ביטוח רפואי

אודלי11

New member
ועכשיו ראיתי

שאת עו"ד גם, ושאנחנו גם בנות אותו גיל. את לומדת בחו"ל?

postdoc

New member
אחרי שהגבתי ל FPNH קראתי את יתר הפרטים

ועולה מהם תמונה שצריכה (לדעתי) להדליק נורת אזהרה. נער הייתי וגם זקנתי ולא שמעתי מעולם על גרנט שאוסר על המנחה לכסות את עלות הביטוח הרפואי למשפחה, וגם אם אין בגרנט הספציפי הזה כסף לכיסוי הענין תמיד אפשר להשתמש במקורות אחרים. המוסד יגדיר תמיד מהם תנאי המינימום להעסקה אבל אף פעם לא את תנאי המקסימום. נורת האזהרה צריכה להידלק לא בגלל שהמנחה מנסה לחסוך קצת על גבכם אלה בגלל שהמשמעות של חסכון כזה היא שלא ממש אכפת לו מהמשפחה של פוסטדוקים במעבדה. אז יוקרה אקדמית כבודה במקומה מונח; אבל דמייני את עצמך בקייץ הקרוב עם תינוקת בת חודשיים בוכה על הידיים ועוד שלושה שמנסים להתחשב ולעזור אבל כל אחד מהם זקוק למנת תשומת הלב שלו ובעל שיושב במעבדה עד עשר בלילה כי הבוס חושב ש"משפחה לא צריכה להפריע לפוסטדוק לעבוד"....

milindapanna

New member
נורת ההזהרה היא אחרת (לדעתי)

ומה אם במקום השני הפרופסור אומר לעצמו - "אוקיי, סידרתי את הבחור מכל הכיוונים אז עכשיו הוא צריך להיות מסור לחלוטין לעבודה"? ויותר מזה, פגשתי מספיק פרופסורים כאן שבכלל אין להם ילדים, וכל העסק הזה נשמע להם הזוי, וממש לא מעניין אותם אם יש או אין, וכו' וכו'. וגם מספיק פרופסורים שיש להם משפחה, אבל שברור להם שמשפחה לא צריכה "להפריע" לעבודה. וגם מספיק אנשים שאינם פרופסורים שמסורים כל כולם לעבודה והמשפחה פשוט נשארת בצד. ובקיצור, נורת ההזהרה צריכה להדלק כשמחליטים לבוא לעשות משהו אינטנסיבי באמריקה (לימודים/עבודה/לא יודע מה) ולא אם פרופסור מתכוון או לא לשלם ביטוח בריאות למשפחה או שלא. ואגב, היות ואין לנו שום פרטים על הגרנט הספציפי (כמו למשל אם זה משהו שהפוסט רוצה והפרופסור היה מוכן לאפשר, בניגוד למישהו שהפרופסור מאוד רוצה לעבוד איתו דווקא) ומקורותיו לא הייתי רץ למסקנות.

אזהרה

כי ככה זה בעברית?

milindapanna

New member
תשובה לא מספקת ../images/Emo13.gif

ר' קישור (אם זה מעניין אותך...). ועדיין לא ברור לי אם ניתן או לא להשתמש בהזהרה במקום אזהרה במקרה שלנו.

postdoc

New member
מה לא ברור ?

הזהרה היא שם הפועל ואני השתמשתי באזהרה שהיא תיאור (כלומר מתארת את הנשוא של המשפט). ולענין האקדמי, אני מדבר מנסיוני האישי ומנסיונם של חברים. מנחה שמקדיש מחשבה לענינים כאלה נוטה (בד'כ) להיות קשוב יותר גם לבעיות אישיות אחרות. זה לא אומר שהוא לא ידרוש מחויבות ועבודה קשה (כמו כל אחד אחר), אלא שבשעת הצורך יש סיכוי טוב יותר שהוא יגלה הבנה. אני כמובן קיצוני יותר וקשה היה לשכנע אותי לשלם אלפי דולרים מכיסי כל שנה על מנת לעבוד במעבדה מסוימת (ביחוד כשיש אופציות אחרות). לגבי הגרנט גם בלי נתונים ספיציפיים אני בטוח שאין בו סעיף שאוסר על המנחה לשפר את תנאי ההעסקה, וגם אם בגרנט הספציפי הזה אין כסף לטובת הענין המנחה יכול להשתמש בגרנטים אחרים (וממנחה שאין לו כמה אלפי דולרים פנויים צריך לברוח בכל מקרה). כשמנחה טוען שאין לו אפשרות לשפר את תנאי ההעסקה זה במקרה הטוב נסיון לחפף את השואל ובמקרה הרע שקר גס, ושניהם לא אינדיקציה למנחה שהייתי רוצה לעבוד איתו.

John the Savage

New member
אתה קובע קביעה שרירותית על סמך מעט מאד נתונים

נתחיל מזה שאתה לא יודע מה גובהו של הגראנט. יכול מאד להיות שבאוניברסיטה אחת מסכימים לממן ביטוח בריאות למשפחה ובשניה לא, אבל בשניה מקבלים הרבה יותר כסף במזומן (על פי הידוע לי, יש מקומות בהם מקבלים 35 אלף ויש כאלו שמגיעים אף ל-60 אלף לשנה במלגת פוסט). יכול להיות שבאוניברסיטה בה מכסים את ביטוח הבריאות מדובר בפוליסה הרבה פחות טובה שמכסה פחות ועולה לאונ' הרבה פחות, ויכולים להיות הרבה מאד גורמים נוספים שאתה לא לוקח בחשבון. ועניין נוסף - ותתקן אותי אם אני טועה, אבל להרוויח כסף זה לא בדיוק המטרה הראשית של פוסט-דוק. זאת אומרת, צריך לקבל מילגת פוסט שתאפשר לך לחיות בצורה סבירה, אבל זו לא המטרה של הפוסט כך ששיקולים אחרים יכולים להיות (כמו לדוגמה השם של החוקרים שעובדים איתם) יכול להיות משמעותי לא פחות ...

milindapanna

New member
שוב לא מדויק ../images/Emo13.gif

ראשית, מה שאתה אמרת קודם היה ברור לחלוטין, ולא על זה שאלתי אלא הסתקרנתי לגבי ההבדל בין המילה אזהרה למילה הזהרה, בלי שום קשר אלייך (כלומר עם קצת קשר - כתבת אזהרה ואני כתבתי מבלי משים בכלל הזהרה, ותהיתי לגבי זה). עכשיו גם אזהרה וגם הזהרה הן מבחינה דקדוקית שם פעולה (ולא שם הפועל - להזהר וכו'). שתיהן יכולות לשמש כשמות עצם (דקדוקית אתה לא השתמשת בתואר השם אלא בסמיכות - מילת אזהרה). תהיתי אם יש הבדל בין משקל "אפעלה" למשקל "הפעלה" בהקשר הספציפי הזה. בכל מקרה, כבר קראתי קצת יותר על זה, אבל תודה. לגבי התוכן - הגישה שלך ברורה. הדיעה שלי שאין לך מספיק נתונים כדי לדעת באופן כל כך חד משמעי, ושבאופן כללי כסף הוא לא הכל בחיים.

FPNH

New member
לא נשמע לי שהגישה שלו היא

שהכסף הוא הכל בחיים. הטיעון המרכזי הוא היחס של המנחה. אם המנחה מראה חוסר אכפתיות ולא מנסה לעזור בבעיות ביטוח הבריאות של הפוסט דוקטורנט אז יש סיכוי שגם במקרים אחרים לא יהיה לו אכפת, ואם הוא מתקמצן על כמה אלפי דולרים של ביטוח אז יש סיכוי שהוא גם יתקמצן על הוצאות אחרות שאמורות לקדם אותך (למשל משכורות לעובדים). אני חושב שבהחלט יש משהו במה שהוא אומר, אבל זה לא כל כך חד משמעי, וחוץ מזה יכולים להיות שיקולים שונים ומשונים לכל מקרה ספציפי. ולגבי הגראנט, הנסיון שלי הוא כמו של postdoc. אין לא יכול, יש לא רוצה. אין הגבלה על גובה המשכורת שאפשר לתת לפוסט-דוקים.

milindapanna

New member
מסכים איתך - לא כל כך חד משמעי

ואני מסכים לגמרי שעל פניו הייתי מעדיף מנחה שאכפת לו (עשיר ובריא כמו שאמרו חכמים...). אבל כל מה שאנחנו יודעים זה רק "על פניו", ומכאן שאין לנו מספיק נתונים. ואגב, משום שלא זכור לי התחום המדויק שלכם ושל בעלה של השואלת - זה אותו התחום בדיוק?

postdoc

New member
כסף זה לא הכל אבל

גם בלי נתונים מוחלטים משכורת טובה של פוסטדוק מתחיל תהיה סביב 45K ולמשפחה עם ארבעה ילדים זה הרבה פחות מגבולי, אז אסור לזלזל בהוצאה של 5-10K לביטוח בריאות. אם זאת האופציה היחידה לפוסט אז צריך לבלוע את הצפרדע, אבל מאחר וזאת לא האופציה היחידה ואנשים כבר עשו פוסטדוקים טובים באוניברסיטאות שאינן Ivy league, אז בדילמה שבין יוקרה אקדמית (ולא ש UCONN שהבנתי שהיא האופציה השניה היא אוניברסיטה נטולת יוקרה) לבין מעט יותר נוחות כלכלית לא ברור לי שהיוקרה קודמת לכל. מעבר לזה, הטיעון המרכזי שלי היה שצריך לחשוד במנחה שלא מהסס לנפנף אנשים בתירוצים מגוחכים (או אפילו שקרים) כמו "הגרנט לא מרשה לי לשלם יותר ". בכל מה שקשור לבירוקרטיה של אוניברסיטאות הכלל הבסיסי הוא ש"אם יש רצון ויש יכולת גם פיל י@#ן תרנגולת" והמנחה הזה הוכיח שחסר לו רצון או יכולת (או שניהם) וזאת לא נקודת פתיחה טובה. אז אני (וזה רק אני) הייתי הולך למקום כזה רק אם היית לי הבטחה (מגובה בערבות בנקאית) שתוך שנתיים יצא לי מאמר מדהים בתחום לוהט שיבטיח לי משרה אקדמית. ולענין הלשוני- האם יש לך מראה מקום לטקסט שבו נעשה שימוש ב"נורת הזהרה"? אם לא אז כנראה שמה שאמרו לך (שככה זה בעיברית) תופס.

milindapanna

New member
אוקיי

1. כשאמרתי שאין מספיק נתונים כוונתי היא שאינך יודע בדיוק מה הקונטקסט של מה שהמנחה אמר או את מה שהוא אמר בדיוק. שאינך יודע מה בדיוק גובה העלות הכוללת בכל אחת מהאוניברסיטאות (ביטוח הוא עניין אחד, בי"ס לילדים עניין אחר, ועוד הרבה פרמטרים אחרים, כמו שאתה יודע). ושבקיצור לא בטוח שהמרצה נפנף בתירוץ מגוחך, משום שאנחנו רק שומעים צד אחד, וגם לא מפי הסוס. אז לזרוק הצעות כמו לזרוק אותו נשמע לי לא לעניין. כמו שאמרתי - הגישה שלך ברורה, ואני עדיין לא מסכים לה, ולשנינו גם יחד זה לא מאוד משנה, רק משנה שהבחורה ששאלה תקבל את שתי האופציות. אגב, ביטוח למאמר/קידום/משרה/כל-דבר-אחר-בחיים - אין. (אתה יודע מה הדבר היחיד שבטוח) 2. אין לי מראה מקום (ולא מעניין אותי לחפש, כי לא זו השאלה שמעניינת אותי), והתשובה "ככה זה בעברית" חביבה, ואם לי היא לא מספקת אז אני מתעניין ושואל עוד. התשובה שלך הייתה שגויה, אבל תודה על הניסיון.

אודלי11

New member
אני גם מניחה שלא מדובר בגרנט ש*אוסר*

מתן ביטוח רפואי. יותר סביר להניח שהגרנט לא מכסה את זה, ובמקרה הזה מדובר בחוקר צעיר יחסית שיכול להיות שאין לו מספיק רזרבות בשביל לכסות ביטוח רפואי של משפחה. אז אמנם זה לא אידיאלי אבל מצד שני - קשה למצוא פוסט אידיאלי. ממה שהבנו (ואנחנו מנסים לברר גם עם אנשים נוספים) השכר הוא השכר הממוצע הרגיל ב-UPENN. גם העניין של הביטוח, למיטב ידיעתי רוב החוקרים לא נותנים את זה ב-UPENN - בטח לא באופן גורף, וקצת קשה לי להאמין שזה אומר שכמעט לכולם לא אכפת מהמשפחה של החוקר או שזה מעיד שהם יהיו נוראיים במהלך הפוסט. סך הכל צריך גם לקחת בחשבון שזה לא שאין תחליף לפוסט-דוקטורנט מסוים... לא ברור לי למה זה נראה obvious שצריך לתת תנאים כאלה "כי מבקשים", שהרי במקום לקחת את בעלי לכאורה פשוט עדיף לו לקחת פוסט דוקטורנט שאין לו משפחה כה גדולה או משפחה בכלל (ואגב, הוא כבר אמר לבעלי שהוא יהיה היחיד במקום עם משפחה, כולם שם בכלל לא נשואים כולל הוא עצמו. אנחנו די בשוק האמת שזה לא מרתיע אותו..). אז אם זה הסטנדרט שהוא נותן לכולם, אני באמת לא מבינה למה צריך לצפות ממנו לתת לבעלי עוד כמה אלפים טובים יותר רק כי במקרה הוא בא עם משפחה... לא יודעת, לא נשמע לי מתאים לשוק שבו סביר להניח שיש עשרות מתחרים על כל משרה. אגב, סתם ככה, אומר גם שבעלי אמר לו שהוא לא עבד במהלך הדוקטורט יותר מ-9-10 שעות ביום מקסימום וזה גם לא הטריד אותו משום מה (מסתבר).

למעלה