ביטוח רפואי - ספרד

pichinan

New member
שלום

לגבי נישואים - אזרח ספרדי כמובן שיכול להנשא ללא קשר עם בן הזוג תושב ספרד או לא. אין צורך בשנתיים ואף לא שבן הזוג יהיה תושב בפועל. אם את נוסעת על אשרת תייר, בטחי את עצמך בארץ. לאחר שתנשאו, או תוכרו כזוג בפועל, תוכלי להוציא NIE שעל בסיסו, אם אחד מכם עובד, תוכלו להיות מבוטחים בביטוח הלאומי.

nomikad

New member
תודה ו...

לפי מה שהבנו צריך להציג ביטוח רפואי בעת ההכרה כזוג בפועל צריך להציג שיש לי ביטוח רפואי, אז עדיף ספרדי, לא?
זאת אומרת, למה לבטח בארץ?

pichinan

New member
הבהרה

יש לעשות הפרדה בין הרישום כזוג בפועל לבין הוצאת NIE על בסיס זה. רישום כזוג בפועל לא דורש הצגת ביטוח בריאות, לפחות ברשמים המוכרים לי (מדריד אחד מהם). יש לזכור שבספרד הרישום כזוג בפועל אינו ברמה הלאומית, אלא תלוי באיזורים האוטונומיים ולעתים אף בערים (כגון ברצלונה, בה העיריה מפעילה את הרשם). להיות רשום כזוג מוכר באיזור מסוים מקנה לכם זכויות באותו איזור. מכיוון שכך, יכול להיות שברשם איזורי כלשהו יבקשו לראות ביטוח, אבל לא ברור לי ההגיון שבכך שכן הרישום עצמו אינו מעניק זכויות תושבות, אלא את העילה לבקש זכויות אלה, במקרה זה ע"ב ההכרה כזוג קומוניטרי (ז"א אזרח אירופאי ובן זוגו). מנגד, במעמד הבקשה למספר תושב ותעודת תושב קומוניטרי, כן נדרשת הוכחה לביטוח, בין אם פרטי ובין אם לאומי. כמובן שע"מ להיות זכאי לביטוח לאומי יש למלא תנאים מסוימים, ולכן ביטוח בריאות פרטי הוא אופציה. במקרה זה, אכן על הביטוח להיות מקומי.

nomikad

New member
אז שאלה

אני מבינה, וגם מסכימה (לפעמים מבלבלת את הדברים, אבל לרוב אני יודעת).

אם כך, למה עדיף לי לבטח את עצמי קודם בארץ ולא מראש כבר בספרד, מה גם שרוב הביטוחים צריכים תכופת אכשרה, ולכן עדיף להתחיל בהקדם.

יש ביטוח מומלץ בספרד?

pichinan

New member
למען האמת

אין סיבה מיוחדת, מלבד המחיר (כל עוד את על אשרת תייר ולא תושבת, ביטוח מטיילים מהארץ זול יותר), והעובדה שזה מה שהרוב עושה (מה שלא אומר, כמובן, שאת צריכה לעשות אותו הדבר

לא כל החברות מציעות ביטוח בספרד למי שמגוריו לא קבועים בספרד, אבל ניתן למצוא ביטוח מתאים ב MAPFRE, SANITAS, SANTALUCIA, IATI ועוד. שימי לב שברוב החברות ארצות אגן הים התיכון נכללות בביטוח האירופאי (ישראל ביניהן כמובן).

למעלה