היי, למישהו יש ביוטופ בביולוגיה רק להראות לי דומא כי אני לא כ"כ מבינה איך לחבר את הכל ולמורה שלנו לא אכפת. בנוסף, האם למישהו יש את העבודה במעבדה של כימיה כל המאמרים והכל? תודה, מריאן.
שעושים במעבדה במשך כל השנה, מארגנים בקלסר את כל דו"חות המעבדה+הסברים כימיים+שאלות מהספר+פרוייקט אינטרנטי חופשי, והדבר מקנה נקודה אחת מתוך ה-5 לבגרות. והציון בו שואף בדרך כלל ל-100.
כלשהו (אני וחברותיי לקבוצה עשינו על אדרנלין), ועושים עליו עבודה שכוללת טקסט (כמו אלה בספר המעבדה הממוחשבת), סיכום היסטורי קצר, שאלות חקר וכו'. אגב, על מה עשית את ניסוי החקר הפתוח?
(או משהו כזה). המורה שלנו סיפרה שעד שנה שעברה גם אצלנו בבי"ס היו נבחנים באותו אופן כמו שאתם נבחנים, אבל מהשנה עשו שינוי שאין לנו בגרות בע"פ, ובמקום זה יש שאלה נוספת בבגרות בכתב. כבר נתנו לכם ציונים על הפורטפוליו?
פיזיקה או פיסיקה ולשאלתך, בתור מדע אני כנראה יותר אוהבת פיזיקה (וזה מה שאלמד, אגב), למרות שאני אוהבת את כל המדעים (מה גם שהכימיה היא במובן מסוים חלק מהפיזיקה, היא מסבירה תופעות מתחום הפיזיקה, והיא בעצם חלק בלתי נפרד מהפיזיקה
). למרות זאת בבי"ס כנראה נהניתי יותר משיעורי הכימיה, וזה בעיקר (אם לא רק) בגלל המורה המצויינת שלנו לכימיה (שמסבירה באופן מעניין וברור). מלבד זאת, זה מקצוע קל יותר, לדעתי.