ביטוח לאומי

קנדה2014

New member
ביטוח לאומי

שלום רב,שבוע הבא אנו עוברים לקנדה.היינו בביטוח לאומי ועשינו הוראת קבע. עכשיו רק חשבתי שלא שאלנו לגבי קצבת ילדים.האם זה משהו שמגיע לנו אם אנו ממשיכים לשלם ביטוח לאומי? אם לא,האם הייתי צריכה להודיע להם מראש לבטל?

למה עשיתם הוראת קבע?

לא רק שלא מגיעה לכם קצבת ילדים, גם כיסוי של קופ"ח לא מגיע לכם.
אתם לא אמורים לשלם כלום.
נראה לי שהתבלבלתם בטפסים. הייתם צריכים למלא טופס ביטול תושבות ולא הוראת קבע.
&nbsp
תשלמו כמה שאתם רוצים, ביטוח לאומי כמובן יקח ממכם את הכסף בכיף, אבל אין לכם זכויות ברגע שמרכז חייכם עובר לקנדה.

קנדה2014

New member
היי

כן מגיע כיסוי של קופת חולים,שאלנו במפורש ואמרו לנו שאנו משלמים בשביל לשמור על הזכויות שלנו בארץ, שזה קודם כל זכות לקבלת שרותים רפואים. ברגע שנחליט לבטל תושבות, ישנם טפסים מיוחדים בשביל זה(לקחנו אותם אתנו). כרגע לא נבטל תושבות ואם לא מבטלים תושבות אז חייבים לשלם ביטוח לאומי, אחרת יש צבירת חובות עם כנסות....כנראה בעוד שנה נמכור את הדירה ואז נבטל את התושבות וגמו כן גם את הוראת הקבע. הדבר יחיד שלא ביררנו זה לגבי קצבת ילדים, האם צריך במיוחד לבקש שיבטלו לנו או שזה מתבצע אוטומטית.האם אני טועה? אשמח לשמוע דעות נוספות כי עוד לא מאוחר לתקן(יש עוד שבוע עד הטיסה).

אני מקווה שהקלטת אותה

זה יהיה חיוני ביום שתתבעי אותם.
&nbsp
לא מגיע לך כלום כשאת תושבת קנדה.

eyalnav

New member
בט״ל עשויים להכריז על מישהו כלא תושב

גם בלא נוכחתו וללא בקשה.
הם ידועים לשמצה בזה שהם עושים את זה לסטודנטים שנוסעים לפוסט-דוקטורט, או לאחרים שלא רוצים. כמובן שאם רוצים הם עשויים להערים קשיים.
&nbsp
כלומר: נכון שאם משלמים זכאים לכיסוי, במידה ובט״ל לא החליטו, במעמד צד אחד, שמרכז חייכם כבר לא בישראל.
&nbsp
חשוב לציין בנוסף שמס הכנסה משתמש בסטטוס תושבות, ומבחן מרכז חיים, משל עצמם! כלומר, בהחלט יתכן שאינך תושב לצורך בט״ל, אך כן לצורך מס הכנסה. לבקש ביטול תושבות אצל מס הכנסה זה גם תהליך כיפי.

הזכאות לא נובעת מתשלום

&nbsp
&nbsp
גם תושב ישראלי שמפגר בתשלומים זכאי לכיסוי רפואי.
&nbsp
הכיסוי גם לא קשור להחלטת ביטוח לאומי, אלא למצב בפועל. כמו שאם ביטוח לאומי יחליטו שאתה תרנגול לא הופך אותך לתרנגול.

ביטול תושבות חד צדדי קורה לאחר 5 שנים בחו"ל ולפני זה

הם שולחים מכתב מקדים (45 יום קודם) ניתן לענות להם שלא נתקת קשר עם הארץ ואם זה נכון התושבות לא תתבטל.

eyalnav

New member
ספר את זה לחברי הפוסט-דוק, שביטלו לו תושבות

אחרי רק שנה בחו״ל, בלי מכתבים ובלי כלום.
&nbsp
*אנחה*
&nbsp
יכול להיות שהם היו לא לפי התקנות, אבל עדיין הוא היה צריך לעשות מלחמת התשה מול הביורוקרטיה הישראלית.

eyalnav

New member
ועוד שאלה: לאן בדיוק הם שולחים מכתב?

האם הרשויות בישראל שולחות מכתב לחו״ל?? כלומר ההנחה הסמויה כאן היא שיש לך כתובת בישראל.
&nbsp
אמנם גוף מסואב אחר, אבל היה מצחיק לשמוע את הגעגוע של קצינת הקישור כשהכתבנו לה כתובת בחו״ל, או אימייל.

כשגרתי בשבדיה התקשרתי לקצינת הקישור שלי

להודיע לה על שינוי כתובת.
היא אמרה "אבל אין לי רובריקה של מדינה במחשב".
אמרתי לה שלא מעניין אותי איזה רובריקה חסרה לה במחשב, החובה שלי היא להודיע על שינוי כתובת. ברגע שעמדתי בחובה שלי לא אכפת לי מה היא עושה עם המידע הזה.
&nbsp
היא התקשרה לאבא שלי לבקש שיתקשר אלי כי אין לה אפשרות להוציא שיחות בינלאומיות, אז הוא אמר לה "תזמני אותי לחד יומי פלוס נסיעות ואני אתקשר למי שאת רוצה וגם אפנק אותך במסז' חושני, עד אז בבקשה לא להתקשר למספר הזה כי זה מספר למקרי חירום, אז תוודאי שהבן שלי מת או לפחות פצוע לפני שאת מתקשרת בפעם הבאה או שתסתבכי".

למעלה