ביטוח רפואי - ספרד

nomikad

New member
ביטוח רפואי - ספרד

שלום לכולם, ראיתי שיש כאן מומחים לספרד.
באוקטובר הקרוב נעבור לספרד (בנזוגי ספרדי), ובפברואר נמסד את יחסינו ונתחיל בתהליך התושבות/ התאזרחות.
במהלך החודשים הראשונים לא ברור אם תהיה לי ויזת עבודה ואי לכך ביטוח רפואי.

האם יש מביניכם בעל ניסיון שימליץ על חברת ביטוח מועדפת בספרד, ואם כן אשמח לדעת למה.

טיפים אחרים יתקבלו בברכה.

נומיקד

tch111

New member
מנסה לעזור

מניסיוני האישי על מנת להנשא לאזרח ספרדי בספרד עלייך לגור לפחות שנתיים בספרד, ולהוכיח זאת ע"י טופס רישום של תושב עיר באחת הערים.
לדעתי רצוי, אם אתם ממילא מתכוונים למסד את יחסיכם, להגיע נשואים לספרד, בכך תקלו מאוד את קליטתך.

שנתיים? יש משהו חדש שהשתנה שאני לא יודעת עליו? בשביל להנשא לאזרח ספרדי אין תקופת זמן מינימלית של היכרות מוקדמת. מה שכן, בין אם נשואים או לא, במידה ולשואלת אין אזרחות אירופאית, על בנזוגה (בהנחה והוא אזרח ספרד, אני לא יודעת מה הדין לגבי אזרחויות האיחוד) יהיה להוכיח שהוא מסוגל לכלכל אותה.

tch111

New member
על מנת להרשם לנישואין פה בספרד

נידרשתי להציג טופס Empadronado, רישום עירוני, עם רצף של שנתיים, באם עברתי דירה מעיר אחת לאחרת.

nomikad

New member
תודה לשניכם

לפי הידוע לי, זה תלוי באיזור בו מתחתנים.
אנחנו עושים הסכם pareja de hecho, ומאוחר יותר מתחתנים (מסיבות בירוקרטיות שלא אפרט, ושאנחנו באמת בקיאים בהן והתייעצנו עם עורך דין)

היכן אתם מתכוונים לגור?

כי לידועים בציבור כן יש מינימום של מגורים במדינה (לפחות באזור שאני מכירה)

tch111

New member
אני לא יודע אם את זוכרת אולם החוקים פה השתנו

לעיתים מאוד קרובות, זה מה שדרשו ממני לפני בערך 8 שנים.
אולי השתנו דברים.

ועל סמך מה את מתכוונת להתגורר עד פברואר?

אלא אם את בעלת אזרחות אירופאית, את תצטרכי להתחיל התושבות איך שתגיעי לכאן. בעיקרון, את אמורה להיות זכאית לביטוח רפואי ציבורי עם קבלת תעודת התושב. אני ממליצה לך להתעדכן באתרים רלוונטיים לגבי התנאים המדוייקים, כי אם אני לא טועה, הייתה החמרה והביטוח ניתן רק למי שעובד ומשלם מיסים, אחרת הזכאות מוטלת בספק.

nomikad

New member
תודה וחידוד

עד לקבלת ויזת עבודה/ מיסוד היחסים אהיה תיירת (אני מודעת לעניין שלושת החודשים ולכן באמצע אחזור לארץ אם יהיה צורך).

אני אחדד את השאלה - יש לך המלצה על ביטוח רפואי פרטי?
(זה יהיה לא רלוונטי במידה ואחד משנינו יעבוד)

אני יכולה להמליץ

אבל אין לי בסיס להשוואה, אז אני מעדיפה שלא. אולי אם יש מישהו שהתנסה במספר ביטוחים פרטיים ויכול לספר על ההבדלים ביניהם. מה התקציב שחשבת להשקיע?

nomikad

New member
במדריד

כרגע, הכי טוב מבחינת איכות/ מחיר
אשמח להמלצה גם בלי השוואה

את במדריד?

tch111

New member
מאחל לך בהצלחה וקליטה מהירה

ספרדית את יודעת קצת.
העיקר תשארי פה איתנו כך נגדיל את הנוכחות הספרדית פה בפורום.

למעלה