ביטוח חובה

ביטוח חובה

מחר אני על הבוקר פוגשת בעלים ש ג'וימקס 250 שנת 2010 עם 43000 קילומטרז' (שלפני שתגידו שזה הרבה, להזכירכם אמרתם לי ש-12000 לשנה זה תקין ואני זוכרת לבדוק מתי עלה) במטרו מוטור תושיה בתל אביב. הבחור הוא יד שנייה והקטנוע אצלו שנתיים בערך והוא כבר קנה אופנוע אחר ומוכן לאחר מיקוחון למכור לי את הקטנוע ב-10000 ש"ח שזה זול ביחס למחירים של אחרים שראיתי ולאחר הרבה סירובים לקנות במחיר הזה את אותו דבר בדיוק. לא ראיתי את הקטנוע לפני, הבחור אמר שהוא בטוח שויזואלית אני אהיה מרוצה וזו הסיבה שישר קבענו במוסך (כי תמיד אני יכולה לאמר "לא מתאים" לפני ההכנסה לבדיקה אם אכן ראיתי בעייתיות כי אפילו אני לא עד כדי כך תמימה). אם הכל טוב - התחנה הבא שלי היא קניית קסדה וכבר שלחתם אותי לכלבוטקס (יש רק בשוקן?...) וקניית ביטוח.
ואו! הנה השאלות:
איפה עושים ביטוח חובה? עושים רק ביטוח חובה במחירים האלו, נכון? את הרישיון הוצאתי לפני פחות מחודשיים אז זו תהיה שחיטה כלכלית בכל מקרה, אבל איפה כדאי לעשות ומהרגע שמסרתי את פרטי האשראי - אני יכולה להתחיל לרכב או חייבת להחזיק את מסמכי הביטוח ביד?
שאלה נוספת - קטנוע גניב. מה לקנות בשביל להגן על עצמי?

rusti james

New member
חובה וצד ג'

ראשית - בהצלחה בבדיקה - אל תתביישי לבחון הקטנוע ויזואלית (שלמות הפלסטיק, נזילות וטפטופים) וגם בתום הבדיקה - אם יש דברים לתיקון תבקשי הערכה לעלות התיקון ואם צריך לפתוח שוב את המו"מ על המחיר.

חוצמזה - כלבוטקס אכן המקום לקניית קסדה וציוד מיגון (מעיל,כפפות,מגיני ברכיים, נעלי רכיבה, ציוד לחורף, מנעולים, כיסוי לקטנוע ואזעקה) הסניף המקורי הוא ברח' נגבה ר"ג אבל הסניף בשוקן ת"א יהיה לך נוח כי ממול יושב רמי ביטוחים שעליו אני ממליץ לך כסוכן ביטוח.

עכשיו: כמו שכתבתי בכותרת - ביטוח חובה וביטוח צד ג'.
אל תוותרי על הצד ג',
עלותו נמוכה יחסית (סביבות ה400-500 ש"ח) והוא מכסה על נזק לרכוש שעלול להגרם למישהו אחר כתוצאה מתאונה שלך (
)
אחרי כל האלפים של ביטוח החובה עוד כמה מאות לא ישנו..

אחרי התשלום כעקרון את יכולה לרכוב (כי כבר יש כיסוי)
אך בעת מפגש עם שוטר, למשל, עלייך להגיש לו המסמכים ואם אין לך עלייך תצטרכי להגיע לתחנה שלו עד 24 שעות כדי להציגם
בכל מקרה - אם תלכי על רמי ביטוחים - אז הם כבר יפיקו לך במשרד את הניירת

xfwind

New member
לגבי הבדיקה - כדאי תקחי איתך מישהו שקצת מכיר

קטנועים שיעיף מבט לפני שבכלל משקיעים זמן וכסף במועמד.

יש דברים שמנוסים יכולים להצביע עליהם בלי להתעמק בקרביים.

מעולה מעולה מעולה

איזה מזל שהגבת עוד הערב :)אני צריכה להיות שם כבר ב-8 בבוקר אז ממש באת לי בטוב. גם ענית לי על הרוב אז שוב - מלא תודה!!!!
אולי בכל זאת תוכל לאמר לי - איזה מיגון גוף לקנות חוץ מקסדה ומה לקנות לקטנוע נגד גניבה?
יש לך מושג כמה ביטוח אמור לעלות למישהי בתחילת דרכה?

ay115

New member
אגב במקרה ראיתי היום

3 מודעות לXEVOים למכירה

2011 34,000ק"מ ב13,000
2011 9,500ק"מ ב15,000
2008 ?ק"מ ב8,000

אולי כדאי לך לבדוק אותם לפני שאת הולכת על ג'ןימקס 2010 (כלי שנחשב נחות לעומת הXEVO עד לדגמי 2012

תקציב

לא יכולה לשלם יותר מ-10000. וגם את זה כואב לי להוציא. אני יודעת שהוא נחשב פחות טוב מXEVO אבל יצא לי לדבר עם כמה אנשים כולל אמ פי 3 שעזרה לי כאן שהיו להם דגמים ישנים יותר מ-2012 והם היו ממש מרוצים ובהתחשב בזה שהוא עונה לשאר הקריטריונים שלי (כולל מקום אחסון ונוחות הרכבה) וזה קטנוע שיצא לי בעצמי להיות מורכבת עליו ולנסות לרכב בו בעצמי, ובהתחשב בזה שאני לא רוצה היגרר עם הקנייה אם מצאתי טוב במחיר אטרקטיבי, אז בינתיים ג'וימקס איט איז. אם משהו יפול מחר - אחזור ללוח השרטוטים.

פרארי1

New member
בהצלחה בבדיקה

אם הוא עובר אותה טוב, לכי על זה.
נכון, גם אני חושב שיש טובים ממנו, אבל זה קטנוע ראשון, יש לו לא מעט יתרונות ואני בטוח שהוא ישרת אותך היטב.
להמשיך להתבחבש ולחשוב שאולי פספסת את מציאת חייך, לא יוביל אותך לשום מקום.

עלות ביטוח את יכולה לחשב במחשבון של משרד האוצר:
http://car.mof.gov.il/

את יכולה לקבל את מה שראסטי הציע, רמי ביטחים קיבלו כאן הרבה המלצות בעבר.
בכל מקרה, גם אם לא תגיעי אליהם למשרד, הם יכולים לפקסס את הפוליסה לכל מקום ולשלוח לך תוך כמה ימים את המקור.
מצטרף להמלצה על צד ג' ואולי כדאי גן לשקול ביטח גרירה, על כל מקרה, זה ביפור של לא יותא מ-200 שקל לשנה, בידקי שזה מכסה גרירה במקרה של פנצ'ר.

מיגון - קסדה, מעיל וכפפות, מגיני ברכיים הם תוספת מבורכת.
מעילים יש קיץ / חורף או רב עונתי, שלרוב לא הכי מתאימים לקיץ אלא יותר לחורף ולעונות המעבר, ייתכן שכרגע זה הפתרון המומלץ ולקראת הקיץ תוסיפי מעיל ייעודי.
יש שמסתפקים במעיל קיץ כל השנה וכשקר לובשים מתחת איזה פליז ומעל חליפת סערה נגד הגשם, ממליץ על החליפות של ברוש.
לירושלים ומקומות קרים אחרים, הפתרון הזה לא מספיק.

מיגון לקטנוע - שרשרת בכל מקרה, רצוי כיסוי אם כי זה קצת טרחה נוספת לשים ולהוריד אותו.
אפשר להוסיף מנעול דיסק ואזעקה, בהתאם לתקציב.

פרארי1

New member
זה חדש?

כשקניתי את ה-X8 פקססו ביטוח לסוכנות ואח"כ שלחו הביתה את הפוליסה הקבועה.
אם לא ינהגו ככה, כל אחד שקונה כלי חדש יהיה חייב להגיע פיזית לסוכן הביטוח או לפול לפני משיכת הכלי מהסוכנות, לא נשמע לי הגיוני, בטח לא לגבי מכוניות.

uphilll

New member
לא יודעת ממתי וכמובן שמה שאתה אומר הגיוני..

אני כן יודעת לספר מניסיון שחידוש שנתי אין בעיה לעשות בטלפון ולקבל בדואר את הטפסים
אבל כדי לקנות פוליסה ראשונית צריך להגיע אליהם.

אם אני לא טועה, מישהו שאל כאן לפני כמה זמן איפה אפשר לעשות חובה בטלפון ואמרו לו שרק בפול- וגם זה לא בטוח.. :(

NEO83

New member
מעולם לא דרכתי

בסוכנות ביטוח שבה אני מבטח את האופנוע שלי כבר 3 שנים.

uphilll

New member
גם לא בשנה הראשונה?

אולי כדאי שתפרסם את שם הסוכנות, למי שירצה בעתיד לבטח דרך הטלפון..

NEO83

New member
גיא בר ביטוחים

הסוכנות נמצאת בנהריה, ואין לי מושג איך נראים המשרדים שלהם.
מה שכן אני לא ממליץ לעשות דרכם ביטוח גרירה.

anigodin

New member
אם אתה קונה גם צד ג' יפקססו לך.

לפחות ככה זה היה אצל אודי דגן.
וגם אצל אחד הסוכנים של אליהו.
בשני המקומות פיקססו לי עותק ואת המקור קיבלתי בדואר אחרי כמה ימים.
ובשני המקומות ביטחתי גם בצד ג'.

bener

New member
אודי דגן מפקסס. הראל מפקססים. גם החקלאי.

2 האחרונים לא רלוונטיים לפותחת השרשור. אודי דגן כן.
גם אני מעולם לא נכנסתי לסוכנות ביטוח כדי לרכוש ביטוח ל
או ל
.

rigidid

New member
באיזה דרכים אפשר לשלם על הביטוח?

לפי המחשבון, אצלי זה יצא 4300 ש"ח חובה, אמרתם ג' זה בערך 500 ש"ח, ואם כבר אוסיף גם גרירה ב-200. מתעגל ל-5000 שקלים סה"כ.
מזומן קצת כבד, בכרטיס אשראי אין מספיק מסגרת וגם אם יגדילו זה יחסום אותה (ארצה פריסה ל-12 תשלומים).

יש אופציות נוספות לתשלום, כמו הוראות קבע או 12 צ'קים, או שאין מנוס ממזומן (אם לא תהיה ברירה אז יש בהישג יד)? כנראה שזה יהיה כשיגיע הזמן אצל רמי ביטוחים בת"א (לפי ההמלצות מכאן).

למעלה