים שאבא שלי קיבל כמרצה אורח (אני קצת סקפטית שהאוניברסיטה הסכימה לממן ביטוח רפואי ל-6 אנשים כחלק מתנאי ההעסקה למרצה אורח, אבל אולי אני טועה). אף פעם לא בנינו על ביטוח נסיעות או משהו כזה.

FPNH

New member
יכול להיות

שזה היה לפני כמה וכמה שנים. מחירי הביטוח רק עולים ויותר ויותר אוניברסיטאות מקצצות בתנאים שהן מוכנות לתת. חוץ מזה, אם הוא היה מרצה אורח אז הוא היה מועסק על ידי האוניברסיטה. הרבה חוקרים יוצאים לשבתון ועוסקים רק במחקר, בלי להיות מועסקים ומבלי לקבל מימון מהאוניברסיטה המארחת.

FPNH

New member
היינו שנתיים עם הביטוח הזה

שני מבוגרים ושני ילדים (אני לא קיבלתי ביטוח מהאוניברסיטה גם לעצמי). לנו זה עלה 100 דולר לאדם לחודש (4800 לשנה), אז אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו דבר. זה היה במסגרת הפוסט-דוקטורט וקיבלתי המלצות לביטוח הזה מהמנחים שלי שהשתמשו בו בשבתון שלהם (להם זה עלה פחות כי הם קיבלו סיבסוד במסגרת מימון השבתון). על הטיפולים היומיומיים לא יטיסו אותך, וגם לא על בדיקות דם, צילומי רנטגן, ניתוחים פשוטים, ו... תשאלי את סוכן הביטוח על מה כן ועל מה לא. לנו הם כיסו את החיסונים (הגענו עם ילד בן שלושה חודשים). שלחנו קבלות וקיבלנו מכתב שבעקרון הם לא מכסים רפואה מונעת אבל הם מצרפים צ'ק שמכסה את עלות החיסונים (לנו החיסונים עלו משהו כמו 120 דולר, אני חושב שיש מדינות בהן אפשר לקבל אותם בחינם). עד כמה שידוע לי אין בארה"ב משהו כמו טיפת חלב, אנחנו לפחות לא הכרנו משהו כזה. רק שתדעי שאת יכולה לשמוע מגוון גדול של דעות על מערכת הרפואה בארה"ב כי יש יכולים להיות הבדלים גדולים בין המדינות ובין אזורים שונים בכל מדינה. בנוסף, יש משתתף בשם postdoc שכותב כאן לפעמים ומאחר ואני לא יודע אם הוא יגיב בשירשור הזה, אני מרגיש צורך להציג את העמדה שלו שהובעה כאן בשירשורי עבר: אם החוקר המארח שלכם לא מוכן לממן את הביטוח הרפואי לא שווה לבוא לעבוד אצלו, וכדאי לחפש מקום אחר.

postdoc

New member
צדיקים וגו'

אבל גם אם הוחלט על המקום הזה ועל המנחה הספציפי אין סיבה לא לבקש שהמנחה יממן (או לפחות ישתתף) בעלות הביטוח למשפחה. בסדרי הגודל של הוצאות של מעבדה גדולה ומובילה בתחום (כזאת ששווה להתעקש על לעבוד בה) כמה אלפי דולרים בשנה הם לא יותר מטיפה בים, וגם אם המנחה יסרב סביר להניח שהוא לא יטור טינה או אפילו יזכור שביקשתם.

tulkin

New member
קודם כל ברוכים הבאים לפילדלפיה

הביטוח של האוניברסיטה הוא טוב. קצת יקר, אבל טוב. 10000 דולר ל4 נפשות לשנה לא נשמע לי בלתי סביר. אפשר מן הסתם למצוא במעט יותר זול, אבל לא בהרבה יותר זול.

אודלי11

New member
תודה רבה!

טולקין - הסכום של הביטוח סביר בהחלט והבנתי שגם הכיסוי לא רע בכלל, רק השאלה היא אם בכ"ז אפשר לצמצם בעלויות, לפחות בהתחלה שממילא ההוצאות שלנו יהיו גדולות ביותר. אגב, אתה גר בפילדלפיה במקרה? FPNH - לגבי הביטוח של הראל - אנחנו מקבלים מחיר מוזל שנובע למיטב הבנתי מכך שאנחנו מבוטחים במאוחדת. יש ביניהם איזשהו הסכם בנושא הזה. אגב, בהקשר לדבריו של postdoc שציינת, דווקא יש לנו אפשרות לפוסטדוק בקונטיקט, ושם הכיסוי של הביטוח הרפואי הרבה הרבה יותר טוב (ממש במחיר מצחיק באופן יחסי), רק שאנחנו כנראה נעדיף את פנסילבניה בגלל שהיא נחשבת אוניברסיטה יותר טובה בעיקר - וגם כי לי, שאמורה לסיים בשנתיים הקרובות דוקטורט במשפטים, יהיה עדיף לעשות שם פוסטדוק מבחינת הקידום המקצועי-האקדמי שלי. המנחה מפנסליבניה אמר לבעלי שהוא נותן לו את התנאים של האוניברסיטה ושאין אפשרות לשחק עם זה כי זה חלק מההתניות של הגרנט שבעלי יושב עליו (או משהו כזה..). גם משיחות שקיימנו עם פוסטדוקטורנטים אחרים מפנסילבניה הבנו שזה המצב. תודה לכם! אודליה

tulkin

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

כן, אני גר בפילדלפיה (כלומר בסביבה). אני עושה דוקטורט בUPENN. באיזה תחום הפוסט?

אודלי11

New member
הפוסט

בתחום הביופיזיקה. בעלי יהיה ב- medical school. באיזה תחום אתה, אם אפשר לשאול? ועוד דבר - אנחנו גם רוצים לגור בפברברי פילדלפיה ולא בעיר עצמה. המליצו לנו על Elkins Park או Bala Cywyd (אני לא בטוחה שאני מאייתת את זה נכון) כאזורי מגורים טובים למשפחה ועוד דתית כמונו. הבנו גם שה- public schools באיזורים האלה מדורגים בין הראשונים ב- state. האם אתה מכיר את האיזורים הללו במקרה? מה דעתך (בהנחה שאתה גם נשוי, כי האמת שיש הבדל בין הצרכים של רווק לבין צרכים של משפחה בדרך כלל)? (ובכלל - מה אתה עושה ער בשעה כזו?!) אודליה

tulkin

New member
כמה תשובות...

אני בוורטון (בית הספר למנהל עסקים). שמעתי המון דברים טובים על בית הספר לרפואה כאן. אני לא מכיר את אלקינס פרק, שמעתי על האזור דברים טובים אבל זה די רחוק מהאוניברסיטה. אני גר בנארברת' שזה ממש לא רחוק מבלה קינווד. אני בעצמי עם משפחה כאן (אשתי ותינוקת בת 5 חודשים). כל האזור של בלה קינווד-נארברת'-ווינווד-מריון תחתית הוא מצויין ויש בו קהילה יהודית גדולה ובתי ספר מצויינים. אני יודע על עוד פוסטדוק עם 3 ילדים ומשפחה דתית והם גרים בבלה קינווד למיטב ידיעתי. אם יש לכם שאלות נשמח לענות...

אודלי11

New member
שוב תודה רבה ../images/Emo13.gif

אגב, לפי מה שהבנתי, בית הספר למנהל עסקים ב-upenn הוא במקום הראשון בארה"ב בדירוגים. אז סחתיין עליך! אני מבינה שמבחינת מרחק עדיפה בלה קינווד? מתי להערכתך אנחנו כבר נהיה *חייבים* לשכור דירה אם אנחנו מתכננים להגיע ביוני-יולי? כנראה שנגיע כולנו ביחד, ובעלי לא ייסע קודם (לא בטוחה שכדאי לי לעבור טיסה כל כך ארוכה עם 4 ילדים - אצלנו הגדולה בקושי בת 4.5). אני מבינה שאשתך בוודאי מגדלת את הילדה בבית (עדיף מאשר הוצאות על מטפלת).כשאנחנו נגיע בע"ה גם לנו תהיה תינוקת בסביבות הגיל הזה (אני אמורה ללדת עוד חודש בערך). איך אתם מסתדרים שם מבחינה כלכלית? אני מניחה שמלגה לדוקטורנטים נמוכה יותר משל פוסט דוקטורנטים. חוץ מזה, ראיתי את הבלוג שלך - התחום שלך נשמע מאוד מעניין (ואתה בכלל רב תחומי כזה, לא?)

tulkin

New member
קודם כל,

שיהיה מזל טוב ושתהיה לידה קלה ומהירה. לגבי דירה - שאלת השאלות היא האם יש לכם מקום להיות בו עד שאת מוצאים דירה. ושאלה נוספת היא כמה אתם בררנים לגבי דירות, וכמה אתם "הרפתקנים" בעניין (תכונה השמורה בד"כ אנשים ללא ילדים). אנחנו הגענו בלי לחפש מראש, ותוך שבוע מצאנו דירה. מצד שני, בקומפלקסים המסודרים (ויש המון כאלה) אפשר לסגור דברים גם חודשיים שלושה מראש. אפשרות א. להרפתקנים בלבד - לחפש הרבה בקרייגזליסט לפני המעבר כדי לדעת מה ההיצע. אבל לחפש ברצינות רק כשמגיעים ואז לעשות את זה באינטנסיביות. אפשרות ב. לברר דרך האינטרנט על קומפלקסים רלוונטיים, ליצור איתם קשר טלפוני (לאימייל הם לא עונים, מנסיון) ולסגור דברים מראש (אזהרה - הרבה מקומות לא ישתפו פעולה עם הגישה הזו, וגם אם כן, ירצו לראות כסף עוד לפני שאתם מגיעים) אפשרות ג. לבוא (כנראה בעלך לבד) לשבוע-שבועיים בסביבות אפריל-מאי. בזמן הזה למצוא דירה, לחתום על חוזה וכד' שתאריך הכניסה שלו סמוך להגעה שלכם. אפשרות ד. אם יש לכם מישהו שמוכן לעשות את זה ושאתם סומכים עליו - שמישהו יחפש עבורכם דירה ויעשה עבורכם את כל הסידורים פה, כך שיחכה לכם משהו כשתגיעו כרגע אשתי נמצאת בבית עם הילדה, אבל זה ישתנה, אני מניח בקרוב. עוד לא ברור איך יהיה הסידור. לגבי הכסף. המילגה מכסה בערך חצי מההוצאות שלנו. החצי השני מחסכונות. אם וכאשר אשתי תתחיל לעבוד, אני מניח שזה יסגור את כל הפערים, ואולי אפילו נוכל לחסוך מעט. ולגבי תחומי העניין שלי (ותודה על הביקור בבלוג... לצערי אני לא מספיק לעדכן אותו לעתים קרובות מספיק), אני חושב שהייתי מגדיר את עצמי כ"אין-תחומי" (לא "בין תחומי"), כי באמת אין שום תחום שהוא ממש תחום ההתמחות שלי, וגם מה שנראה כאילו הוא תחום ההתמחות שלי- זה בעצם רק זמני. אבל כל עוד זה מעניין אותי ומישהו משלם לי על זה, מי אני שאתלונן.

Ani15

New member
אני רק הערה

את מבינה שארבעה ילדים במסגרות פרטיות (חינוך ציבורי מתחיל בגן חובה בארה"ב), כך שתוכלי לעשות גם פוסטדוק בעצמך, יעלו הרבה - הרבה הרבה - כסף? אנחנו מדברים על החל מ400$ לחודש לגדולה לכ-6 שעות ביום ועד הרבה יותר לתינוק. גם עם מלגות מסכנים ומסגרות יהודיות רחמניות במיוחד אני משערת שאי אפשר לרדת מ1500$ לחודש לכולם, ועד הרבה יותר. את בטוחה בענין הפוסט שלך?

אודלי11

New member
בטוחה ב-100% ../images/Emo13.gif

ראשית, בשנה וחצי הראשונות אני ממילא עוד אעבוד על הדוקטורט כך שאני אהיה בבית. שנית, אח"כ - בע"ה כשאסיים את הדוקטורט נצטרך איכשהו להסתדר. אני מקווה שאקבל מלגות ושגם בעלי יקבל. ובכל מקרה, אני לא אמנע מעצמי את האפשרות להתקדם אח"כ באקדמיה בישראל בגלל שנה אחת קשה בארה"ב (פוסט דוקטורט במשפטים הוא בד"כ שנה אחת בלבד). אם צריך - אני מניחה שנשתמש בחלק מהחסכונות. אמנם זה לא פשוט, אבל אנחנו מכירים עוד כמה זוגות שעשו את זה. מה גם שאם היינו מפחדים ממה שלא פשוט - לא היינו בכלל מתחילים את המסלול הזה מלכתחילה או לחילופין לא היינו מביאים ילדים (בכלל או ארבעה..)
.

שלייבלה

New member
סתם מסקרנות...

באיזה נושא את מתעסקת במשפטים? ואיפה את עושה את הדוקטורט?

למעלה