ביטוח נסיעות לחו"ל

cntower

New member
ביטוח נסיעות לחו"ל

על פי "טיפים לעוזבים" מומלץ לפנות לבלו-שילד אולם אחרי בדיקה שעשיתי אתם וגם עם מכבי יצא שמכבי זולים משמעותית: מכבי: 6 ש"ח למבוגר ליום ללא מטען 4.2 ש"ח לילד ליום ללא מטען על פני תקופה של 3 חודשים זה די משמעותי בלו שילד היו יקרים יותר בסך הכל בכ- 300 $ גם נראה שהכיסוי של מכבי נרחב יותר פיספסתי משהוא?

drz400e

New member
כן.

הדבר העיקרי הוא שעם ביטוח כמו בלו שילד- אתה לא צריך לשלם כלום בזמן פניה לרופא, מרפאה או בית חולים(בתנאי כמובן שהטיפול בתוך הכיסוי) עם ביטוח נסיעות אתה משלם הכל בזמן הטיפול, ואז צריך לתבוע את הכסף מחברת הביטוח.

oritlevi

New member
ביטוח רפואי זמני ושאלה לדודו וליודע

וליודעי דבר. כמו שדודו כתב, הביטוח הרפואי המונפק פה בארץ מקופות החולים הוא ביטוח שגרתי ליוצאים לחו"ל. לכן נדרש תשלום השתתפות עצמית בעת ביקור אצל הרופא, כמו גם לעתים הם מעדיפים להטיס את החולה ארצה ולא לטפל בו במקום. אבל לאחרונה טפלנתי ל AIG וניסיתי להיכנס לדקויות השונות. לפי התרשמותי, הביטוח שלהם דומה לאלו הקנדיים - ואין נדרשת השתתפות עצמית ו/או הטסה ארצה (והם זולים בהרבה). ועכשיו לשאלתי לדודו ו/או ליודעי דבר ככל שאני אוספת יותר אינפורמציה כן גדלים גם המיתוסים (נקווה שהם אכן מיתוסים). לאחרונה שמעתי, כי בבריטיש קולומביה הביטוח הרפואי איננו ציבורי ואדם נדרש לשלם עבור עצמו באופן פרטי. אמרו לי כי זהו החבל/מחוז היחיד בקנדה שחוקי הביטוח הרופאי שונים. הכצעקתה? תודה מראש למשיבים.

libimom

New member
שטויות במיץ עגבניות

הביטוח הרפואי כאן הינו ממשלתי וקבלנו אותו כמו שעון שויצרי אחרי 3 חודשים מיום שהגשנו את הבקשה לביטוח רפואי. הבעיה היא שהם גובים סכום השתתפות בביטוח (הוא לא לגמרי חינם) כמו בארץ, והסכום הזה נקבע בהתאם לרמת ההכנסה המשפחתית. בשנה הראשונה, שלא היו לנו עדיין נתונים על הכנסתנו שילמנו 108 דולר לחודש על משפחה של 5 נפשות לאחר מכן הסכום ירד בהתאם לדוחות מס ההכנסה שהגשנו. נתון שני הינו התשלום עבור התרופות. שלא כמו בארץ, התרופות לא מסובסדות כאן, וצריך לשלם עבורן את המחיר המלא,אלא אם יש לך ביטוח משלים מהעבודה שמכסה את התרופות ואז הן בחינם. מקווה שעזרתי בהבהרות שנתתי. אם יש עוד שאלות אל תהססו לשאול.

libimom

New member
שטויות במיץ עגבניות

הביטוח הרפואי כאן הינו ממשלתי וקבלנו אותו כמו שעון שויצרי אחרי 3 חודשים מיום שהגשנו את הבקשה לביטוח רפואי. הבעיה היא שהם גובים סכום השתתפות בביטוח (הוא לא לגמרי חינם) כמו בארץ, והסכום הזה נקבע בהתאם לרמת ההכנסה המשפחתית. בשנה הראשונה, שלא היו לנו עדיין נתונים על הכנסתנו שילמנו 108 דולר לחודש על משפחה של 5 נפשות לאחר מכן הסכום ירד בהתאם לדוחות מס ההכנסה שהגשנו. נתון שני הינו התשלום עבור התרופות. שלא כמו בארץ, התרופות לא מסובסדות כאן, וצריך לשלם עבורן את המחיר המלא,אלא אם יש לך ביטוח משלים מהעבודה שמכסה את התרופות ואז הן בחינם. מקווה שעזרתי בהבהרות שנתתי. אם יש עוד שאלות אל תהססו לשאול.

twomm

New member
ואולי לא תצטרכו ביטוח זמני

לפי האותיות הקטנות של החוק, אתם זכאים לכיסוי OHIP לא 3 חודשים מהיום שהגעתם לקנדה אלא 3 חודשיים מהיום שאושרה לכם הויזה. מה שאומר שאם אתם מגיעים לקנדה לפחות 3 חודשים אחרי שקבלתם את המכתב מהשגרירות, אין צורך בביטוח זמני. תגשו למשרד OHIP עם מכתב שמראה מתי אושרה הויזה ותקבלו את הביטוח אוטומטית. לחילופין (מה שקרה לי) אם במשרד מתעקשים על תקופת המתנה של 3 חודשיים (מה לעשות שרובם לא קראו את האותיות הקטנות) אתם יכולים לערער ולאחר שיאושר הערעור אז OHIP יכסו אותכם רטרואקטיבית.

oritlevi

New member
דודו? שנארגן "טיפוז למגיע" לקנדה?

ונוסיף את הפרט החשוב הזה?

cntower

New member
שאלה ל-twomm

אנחנו אזרחים כולנו כך שאין צורך בויזה האם בעקבות עובדה זאת מצבנו שונה? לדעתי כולם מחכים 3 חודשים גם קנדים שעוברים לאונטריו מפרובינציה אחרת.

drz400e

New member
לפי מה שאני יודע

גם קנדי שעובר בין פרובינציות חייב בשלושה חודשי המתנה. לא ממש ברור לי למה אתה צריך להיוצת שלושה חודשים בלי ביטוח רק כי עברת מקום, אבל ממה שאני יודע זה כך.

twomm

New member
מצטערת, אני לא יודעת

דודו - במעבר בין פרובינציות הביטוח מהפרובינציה הקודמת מכסה אותך ב 3 החודשים הנ"ל כך שאתה לא באמת נשאר בלי ביטוח.

formersusan

New member
מישהו באמת יוכל להסביר את העניין

האם פשוט נרשמים לOHIP עם ההגעה וכיצד מתחיל תוקף הביטוח? הם שולחים טפסים כלשהם שיש למלא בהם גובה הכנסות וכו'? החלק הזה לא ברור לי כל-כך.

drz400e

New member
נרשמים עם ההגעה.

והזמן לתחילת הביטוח נרשם מהיום בו נכנסת לקנדה. האמת שאין ממש צורך להרשם כשאת מגיעה, כל זמן בשלושה חודשים האלה הוא בסדר. את תקבלי את הכרטיס והוא פשוט יכנס לתוקף בתאריך שלושת החודשים. בקשר להכנסה- אז היא מנוכת בדיוק כמו ביטוח לאומי מהמשכורת שלך, אז אין על מה להצהיר

formersusan

New member
תודה

קראתי את הנאמר באתר הOHIP, ומשם הבנתי שהם דורשים התייצבות במשרדים המקומיים... בכל מקרה, אני מבינה שיש להשיג SIN דבר ראשון, ורק אז לפנות לכל משרד ממשלתי אחר.

formersusan

New member
תודה

קראתי את הנאמר באתר הOHIP, ומשם הבנתי שהם דורשים התייצבות במשרדים המקומיים... בכל מקרה, אני מבינה שיש להשיג SIN דבר ראשון, ורק אז לפנות לכל משרד ממשלתי אחר.

Deshe

New member
ביטוח רפואי באלברטה

למיטב ידיעתי באלברטה הביטוח הרפואי הוא מהיום הראשון. גם בפרובינציה זו הוא אינו חינם אלא המבוטח משלם סכום חודשי. יום נעים, דשא

למעלה