ביואנפורמטיקה

ביואנפורמטיקה

שלום,
מתלבט רבות לגבי תחום הלימודים-
מתעניין מאוד בתחום מדעי החיים ואהבתי את האתגר שיש במדעי המחשב( בתיכון...)
המטרה שלי היא למצוא תחום שהוא פרקטי ומעניין בו זמנית.
איך הלימודים בביואינפורמטיקה? האם יש מה לעשות עם המקצוע( אני יודע שכיום מעט בעייתי אבל אולי עוד 4 שנים זה יהיה תחום עם יותר תעסוקה?)
עוד תחום שעלה הוא הנדסה ביורפואית,
יש עוד כמה כיוונים אבל אשמח לשמוע את דעתכם על תחומים אלו..

בהתלבטות רצינית ואשמח לעזרה..
הרבה תודה
יואב

iritki

New member
קצת תשובות

ביואינפורמטיקה מבחינת הלימודים עצמם זה בדיוק ללמוד מדעי המחשב וביולוגיה. הדגש יכול להיות קצת יותר מדעי המחשב או קצת יותר ביולוגיה וזה משתנה עפ"י המוסד שבו לומדים.

לגבי עבודה - התחום הביואינפורמטיקה בפני עצמו אין הרבה חברות שמתעסקות ממש בזה בארץ. יש לפעמים עבודות במחקר שצריך לשלב גם וגם אבל הם לא רבות ובדרך כלל משלמים בהם כמו במחקר - לא הרבה כסף.
אם הדגש בתואר הוא מדעי המחשב (למשל בעברית התואר הוא תואר במדעי המחשב לכל דבר ועניין) אז אפשר למצוא כל עבודה של בוגר מדעי המחשב. אם הדגש ביולוגי אז אפשר להגיע לכל תחום ביולוגי - אבל גם שם אין הרבה עבודות מוצלחות או מעשירות כספית.
לא הייתי בונה עח זה שבעוד 4 שנים פתאום תהייה הצפה של מקומות עבודה כאלה בשוק. כבר 15 השנה התחום מתמפתח וגדל ועדיין בארץ יש מעט מאוד חברות שעושות ביואינפורמטיקה לכשעצמה. כאמור יש בחברות פארמה וגם קצת בחברות הייטק רגילות מעט משרות בתחום המשולב (למשל בטבע ובIBM) אבל זה לא גורם לכך שיש מספיק עבודה בתחום לכולם.

לגבי הנדסה ביורפואית אני לא כ"כ יודעת, לפי מה שהבנתי המצב לא מזהיר.

ateo

New member
אני למדתי ביולוגיה חישובית בעברית

כרגע עושה תואר שני.
כמו שנאמר, אצלנו מקבלים תואר במדעי המחשב וחטיבה בביולוגיה חישובית. מבחינת מעסיקים או מוסדות אקדמיים זה בדיוק מדמ"ח. בנוסף, לומדים הרבה ביולוגיה ומספר קורסים יעודיים בביולוגיה חישובית. לגבי עבודות - יש בעיקר משרות בתחום לאנשים עם דוקטורט, ואולי עם מאסטר. בארה"ב כבר היום יש הרבה משרות בתחום (שוב, בעיקר לדוקטורים) אבל התעשייה הישראלית קטנה יותר. התחזית הנפוצה היא שתהיה עליה. כשאני חיפשתי עבודה בסוף התואר הראשון מצאתי בלי שום בעיה עבודה בתחום, אבל בסוף המשכתי לתואר שני במשרה מלאה.
הכישורים שרוכשים בלימודים לצורך עיבוד מאגרי נתונים ביולוגיים הם מאוד שימושיים ומוערכים גם בתחומים אחרים ויש בוגרים שעובדים בגוגל, מייקרוסופט וכו'.

GuestOfHonor

New member
חצי המתוכנית מהעברית מסתובבת פה

לך ללמוד ביואינפורמטיקה אם:
- שני התחומים מעניינים אותך.
- אתה מוכן ללימודים מאומצים מאוד.
- אתה מעוניין להמשיך לתארים מתקדמים ולמחקר או שלם עם האפשרות שלא תעסוק בתחום לאחר התואר אלא תעבוד במשרה של בוגרי מדעי המחשב 'רגילים'.

אני אחדד את הנקודה האחרונה ואת מה שקודמי אמרו. בארץ יש מספר חד ספרתי של חברות שעוסקות ברמה כזאת או אחרת בביולוגיה חישובית. חלקן במיקומים לא מרכזיים (איזור מכון וייצמן), חלקן במצב כלכלי לא טוב, חלקן בנישות מאוד ספציפיות.

זה היה המצב לפני שבע(!!!) שנים כשהתחלתי את התואר הראשון, ואלא אם כן יצוצו פה בהפתעה חברות רציניות וגדולות בתחום, זה גם יהיה המצב עוד ארבע שנים. ולא, אין בטבע ביואינפורמטיקאים, דיברתי עם שלוש מגייסות שונות (יותר נכון - דובבתי) ואין שם משרות כאלה.

אני עוקב תוך עניין רב אחרי החבר'ה שאני מכיר שעברו את המסלול (ומדובר על כמה עשרות). אני לא מכיר מישהו אחד שהלך לעבוד כביואינפורמטיקאי בחו"ל ולכן אין לי מושג כמה התחום מפותח שם. הרוב עובדים כמפתחי תוכנה (כולל במקומות הטובים ביותר), עוד קבוצה גדולה המשיכה לתואר שני ודוקטורט בתחום, בודדים עובדים בתור ביואינפורמטיקאים בחברות ישראליות (חלקם כבר חתכו לדוקטורט) ועוד קבוצה יפה ערקה מהמקצוע למקצועות משיקים כמו רפואה.

למרות כל זאת, אני מאוד נהנתי מהתואר וממש לא מצטער שעשיתי אותו - ההפך - אבל אני עניתי "כן" על שלושת הנקודות שהצגתי בהתחלה.

שאלה נוספת

דבר ראשון- תודה על התשובות הממוקדות והענייניות
אני מאמין שהתשובה שלי היא חיובית על 3 השאלות הנ"ל, אני רוצה לייצר מצב לפיו בסיום התואר הראשון תהיה לי עבודה( אם ארצה ובניגוד להרבה תארים בתחומי מדעי הטבע)
מכיוון שאני לא משוכנע שארצה להישאר בתחומי האקדמיה.

אני מכוון ללימודים בבן גוריון( החברה כבר התחילה ללמוד...)
1.איך התוכנית בבן גוריון? האם ישנם הבדלים בינה לבין העברית?
2.האם המיקוד מתחלק ל2- ביולוגיה ומדעי המחשב או שהמיקוד הוא במדעי המחשב.
3. אני חושב על אופציה של התחלת לימודים בסמסטר אביב במדעי המחשב( התחום היחידי שנפתח בבן גוריון בסמסטר זה), האם אפשר להתחיל בתחום זה ולהצטרף לביואינפורמטיקה באוקטובר?

המון תודה
יואב

GuestOfHonor

New member
לגבי 1

התוכנית באב"ג נחשבת קצת פחות טובה, אבל עדיין יש היצע יפה של מרצים ואם השיקול ללכת לבן גוריון הוא להיות עם החברה, זה גובר לדעתי האישית על ההפרש ברמה או בתכנים.

אם לא היית מוגבל גיאוגרפית הייתי ממליץ לך על העברית ואחריה על ת"א.

את התכנים של אב"ג אני לא מכיר היטב ולכן לא יכול להשוות בינם לבין העברית.

JaneLame

New member
באשר לשאלה מה לעשות עם המקצוע

היה איזה אחד בעברי הלא-רחוק שלמד תואר ראשון במדמ"ח ותואר שני בביואינפורמטיקה. ברגע שהוא סיים את התואר הוא קיבל עבודה ברילוקיישן במכון הביואינפורמטיקה של אירופה (מכון מחקר של האיחוד אאל"ט, תגגל EBI) בתור מפתח ווב. התחום שלו היה דיבאגינג לדאטבייס גנטי גדול ודפדפן תואם, מה שדרש ידע הן בפיתוח תוכנה והן בגנומיקה.

אני יודעת שהוא היה ממש מרוצה מהעבודה ומאתגרי החשיבה שהיא סיפקה (פרט למקרים בודדים שביקשו ממנו לעשות יותר עיצוב אתרים מאשר פיתוח), וגם התנאים היו טובים מאוד, אבל אנגליה זה אנגליה, אתה יודע.

למעלה