ביטוח לאומי...

ננסנס

New member
עדי.. נראה לי התאבדות למלא את זה...

טעות אחת קטנה והלך לך כל הקייס העתידי מול רשויות המס...

כשמדובר ברשויות המס

לא צריך אפילו טעות אחת קטנה. לא לחינם אין הגדרות מדוייקות של קביעת מרכז חיים... הרי הם מחליטים את זה לבד בהתאם לשיקול דעתם הבלעדי ובזמן ובמקום שנראה להם לנכון... אבל מנסיוני העשיר עם הביטוח הלאומי, אם מתווכחים איתם זה עובד, ו"חובות" פתאום "נעלמים" ואיומים מתמוססים... רק מה, צריך להתמיד מאוד, כיוון שהנוהל אצלהם זה שמי שמנסה מצליח, אז הם מנסים, ולרוב גם מצליחים (בעיקר עם הוראות קבע, ראיתי את ההערה למעלה).

DaphneZ

New member
עדי

אז אולי תוכלי להמליץ לי? האם להמשיך לשלם או עדיף שלא? אם אני הולכת לבלות בארה"ב לפחות את ה-4 שנים הקרובות בחיי (וסביר להניח אפילו 7), האם משתלם לי להמשיך לשלם?

כפי שכבר אמרתי

בשום מקרה לא משתלם לך להמשיך לשלם. המצב היחיד בו משתלם לך לשלם הוא אם את נמצאת בארץ ולפי החוק חייבת לשלם ואם לא תשלמי יעקלו את כל רכושך ו/או יכניסו אותך לכלא...

אני במקומך

הייתי עושה אחד משניים: 1. מפסיקה לשלם ומתמודדת עם זה בדיעבד לאחר החזרה לארץ 2. ממלאת טופס אי תושבות ומפסיקה לשלם בכל מקרה, היות וכיסוי רפואי זה לא נותן לך, ואת צעירההההה ולא נראה לי שממש מטריד אותך עניין הפנסיה וקצבת זקנה... אני לא רואה טעם לשלם. אני לא משלמת.

DaphneZ

New member
תודה

נראה לי שאני פשוט אשלח להם את טופס אי-תושבות, ואבטל את הוראת הקבע. במקרה שאני אחזור ואצטרך אנטיביוטיקה - תמיד אמא יכולה לבקש מרשם במקומי...

אני מצטרפת בחום להמלצה

בשום פנים ואופן לעולם לא לתת לביטוח לאומי יד לחשבון הבנק שלך - כלומר הוראת קבע. הם מחליטים על פי שיקול דעתם הבלעדי מה וכמה את חייבת להם ומתי ומרשים לעצמם לקחת בלי חשבון, בלי הסברים, אני ראיתי את זה קורה אצל שלושה אנשים שונים שטיפלתי להם בעניין הזה כשנסעתי לארץ לעשות שם צעקות, וזה פשוט לא ייאמן.

DaphneZ

New member
זה ממש נורא

לשמוע שכך הם מתייחסים לחשבונות בנק של אנשים. למזלי אבא שלי עובד בנק ודואג לחשבון שלי, כך שברגע שיהיה חיוב שלא במקום הוא מיד יגיד לי. בינתיים לא היה, ואני גם לא אתן לזה לקרות - אני אבטל את הוראת הקבע בהזדמנות הראשונה.

karmina

New member
שאלה קטנה

שמעתי שבשביל להיות זכאים לפנסיה צריך שיהיו עשר שנים או מאה ארבעים וארבע חודשים משולמים לביטוח לאומי
מה קורה אם עכשיו אני צעירה ועדין אין לי את התקופה הנל יום אחד אני אחליט לחזור לאחר שנים

אין בעיה

תקופות הזמן שאת חיה פה -עובדת ומשלמת ביטוח לאומי נשמרים ,תמיד את יכולה לחזור לפה לכמה שנים עד שתגמרי לצבור את הזמן הדרוש.

אין בעיה

תקופות הזמן שאת חיה פה -עובדת ומשלמת ביטוח לאומי נשמרים ,תמיד את יכולה לחזור לפה לכמה שנים עד שתגמרי לצבור את הזמן הדרוש.

depechemode

New member
עדי.. זה לגבי

שהות של מעל שנתיים או משהו כזה.. רבל מה אם כל שנה וחצי אני בא לביקור לארץ, אני מאבד את הביטוח הלאומי? או אני פשוט אצטרך לשלם את הקנס?

ביקורים לא נחשבים

לפחות לעניין החוק החדש. במידה ואתה נמצא בישראל ומשלם ביטוח לאומי דרך מקום עבודה, אתה משלם גם ביטוח בריאות. במידה ולא, כדי לשמור על הזכויות תצטרך לשלם שני תשלומים: 1. ביטוח לאומי, לזכויות פנסיה וגמלאות זקנה וכו' 2. דמי ביטוח בריאות - על מנת לשמור על כיסוי רפואי אני לא יודעת על פי מה מחושב גובה דמי ביטוח בריאות לתושב ישראל השוהה בחו"ל ואין לו הכנסה בישראל. ע"פ הגדרת הביטוח הלאומי - "שנת היעדרות" מהארץ היא שנה שבמהלכה שהית מחוץ לישראל 182 ימים או יותר, כך שאלא אם כן הביקורים שלך נמשכים חצי שנה... הם לא נחשבים. במידה ואתה משלם ביטוח לאומי, אתה שומר על הזכויות, אבל אם אתה משלם רק ביטוח לאומי ולא ביטוח בריאות, אז אתה מאבד את הכיסוי הרפואי, ולאחר שתחזור לישראל תוכל לשלם "תשלום מיוחד" לתקופת ההמתנה (קנס). את הקנס אתה צריך לשלם במשך 12 חודשים לפני חזרתך לארץ, והסכום הוא אסטרונומי (לא הצלחתי למצוא את העמוד שבו ראיתי את זה לאחרונה באתר שלהם אבל ככל הזכור לי דובר בזמנו על משהו כמו 4,500 ד"ח לחודש במשך שנה...)

טל ר

New member
תשלום חודשי מיוחד

עפ"י חוק ביטוח בריאות ממלכתי (58, ד, 1): סכום חודשי השווה לדמי ביטוח בריאות החלים לפי חוק זה, לגבי עובד שהכנסתו היא השכר הממוצע כפול 5, כשהם מוכפלים ב-2.8.

טל ר

New member
ביטוח בריאות וביטוח לאומי בחו"ל

כאשר לאזרח ישראלי, החייב בתשלום ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, אין הכנסות בישראל או במדינה אשר לישראל אמנה סוציאלית עימה, הוא חייב בתשלום סכום מינימום, כאילו השתכר שכר מינימום (אלא אם כן הוא סטודנט במוסד מוכר להשכלה גבוהה או תלמיד ישיבה - אז יש קריטריון שונה).

depechemode

New member
אוי ואבוי ../images/Emo122.gif

אז כשאני אחזור לארץ... אני אצטרך לשלם עשרות אלפי שקלים? אפילו שלא עבדתי בארהב?

טל ר

New member
פשוט חצופים

פרט מספר חשבון בנק, דירה בחו"ל, "האם בן הזוג עומד לרכוש אזרחות זרה", אם אינך עובד "ציין מקור מחייה", אם אתה משכיר את דירתך בארץ "צרף חוזה שכירות" (ופרט דמי השכירות), אם הבאת מטען מחו"ל "צרף אישור על שחרור המכולה במכס".

אכן חוצפה, אבל

לא להילחץ מזה. אינך חייבת למלא הכל (אפילו אם הם טוענים שכן). אני מילאתי טופס כזה כדי שהעלוקות ירדו לי מהגב, ופרטים שנראו לי כחיטוט ונבירה בעניינים שלא שייכים להם, פשוט לא מילאתי. (יש איזשהו פרט או עניין שלא שייך "להם" בישראל? ... )

shiri boston

New member
טל

האם אתם משלמים ביטוח לאומי? אנחנו משלמים, נראה לי הכי בטוח... שירי

טל ר

New member
אנחנו בנקודת ההחלטה

עכשיו הגיעו הטפסים לתשלום הראשון. כנראה שנשלם, למרות שאנחנו *ממש* לא בטוחים שזה הדבר הנכון. אם מס הכנסה ישתמש בזה לטעון שמרכז חיינו בישראל, אז זה יצא הדבר הכי טיפשי שעשינו אי פעם.

למעלה