ביטוח לאומי...

Trojan_Neo

New member
ביטוח לאומי...../images/Emo123.gif

שוב "הנבלות" מכניסים את הידיים שלהם עמוק לכיס שלנו, והפעם הם דורשים כסף גם מאדם שעוזב את הארץ. יש מישהו כאן, שעדיין משלם להם.....?

הפעם ??

זה לא חדש... אני מכיר אנשים שמשלמים להם, אני לא משלם. אם אני אחזור תוך פחות מחמש שנים, אז אני אמתין כך וכך חודשים עד לקבלת ביטוח רפואי, לא נורא, גם ככה לקבל תור בארץ זה מכה (כן אני יודע, גם כאן, אבל זה לא שייך לנושא עכשיו). ואם יותר מחשמש שנים אז זה באמת לא משנה. ואם יקרה נס ואני באמת לא אחזור לעולם, אז שיילכו להז***ן

מורןLA

New member
סיפור אישי

חזרתי לארץ לאחר 5 שנים, וניסיתי לקבל זכויות של תושב חוזר. בביטוח לאומי לא הכירו אותי, עשו טובה שדיברו איתי ונתנו לי למלא טפסים עם הצהרה שהם לא בטוחים שהם יקבלו אותי בחזרה כי יש להם פחד של עזיבה שלי נוספת ובצדק, לא הצלחתי להחזיק מעמד יותר מ9 חודשים בארץ ושוב נטשתי. שככה גם אם אני רוצה לשלם להם הם לא כל כך מוכנים לקחת את הכסף שלי.

מזכיר את הסיפור שלי

גם אני לא החזקתי מעמד לאחר שחזרתי כתושב חוזר. הם דווקא היו מוכנים בשמחה לקחת את הכסף שלי ואפילו טענו שאני חייב להם כספים כי אצלם אני עדיין רשום כתושב הארץ. ביקשו שאמלא איזשהו "טופס תושבות/אי-תושבות" ואיימו שאם לא אעשה כן, יעקלו את כל נכסי בארץ (לא שיש לי, אבל לכי תדעי אם באחד הביקורים הבאים את לא מוצאת צו עיכוב יציאה...) אז מילאתי את הטופס (שבעצם קובע שאינני תושב ישראל יותר - או בניסוחם "ישראל איננה מרכז החיים") ומאז הם לא מטרידים אותי יותר (וכמובן מחקו את "החוב" שהיה קיים רק בדמיונם).

Guy K

New member
שיהיו בריאים

שלחו לסבתא שלי, אמריקאית בת 80 שחיה במשך עשר שנים בשנות הששים בארץ מכתב שאומר שאם היא לא משלמת ביטוח לאומי לא יהיו לה זכויות בארץ. והיא אומרת לי, אולי אני אשלם? סבתא, מתי את תסעי לארץ בכלל? וגם עשאת נוסעת, את נוסעת לטיול - לא להשתקע! בגיל 80 מה יש לך לעבור לגור במדינה ששבעים שנה הסתדרת בלעדיה? כן אתה צודק אבל הם שלחו מכתב עזבי אותך מזה סבתא, ככה זה ישראלים

Ayelet CA

New member
אנחנו משלמים

מי יודע מה יקרה מחר, אולי נחזור? ובכלל, זה לא יקר ולדעתי כדאי.

DaphneZ

New member
זאת בדיוק ההתלבטות שלי עכשיו

האם לשלם או לא לשלם? כשטסתי לארה"ב הייתי אמורה להישאר שנה ולחזור, אך בינתיים התקבלתי לאוניברסיטה מה שאומר שאני הולכת להיות פה ב-4 וחצי שנים הקרובות לפחות (ואולי יותר אם אני אמשיך לתואר שני, מה שסביר להניח). האם יש טעם לשלם? 132 ש"ח בחודש זה כמעט $30 בחודש, כמעט $360 בשנה, ואני הולכת להיות סטודנטית... לא חבל על סכום כזה? הרי גם ככה יהיה לי ביטוח רפואי בארה"ב... מה אתם אומרים? לא עדיף לי פשוט לוותר על זכויות תושב וזהו?

לא לשלם!!!

כסף שאת מעבירה לזרועות הרעבתניות של הממשלה לא יחזור לעולם! מי יודע? אולי תחליטי לא לחזור לישראל? ואז יצא ששילמת לחינם כל אותם שנים... ואם כן תחזרי - אל תדאגי, תימצא הדרך להשיג את זכויותייך בחזרה.

יורי CA

New member
לנו יש הוראת קבע

ואני ממליץ בחום לא לעשות את זה! ההוראת קבע היתה אמורה להעביר 110 ש"ח כל חודש. בחודשים הראשונים הם התנהגו עם החשבון שלי כאילו הוא שלהם, משכו כספים, הפקידו כספים, וכל זה בלי שום הסבר הגיוני, בערך בתדירות של פעם בשבוע. השיא היה שפעם אחת הם החליטו שמגיע להם ממני 1600 ש"ח, ופשוט באו למשוך את זה מהחשבון. מזל שבבנק שלי היו ערניים וסרבו לעשות את ההעברה בלי אישור ממני. בכל התקופה הזו ניסיתי ליצור איתם קשר, אבל אין עם מי לדבר! השעות קבלה שלהם זה כמה פעמים בצהריים לאיזה שעתיים, בערך בשלוש לפנות בוקר בקליפורניה. באמת תודה רבה.

DaphneZ

New member
לפני שטסתי

עשיתי הוראת קבע לביטוח לאומי. למזלי אבא שלי עובד בנק ודואג לחשבון שלי כל הזמן. נראה לי שאני פשוט אבקש ממנו לשלוח לי את הטפסים ואני אוותר על זכויות התושב שלי. הרי גם ככה יהיה לי ביטוח בריאות בארה"ב, אני לא צריכה בשני מקומות...

אנחנו כן

אנחנו כן משלמים כל חודש סכום מינימלי על מנת לשמור את הזכויות כך כשאנחנו באים לביקור והילדים חולים אז מקבלים טיפול מלא.

ליאת127

New member
אצלנו הביטוח הרפואי כאן מכסה במקרה

חירום כיסוי רפואי מלא בישראל. כדאי לך לבדוק עם החברה שלך אם הם מכסים מקרי חרום בארץ. ואנחנו לא משלמים ביטוח לאומי כנחזור נתחשבן איתם

ננסנס

New member
לא פשוט... וחשוב מאוד ../images/Emo70.gif

מצד אחד ביטוח לאומי בא להסדיר תגמולים לשעת הפנסיה ולכן למי שחושב לחזור לארץ כדאי וצריך לשלם. מצד שני, ושמתי לב שאף אחד לא התייחס לזה, תשלום ביטוח לאומי עלול להעיד על קביעת מרכז החיים בישראל (אחרת למה שילמתם?), דבר אשר עלול לגרום לכך שעם חזרתכם לארץ תדרשו לשלם הפרשי מס הכנסה על הכנסותיכם בעת שהיתכם בחול!! (לדוגמא- הרווחתם 100 אלף דולר, שילמתם 30 אלף מיסים, תדרשו להוסיף עוד כ 20 אלף!) שוב, זה לא בטוח כי אף אחד לא יודע איך תפרש מערכת המשפט או מס הכנסה את החוק החדש בנוגע לקביעת מרכז חיים אבל, כדאי לקחת זאת בחשבון. ומה עושה ננסנס... לא משלם! ורק בגלל סיבת מס הכנסה. כשאחזור לארץ (זו הכוונה בסופו של דבר) אשלם את הקנסות בשימחה (כי ביטוח לאומי זה דבר חיובי וחיוני) אבל אחסוך את כאב הראש מול מס הכנסה.

שלית

New member
מסכימה לחלוטין! וצריך גם לזכור...

שכל דבר במדינת ישראל נתון למשא ומתן... אז אם אחרי כמה שנים שלא משלמים מחליטים לחזור תמיד אפשר ללחוץ על ביטוח לאומי להוריד את הקנסות והריביות... (זוג חברים שלי עשה את זה לפני כמה שנים - עבד להם מצוין..) ובכל מקרה עדיף לשבור איתם את הראש מאשר להתחיל לריב עם מס הכנסה...

natalinj

New member
תשלום לביטוח לאומי - הבהרות

מקריאת התגובות , נדמה לי שיש מקום להבהיר שהחל מהשנה , גם אם משלמים לביטוח לאומי , מאבדים את הזכויות בקופ"ח. התשלום לביטוח לאומי שומר רק על זכויות הביטוח הסוציאלי (נכות , תאונה , שארים , זקנה וכיו"ב) . מי שנושא הקצבאות לא מעניין אותו , שיפעל בהתאם ויצפה להתדיינות בעת חזרתו לארץ. מי שמשלם בשביל לשמור על זכויות בקופ"ח , משלם לחינם.

לתקן את הטעויות באמצע הנגינה

עד שהתרגלו אנשים לגזירה של הלאמת ביטוח הבריאות (כדי להציל את ההסתדרות!) בא מי שבא והחליט שהתשלום לביטוח לאומי בעצם לא שומר על זכויות בקופ"ח. זה מה שאמרתי: לא כדאי לשלם אפילו גרוש היום. הכל במילא יעלם ויבלע כלא היה... עוד לא הבנתם אנשים שבארץ הקודש החוקים והכללים משתנים ללא אזהרה מוקדמת לפי שרירות ליבו של הכוחן התורן?

ננסנס

New member
עדי תודה, אך שימו לב ../images/Emo18.gif

שכתוב במפורש "עליך לשלם את דמי הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות כל שזמן שהנך תושב ישראל. כלומר חברים, במידה ואתם משלמים בטוח לאומי אתם למעשה מצהירים על היותכם תושבי ישראל. כלומר... חייבים במס הכנסה ישראלי כמו כל תושב ישראלי אחר. שוב, עדיין לא עמד במבחן המציאות אך בהחלט מפחיד ומעורר תהיות לגבי הסמיכות בין החוק החדש לתקנה זו.

שאלון ביטוח לאומי לקביעת תושבות

(למי שמעוניין להצהיר שאינו תושב ובכך להיות פטור מתשלום דמי ביטוח בזמן שהותו בחו"ל) - כאן.

למעלה